Ha, ik krijg er ook al trek in!!quote:Op zaterdag 27 november 2004 22:02 schreef pirke64 het volgende:
Ben nu lekker krentenbolletjes aan het maken.....
Dank!quote:Op zondag 28 november 2004 00:52 schreef OllieA het volgende:
Wat een leuke topicreeks.
Ik heb hem vanavond helemaal doorgeploegd en dank hierbij alle posters. Met een speciale vermelding van Pietverdriet: er is mij heel veel helderder geworden, Piet.
Fijn voor je!quote:Op zondag 5 december 2004 18:19 schreef Little_angel_nr1 het volgende:
Ik heb m teruggebracht en nu van de marskramer en die werkt tot nu toe idd beter.
Zuurdesembrood heb ik helaas nooit leren eten.quote:Op zondag 28 november 2004 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dank!
Heb je ook geexperimenteerd met prefermenten en zuurdesems?
Klinkt als dat je nieuwe BBM minder goed kneed, waardoor je minder glutenvorming krijgt en je rijs minder goed wordt. Probeer eens iets meer gist, of een preferment als basis is waarschijnlijk nog beter.quote:Op zondag 5 december 2004 22:21 schreef OllieA het volgende:
Er staat nu een panasonic, en die doet het toch een beetje anders, dus ik moet mijn recepten aanpassen. Mijn volkorenbrood bijvoorbeeld heeft de neiging een centimeter of twee in te zakken in de panasonic wanneer ik er zonnebloempitten, lijnzaad, oregano en basilicum aan toevoeg. Ik vraag me af of ik dat kan verhelpen door wat meer water te gebruiken, of dat het dan juist erger wordt.
Als ik die extra ingrediënten: zonnebloempitten etc niet toevoeg, dan komt er een echt prachtig gerezen volkorenbrood uit, met een mooiere structuur dan bij de Inventum. Twee eetlepels zonnebloempitten, een eetlepel lijnzaad, basilicum en oregano maken het broodje ongeveer twee centimeter lager, met een korst die heel licht is gescheurd. Alsof het brood na rijzing weer wat is gezakt, misschien door die zware pitten?quote:Op zondag 5 december 2004 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klinkt als dat je nieuwe BBM minder goed kneed, waardoor je minder glutenvorming krijgt en je rijs minder goed wordt.
Zal ik zeker proberen. Dank je, Piet.quote:Probeer eens iets meer gist, of een preferment als basis is waarschijnlijk nog beter.
Sja, brood blijft een moeilijk product. Zijn heel veel factoren die meespelen.quote:Op zondag 5 december 2004 22:39 schreef OllieA het volgende:
[..]
Als ik die extra ingrediënten: zonnebloempitten etc niet toevoeg, dan komt er een echt prachtig gerezen volkorenbrood uit, met een mooiere structuur dan bij de Inventum. Twee eetlepels zonnebloempitten, een eetlepel lijnzaad, basilicum en oregano maken het broodje ongeveer twee centimeter lager, met een korst die heel licht is gescheurd. Alsof het brood na rijzing weer wat is gezakt, misschien door die zware pitten?
Precies. Maar dat vind ik dan ook wel weer het leuke eraan.quote:Op zondag 5 december 2004 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sja, brood blijft een moeilijk product. Zijn heel veel factoren die meespelen.
Jep.quote:Op zondag 5 december 2004 22:50 schreef OllieA het volgende:
[..]
Precies. Maar dat vind ik dan ook wel weer het leuke eraan.
Gefeliciteerd!quote:Op maandag 6 december 2004 19:00 schreef Little_angel_nr1 het volgende:
De AFK en t smaakt voortreffelijk!![]()
Nou, euh, zoveel verschil is er niet tussen marsepein en amandelspijs.quote:Op donderdag 9 december 2004 11:19 schreef Evil-Cherry het volgende:
Marsepein in een stol??? Nee!!! Lekker, echte amandelspijs.
Nee, vanuit de basis niet, behalve de fijnheid, maar spijs moet je op je plakje stol kunnen smerenquote:Op donderdag 9 december 2004 11:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nou, euh, zoveel verschil is er niet tussen marsepein en amandelspijs.
quote:Op donderdag 9 december 2004 11:41 schreef Chevalric het volgende:
We hebben een hele tijd een bbm gehad (inventum BM05), maar die is stuk gegaan (brood wilde niet meer rijzen, zelfs Koopmans alles-in-1 mixen niet). Ik wil nu voor de kerst een nieuwe machine kopen, maar weet eigenlijk niet zo goed welke ik moet hebben. Richtprijs is rond de 100 euro. Iemand tips?
Voordat ik mijn eerste brood gelijk verknoei, vraag ik me of hoe het zit met dat bakprogramma. Mijn bbm bevat namelijk 12 programma's. Ik heb alleen geen idee welk programmma ik hiervoor moet nemen. Geldt die 2 uur vanaf het begin, of pas vanaf het eigenlijke bakken. Het korste complete programma van mijn bbm is ongeveer 2:15 uur lang, maar is een snel standaardprogramma. Echter, het bakken zelf duurt nooit langer dan een uur.quote:Voor bereiding in de broodbakmachine:
- 500 gram appel-kaneelbroodmix
- 200 ml. koud water
- bakprogramma rond de 2 uur
- voor korstkleur (crust) licht kiezen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |