 
		 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ha, ik krijg er ook al trek in!!quote:Op zaterdag 27 november 2004 22:02 schreef pirke64 het volgende:
Ben nu lekker krentenbolletjes aan het maken.....
 
			 
			
			
			Dank!quote:Op zondag 28 november 2004 00:52 schreef OllieA het volgende:
Wat een leuke topicreeks.
Ik heb hem vanavond helemaal doorgeploegd en dank hierbij alle posters. Met een speciale vermelding van Pietverdriet: er is mij heel veel helderder geworden, Piet.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Fijn voor je!quote:Op zondag 5 december 2004 18:19 schreef Little_angel_nr1 het volgende:
Ik heb m teruggebracht en nu van de marskramer en die werkt tot nu toe idd beter.
 
			 
			
			
			Zuurdesembrood heb ik helaas nooit leren eten.quote:Op zondag 28 november 2004 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dank!
Heb je ook geexperimenteerd met prefermenten en zuurdesems?
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Klinkt als dat je nieuwe BBM minder goed kneed, waardoor je minder glutenvorming krijgt en je rijs minder goed wordt. Probeer eens iets meer gist, of een preferment als basis is waarschijnlijk nog beter.quote:Op zondag 5 december 2004 22:21 schreef OllieA het volgende:
Er staat nu een panasonic, en die doet het toch een beetje anders, dus ik moet mijn recepten aanpassen. Mijn volkorenbrood bijvoorbeeld heeft de neiging een centimeter of twee in te zakken in de panasonic wanneer ik er zonnebloempitten, lijnzaad, oregano en basilicum aan toevoeg. Ik vraag me af of ik dat kan verhelpen door wat meer water te gebruiken, of dat het dan juist erger wordt.
 
			 
			
			
			Als ik die extra ingrediënten: zonnebloempitten etc niet toevoeg, dan komt er een echt prachtig gerezen volkorenbrood uit, met een mooiere structuur dan bij de Inventum. Twee eetlepels zonnebloempitten, een eetlepel lijnzaad, basilicum en oregano maken het broodje ongeveer twee centimeter lager, met een korst die heel licht is gescheurd. Alsof het brood na rijzing weer wat is gezakt, misschien door die zware pitten?quote:Op zondag 5 december 2004 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klinkt als dat je nieuwe BBM minder goed kneed, waardoor je minder glutenvorming krijgt en je rijs minder goed wordt.
Zal ik zeker proberen. Dank je, Piet.quote:Probeer eens iets meer gist, of een preferment als basis is waarschijnlijk nog beter.
 
			 
			
			
			Sja, brood blijft een moeilijk product. Zijn heel veel factoren die meespelen.quote:Op zondag 5 december 2004 22:39 schreef OllieA het volgende:
[..]
Als ik die extra ingrediënten: zonnebloempitten etc niet toevoeg, dan komt er een echt prachtig gerezen volkorenbrood uit, met een mooiere structuur dan bij de Inventum. Twee eetlepels zonnebloempitten, een eetlepel lijnzaad, basilicum en oregano maken het broodje ongeveer twee centimeter lager, met een korst die heel licht is gescheurd. Alsof het brood na rijzing weer wat is gezakt, misschien door die zware pitten?
 
			 
			
			
			Precies. Maar dat vind ik dan ook wel weer het leuke eraan.quote:Op zondag 5 december 2004 22:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sja, brood blijft een moeilijk product. Zijn heel veel factoren die meespelen.
 
			 
			
			
			Jep.quote:Op zondag 5 december 2004 22:50 schreef OllieA het volgende:
[..]
Precies. Maar dat vind ik dan ook wel weer het leuke eraan.
 
			 
			
			
			Gefeliciteerd!quote:Op maandag 6 december 2004 19:00 schreef Little_angel_nr1 het volgende:
De AFK en t smaakt voortreffelijk!![]()
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Nou, euh, zoveel verschil is er niet tussen marsepein en amandelspijs.quote:Op donderdag 9 december 2004 11:19 schreef Evil-Cherry het volgende:
Marsepein in een stol??? Nee!!! Lekker, echte amandelspijs.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Nee, vanuit de basis niet, behalve de fijnheid, maar spijs moet je op je plakje stol kunnen smerenquote:Op donderdag 9 december 2004 11:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nou, euh, zoveel verschil is er niet tussen marsepein en amandelspijs.
 
			 
			
			
			quote:Op donderdag 9 december 2004 11:41 schreef Chevalric het volgende:
We hebben een hele tijd een bbm gehad (inventum BM05), maar die is stuk gegaan (brood wilde niet meer rijzen, zelfs Koopmans alles-in-1 mixen niet). Ik wil nu voor de kerst een nieuwe machine kopen, maar weet eigenlijk niet zo goed welke ik moet hebben. Richtprijs is rond de 100 euro. Iemand tips?
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Voordat ik mijn eerste brood gelijk verknoei, vraag ik me of hoe het zit met dat bakprogramma. Mijn bbm bevat namelijk 12 programma's. Ik heb alleen geen idee welk programmma ik hiervoor moet nemen. Geldt die 2 uur vanaf het begin, of pas vanaf het eigenlijke bakken. Het korste complete programma van mijn bbm is ongeveer 2:15 uur lang, maar is een snel standaardprogramma. Echter, het bakken zelf duurt nooit langer dan een uur.quote:Voor bereiding in de broodbakmachine:
- 500 gram appel-kaneelbroodmix
- 200 ml. koud water
- bakprogramma rond de 2 uur
- voor korstkleur (crust) licht kiezen
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			[offtopic] Volgens mij weet ik waar jij werktquote:Op maandag 20 december 2004 17:40 schreef groningerstudent het volgende:
Ik heb vanmiddag mijn kerstpakket opgehaald: een broodbakmachine (Severin BM 3983) met een klein startpakketje. In dit pakketje zitten onder andere twee pakjes kant-en-klaar mixen. Nou is me 1 dingetje alleen niet helemaal duidelijk. Op de verpakking van mijn appel-kaneelbroodmix staat het volgende:
[..]
Voordat ik mijn eerste brood gelijk verknoei, vraag ik me of hoe het zit met dat bakprogramma. Mijn bbm bevat namelijk 12 programma's. Ik heb alleen geen idee welk programmma ik hiervoor moet nemen. Geldt die 2 uur vanaf het begin, of pas vanaf het eigenlijke bakken. Het korste complete programma van mijn bbm is ongeveer 2:15 uur lang, maar is een snel standaardprogramma. Echter, het bakken zelf duurt nooit langer dan een uur.
Hoe moet ik dit doen?
* groningerstudent is een volslagen beginneling op het gebied van broodbakken
 
			 
			
			
			Heb de appel-kaneelmix gedaan op programmaatje 1 (standaard). Totale looptijd 3:25 uur. Brood is er perfect uitgekomen.quote:Op dinsdag 21 december 2004 00:06 schreef Scootmobiel het volgende:
Gefeliciteerd!![]()
Wat voor een brood is het, en hoe lang was het programma?
Jij weet het correct. De foto op je weblog ziet er wel akelig herkenbaar uit...quote:Op dinsdag 21 december 2004 01:13 schreef Allan24 het volgende:
[..]
[offtopic] Volgens mij weet ik waar jij werkt
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			En waar is het recept?quote:Op zondag 26 december 2004 10:18 schreef glossy het volgende:
ik heb gister chocolade brood gemaakt en vanmorgen geproeft was best wel te eten
 
			 
			
			
			mix voor witbrood ik gebruik altijd al in 1 mix,na de pieptoon bakvaste chocolade druppels (100 gr) toevoegen en toen het brood klaar was heb ik er gesmolten chocola er over gegoten.quote:Op zondag 26 december 2004 11:17 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
En waar is het recept?![]()
Dit klinkt nl erg lekker![]()
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Dure shop trouwens, Kitchenaid voor 499 euro plus verzenden, als je op ebay.de kijkt vind je vele aanbieders die het voor 150 tot 170 euro minder doen.quote:Op woensdag 29 december 2004 14:28 schreef Chevalric het volgende:
Bij Hermes Electronics in Utrecht
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ja, vast wel, want meer olie maakt het brood inderdaad een stuk zachter. En 25 gram lijkt me ook wel erg veel, trouwens... Ik heb al vaak gemerkt dat je het beste zoveel mogelijk de hoeveelheden en verhoudingen uit het boekje van de BBM aan kunt houden, dat levert meestal betere resultaten op dan precies de aangegeven hoeveelheden in het recept volgen.quote:Op zaterdag 8 januari 2005 13:46 schreef Nijna het volgende:
Vandaag maar weer eens een broodje gebakken, ik had een pak Koopmans voor witbrood en heb daar rozemarijn bij gedaan en het is heerlijk.
Iemand misschien een idee hoe het kan dat dat brood zo zacht is? Komt dat doordat er in die kant en klare mix zoveel andere dingen zitten om het zo zacht te krijgen of komt het (misschien wel mede) doordat er behoorlijk wat margarine/olie bij moet (25 gram) terwijl ik er normaal iets van 10 gram bij moet doen volgens het boekje dat bij mn bbm zit...
Oftewel, zou mijn andere niet kant en klare mix brood ook zachter worden als ik er meer olie bij doe?
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Oh die zijde heb ik nog nooit gezien, thanks. Er staat wel wat handige info op jaquote:Op maandag 10 januari 2005 21:11 schreef Scootmobiel het volgende:
Hoi Marietje!
Ik heb zelf geen ervaring met zo'n 'dubbele' BBM, maar een tijd geleden las ik op deze site ook het een en ander over zo'n machine, die was ook van LIDL. Er staat allerlei nuttige (en ook minder nuttige) info op die site, en ook wat recepten.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.![]()
Het lijken me wel vrij kleine broodjes te worden, trouwens... maar 2 smaken tegelijk kunnen maken is natuurlijk ook best handig.
In ieder geval veel bakplezier ermee!![]()
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			*is blij voor Marietje_quote:Op maandag 17 januari 2005 23:42 schreef Marietje_ het volgende:
Ok de dubbele bbm van de lidl is echt geweldig!
 
			 
			
			
			dat heb ik gister voor het eerst gedaan in de bbm,het leek niet erg op een cake ,doe het de volgende keer gewoon weer in de oven,dan weet ik zeker dat ut lukt.quote:Op zondag 23 januari 2005 10:47 schreef Poepoog het volgende:
Vandaag een cake gebakken, wat een eenvoud...
 
			 
			
			
			Heb ik ook een keer geprobeerd ja, cake in de bbm. Was ook niet echt een succes. Nauwelijks gerezen, kleffe hap en zo.quote:Op zondag 23 januari 2005 11:47 schreef glossy het volgende:
dat heb ik gister voor het eerst gedaan in de bbm,het leek niet erg op een cake ,doe het de volgende keer gewoon weer in de oven,dan weet ik zeker dat ut lukt.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			ik haal altijd bij welkoop mijn broodmix,vind alleen de witbrood er van lekker,erg luchtig en lekker knapperig korstje.quote:Op woensdag 26 januari 2005 02:57 schreef Poepoog het volgende:
Ik heb nu een pak van 5 kilo bij de makro gehaald. Ik hoop dat het een beetje smaakt, anders zit ik weer met die zooi.
Die witbrood mix van koopmans is trouwens echt vlut
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Maar smaakt die ook even lekker als die uit de winkel?quote:Op woensdag 26 januari 2005 08:42 schreef glossy het volgende:
[..]
ik haal altijd bij welkoop mijn broodmix,vind alleen de witbrood er van lekker,erg luchtig en lekker knapperig korstje.
 
			 
			
			
			het wit brood wat ik heb smaakt anders dan die van bv de bakker of uit de supermarkt en zelf vind ik het lekkerder mijn eigen gebakken broodquote:Op woensdag 26 januari 2005 11:51 schreef Poepoog het volgende:
[..]
Maar smaakt die ook even lekker als die uit de winkel?
Ik heb het idee dat als ik witbrood wil dat ik beter naar de winkel kan gaan...
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			quote:Op woensdag 26 januari 2005 16:26 schreef glossy het volgende:
[..]
het wit brood wat ik heb smaakt anders dan die van bv de bakker of uit de supermarkt en zelf vind ik het lekkerder mijn eigen gebakken brood
 
			 
			
			
			Walnoten-bananenbrood?quote:Op woensdag 26 januari 2005 09:12 schreef Droeke het volgende:
Hai Iedereen,
Ik heb ook eindelijk een BBM en ik kan echt niet meer zonder. Vooral mijn walnoten-bananen-brood is hier op mijn werk erg geliefd (wanneer ik zelf bij me heb, wil iedereen een stuk proeven) Met als gevolg dat ik de afgelopen dagen steeds maar een klein stukje heb gehad. Ach is niet zo heel erg. Bovendien is een BBM en mijn baksels heel goed te combineren met afvallen
Dus leve de BBM
![]()
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Natrena vloeibaar, is dat een beetje betaalbaar, aangezien het thuisfront zit te zeiken over hun vetheid...quote:Op donderdag 27 januari 2005 09:28 schreef Droeke het volgende:
100 gram kristalsuiker (ikzelf doe ipv de suiker vergelijkbaar met 50 gr suiker natrena vloeibaar bij de melk - is echt zoet genoeg!)
 
			 
			
			
			Nou ja, ik geloof dat je voor een "klein" potje (waar ik overigens bijna een jaar mee gedaan heb!) bij de AH iets van 4,10 euro kwijt bent. Ik vind dat niet duur. Het voordeel is dus dat je ook maar erg weinig nodig hebt voor je gerechten, het is dus veel zoetter dan suiker (op het dopje kun je aflezen: vergelijkbaar met ... gram suiker). Maar mijn ervaring is wanneer ik 1 op 1 doe dat ik het veel te zoet vind dus ik gebruik ongeveer de helft.quote:Op donderdag 27 januari 2005 12:48 schreef Poepoog het volgende:
[..]
Natrena vloeibaar, is dat een beetje betaalbaar, aangezien het thuisfront zit te zeiken over hun vetheid...
 
			 
			
			
			
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |