abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_23566643
Welke vind jij lekker? Bruin, wit of die lichtbruine?

Nieuw topic! Een oude mag je blijkbaar niet kicken ofzo? :')

Borstplaat
  donderdag 25 november 2004 @ 15:10:41 #2
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_23566702
De witte en de bruine (chocola) zijn even lekker
Zelf gemaakt, uiteraard
pi_23566728
Ik ken het niet en heb het bovendien nog nooit gegeten.
pi_23567077
quote:
Op donderdag 25 november 2004 15:08 schreef martinlutherking het volgende:
Nieuw topic! Een oude mag je blijkbaar niet kicken ofzo?

Borstplaat
Ja, dat zal wel een nieuwe "feestregel" zijn
Ik vind de bruine (caramel/chocola) het lekkerst maar ik vraag me dus af welke supermarkten nog tegen een redelijke prijs borstplaat verkopen, bij de Hema en Jamin is het iets te duur...
  donderdag 25 november 2004 @ 15:37:49 #5
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_23567352
Georgina Verbaan heeft wel lekkere borstplaat
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
  donderdag 25 november 2004 @ 15:42:44 #6
101108 Stievus
Drums, Sex & Palm Beer
pi_23567478
quote:
Op donderdag 25 november 2004 15:10 schreef Christine het volgende:
De witte en de bruine (chocola) zijn even lekker
Zelf gemaakt, uiteraard
Woei!
Al veel te lang geleden....

Krijg spontaan enorm zin om gezellig met m'n mams te gaan kokkerellen
playin' hard to get. -_-v
pi_23567565
quote:
Op donderdag 25 november 2004 15:37 schreef Bayswater het volgende:
Georgina Verbaan heeft wel lekkere borstplaat
verwar je die borstplaat van haar niet met die plaat voor haar kop

ontopic: die lichtbruine (caramel) en die witte
  donderdag 25 november 2004 @ 15:48:41 #9
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_23567634
quote:
Op donderdag 25 november 2004 15:24 schreef ilona-scuderia het volgende:
maar ik vraag me dus af welke supermarkten nog tegen een redelijke prijs borstplaat verkopen, bij de Hema en Jamin is het iets te duur...
Zelf maken! Of in mijn geval: moeders bellen en een berg bestellen, want ze heeft me nooit geleerd 't te maken ... kan je dus niet aan recept helpen. Vanavond maar weer eens slijmen bij m'n allerliefste mamsje!
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
  donderdag 25 november 2004 @ 15:54:24 #10
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_23567788
quote:
Op donderdag 25 november 2004 15:48 schreef kleinmeiske het volgende:

[..]

Zelf maken! Of in mijn geval: moeders bellen en een berg bestellen, want ze heeft me nooit geleerd 't te maken ... kan je dus niet aan recept helpen. Vanavond maar weer eens slijmen bij m'n allerliefste mamsje!
of even twee seconden op google zoeken? Het is echt megasimpel te maken.
  donderdag 25 november 2004 @ 16:04:16 #11
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_23568032
quote:
Op donderdag 25 november 2004 15:54 schreef Christine het volgende:

[..]

of even twee seconden op google zoeken? Het is echt megasimpel te maken.
Neh, lekker bij m'n moeder kliederen vind ik leuker
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
  donderdag 25 november 2004 @ 16:30:00 #13
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_23568670
of roze??? (da's gewoon witte met een beetje bietensap voor de kleur)
Maar m'n voorkeur is toch wel "allemaal"
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
pi_23569027
Wit. Maar hij moet van binnen wel zacht zijn, niet zo'n keiharde suikertegel.
  donderdag 25 november 2004 @ 16:48:37 #15
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_23569094
quote:
Op donderdag 25 november 2004 15:08 schreef martinlutherking het volgende:
Welke vind jij lekker? Bruin, wit of die lichtbruine?

Nieuw topic! Een oude mag je blijkbaar niet kicken ofzo?

Borstplaat
Is toch veel leuker om zelf iets nieuws op te starten?
Als je niet lacht, ben je dood.
  zaterdag 27 november 2004 @ 18:32:14 #16
72347 Bupatih
Meet me in Montauk.
pi_23611714
Chinees: Ik heb lievel dat ze me op mijn worst slaat
Dan dat ze over haar borst plaat.


Clementine: Are you nuts?
Joel: It's been suggested...
  zaterdag 27 november 2004 @ 18:35:36 #17
58816 sleepflower
Missing pieces of sleep.
pi_23611788
.
pi_23612942
quote:
Op zaterdag 27 november 2004 18:32 schreef Bupatih het volgende:
Chinees: Ik heb lievel dat ze me op mijn worst slaat
Dan dat ze over haar borst plaat.


Dus.
pi_23616968
quote:
Op zaterdag 27 november 2004 18:32 schreef Bupatih het volgende:
Chinees: Ik heb lievel dat ze me op mijn worst wolst slaat
Dan dat ze over haar borst ovel haal bolst plaat.
Leer Chinees, man
pi_23616983
Het liefst wit of lichtbruin, ja lekker
"If you see someone without a smile, give them one of yours.”
pi_23624238
Als je ooit in Culemborg komt (een gat in Gelderland) moet je naar bakkerij Verhallen, dat is echt de lekkerste borstplaat die ik ooit heb geproefd Vooral wit en chocola.

Die van de v&d kan er ook mee door
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  zondag 28 november 2004 @ 18:17:21 #22
72039 Pappie_Culo
Spelen is leuk
pi_23629769
Ik vind me dat toch een partijtje ranzig spul. Vage naam ook.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_23636728
quote:
Op zondag 28 november 2004 09:49 schreef rena het volgende:

Die van de v&d kan er ook mee door
Mooi, had ik niet verwacht van V&D, meteen maar even kopen dan
En welke supermarkten verkopen nou lekkere borstplaat?
  maandag 29 november 2004 @ 05:29:03 #24
19840 Libris
Live from Singapore
pi_23636731
Mijn oma maakte het altijd... Ik vond ze lekkerder dan die van de bakker....

Eens kijken of ik het eens kan maken
pi_23636733
Zelfgemaakte is ook lekker maar het is zo'n gedoe hè, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan...
  maandag 29 november 2004 @ 05:36:52 #26
19840 Libris
Live from Singapore
pi_23636736
quote:
Op maandag 29 november 2004 05:32 schreef ilona-scuderia het volgende:
Zelfgemaakte is ook lekker maar het is zo'n gedoe hè, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan...
Omdat het leuk is om zelf dingen te maken, en zeker als het lekkerder is, en borstplaat is toch best duur in de winkel?

Krijg steeds meer zin in mijn vakantie naar NL
pi_23636737
Vooruit, ik ga een poging wagen in de keuken, bereiding schijnt ook simpel te zijn
Ik laat tzt wel weten of het gelukt is maar ik vrees het hardste...
  maandag 29 november 2004 @ 05:42:54 #28
19840 Libris
Live from Singapore
pi_23636738
Stuur maar wat op .

Ik zal ook eens kijken of ik het hier kan maken.. Ingredienten moet toch wel aan te komen zijn...
pi_23636743
Ik zal kijken wat ik borstplaatsgewijs voor je kan doen

Borstplaat:

12 lepels suiker
4 eetlepels water, melk of room
smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence evt. Cacao of oploskoffie.

Suiker met het water, de melk of de room heel langzaam aan de kook brengen. Zo'n 5 minuten laten koken. Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water is het goed. Wie cacao of oploskoffie wil gebruiken kan die gelijk met de suiker te koken zetten. Andere smaakstoffen pas toevoegen als de pan van het vuur af is. Figuren voor suikerbeesten van tevoren invetten. Wie geen figuren heeft kan een ingevette bakplaat gebruiken. Giet daar het suikermengsel op en laat het hard worden. Snijd kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel. Neem de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af

Roomboter-borstplaat:

bereidingstijd: 20-30 minuten
ingrediënten: 300 gram suiker - 200 gram witte basterdsuiker - 1 deciliter slagroom - 1 stukje boter

Maak de vormpjes van tevoren goed dicht en leg ze in koud water. Leg een flink stuk bakpapier plat op een werkvlak. Verwarm de suiker al roerend met de basterdsuiker, gebruik voor donkere borstplaat eventueel bruine suiker, 1 dl slagroom en een klontje boter tot de suiker is opgelost. Breng de massa dan al roerend aan de kook en laat zachtjes koken tot een druppel in een kopje met ijskoud water niet meer uitvloeit, maar een kort, dik draadje vormt. De temperatuur op de suikerthermometer is dan 92 °C. Leg de borstplaatvormen op het bakpapier, schenk ze vol met de suikermassa en laat die in de vormen opdrogen. Zet de vormen, zodra de borstplaat hard genoeg is, op een kant, zodat ook de onderkant kan drogen...

Et voilà!

[ Bericht 16% gewijzigd door ilona-scuderia op 29-11-2004 05:58:49 ]
  maandag 29 november 2004 @ 05:55:16 #30
19840 Libris
Live from Singapore
pi_23636748
Enig idee hoeveel smaakspul, bijvoorbeeld cocao?

Het hoeft dus niet in de oven? hmmz, deed mijn oma wel altijd...
pi_23715774
Witte natuurlijk!
Die van de bakker op de hoek!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')