abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_22993951
Hallo,

Ik heb in de vriezer nog 5 bevroren regenboogforelletjes liggen.
Wie van jullie weet er een lekker recept hiervoor?

Johan
  maandag 1 november 2004 @ 11:34:39 #2
38752 leviathanfd
Mijn twee dames
pi_22994159
Kruidenboter erin en in aluminiumfolie grillen.
Merk en designkleding als nieuw! zie de link
http://shop.kapaza.nl/artemisonlineshop/page1/
pi_22994625
mij kat heeft nog honger....
- ..mux.. -
pi_22994658
die vis weggooien . Na de lokale super fietsen, ff een lekker biefstukje halen en die in de pan gooien
er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze post
pi_22994685
Bij mij zwemmen ze gewoon in mijn aquarium :s
Woei!
pi_22994877
Marokkaanse forel:

2 middelgrote forellen, panklaar
1 kop gehakte dadels
1/4 kop gekookte rijst
1 ui, fijngehakt
1/4 kop fijngehakte amandelen
2 el fijngehakte, verse koriander
1/2 tl gemalen kaneel
30 g boter, gesmolten
1/4 tl gemalen peper
1/4 tl gemberpoeder
1 tl suiker
1/4 gemalen kaneel

Oven voorverwarmen op 160°C. De forellen afspoelen onder de koude kraan en met keukenpapier droogdeppen. Dadels, rijst, uien, amandelen, koriander en kaneel mengen in een kom. De vissen met het mengsel vullen en de openingen sluiten met metalen spiezen. Met gesmolten boter bestrijken en met een mengsel van peper, gember en suiker bestrooien.

Ca. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Voor het serveren kaneel over de forellen strooien.
Opdienen met Marokkaans brood en verschillende salades.

_______________________________________

Forel "gravin Mathilda"

1 flesje Orvalbier;
4 forellen;
2 sjalotten ;
12 dunne plakken gerookt spek;
peper,
peterselie

gratin :
8 gekookte aardappelen ;
1 courgette + 3 sjalotten;
4 stevige ovale tomaten;
4 plakken Orvalkaas;
olijfolie + gehakte peterselie;
zout, peper, Provençaalse kruiden

Peper de binnenzijde van elke forel goed in, omwikkel ze met 3 plakken spek en leg ze in een gratinschotel. Voeg de gesnipperde sjalotten en enkele takjes peterselie toe, overgiet met het bier. Dek af en laat 15 minuten in een oven op 220°C koken.
Bereid de gratin terwijl de forellen gaar worden. Giet een straaltje olijfolie in een braadpan. Voeg de sjalotsnippers en de in schijfjes gesneden courgette toe. Laat zachtjes stoven. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, de ontvelde en geplette tomaten, het zout, de peper en de Provençaalse kruiden toe. Laat nog enkele minuten braden, terwijl u de groenten voorzichtig vermengt. Zorg ervoor dat de groenten niet aan de pan kleven.
Doe de groenten in een gratinschotel, leg er de plakken kaas op nadat de korsten werden verwijderd. Gratineer onder de ovengrill.

Schik de forellen en de groentegratin op de borden. Bestrooi met gehakte peterselie. Dien het gefiltreerd kookvocht op in een sauskom.

______________________________________________

Gevulde forel van de bbq

4 forellen –
zout - peper
100 gram bospeentjes
100 gram champignons
1 el citroensap
fijngehakt 1 sjalot
1 eierdooier

Bestrooi de forellen met zout en peper. Hak de worteltjes fijn en blancheer ze een paar minuten in kokend water. Blancheer ook de champignons (apart) en voeg daar een eetlepel citroensap bij om verkleuring te voorkomen. Bak de sjalotsnippers glazig in boter. Meng worteltjes, champignons en sjalot met de eidooier. Breng op smaak met zout en peper en vul de forellenbuikjes er mee.Wrijf de forellen met olie in. Leg de forellen elk ik een aluvel en vouw die losjes maar goed dicht.Doe de pakketjes ongeveer 15 minuten op de barbecue.

________________________________________

Eet smakelijk, forel is heerlijk hoewel ze vers altijd beter zijn dan uit de vriezer
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  maandag 1 november 2004 @ 12:08:19 #7
44489 lampie_666
raar is zo gek nog niet!!!!!!
pi_22994956
quote:
Op maandag 1 november 2004 11:34 schreef leviathanfd het volgende:
Kruidenboter erin en in aluminiumfolie grillen.
ja of met een goede ham ertussen is ook heel erg lekker...
You are just jalous because the little voices in my head are talking to me!!!
  maandag 1 november 2004 @ 15:53:57 #8
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_22999548
Dit kun je als voorgerecht of als hoofdgerecht gebruiken, zeer makkelijk te maken en erg lekker:


Forel met mayonaise:

Kook de forellen in zoveel water dat ze net onder staan met 20 gram zout per liter water. (6-10 minuten)
Laat ze afkoelen, goed uitlekken en leg ze naast elkaar op een schotel met de koppen op een plakje tomaat.

Klop de mayonaise los met 1 eetlepel fijngehakte peterselie en fijngehakte bieslook, iets geraspte citroenschil, zout, versgemalen peper en een mespunt suiker.

Giet deze mayonaise over de forellen, waarbij de koppen en staarten zichtbaar moeten blijven. Garneer het geheel met schijfjes citroen, tomaten en een toefje peterselie.

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  maandag 1 november 2004 @ 20:49:58 #9
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23006327
quote:
Op maandag 1 november 2004 15:53 schreef Litman het volgende:
Dit kun je als voorgerecht of als hoofdgerecht gebruiken, zeer makkelijk te maken en erg lekker:

Forel met mayonaise:

Moet de forel dan koud of warm zijn bij het opdienen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_23008820
Forel ontdooien en je favoriete recept opzoeken.
Mijn recept: bestrooi de forel met peper en zout. Haal hem door wat bloem en bak in hete roomboter. Bak de laatste minuut wat amandelen mee.
Forel is gaar als het vlees in de buikholte wit en niet meer doorschijnend is.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 2 november 2004 @ 09:11:07 #11
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_23015798
quote:
Op maandag 1 november 2004 20:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Moet de forel dan koud of warm zijn bij het opdienen?
Koud, zie recept.

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_23069806
Bedankt voor jullie iedeen. Vanavond zal ik eens 1 recept uitproberen. Welke weet ik nog niet..
Maar dat horen jullie nog wel van me.

Groeten Johan
pi_23070259
Móóie vis...

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')