Marokkaanse forel:
2 middelgrote forellen, panklaar
1 kop gehakte dadels
1/4 kop gekookte rijst
1 ui, fijngehakt
1/4 kop fijngehakte amandelen
2 el fijngehakte, verse koriander
1/2 tl gemalen kaneel
30 g boter, gesmolten
1/4 tl gemalen peper
1/4 tl gemberpoeder
1 tl suiker
1/4 gemalen kaneel
Oven voorverwarmen op 160°C. De forellen afspoelen onder de koude kraan en met keukenpapier droogdeppen. Dadels, rijst, uien, amandelen, koriander en kaneel mengen in een kom. De vissen met het mengsel vullen en de openingen sluiten met metalen spiezen. Met gesmolten boter bestrijken en met een mengsel van peper, gember en suiker bestrooien.
Ca. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Voor het serveren kaneel over de forellen strooien.
Opdienen met Marokkaans brood en verschillende salades.
_______________________________________
Forel "gravin Mathilda"
1 flesje Orvalbier;
4 forellen;
2 sjalotten ;
12 dunne plakken gerookt spek;
peper,
peterselie
gratin :
8 gekookte aardappelen ;
1 courgette + 3 sjalotten;
4 stevige ovale tomaten;
4 plakken Orvalkaas;
olijfolie + gehakte peterselie;
zout, peper, Provençaalse kruiden
Peper de binnenzijde van elke forel goed in, omwikkel ze met 3 plakken spek en leg ze in een gratinschotel. Voeg de gesnipperde sjalotten en enkele takjes peterselie toe, overgiet met het bier. Dek af en laat 15 minuten in een oven op 220°C koken.
Bereid de gratin terwijl de forellen gaar worden. Giet een straaltje olijfolie in een braadpan. Voeg de sjalotsnippers en de in schijfjes gesneden courgette toe. Laat zachtjes stoven. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, de ontvelde en geplette tomaten, het zout, de peper en de Provençaalse kruiden toe. Laat nog enkele minuten braden, terwijl u de groenten voorzichtig vermengt. Zorg ervoor dat de groenten niet aan de pan kleven.
Doe de groenten in een gratinschotel, leg er de plakken kaas op nadat de korsten werden verwijderd. Gratineer onder de ovengrill.
Schik de forellen en de groentegratin op de borden. Bestrooi met gehakte peterselie. Dien het gefiltreerd kookvocht op in een sauskom.
______________________________________________
Gevulde forel van de bbq
4 forellen –
zout - peper
100 gram bospeentjes
100 gram champignons
1 el citroensap
fijngehakt 1 sjalot
1 eierdooier
Bestrooi de forellen met zout en peper. Hak de worteltjes fijn en blancheer ze een paar minuten in kokend water. Blancheer ook de champignons (apart) en voeg daar een eetlepel citroensap bij om verkleuring te voorkomen. Bak de sjalotsnippers glazig in boter. Meng worteltjes, champignons en sjalot met de eidooier. Breng op smaak met zout en peper en vul de forellenbuikjes er mee.Wrijf de forellen met olie in. Leg de forellen elk ik een aluvel en vouw die losjes maar goed dicht.Doe de pakketjes ongeveer 15 minuten op de barbecue.
________________________________________
Eet smakelijk, forel is heerlijk hoewel ze vers altijd beter zijn dan uit de vriezer
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-