abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 3 april 2005 @ 13:53:48 #26
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25951820
quote:
Op zondag 7 november 2004 01:15 schreef PdeHoog het volgende:


Daarbij overigens gesmoorde aardappelen met tomaat en een lekkere salade.
hoe maak je dat
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_25951876
een kip tosti

2 broodjes, kip derop ananas, indische kruiden derop smeren en in de tosti apparaat
en dan met lekkere sla
met gebakken pijnboompitten, italiaanse mix, honing mosterd saus, perzik, en dan gewoon sla
Op 09-11-2006 23:08 schreef Chriz2k
Jij bent te sexii voor Fok :{w.
pi_25953996
Kip vullen met basilicum, mozzerella, plak kaas erover, omwikkelen met ham en dichtprikken met cocktailprikkers.
  zondag 3 april 2005 @ 23:37:30 #29
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_25966587
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 17:39 schreef Oblivion het volgende:
Kip in honing uitjes en soja.

Kippenpootjes marineren in soja, honing en uitje.
Flink draaien tijdens het marineren.
Daarna onder de grill. Ook flink draaien. Anders verbranden ze...

Even over de ingredienten:
Wil je zout, meer soja, wil je zoet, meer honing!
hij was lekker.
alleen gaat het wel knoerthard ondr de grill!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26059168
Ui, theel. sambal, ketjap, gembersaus en koriander.
Dit in keukenmachine fijnhakken.
In pan doen, warm maken, langzaam, en dan kleine stukje kip filet in gaar bakken.
Serveren met rijst en zoet/zure komkommertjes...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26059407
pluk-kip :

kipfilet koken in water met boullionblokje.
guacamole (of hoe je het ook mag schrijven ) maken
als de kip gaar is pluk je hem uit elkaar op een warme tortilla wrap, daar doe je dan de guacamole bij samen met wat zure room en geraspte kaas.
Als je het pittiger wil hebben kan je er ook nog hot tacosaus bij doen.

Dichtvouwen en smullen maar
I'm pretty sure that coffee was invented by guys who were sittin' around smokin' anyways, right? And they just wanted to drink something that would let them stay up late and smoke fucking more! That's my theory.
pi_26059641
Oeh ja!!!
Klinkt heerlijk sjokkie!

Plukken en met een beetje ketjap en tamme kastanjes, en ananas!
Met rijst!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26059826
wat ook erg lekker is :

kipreepjes en biefstukreepjes in een marinade naar keuze doen.
ui en paprika in reepjes snijden.

zorgen dat je een ovenschaal warm hebt in de oven.
Kipreepjes bakken in de pan met olie en zodra die klaar zijn in de ovenschaal doen. Pan schoonmaken en dan de biefstuk bakken.
Biefstuk bij de kip in de oven gooien en dan nog apart de uien en paprika bakken.

wederom een tortillawrap warm en die vullen met wat je net gebakken hebt.
alles naar smaak erbij doen (kaas)

origami uitvoeren met de wrap en happen
I'm pretty sure that coffee was invented by guys who were sittin' around smokin' anyways, right? And they just wanted to drink something that would let them stay up late and smoke fucking more! That's my theory.
  zaterdag 9 juli 2005 @ 19:18:33 #34
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_28659399
Vanavond heb ik gekookt:

KIP SOMOR

Dit is een indisch gerecht. (zacht van smaak)

NODIG:
500 gr. Kipfilet in blokjes
400 gr. Aardappelschijfjes
2 Uien (fijn gesnipperd)
Vet-sin
Ketch-up
Bouillion
Rijst.

BEREIDING:
Fruit de ui-snippers en bak de blokjes kipfilet. Ondertussen de aardappelschijfjes frituren.
Zodra dit klaar is alles in een grote pan. De bouillion, Vet-sin en Ketch-up toevoegen.
Laten pruttelen zodat de bouillon indikt tot saus.
Ondertussen witte rijst erbij koken (doe ik meestal met een bouillonblokje erbij)

Helaas weet ik niet de exacte verhoudingen/hoeveelheden. Doe ik meestal op smaak.
Vooral de hoeveelheid bouillon, vet-sin en ketch-up. voeg ik naar smaak toe.
(Het moet namelijk GEEN tomatensaus worden)

HEERLIJK!!
Positive thinking, my way of thinking!
pi_28659663
Coq-au-vin?
  zaterdag 9 juli 2005 @ 19:36:52 #36
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_28659677
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:36 schreef skiczukie het volgende:
Coq-au-vin?
Erg origineel is het niet, maar wel lekker!
Receptje???
Positive thinking, my way of thinking!
pi_28659775
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:36 schreef Annemiek78 het volgende:

[..]

Erg origineel is het niet, maar wel lekker!
Receptje???
Ik niet. Helaas.
pi_28662368
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:36 schreef Annemiek78 het volgende:

[..]

Erg origineel is het niet, maar wel lekker!
Receptje???
Tuurlijk!

Recept:

http://img.photobucket.com/albums/v172/knalpot/02-04-1.jpg

Staat achter een linkje anders is het te groot.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 9 juli 2005 @ 23:15:37 #39
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28665394
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:36 schreef Annemiek78 het volgende:

[..]

Erg origineel is het niet, maar wel lekker!
Receptje???
Kip in Wijn
(Coq au Vin )


Ingrediënten:
1 kip van 1500 gram
125 gram boter
zout, peper
3 uien
1 glaasje cognac
1/2 liter rode wijn
3 teentjes knoflook
1 bouquet garni
2 eetlepels tomatenpuree
12 kleine uitjes
suiker
250 gram champignons
200 gram gerookt borstspek
12 croûtons

Bbereiding:

Laat de rode wijn gedeeltelijk reduceren. Houd hem warm. Snij de kip in stukken, geef er zout en peper over. Verhit 75 gram boter in een pan en sauteer de stukken kip aan alle kanten bruin. Schil ondertussen de uien en snij ze in juliënne. Voeg ze bij de kip. Als de uien bruin zijn, voeg de cognac toe en flambeer, haal de pan van het vuur, roer goed over de bodem en zet de pan weer op het vuur. Schil de knoflook en pers die uit. Geef de warme wijn over de kip. Voeg de knoflook toe en het bouquet garni. Zet de deksel op de pan en zet de pan anderhalf uur in een oven van 170 graden C. Maak ondertussen de champignons schoon, als ze niet erg klein zijn, snij ze dan in vieren. Schil de kleine uitjes. Snij het spek in juliënne. Doe de boter in een pannetje, voeg er wat zout en suiker bij en de uitjes en laat deze caramelliseren op zacht vuur. Zweet het spek uit op zacht vuur in een pan, haal het uit de pan, voeg dan de champignons toe en sauteer ze bruin. Voeg champignons en spek bij de uitjes. Tien minuten voor het einde van de kooktijd van de haan maken we de croûtons. Leg de stukken haan op een voorverwarmde schaal. Passeer de saus van de haan. Voeg er de tomatenpuree bij en meng goed. Werk er het garnituur van uitjes, spek en champignons door en verwarm nog even. Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 10 juli 2005 @ 15:30:56 #40
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_28682273
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:15 schreef Martijn_77 het volgende:


Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.
Haan??? het was toch een kiprecept?
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
pi_28682337
quote:
Op zondag 10 juli 2005 15:30 schreef edje34 het volgende:

[..]

Haan??? het was toch een kiprecept?
Coq is haan heh. Maar, what's the difference.
  zondag 10 juli 2005 @ 15:42:29 #42
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_28682593
quote:
Op zondag 10 juli 2005 15:33 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Coq is haan heh. Maar, what's the difference.
Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.

Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
pi_28683045
quote:
Op zondag 10 juli 2005 15:42 schreef edje34 het volgende:

[..]

Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.

Ja. Okee.
  zondag 10 juli 2005 @ 16:16:50 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28683610
voor een goeie kok auw fin neemt men het beste een soepkip, die hebben meer smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28684240
Iemand nog leuke ideen, heb hier gewoon 4 kippenpoten liggen.. wat kan ik doen? grillen? in de oven? ik heb een combi/grill/oven/magnetron
pi_28684260
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:41 schreef tonks het volgende:
Iemand nog leuke ideen, heb hier gewoon 4 kippenpoten liggen.. wat kan ik doen? grillen? in de oven? ik heb een combi/grill/oven/magnetron
Gewoon ff grillen. Lekker toch.
  zondag 10 juli 2005 @ 16:44:45 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28684329
Ik heb een dozijn drumsticks, die gaan vanavond gewoon de oven in.
Lekker kluiven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28684370
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:42 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Gewoon ff grillen. Lekker toch.
ja maar hoe heet enzo
  zondag 10 juli 2005 @ 16:49:40 #49
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_28684492
Kipfilet bakken in 250 gram kruidenboter met uitjes en champignon.
Dan een sausje erbij die je zo maakt:
Yoghurt, bruine suiker, gembersiroop en mayo.
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
pi_28684554
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:46 schreef tonks het volgende:

[..]

ja maar hoe heet enzo
180, uurtje? Geen idee, ik doe ook altijd maar wat.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')