quote:
Kip in Wijn
(Coq au Vin ) Ingrediënten:1 kip van 1500 gram
125 gram boter
zout, peper
3 uien
1 glaasje cognac
1/2 liter rode wijn
3 teentjes knoflook
1 bouquet garni
2 eetlepels tomatenpuree
12 kleine uitjes
suiker
250 gram champignons
200 gram gerookt borstspek
12 croûtons
Bbereiding: Laat de rode wijn gedeeltelijk reduceren. Houd hem warm. Snij de kip in stukken, geef er zout en peper over. Verhit 75 gram boter in een pan en sauteer de stukken kip aan alle kanten bruin. Schil ondertussen de uien en snij ze in juliënne. Voeg ze bij de kip. Als de uien bruin zijn, voeg de cognac toe en flambeer, haal de pan van het vuur, roer goed over de bodem en zet de pan weer op het vuur. Schil de knoflook en pers die uit. Geef de warme wijn over de kip. Voeg de knoflook toe en het bouquet garni. Zet de deksel op de pan en zet de pan anderhalf uur in een oven van 170 graden C. Maak ondertussen de champignons schoon, als ze niet erg klein zijn, snij ze dan in vieren. Schil de kleine uitjes. Snij het spek in juliënne. Doe de boter in een pannetje, voeg er wat zout en suiker bij en de uitjes en laat deze caramelliseren op zacht vuur. Zweet het spek uit op zacht vuur in een pan, haal het uit de pan, voeg dan de champignons toe en sauteer ze bruin. Voeg champignons en spek bij de uitjes. Tien minuten voor het einde van de kooktijd van de haan maken we de croûtons. Leg de stukken haan op een voorverwarmde schaal. Passeer de saus van de haan. Voeg er de tomatenpuree bij en meng goed. Werk er het garnituur van uitjes, spek en champignons door en verwarm nog even. Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! SearchEen goede Fok! Search