Ik heb zelf eens op een zeilkamp onderstaand recept gemaakt:
Chili con Chorizo (±60 personen)
4.5 kg Rundergehakt, 5 chorizo worsten, 2 kg tomaten, 1 kg prei, 12 paprika's (geel,groen of rood), 4.5 kg uien, 24 kleine blikjes Chili bonen, 9 kleine blikjes Kidney bonen, 12 grote blikken tomatenpuree, en voor de vego's een groot blik perziken
In een pan het gehakt los bakken en ondertussen kruiden met peper, zout en paprikapoeder. In de andere pan eerst de uien en daarna ook de prei bakken en als het gaar is bij het gehakt voegen. Vervolgens de chili & kidney bonen erbij doen en tomaten puree, de chorizo is stukjes snijden en ook erbij doen. Opwarmen, en op het laatst de tomaten en paprika erbij, nog heel even op het vuur laten staan eventueel nog kruiden met zout en paprika poeder en dan is het klaar.
Bereidingstijd : 1 1/2 uur
Hier meer recepten voor grote groepen:
http://www.bio.vu.nl/faculteit/tegenstelling/recept.html#danishwaaronder gevulde kameel voor 400 personen:
quote:
Gevulde Kameel (400 personen)
(uit "Water music", T. Coraghessan Boyle)
300 dadels, 200 pluviere-eieren, 20 karpers van 2 pond elk, 4 trapganzen (schoongemaakt en geplukt), 2 schapen, 1 grote kameel, kruiden
Graaf kuil. Laat vuur laaien tot hete kolen, drie voet diep. Kook eieren apart hard. Ontschub de karpers en vul met gepelde eieren en dadels. Kruid de ganzen en vul met gevulde karpers. Vul de schapen met de gevulde ganzen en vul de kameel met de gevulde schapen. Wikkel in bladeren van de doum palm en begraaf in kuil. Twee dagen bakken. Serveer met rijst.