FOK!forum / Culinesse à gogo / Spitskool
Martijn_77vrijdag 8 oktober 2004 @ 19:28
Ik heb vandaag grote spitskool gekocht de ene helft heb ik gekookt en al op.

Maar nu wil ik met die andere helft compleet anders doen heeft er iemand tips?
Jominrovrijdag 8 oktober 2004 @ 20:11
Even met een beetje olijfolie roerbakken in de wok, scheutje ketjap toevoegen en een bouillonblokje verkruimeld (als je niet zoveel spitskool meer over hebt is een half blokje genoeg) erdoor mengen..........
Pietverdrietvrijdag 8 oktober 2004 @ 22:16
Koolsalade van maken.
Wolfjesfanzaterdag 9 oktober 2004 @ 00:34
Gehakt rullen uitje erbij fruiten, naar smaak sambal toevoegen en de fijngesneden kool roerbakken, scheur ketjap toevoegen. Eieren koken en satésaus maken. In een oven schaal gehakt kool mengsel doen daarover heen de eieren in plakjes en daar de satésaus over. Dan aardappelpuree erover en het geheel bestooien met kaas en een paar eetlepels kokos.
Is hier altijd jummie.
Kan met ook met wittekool, paksoi en groene kool.
poszaterdag 9 oktober 2004 @ 12:11
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2004 00:34 schreef Wolfjesfan het volgende:
Gehakt rullen uitje erbij fruiten, naar smaak sambal toevoegen en de fijngesneden kool roerbakken, scheur ketjap toevoegen. Eieren koken en satésaus maken. In een oven schaal gehakt kool mengsel doen daarover heen de eieren in plakjes en daar de satésaus over. Dan aardappelpuree erover en het geheel bestooien met kaas en een paar eetlepels kokos.
Is hier altijd jummie.
Kan met ook met wittekool, paksoi en groene kool.
klinkt heerlijk!!
Martijn_77zaterdag 9 oktober 2004 @ 20:07
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2004 22:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Koolsalade van maken.
Heb je het recept voor mij?
Pietverdrietzaterdag 9 oktober 2004 @ 20:09
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2004 20:07 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Heb je het recept voor mij?
Vervang witte kool door spitskool
Coleslaw
knuppelhoutzondag 10 oktober 2004 @ 00:56
gouden tip voor spitskoolsalade (echt waar, geniaal lekker is dit)

kool fijn snijden
hand rozijnen erbij
2 handjes cashewnoten erbij (eerst een beetje breken)
gesneden appel erdoor (klein gesneden, met schil). gooi er wel wat citroensap over
sausje maken van 1/2 el mayo, 2 el olijfolie, mosterd (afhankelijk van de sterkte maar mag niet overheersen of scherp worden imho), peper, zout, citroensap en een scheut blanke azijn. Goed roeren en er overheen gooien. klaar is kees, en LEKKER dat het is, mensen die t krijgen voorgeschoteld vragen bijna zonder uitzondering om t recept.
Martijn_77zondag 24 oktober 2004 @ 14:40
quote:
Op zondag 10 oktober 2004 00:56 schreef knuppelhout het volgende:
gouden tip voor spitskoolsalade (echt waar, geniaal lekker is dit)

kool fijn snijden
hand rozijnen erbij
2 handjes cashewnoten erbij (eerst een beetje breken)
gesneden appel erdoor (klein gesneden, met schil). gooi er wel wat citroensap over
sausje maken van 1/2 el mayo, 2 el olijfolie, mosterd (afhankelijk van de sterkte maar mag niet overheersen of scherp worden imho), peper, zout, citroensap en een scheut blanke azijn. Goed roeren en er overheen gooien. klaar is kees, en LEKKER dat het is, mensen die t krijgen voorgeschoteld vragen bijna zonder uitzondering om t recept.
Klint erg lekker ga die zekker een keer proberen!!
Wolfjesfanzaterdag 30 oktober 2004 @ 02:05
Ik heb van een spitskool Adjar gemaakt.
Martijn_77woensdag 10 november 2004 @ 21:38
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2004 02:05 schreef Wolfjesfan het volgende:
Ik heb van een spitskool Adjar gemaakt.
Wat is dat of bedoel je atjar?
Asicswoensdag 10 november 2004 @ 21:52
ik ga dit ook een keer proberen
moussydonderdag 11 november 2004 @ 00:57
uitje fruiten, paprika fruiten, koole r bij, stuk rookworst er bij, tomatendrap uit een pakje er bij en ff laten pruttelen. Aardappels er bij koken en

Simpel en low budget
Aventuradonderdag 11 november 2004 @ 10:55
quote:
Op zondag 10 oktober 2004 00:56 schreef knuppelhout het volgende:
gouden tip voor spitskoolsalade (echt waar, geniaal lekker is dit)

kool fijn snijden
hand rozijnen erbij
2 handjes cashewnoten erbij (eerst een beetje breken)
gesneden appel erdoor (klein gesneden, met schil). gooi er wel wat citroensap over
sausje maken van 1/2 el mayo, 2 el olijfolie, mosterd (afhankelijk van de sterkte maar mag niet overheersen of scherp worden imho), peper, zout, citroensap en een scheut blanke azijn. Goed roeren en er overheen gooien. klaar is kees, en LEKKER dat het is, mensen die t krijgen voorgeschoteld vragen bijna zonder uitzondering om t recept.
Dat is toch eigenlijk coleslaw?
Litmandonderdag 11 november 2004 @ 11:22
Spitskool met makreel/tonijn

Fruit een uitje en 2 teentjes knoflook
spitskool en vis erbij
Wat peper en laos erbij
scheut ketjap
evt.een bouiilonblokje
gaar laten sudderen
knuppelhoutdonderdag 11 november 2004 @ 11:26
quote:
Op donderdag 11 november 2004 10:55 schreef Aventura het volgende:

[..]

Dat is toch eigenlijk coleslaw?
lijkt erop, maar is zonder noten, (meestal) zonder rozijnen, met witte kool ipv spitskool, zonder appel en met andere dressing
maar: het heeft er wat van weg (maar is VEEL lekkerder, vooral bij oosterse gerechten, als maaltijdsalade of bij BBQ)
Aventuradonderdag 11 november 2004 @ 13:01
quote:
Op donderdag 11 november 2004 11:26 schreef knuppelhout het volgende:

[..]

lijkt erop, maar is zonder noten, (meestal) zonder rozijnen, met witte kool ipv spitskool, zonder appel en met andere dressing
maar: het heeft er wat van weg (maar is VEEL lekkerder, vooral bij oosterse gerechten, als maaltijdsalade of bij BBQ)
Het lijkt me heerlijk, ik ga het snel maken en ik post hier mijn bevindingen
Wolfjesfanvrijdag 12 november 2004 @ 01:20
quote:
Op woensdag 10 november 2004 21:38 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat is dat of bedoel je atjar?
Zoetzuur wat je bij de chinees krijgt.
Baltharvrijdag 12 november 2004 @ 18:27
Spitskool in de pan, bestrooien met kerriepoeder.
Blokjes ham erbij.
Water erbij, koken.

Afgieten en gerapste kaas er over laten smelten.

Lekker pittig vlees erbij.
Aardappels met jus met champignons en uitjes erbij
Aventuravrijdag 12 november 2004 @ 18:34
Het kost trouwens geen drol zo'n kooltje. Vandaag gezien voor 50 centen op de markt.
Martijn_77vrijdag 12 november 2004 @ 19:34
quote:
Op vrijdag 12 november 2004 18:34 schreef Aventura het volgende:
Het kost trouwens geen drol zo'n kooltje. Vandaag gezien voor 50 centen op de markt.
Dat klopt vandaar dat ik naar recepten vraag. vind het een erg lekker koolsoort maar om ze altijd op de zelfde manier klaar te maken....
Wolfjesfanvrijdag 12 november 2004 @ 20:10
Varkensvlees met kerrie en kool (Chinese- Spits- of Witte kool)
Voor 2-3 personen

300 gr. ongepaneerde varkensschnitzel
50 gr. ontbijtspek
2 uien
500 gr. aardappelen
400 gr. kool
25 gr. boter
1 eetl. kerrie
1 dl. droge witte wijn
¼ l. crème fraiche

Snijd het vlees en spek in smalle reepjes. Maak de groente schoon en snipper de uien, snijd de aardappelen in blokjes en de kool in repen.

Verhit de boter in een braadpan en bak de spekreepjes krokant. Voeg het vlees, de ui en de kerrie toe en roerbal ca. 3 minuten tot het vlees lichtbruin is. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Voeg de wijn en de crème fraiche toe en schep de aardappelen en de kool erdoor. Breng de vloeistof aan de kook, leg een deksel de pan en stoof de groente en het vlees zachtjes gaar in ca. 20 minuten.

Breng op smaak met peper en zout.
E.T.zaterdag 26 februari 2005 @ 19:34
Ooit heb ik van moussy een erg lekker recept voor spitskool gehad. Was met rookworst en tomatenspul enzo..

Ik ben 't alleen kwijt En ik wil 't nog eens maken...

IK hoop dus dat ze hier leest en 't nog een keertje wil posten...
Xenomaniaczaterdag 26 februari 2005 @ 19:35
Gat-ver-dam-me.
Spindizzyzaterdag 26 februari 2005 @ 19:39
E.T.: kijk eens naar de post van Moussy in dit topic. Paar posts boven de jouwe
nectarientjezaterdag 26 februari 2005 @ 19:39
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 19:34 schreef E.T. het volgende:
Ooit heb ik van moussy een erg lekker recept voor spitskool gehad. Was met rookworst en tomatenspul enzo..

Ik ben 't alleen kwijt En ik wil 't nog eens maken...

IK hoop dus dat ze hier leest en 't nog een keertje wil posten...
Het staat hierboven al
Ashramzaterdag 26 februari 2005 @ 20:27
Roerbakken met een fijn uitje en vlees naar jouw smaak. Met wat sojasaus en peper ben je een heel end. Kool roerbakken is altijd lekker. Niet te gaar zodat het heerlijk knappierg blijft.mmmmmm
Excellent sidedish. Maar als ik een witte kool heb, dan wordt het een grote maaltijd schotel. Maar spitskool heeft een zachtere smaak en is zoeter.
E.T.zaterdag 26 februari 2005 @ 21:15


ok dan..