FOK!forum / Culinesse à gogo / Zelf Likeur maken
Martijn_77zondag 3 oktober 2004 @ 10:50
Naar aanleding van post op dit topic:

Tyrkisk peber - waar te krijgen?

En deze site

Vroeg ik mij af of er nogmeer mogelijkheden waren om zelf likeuren te maken.

Zat zelf te denken om van die pepermuntkussentjes op te lossen in wodka. Zijn er nog mensen die meer recepten / tips hebben?
Martijn_77woensdag 6 oktober 2004 @ 23:34
Niemand recepten / ideeen?
Reintjedonderdag 7 oktober 2004 @ 12:56
quote:
Op woensdag 6 oktober 2004 23:34 schreef Martijn_77 het volgende:
Niemand recepten / ideeen?
http://www.google.nl/sear(...)elf+likeur+maken&lr=
--HOOLIE--donderdag 7 oktober 2004 @ 14:06
Laat 2 rode pepers (redelijk formaat) 2 weken in een fles wodka ronddrijven....

Heerlijke Chili Wodka....(receptje van een Noorse collega)
Martijn_77donderdag 7 oktober 2004 @ 22:53
quote:
Op donderdag 7 oktober 2004 12:56 schreef Reintje het volgende:
http://www.google.nl/sear(...)elf+likeur+maken&lr=
Zijn er geen fokkers met ervaringen hier in?
Binkstermaandag 11 oktober 2004 @ 08:25
misschien wat vodka smaak vrij maken met actieve koolstof en dan wat lekkers er door

ik heb ooit wel zelf een soort tia maria gemaakt maar smaakt was beetje vaag.
Pietverdrietmaandag 11 oktober 2004 @ 11:08
Heb wel eens chocolade likeur gemaakt
Familie in Kroatie maakt ook zelfs likeur, mispellikeur bv,
Miss_MacPhistomaandag 11 oktober 2004 @ 16:38
Tip: de "Haa....gebak" in Rotterdam (heet echt zo ) geeft workshops in (onder andere) likeur maken. Daarna verwerk je ze ook nog eens in bonbons.

Wellicht een idee?
kaatje65dinsdag 12 oktober 2004 @ 12:04
quote:
Op maandag 11 oktober 2004 08:25 schreef Binkster het volgende:
misschien wat vodka smaak vrij maken met actieve koolstof en dan wat lekkers er door

ik heb ooit wel zelf een soort tia maria gemaakt maar smaakt was beetje vaag.
Das toch lippeplakker (of zoiets) 80 koffiebonen in een fles jenever, suiker erbij en dan een aantal dagen laten staan. Ik weet het recept niet meer precies
Martijn_77dinsdag 12 oktober 2004 @ 23:03
quote:
Op maandag 11 oktober 2004 08:25 schreef Binkster het volgende:
misschien wat vodka smaak vrij maken met actieve koolstof en dan wat lekkers er door

ik heb ooit wel zelf een soort tia maria gemaakt maar smaakt was beetje vaag.
Trekt dan ook niet alle alcohol daar in?

En hoer krijg je het zwarte van de active kool er weer uit?
Pietverdrietdinsdag 12 oktober 2004 @ 23:07
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2004 12:04 schreef kaatje65 het volgende:

[..]

Das toch lippeplakker (of zoiets) 80 koffiebonen in een fles jenever, suiker erbij en dan een aantal dagen laten staan. Ik weet het recept niet meer precies
Heb het ook wel eens geprobeerd, maar het smaakte als een bak koffie die al een week of wat stond.
Enne, Vodka gebruiken voor likeurtjes, geen jenever, dat proef je door de smaakmaker heen.
Bowiefanwoensdag 13 oktober 2004 @ 01:16
voor recepten: http://home.hccnet.nl/w.jonker/webdoc6.htm
Ik ben zelf wel eens bezig geweest, vind alleen het voortraject leuker (het stoken van de alcohol)
Wat wel leuk is is zelf advocaat maken, verder moet je niet verwachten dat smaken perfect zijn, en zoek naar de juiste ingredienten; koop bij voorkeur bij gespaecialiseerde winkels, dan weet je zeker dat je ingredienten goed zijn. Volg eerst eens een paar keer excact een recept, ga daarna zelf lekker experimenteren.
Steijnwoensdag 13 oktober 2004 @ 01:18
Haal gewoon een destillatiekolf en een koeler. Kun je veel leukere dingen mee doen.
Bowiefanwoensdag 13 oktober 2004 @ 11:28
quote:
Op woensdag 13 oktober 2004 01:18 schreef Steijn het volgende:
Haal gewoon een destillatiekolf en een koeler. Kun je veel leukere dingen mee doen.
Dat is inderdaad waar (sprak hij uit ervaring), maar geen antwoord op de vraag
En daarbij is het zelf vergisten / destilleren etc etc dusdanig veel werk, terwijl bij onze zuiderburen de flessen pure alcohol (94%) voor niet al teveel in de winkel te koop staan.
Martijn_77zondag 17 oktober 2004 @ 11:06
quote:
Op woensdag 13 oktober 2004 11:28 schreef Bowiefan het volgende:

[..]

Dat is inderdaad waar (sprak hij uit ervaring), maar geen antwoord op de vraag
En daarbij is het zelf vergisten / destilleren etc etc dusdanig veel werk, terwijl bij onze zuiderburen de flessen pure alcohol (94%) voor niet al teveel in de winkel te koop staan.
Is dat drinkbare alcohol? En waar is die te krijgen ik neem aan niet bij die bierschuren die hier net over de grens staan.
Pietverdrietzondag 17 oktober 2004 @ 11:31
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 11:06 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Is dat drinkbare alcohol? En waar is die te krijgen ik neem aan niet bij die bierschuren die hier net over de grens staan.
Ja dat is drinkbaar, mits niet puur gedronken.
In Italie verkopen ze dat ook, mensen maken nog zelf likeurtjes daar.
Deze pure alcohol gebruik je bv zo:
Een weckpot opvullen met aardbeien of kersen tot 3/4 vol ongeveer.
paar scheppen suiker er op en dan op vullen met alcohol.
En dan een paar maanden wegzetten
krakkemiekemaandag 18 oktober 2004 @ 00:03
Officieel is zelf alcohol stoken verboden.
Een auteur die over zelf likeur maken geschreven heeft, is Jan van Schaik. Dat boek is vast te lenen in je bibliotheek.
(hoe doe je die kleine letters? Naja, hij vertelt ook iets over stoken )
Bowiefanmaandag 18 oktober 2004 @ 15:41
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 11:06 schreef Martijn_77 het volgende:
Is dat drinkbare alcohol? En waar is die te krijgen ik neem aan niet bij die bierschuren die hier net over de grens staan.
Niet drinkbare alcohol is ook gewoon bij de trekvat en kruidpleister in nederland te verkrijgen, maar daar zou ik geen liquere mee maken
Ik heb het in de supermarktketen Colruyt gezien (houd het midden tussen een Makro en een 'gewone' supermarkt) http://www.colruyt.be/colruyt.asp?t=N

Leuke site over stoken en dergelijke: http://home.zonnet.nl/nvvoorst/
noonvrijdag 22 oktober 2004 @ 13:38
Laatst van een vriendin gekregen:

1 fles jonge jenever
kaneelstokje
150 gram rietsuiker
handje vol koffie bonen
en twee sinasappels

Samen in een wekfles, 6-8 weken laten staan, filteren, met heerlijke gran Marnier als resultaat!
Pietverdrietvrijdag 22 oktober 2004 @ 13:44
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2004 13:38 schreef noon het volgende:
Laatst van een vriendin gekregen:

1 fles jonge jenever
kaneelstokje
150 gram rietsuiker
handje vol koffie bonen
en twee sinasappels

Samen in een wekfles, 6-8 weken laten staan, filteren, met heerlijke gran Marnier als resultaat!
Voor een grand marnier moet geen jenever nemen, maar Cognac, enne, heb wel eens geprobeerd met koffiebonen in alcohol wat te doen, maar dat gaat smaken naar hele oude vieze koffie.
Martijn_77zondag 24 oktober 2004 @ 13:06
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2004 13:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor een grand marnier moet geen jenever nemen, maar Cognac, enne, heb wel eens geprobeerd met koffiebonen in alcohol wat te doen, maar dat gaat smaken naar hele oude vieze koffie.
Dus Cognac met boven vermelde ingredienten?
Pietverdrietzondag 24 oktober 2004 @ 13:08
quote:
Op zondag 24 oktober 2004 13:06 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dus Cognac met boven vermelde ingredienten?
Ik zou de koffiebonen weglaten, en gedroogde sinaasappels(chillen) gebruiken, kan je bij kruidenwinkels wel krijgen.
Killer_Mommaandag 8 november 2004 @ 21:59

Omschrijving:
Drank op basis van: Alcoholische drank
Hoofdingredienten: Jenever , Koffie
Samenstelling: ( voor 1 liter zelfgemaakte sinaasappellikeur)
1 weckfles of apothekersfles van 1 1/2 liter

1 l jonge jenever
1 sinaasappel met 40 gaatjes
40 koffieboontjes (mokka)
40 suikerklontjes (middel)
Bereidingswijze: Maak de weckfles goed schoon met kokend heet water en soda. Spoel na met heet water en laat uitdruipen op een schone theedoek. Borstel de sinaasappel onder de kraan lekker schoon en prik er met een vork 40 gaatjes in. De gemiddelde vork heeft 4 tanden, dus 10 keer prikken.

Doe de sinaasappel, de jenever, de koffieboontjes en de suikerklontjes in de weckfles. Zet de fles weg in het donker, keer hem af en toe, om zo de suiker door de jenever te mengen.

Heb nu minstens 40 dagen geduld. Giet likeur door een zeef en schenk voorzichtig over in een feestelijke karaf met goed sluitende stop of in een schone fles met schroefdop.

Het resultaat: een heerlijke sinaasappellikeurtje dat verdacht veel smaakt naar Grand Marnier. Lekker als digestief bij een kop koffie. Serveer er amandelkrullen, mokkaboontjes en sinaasappelschilletjes in chocola bij.


dit topic had ik beter omhoog kunnen schoppen,
dus dit recept is niet echt lekker?
Killer_Mommaandag 8 november 2004 @ 22:06
ik heb ook een paar jaar notenlikeur gemaakt, dat was wel lekker.

1 fles inmaakbrandewijn
50 verse walnoten,
schoongemaakt, vliesje eraf.
is goed te doen als ze heel vers zijn, wel een paar weken vieze handen, mja..
500 gram bruine kanij suiker, van die brokjes.

alles in een weckpot,
goed afsluiten. donker wegzetten, en om de paar dagen ff omschudden,
best lekker,
alleen is de notenboom bij de buren gekapt , voor een zwembad.
Plunderbunnydinsdag 9 november 2004 @ 00:43
quote:
Op maandag 8 november 2004 22:06 schreef Killer_Mom het volgende:
ik heb ook een paar jaar notenlikeur gemaakt, dat was wel lekker.
mmm...dat klinkt wel heel erg lekker!!
Pietverdrietdinsdag 9 november 2004 @ 00:53
quote:
Op maandag 8 november 2004 21:59 schreef Killer_Mom het volgende:




dit topic had ik beter omhoog kunnen schoppen,
dus dit recept is niet echt lekker?
Probeer het eens, en vorm je eigen mening.
Ik gebruik geen jenever voor mijn likeurtjes, maar Vodka, dan zit er tenminste geen jeneversmaak aan de likeur. Ook gebruik ik wel cognac.
Pietverdrietdinsdag 9 november 2004 @ 00:54
quote:
Op maandag 8 november 2004 22:06 schreef Killer_Mom het volgende:
ik heb ook een paar jaar notenlikeur gemaakt, dat was wel lekker.

1 fles inmaakbrandewijn
50 verse walnoten,
schoongemaakt, vliesje eraf.
is goed te doen als ze heel vers zijn, wel een paar weken vieze handen, mja..
500 gram bruine kanij suiker, van die brokjes.

alles in een weckpot,
goed afsluiten. donker wegzetten, en om de paar dagen ff omschudden,
best lekker,
alleen is de notenboom bij de buren gekapt , voor een zwembad.
Heb hier een fles likeur van tamme kastanjes. Is apart, maar niet echt bijzonder imho.
Gebruik overginds geen Beukenootjes, die bevatten gifstoffen.
krakkemiekedinsdag 9 november 2004 @ 01:10
IMHO hebben walnoten meer smaak dan kastanjes?
Martijn_77dinsdag 9 november 2004 @ 20:37
quote:
Op maandag 8 november 2004 21:59 schreef Killer_Mom het volgende:
dit topic had ik beter omhoog kunnen schoppen,
dus dit recept is niet echt lekker?
Lijkt mij wel erg zoet maar zoals Piet al schreef ik zo wodka gebruiken ivm de jenever smaak van jenever.
Killer_Momwoensdag 10 november 2004 @ 00:44
heb ooit eens een potje met Quartro gemaakt,
een fles van dat gedoe,
een fles witte wijn,
banaan, kiwi, appel , meloen, witte druiwen, kruidnagel, citroen...
allemaal " blank " fruit.

kerstavond... om 8 uur sliep iedereen, Quantro is 45 %, lezen is soms moeilijk..
wel heel lekker.
Twinkeltwinwoensdag 10 november 2004 @ 00:51
Heb zelf nu het volgende op de kweek staan:

1 liter jenever
100 koffiebonen
10 zakjes vanillesuiker
250 gr bruine suiker

7 weken laten staan en wekelijks even schudden (de eerste week elke dag)
Martijn_77donderdag 11 november 2004 @ 22:18
Wil een keer kiwi likeur gaan maken hoevel suiker / kiwi zou ik nodig hebben op een liter wodka?
Killer_Momvrijdag 12 november 2004 @ 00:16
quote:
Op donderdag 11 november 2004 22:18 schreef Martijn_77 het volgende:
Wil een keer kiwi likeur gaan maken hoevel suiker / kiwi zou ik nodig hebben op een liter wodka?
likeur is over t algemeen zoet, ik denk een kilo suiker per liter.
en een kilo vruchten,

wat ik me afvraag, heef t suikergehalte ook iets te doen met de houdbaarheid?
je kunt wel een kilo fruit in de alcohol leggen,
met witte wijn alleen weet je dat dat maar een paar dagen houdbaar is, dat doe je dus nooit. en waarschijnlijk niet te pruimen. misschien voor een avond, boal...
heb je drank van 45 % , of meer, dan is t al iets heel anders,
overal wordt veel suiker toegevoegd.
krakkemiekevrijdag 12 november 2004 @ 00:31
Wat betreft de houdbaarheid, moet je rekening houden met het vocht wat uit vruchten komt. Als er teveel vocht in de drank komt, kan het bederven. Daarom gebruik je bv bij rumtopf (rum + vruchten) sterke strohrum.
Ook suiker gaat bederf tegen.
Martijn_77vrijdag 12 november 2004 @ 19:36
Hoe sterk is die strohrum dan? Hoeveel %
krakkemiekevrijdag 12 november 2004 @ 23:01
Kweenie, meer dan 40 % iig......
Binksterzaterdag 13 november 2004 @ 01:48
80-85% meen ik
Martijn_77zaterdag 13 november 2004 @ 10:37
Zit er dan ook nog een extra smaak aan strohrum? Net als aan Jenever?
krakkemiekezaterdag 13 november 2004 @ 20:13
Kweenie, ik ken het alleen als de rumtopf die ik stiekum mocht proeven van m'n oma
123hopsaflopszaterdag 13 november 2004 @ 20:16
quote:
Op zondag 3 oktober 2004 10:50 schreef Martijn_77 het volgende:
Naar aanleding van post op dit topic:

Tyrkisk peber - waar te krijgen?

En deze site

Vroeg ik mij af of er nogmeer mogelijkheden waren om zelf likeuren te maken.

Zat zelf te denken om van die pepermuntkussentjes op te lossen in wodka. Zijn er nog mensen die meer recepten / tips hebben?
*barf!*
Fixerszaterdag 13 november 2004 @ 23:39
Vodka is de beste keuze voor als je zelf gaat mixen, heeft nagenoeg geen eigen smaak. In principe kan je met wodka alles zijn eigen smaak laten behouden en er alcohol in stoppen.

Voor als het weer zomer is: watermeloen, gaat je in maken en er langzaam een liter vodka in gieten en wat laten intrekken. Lekker voor na de barbeque
Martijn_77zondag 14 november 2004 @ 12:38
quote:
Op zaterdag 13 november 2004 23:39 schreef Fixers het volgende:
Vodka is de beste keuze voor als je zelf gaat mixen, heeft nagenoeg geen eigen smaak. In principe kan je met wodka alles zijn eigen smaak laten behouden en er alcohol in stoppen.
Ja, maar als je te veel ingredienten gaat toevoegen kan het alcohol percentage zo laag worden dat het bederft dus misschien is het toch slim om wat sterker spul te nemen.
Pietverdrietzondag 14 november 2004 @ 12:45
quote:
Op zondag 14 november 2004 12:38 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ja, maar als je te veel ingredienten gaat toevoegen kan het alcohol percentage zo laag worden dat het bederft dus misschien is het toch slim om wat sterker spul te nemen.
IDD
En daarom is er in landen waar het maken van Likeuren nog meer gebeurt Likeuralcohol te koop, met wel 80% alcohol aandeel.
Ik heb eerder hier uit het forum begrepen dat dit in Belgie te koop is, maar misschien kan je ook je slijter eens vragen.
Martijn_77zondag 14 november 2004 @ 12:50
quote:
Op zondag 14 november 2004 12:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En daarom is er in landen waar het maken van Likeuren nog meer gebeurt Likeuralcohol te koop, met wel 80% alcohol aandeel.
Maar hoe voorkom je dan dat het te sterk (te hoog %) wordt?
zoalshetiszondag 14 november 2004 @ 12:51
maak je eigen absinth.
1 glas wodka
1 theelepel alsem
2 eetl. gesn. muntblad
1 citroen-/lemonschil
1/2 kopje suikerwater

alsem+wodka 48 uur laten trekken. wodka door de zeef. mint + citroenschil erbij. 8 dagen laten trekken. weer door de zeef, suikerwater toevoegen. disclaimer: kijk uit met absinth, dit spul is ietsje sterker dan wat er nu in de winkels staat.
Pietverdrietzondag 14 november 2004 @ 12:51
quote:
Op zondag 14 november 2004 12:50 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Maar hoe voorkom je dan dat het te sterk (te hoog %) wordt?
Berekenen wat aan het eind je % is en eventueel wat water toevoegen.
Erosjuhhhmaandag 15 november 2004 @ 00:43
is het de topicstarter al gelukt met de pepermunt kussentjes? lijkt me lekker namelijk
Pietverdrietmaandag 15 november 2004 @ 09:33
* Pietverdriet is ook nieuwsgierig naar de resultaten.
Maar wel eerlijk zijn, hmmm? Als die koffiebonen ervoor gezorg hebben dat het naar oude koffie smaakt dan ook vertellen, kay?
Martijn_77maandag 15 november 2004 @ 20:25
quote:
Op maandag 15 november 2004 00:43 schreef Erosjuhhh het volgende:
is het de topicstarter al gelukt met de pepermunt kussentjes? lijkt me lekker namelijk
Ga van het weekend wodka halen en een zakje pepermunt ballen of een rolletje pepermunt

Ik hou jullie op de hoogte
montagnemaandag 6 februari 2006 @ 20:35
Ik heb zelf wel eens tia maria gemaakt. Het is heel makkelijk. Je hoeft er niet voor te stoken
je moet alleen 6 weken wachten
ik kwam hier terecht op zoek naar recepten dua als iemand wat heeft
ik zal die van de tia opzoeken en posten
montagnemaandag 6 februari 2006 @ 20:40
quote:
Op woensdag 10 november 2004 00:51 schreef Twinkeltwin het volgende:
Heb zelf nu het volgende op de kweek staan:

1 liter jenever
100 koffiebonen
10 zakjes vanillesuiker
250 gr bruine suiker

7 weken laten staan en wekelijks even schudden (de eerste week elke dag)
dit lijkt op mijn recept van tia maria maar dan met 200 bonen en een pond bruine kandij suiker. Volgens het originele recept moet je gijsbrecht van amstel jenever nemen o.a. te krijgen bij dirk III neem wel een weckfles van 1,5 liter
Troelmaandag 6 februari 2006 @ 20:41
quote:
Op maandag 15 november 2004 20:25 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ga van het weekend wodka halen en een zakje pepermunt ballen of een rolletje pepermunt

Ik hou jullie op de hoogte
hoe zit het met die hoogte
Martijn_77maandag 6 februari 2006 @ 21:57
quote:
Op maandag 6 februari 2006 20:41 schreef Troel het volgende:

[..]

hoe zit het met die hoogte
Die fles Wodka komt er dit weekend Gaan namelijk met vrienden een CCC (Culiniar Cocktail en Catan) meeting houden. Het restant (Als het er is zal ik daar voor gebruiken)
Curiositywoensdag 8 februari 2006 @ 19:51
quote:
Op maandag 15 november 2004 20:25 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ga van het weekend wodka halen en een zakje pepermunt ballen of een rolletje pepermunt

Ik hou jullie op de hoogte
Ik denk dat dit geen geweldige drank gaat worden, pepermunt zal nog iets van smaak geven, maar ik denk dat de drank volledig blind wordt, het poeder lost op.
pepermuntbollen hebben weinig zin, deze zijn te zacht, en lossen niet op. De hoeveelheid olie is te verwaarlozen, je kunt beter etherische olie nemen. 0,2 - 0,4 gr/l.
Je kunt natuurlijk ook een essence nemen.

Maar proberen staat natuurlijk vrij, maar ik geef je geen kans van slagen.
Of je moet de drank door een papieren filter gooien om het helder te krijgen.
SiGNewoensdag 8 februari 2006 @ 21:41
quote:
Op zaterdag 13 november 2004 10:37 schreef Martijn_77 het volgende:
Zit er dan ook nog een extra smaak aan strohrum? Net als aan Jenever?
ja, strohrum heeft een heel duidelijke rozijnensmaak, smaakt een beetje naar boerenjongens
Martijn_77woensdag 8 februari 2006 @ 21:44
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 19:51 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ik denk dat dit geen geweldige drank gaat worden, pepermunt zal nog iets van smaak geven, maar ik denk dat de drank volledig blind wordt, het poeder lost op.
pepermuntbollen hebben weinig zin, deze zijn te zacht, en lossen niet op. De hoeveelheid olie is te verwaarlozen, je kunt beter etherische olie nemen. 0,2 - 0,4 gr/l.
Je kunt natuurlijk ook een essence nemen.

Maar proberen staat natuurlijk vrij, maar ik geef je geen kans van slagen.
Of je moet de drank door een papieren filter gooien om het helder te krijgen.
Essence verkopen ze bij de toko maar waar zou ik etherische olie kunnen vinden die geschikt is voor consumptie?
SiGNewoensdag 8 februari 2006 @ 21:52
Mengt olie wel met alcohol?
Martijn_77woensdag 8 februari 2006 @ 21:59
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 21:52 schreef SiGNe het volgende:
Mengt olie wel met alcohol?
Vet lost wel op in alcohol dus ik denk olie ook wel
Curiositywoensdag 8 februari 2006 @ 22:12
Olie blijft drijven, dit moet dus na mengen gefiltreerd worden. maar de smaak zit dan wel in het produkt. ( het komt uiteindelijk weer naar bovendrijven)

Ik denk dat het moeilijk wordt om aan een olie te komen, de meeste die in de handel zijn, zijn niet geschikt voor consumptie maar meer voor aroma therapie. mmar probeer het eens bij een natuurvoedingswinkel, misschien hebben ze iets wat ook voor consumptie is.
Want met pepermunt is het zo dat ze er een proces op loslaten waardoor het niet meer geschikt is voor consumptie. Maar dus wel voor aroma therapie.
Yildizwoensdag 8 februari 2006 @ 22:37
quote:
Op donderdag 7 oktober 2004 14:06 schreef --HOOLIE-- het volgende:
Laat 2 rode pepers (redelijk formaat) 2 weken in een fles wodka ronddrijven....

Heerlijke Chili Wodka....(receptje van een Noorse collega)
Hey, ik vind chili lekker, en wodka. Deze ga ik onthouden. Thanks.
Thomasumowoensdag 8 februari 2006 @ 23:12
T to the VPizzle