FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Stamppot
Martijn_77zondag 26 september 2004 @ 14:10
Omdat het weer kouder wordt wordt het weer tijd voor stamppot.

Een erg lekkere stamppot is andijvie stampot met spekjes en kaas:

Andijvie wassen
Spekje uitbakken
Aardappels koken
Spekjes en kaas aan de gekookte aardappels toevoegen
En als laatste de andijvie en dan goed stampen.
MouseInteractivezondag 26 september 2004 @ 14:38
quote:
Op zondag 26 september 2004 14:10 schreef Martijn_77 het volgende:
Een erg lekkere stamppot is andijvie stampot met spekjes en kaas:
Een van de lekkerste stamppotten die er is

Met kaas heb ik alleen nog niet geprobeerd. Binnenkort eens doen dan.
Evil-Cherryzondag 26 september 2004 @ 14:46
Alleen moet je de kaas pas toevoegen als je al gestampt hebt, anders ben je die 'blokjes' kaas kwijt en dát nou net zo lekker!
coolbabezondag 26 september 2004 @ 21:06
Probeer stamppot andijvie ook eens met blokjes komijnekaas
Of met blokjes tomaat (zonder vel), chorizo, mozarella endaar overheen pijnboompitjes
RedBitchzondag 26 september 2004 @ 21:17
Een lepel mosterd door je stamppot is ook zalig...
kissazondag 26 september 2004 @ 23:29
Dit gerecht kun je van tevoren maken. Opbakken in een koekenpan of in de oven ( inderdaad met blokjes kaas )
shmoopyzondag 26 september 2004 @ 23:31
Andijviestamppot roeleert.

Maar dan zonder kaas, wel lekkere spkjes, en een tartaartje voor de jus.
#ANONIEMzondag 26 september 2004 @ 23:34
Met spekjes
Met kaas nog niet geprobeert,lijkt me wel lekker
krakkemiekezondag 26 september 2004 @ 23:34
Op een kille dag in de zomer is ijsbergsla stamppot met kaas heerlijk!
Againzenderzondag 26 september 2004 @ 23:38
Preistamppot! Ook lekker!

Gedeelte van de prei er rauw doorheenstampen met gekookte eieren en blauwe kaas.
NIels25maandag 27 september 2004 @ 07:02
andijviestampot met daar doorheen een paar hard gekookte eieren. vergeet niet de spekjes uit te bakken met een teentje knoflook erbij! Hier kaas bij lijkt me helemaal de top, gauw proberen
AKnynkemaandag 27 september 2004 @ 11:31
andijviestampot met kaas en ananas, zonder spekjes. Is ook erg lekker, heel fris.
Spindizzymaandag 27 september 2004 @ 11:36
Andijviestamp met blokjes brie

Vanavond maak ik spinaziestamp. Ook met brie maar nu gepaneerde en gebakken brie
Dymphymaandag 27 september 2004 @ 11:48
Broccolistamppot met kaas en pijnboompitten
Een gelijke portie aardappelen en broccoli koken, daarna pureren.
Vervolgens geraspte kaas en geroosterde pijnboompitten er doorheen.
Smakelijk!!!
Frenkiemaandag 27 september 2004 @ 11:50
vergeet vooral de uien niet..
uien horen door een goede stampot.. lekker grof gesneden ui
Martijn_77maandag 27 september 2004 @ 23:19
quote:
Op zondag 26 september 2004 14:46 schreef Evil-Cherry het volgende:
Alleen moet je de kaas pas toevoegen als je al gestampt hebt, anders ben je die 'blokjes' kaas kwijt en dát nou net zo lekker!
Doen er meestal geraspte kaas door. Mijn vrouw houd niet van de echte blokjes kaas er in.
MouseInteractivemaandag 27 september 2004 @ 23:25
quote:
Op maandag 27 september 2004 11:50 schreef Frenkie het volgende:
vergeet vooral de uien niet..
uien horen door een goede stampot.. lekker grof gesneden ui
Vooral door de Hutspot
Spindizzymaandag 27 september 2004 @ 23:41
Hutspot

Het allerlekkerst op de tweede dag. Opgebakken
MouseInteractivedinsdag 28 september 2004 @ 10:17
quote:
Op maandag 27 september 2004 23:41 schreef Spindizzy het volgende:
Hutspot

Het allerlekkerst op de tweede dag. Opgebakken
Rewimodinsdag 28 september 2004 @ 10:17
Hč ja, lekker, hutspot Met veel witte peper erdoor, na het stampen een laagje kaas eroverheen en dan nog even onder de grill
DancingPhoebemaandag 4 oktober 2004 @ 20:19
Ok *complete stamppot nitwit* Ik vind stamppotten echt vies, geen idee dus hoe je ze maakt. Maar nu wil ik ze dus wel gaan koken, maar wat zijn nu echt lekkere recepten? Ik zie hier in dit topic wel allemaal "stamppot met zus en zo" staan. Maar hoeveel van alles moet ik dan nemen?

Dus wie heeft er echt lekkere recepten voor stamppotten, echt met hoeveelheden en kooktijden enzo?
Frenkiemaandag 4 oktober 2004 @ 22:48
kook aardappelen, prak ze.
Koop een krop andijvie, snij het in fijne reepjes.
Koop een ui, snij hem in reepjes.
Als de aardappelen klaar zijn alles in een pan en stampen maar.
Bak er spekjes bij. Gebruik het vet uit de pan om de stampot beetje lekkerder te maken.
Jus er bij maken. Hamburgertje bakken.
Klaar..!
Martijn_77woensdag 10 november 2004 @ 21:37
quote:
Op maandag 4 oktober 2004 22:48 schreef Frenkie het volgende:
Jus er bij maken. Hamburgertje bakken.
Klaar..!
Zou er zelf een speklapje bij bakken
MartiniRossowoensdag 10 november 2004 @ 21:41
Boerenkool met worst: Jammie!!!!
Aardappelpuree maken, borenkool koken en er doorheen stampen en een rookworst van de hema met een beetje mosterd!!
Een ware delicatesse
Asicswoensdag 10 november 2004 @ 21:50
de ultieme stamppot is toch wel boekenkool met worst
bashfulzaterdag 13 november 2004 @ 20:37
quote:
Op woensdag 10 november 2004 21:41 schreef MartiniRosso het volgende:
Boerenkool met worst: Jammie!!!!
Aardappelpuree maken, borenkool koken en er doorheen stampen en een rookworst van de hema met een beetje mosterd!!
Een ware delicatesse
Vooral de rookworst van de Hema is noodzakelijk!
Martijn_77zondag 14 november 2004 @ 12:29
Zie ook
Stamppotten
Madeloniezondag 14 november 2004 @ 16:51
Spinaziestampot met geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten!

Hmmm (wel de spinazie rauw eten)
shredderwoensdag 17 november 2004 @ 14:59
* shredder gaat vandaag boerenkoolstamppot maken met spekjes en verse rookworst.
#ANONIEMwoensdag 17 november 2004 @ 18:13
Stamppotten zijn heerlijk

Alles, hutspot, boerenkool, andijvie mjum! Hoort zuurkool daar ook bij? Mijn moeder stampt er altijd aardappels doorheen, zuurkool moet ik niet zo
Balthardonderdag 18 november 2004 @ 10:38
quote:
Op woensdag 17 november 2004 18:13 schreef heaven7 het volgende:
Stamppotten zijn heerlijk

Alles, hutspot, boerenkool, andijvie mjum! Hoort zuurkool daar ook bij? Mijn moeder stampt er altijd aardappels doorheen, zuurkool moet ik niet zo
Probeer eens curryzuurkool ( C1000) is zachter van smaak, niet zo zuur.
Madeloniedonderdag 18 november 2004 @ 13:10
quote:
Op donderdag 18 november 2004 10:38 schreef Balthar het volgende:

[..]

Probeer eens curryzuurkool ( C1000) is zachter van smaak, niet zo zuur.
Als je niet van het zure houdt dan kan je je zuurkool ook wassen voordat je het gaat koken! Scheelt ook heel veel!
kamagurkadonderdag 18 november 2004 @ 13:14
Alleen zuurkool of andijvie voor mij. Boerenkool vind ik smerig.

Andijvie uiteraard met spekjes, zuurkool met de speciale zuurkoolspek
Chielusdonderdag 18 november 2004 @ 13:23
quote:
Op zondag 14 november 2004 16:51 schreef Madelonie het volgende:
Spinaziestampot met geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten!

Hmmm (wel de spinazie rauw eten)
Die ga ik deze week ook een x proberen, klinkt erg lekker.

De Stampot van de TS eet ik ook vaak, maar dan onder de naam Stimpestamp. (Ik weet niet of dit bij mensen een belletje gaat rinkelen, ik ken het alleen van vrienden die die naam gebruiken) Dan voeg ik naast de spekjes, kaas en andijvie ook een gesnipperd appeltje mee mee. Erg lekkere bite krijg je dan. Ik doe de andijvie er ook vaak rouw bij omdat ie dan wat knappiger blijft, en hij wordt toch wel warm door de aardappels.
Aventuradonderdag 18 november 2004 @ 13:53
Ik vind boerenkoolstamppot juist heel vies. Liever dan met andijvie, spinazie, zuurkool, goene-of spitskool!
Litmandonderdag 18 november 2004 @ 14:06
Ik heb laatst bij iemand Hete Bliksem gegeten (stamppot met aardappels en appels). Het smaakt heel apart door de frisse appelsmaak in combinatie met spek!


Ingrediënten:
750 gram kruimige aardappels
200 gram zoete appels (bijvoorbeeld Elstar)
200 gram zure appels (bijvoorbeeld Goudrenetten)
zout en peper
4 speklapjes van 75 ŕ 100 gram
mosterd
scheutje azijn
zout en peper

Voorbereiden:
Schil de aardappels. Schil, terwijl de aardappels opstaan, de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en pitten. Bestrooi het vlees met zout en laat de lapjes 10 minuten staan. Smeer het vlees in met een dun laagje mosterd.

Bereiden:
Doe, als de aardappels in iets gezouten water half gaar zijn gekookt, de appelparten in de pan. Laat alles nog eens 10 minuten koken op een niet te hoog vuur. Giet het kookwater af en prak aardappels en appels door elkaar. Maak er geen puree van maar zorg dat het stukjes blijven. Strooi er versgemalen peper over. Bak de speklapjes in een koekenapn zonder toevoeging van olie of boter in ongeveer 20 minuten goudbruin. Draai de lapjes na 10 minuten om. Haal ze als ze klaar zijn uit de pan. Roer een scheutje azijn door het spekvet in de pan en giet deze jus over de hete bliksem.


Martijn_77woensdag 5 januari 2005 @ 22:51
@ Litman dank je was al een tijdje opzoek naar het recept voor hete bliksem. Is vooral in de winter erg lekker.
Martijn_77zaterdag 5 maart 2005 @ 11:19
Ook erg lekker met dit weer Hutspot met hachee.
Beakerzaterdag 5 maart 2005 @ 11:23
Stamppot Boerenkool

Gesneden boerenkool koken
aardappelen koken en stampen
Spekkies bakken
1 pakje Monchou
Rookworst
Zakje Silvo mix voor boerenkool

Lekkerrrrrrrr