Ik zat ook een beetje in die richting te denken, als je overproduktie hebt en elke anderhalf uur de andere borst geeft kan het zijn dat hij vooral voormelk binnenkrijgt (lest de dorst, groeit ie op zich ook wel op, maar is minder verzadigend dan vette achtermelk). In dat geval zou het moeten helpen om een poosje steeds drie uur lang dezelfde borst te geven (ook tegen de overproduktie).quote:Op donderdag 7 oktober 2004 11:38 schreef poemojn het volgende:
Heb jij nog steeds te veel melk? Zou het daar niet mee te maken kunnen hebben (weinig vet per cc ofzo)?
We zijn inmiddels redelijk op elkaar afgestemd. Ik lek niet meer voortdurend door. Heb verder nog wel steeds aardig wat tsr's tijdens een voeding of bij zielige kreuntjes als hij slaaptquote:Op donderdag 7 oktober 2004 11:38 schreef poemojn het volgende:
Heb jij nog steeds te veel melk? Zou het daar niet mee te maken kunnen hebben (weinig vet per cc ofzo)?
Is misschien wel een idee ja (maar eng enzo, dus vandaar hier eerst maar eens mijn probleempje ter sprake brengen)quote:Op donderdag 7 oktober 2004 12:31 schreef E.T. het volgende:
Knorretje is het niet eens verstandig om met VBN ofzo te bellen.
Je kunt dan je verhaal kwijt en wellicht hebben zij nog tips voor je. Zij zullen vast vaker dit soort dingen meegemaakt hebben
Geen idee wat normaal is voor deze leeftijd/gewicht. Maar vind het zelf zo verdomde weinig. In mijn beleving dronk Alicia toen al veel meer per keer (maar die liet er ook braaf drie uurtjes tussen zitten)quote:Op donderdag 7 oktober 2004 12:58 schreef poemojn het volgende:
Is 60/70 ml dan zo weinig? Wat is dan een normale hoeveelheid? Ik dacht dat de maaginhoud sowieso per kind verschilt?
Inmiddels nu de spruw weer weg is (gebasseerd op geen luieruitslag meer, geen witte plekkies meer op lippen en tong en ik geen brandenderig gevoel meer in de tepels) drinkt hij een stuk rustiger. Tenminste niet meer zo driftig als hij deed met de tepel, steeds loslaten etc is van de baan. Hij hapt goed naar mijn weten. De kloven zijn ook niet echt ontstaan door het verkerd happen naar mijn idee maar meer door het continu week zijn van de tepels en geen rust krijgen. Heb zelf niet veel last ervan hoor, kan aardig wat hebben, dus vormt het voor mij zelf geen probleem om te voeden. Hij krijgt als hij binnen het anderhalf uur weer komt dezelfde borst aangeboden als de keer ervoor (blokvoeden). De eerste TSR laat ik weglopen, de andere tsr's krijgt hij helaas wel mee (dus verslikken), het drinken/zuigen/slikken is dan ook erg onregelmatig. in het begin zeg maar zuig-slik, zuig-slik, tijdens een TSR zuig-slik-slik-verslik-hoest-spuug en daarna weer zuig-slik zuig-slik tot de volgende TSR. Helaas merk ik pas tijdens de TSR dat ik er een heb als ik aan het voeden ben dus kan hem niet op tijd ervan afhalen om hem die ellende te besparen (lukt wel eens, maar niet altijd)quote:Op donderdag 7 oktober 2004 13:07 schreef anneja het volgende:
op zich is dit niet heel abnormaal voor een jochie van vijf weken, maar wel vrij dodelijk voor jou natuurlijk. Hoe drinkt hij precies? Rustig of juist niet, hoor en/of zie je hem echt slikken en in wat voor ritme gaat dat (zuig-slik, zuig-slik of zuig-zuig-slik oid), heb je het gevoel dat hij na de toeschietreflex nog lang doordrinkt? En hoe wissel je je borsten af, als hij na anderhalf uur weer komt krijgt hij dan weer dezelfde of de andere? Heb je nog stuwing? En heb je die kloven nu? Zo ja, weet je dan zeker dat de spruw weg is en/of dat Jayden echt goed hapt (zie lijstje hierboven ergens)? Groeit hij goed?
Das nog steeds onveranderd, en echt tjekken kan ik het natuurlijk niet, maar gezien hoe leeg mijn borst is na het voeden (soms na de 2de ker pas) ga ik er vooralsnog vanuit dat hij ook de achtermelk krijgt).quote:Op donderdag 7 oktober 2004 16:12 schreef Lewis.de.boxer het volgende:
Maar volgens mij zij Knor zelf al dat ze constant een TSR heeft. Dus dan krijgt hij ook de achtermelk (dus de vettige melk) naar binnen.
Hij boert halverwege de voeding (omdat ik dat wil, vanwege het verslikken) en na de voeding eenmaal (omdat dat hoort zeg maar). Hij boert niet uit zich zelf, we moeten hem echt even over de schouder heen leggen en geduldig kloppen (soms wel een kwartier to half uur voor hij boert) Niet overdreven veel volgens mij dus. (het zijn wel flinke bouwvakkersboeren).quote:Op donderdag 7 oktober 2004 17:54 schreef poemojn het volgende:
Als hij zich zo veel verslikt, krijgt hij dan misschien ook lucht binnen? Dat dat ook ipv melk in zijn maag komt? Moet-ie veel boeren?
Je zult versteld staan. Meestal komt er nog wel wat uitquote:Op woensdag 13 oktober 2004 19:24 schreef Sugar het volgende:
Dankje!
Nog wat dingen:
Mijn borst is volgens mij echt leeg als Maria heeft gedronken... Dus kan ik daar niet meer van kolven, vrees ik!
Een uur na een voeding zijn je borsten weer op 'topnivo'. Het is zelfs zo dat mocht jij kolven en Maria zou een kwartier later honger hebben, dat ze evengoed nog genoeg uit jouw borst kan halenquote:Als ik dan 's ochtends de andere borst kolf (dus de borst die ik niet geef aan Maria), welke borst geef ik dan de voeding daarna? Zijn beide borsten dan weer "vol" genoeg?
SJa, het is een beetje uitproberen hoeveel Maria wil drinken uit de fles. En met een kolf haal je over het algemeen iets minder voeding uit een borst dan dat een baby doet.quote:Hoe weet ik of het genoeg is? Normaal heeft ze dus aan 1 borst genoeg, dus je zou zeggen: wat ik uit 1 borst haal, moet ik gewoon bewaren en dat is dan 1 voeding, toch? Ook als het een paar dagen later pas is dat we die gebruiken? Of kan haar verbruik zo snel schommelen?
Gewoon alle beetjes bij elkaar doenquote:Op woensdag 13 oktober 2004 19:38 schreef Sugar het volgende:
Wat een goeie info, ET!
Oké, ik hoef me dus niet druk te maken om het moment van kolven, want er is na een uur al genoeg om Maria weer live en ter plekke te kunnen voeden. Mooi. Kan dus morgen gewoon (als ik zin zou hebben) na elke voeding beide borsten verder leegkolven?
Alle restjes dan verzamelen? En zit je dan niet met een verkeerde samenstelling (voor- en achtermelk enzo)?
En hoe bewaren en vervoeren jullie de gekolfde melk vanuit werk naar huis?
Dit is wel erg veel voor een babietje van een paar weken hoorquote:Op woensdag 13 oktober 2004 19:39 schreef S-A-I-N-T het volgende:Het gemiddelde is tussen de 150 en 180 cc per voeding
Groetjes klein_spookje
Ver weg? Je was laatst anders verdomd dicht in de buurt hoor.quote:Op zaterdag 2 oktober 2004 23:16 schreef E.T. het volgende:
[..]
Dat de poging er zou komen was al genoemd hier..
Ik vond 't op zich wel jammer dat 't zo ver weg was.. anders had 't me wel grappig geleken
De terugrit van 3,5 uur staat nog te vers in mijn geheugenquote:Op woensdag 13 oktober 2004 20:34 schreef dutchie het volgende:
[..]
Ver weg? Je was laatst anders verdomd dicht in de buurt hoor.![]()
O ja, dat was het probleem.quote:Op woensdag 13 oktober 2004 20:35 schreef E.T. het volgende:
[..]
De terugrit van 3,5 uur staat nog te vers in mijn geheugen
Op mijn werk gaat het in de koelkast, en ik heb een koeltasje (zo'n goedkope van de trekpleister, een fietsstuurkoeltasje) met twee koelelementen en twee cancoolers (koelelementen die eigenlijk voor om een blikje zijn). Op zich is op mijn werk wel een vriezer, maar die gebruik ik niet. De elementen blijven vrij goed bevroren en de melk is nog goed koud als ik thuiskom (drie kwartier fietsen).quote:Op woensdag 13 oktober 2004 19:38 schreef Sugar het volgende:
En hoe bewaren en vervoeren jullie de gekolfde melk vanuit werk naar huis?
Sinds Jayden er is voelt Alicia zich te groot voor de tiet. Nu kreeg ze trouwens ook alleen nog maar een troost/knuffel-borst en dus niet echt meer voeding van me.quote:Op donderdag 14 oktober 2004 13:03 schreef melonovy het volgende:
Tan en Knor, geven jullie nog steeds aan 2 kids BV?
bron met meer wetenswaardigheidjes over moedermelk en bewaren en opwarmen ervanquote:Zorg ervoor dat de melk op een koele plaats in de koelkast komt, dus achterin en niet in de deur of in de groentenlade van de koelkast.
Je kunt ook proberen om de melk direct na het afkolven in te vriezen. Of als je op je werk een koeltas gebruikt, deze koeltas extra te koelen door bijv. de koelelementen aan te vullen door lege pakken vruchtdrank te vullen met water en dan in te vriezen. Dit zijn uitstekende koelelmenten.
Afgekoelde melk moet binnen 24 uur in de diepvries als je van plan bent om deze melk langer dan vijf dagen te bewaren. Je kunt verse moedermelk als volgt bewaren:
6-10 uur op kamertemperatuur
Uit onderzoek blijkt dat moedermelk een levende vloeistof is die schadelijke bacteriën kan doden. Dit vermogen is vooral duidelijk in de eerste paar uren na afkolving, ook wanneer er niet gekoeld wordt. Om die reden kun je moedermelk tot zes uur op kamertemperatuur bewaren voordat je de melk in de koelkast zet. Daarna binnen 48 uur opmaken.
tot 5 dagen in de koelkast op een koele plaats als de melk direct na het afkolven gekoeld wordt
tot 48 uur in een koelkast van een ziekenhuis
tot 2 weken in het vriesvak van een koelkast
tot 3-4 maanden in een kleine vriezer die vaak open en dicht gaat
tot 6 maanden in een constante diepvries
Ontdooide moedermelk tot 9 uur in de koelkast
Ontdooide melk op kamertemperatuur zo snel mogelijk gebruiken. Je kunt eenmaal ontdooide en verwarmde melk niet meer opnieuw gebruiken.
Plak op elke verpakking een stikker met daarop datum en tijdstip van afkolven. Op die manier weet je precies welke melk het eerste op moet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |