Nondeju, daar moest ik toch minstens twee keer voor kolven. Lekker dat dat in elk geval goed loopt! En eeuwig zonde dat er in Nederland geen melkbanken zijnquote:Op vrijdag 12 november 2004 18:28 schreef phluphy het volgende:
Tja, voor jullie beeldvorming: als ik ga kolven heb ik binnen 3 min. 140 ml uit één borst en 100 ml uit de ander (ik heb een electr dubbel kolfapp).
Elke keer als ik weer een paar honderd ml door de gootsteen gooi denk ik aan de kindertjes die ergens doodgaan van de hongerquote:Op vrijdag 12 november 2004 21:50 schreef anneja het volgende: Nondeju, daar moest ik toch minstens twee keer voor kolven. Lekker dat dat in elk geval goed loopt! En eeuwig zonde dat er in Nederland geen melkbanken zijn![]()
invriezen kan toch met bv?quote:Op vrijdag 12 november 2004 22:14 schreef phluphy het volgende:
[..]
Elke keer als ik weer een paar honderd ml door de gootsteen gooi denk ik aan de kindertjes die ergens doodgaan van de honger![]()
Niet altijd, een paar keer per dag wel, maar dit doe ik inderdaad niet consequent.quote:Op zaterdag 13 november 2004 01:12 schreef Grijs het volgende:
Phluphy, wat lekker dat het kolven zo fantastisch gaat!
Maar wat ik me afvroeg, kolf jij dan ook daadwerkelijk 3 minuten, of kolf je langer om de borsten leeg te maken (en zo de achtermelk eruit te halen)?
De vriezer ligt al vol.quote:Op zaterdag 13 november 2004 01:15 schreef moussy het volgende:invriezen kan toch met bv?
Ik kolf eigenlijk maar 4 of 5 keer per dag, daarom blijven de hoeveelheden ook zo hoog.quote:Op zaterdag 13 november 2004 00:29 schreef MiSs-TaKe het volgende: Als ik echt om de 3 uur ga kolven dan komt er maar 50 ml per borst uit hoor.
verder is er op internet een artikel dat 'te veel melk' heet.. kan 't alleen ff niet meer vinden. Daar staat ook (ongeveer) bovenstaande in.quote:Omdat de melk een relatief laag vetgehalte heeft, is de maag snel leeg en komt er ineens een grote hoeveelheid melksuiker (lactose) in de darmen. Het eiwit dat de suiker verteert (lactase) kan mogelijk niet zoveel melksuiker tegelijkertijd verwerken en de baby krijgt dan de symptomen van lactose-intolerantie - huilen, lucht, winderigheid en explosieve, waterige, groene ontlasting. Dit kan zelfs al tijdens de voeding gebeuren. Deze baby's hebben geen lactose-intolerantie. Ze hebben problemen met lactose vanwege de informatie die vrouwen krijgen over borstvoeding. Dit is geen reden om over te schakelen op lactosevrije kunstvoeding.
Kwam ik ook nog tegenquote:Ik heb wel eens gehoord over voor- en achtermelk. Mijn baby kan last hebben van krampjes doordat hij teveel voormelk krijgt, klopt dat?
Ja en nee. Eigenlijk is het andersom, je baby krijgt niet genoeg van de vettere melk die aan het eind van een voeding komt. Hoe leger de borst, hoe vetter de melk. Deze melk noemen we achtermelk, maar er is geen duidelijke grens aan te geven in bijvoorbeeld tijd.
Voormelk bevat veel lactose en achtermelk bevat veel vetten. Als een baby goed drinkt en zelf mag bepalen hoe lang hij mag drinken, krijgt hij de juiste verhouding lactose en vetten binnen. Een baby die te vroeg van de borst wordt gehaald krijgt dus relatief veel lactose. Dit gebeurt ook als de moeder veel melk heeft; de baby zit al vol voor hij toekomt aan de vettere achtermelk. Lactose-rijke melk wordt snel door de maag in de darmen geloosd waar de darmen reageren met krampjes. Een huilende ontevreden baby is het gevolg, waarbij er met veel geluid een luier wordt volgepoept met vaak schuimende, groene ontlasting. Deze baby’s hebben genoeg plasluiers, maar groeien soms slecht, doordat de voeding weinig vet bevat en door de snelle weg door de darmen er weinig voedingsstoffen uitgehaald wordt.
De oplossing ligt voor de hand: de baby moet lang genoeg aan de borst blijven om aan de achtermelk toe te komen. Soms moet hij tussendoor even boeren, of kun je hem verschonen en weer aan dezelfde borst leggen. Voelt die goed leeg en laat de baby tevreden los, dan mag je de andere borst nog aanbieden. Bij te veel melk (zie vorige vraag) geef je één borst per voeding.
Ik snap dat ook echt niet, ik heb toen we nog in Wales woonden voor de melkbank daar gekolfd en die testen je vantevoren gewoon even op enge melk-overdraagbare ziektes. En als je dan leest dat het voor echte prematuren serieus scheelt in overleving of ze wel of geen moedermelk krijgen zit ik me echt op te vreten dat je in nederland dus niks hebt om op terug te vallen als moeder-met-ziekenhuisbaby. Wist je trouwens dat er een mailgroep is voor geheel of gedeeltelijk kolvende moeders? Voor een deel werkende moeders zoals ik, maar ook mensen die in min of meer hetzelfde schuitje zitten als jij en alle voeding kolven. Heb je echt tijd voor, waarschijnlijkquote:Op vrijdag 12 november 2004 22:22 schreef phluphy het volgende:
Dat mag nietWeer zo'n nieuwe regel. Ik heb me daar in het ziekenhuis ook vreselijk over opgewonden.
Heeft te maken met overdragen van ziektes (HIV etc). Soms vind ik dat ze wel wat ver gaan met al die regels.
Hou maar op met die gedachten, je zal nog een hoop overgebleven voedsel van je kind(eren) weg gaan gooien de komende jaren....quote:Op vrijdag 12 november 2004 22:14 schreef phluphy het volgende:
[..]
Elke keer als ik weer een paar honderd ml door de gootsteen gooi denk ik aan de kindertjes die ergens doodgaan van de honger![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |