Vegetarische MoussakaIngredienten: Aubergine, aardappels, tomaten, ui, knoflook, Quorn Fijngehakt, melk, bloem, kaas, dille, kaneel.
![]()
Fruit een gesnipperd uitje met wat knoflook en voeg de ontvelde en in partjes gesneden tomaten toe. Laat pruttelen tot je een dikke tomatensaus hebt.
Snijd de aubergine in dikke plakken, bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie en bak ze tot ze mooi bruin en gaar zijn:
![]()
Aardappels schillen, snijden, in dikke plakken snijden en paar minuutjes voorkoken.
![]()
Doe een beetje olijfolie in een koekepan en bak hierin de Quorn eventjes. Voeg dille toe en een snufje kaneel.
![]()
Meng de Quorn met de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper.
![]()
Maak van boter, bloem, melk, wat geraspte kaas en peper een kaassaus:
![]()
Vet een ovenschaal in en dan kunnen we assembleren
![]()
Begin met een laagje tomatensaus, dan aardappels, tomatensaus, aubergine, tomatensaus, aardappel, tomatensaus, kaassaus en eindig met nog wat geraspte kaas:
![]()
Ongeveer 30-40 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven:
![]()
Eet ze!
![]()