abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 21 september 2004 @ 10:33:08 #1
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22100253
Topictitel zegt het al Ik heb een pompoen gekocht en zoek daar leuke (vegetarische) recepten bij. Met voorgaande pompoenen ben ik niet verder gekomen dan hem in blokjes in de soep gooien. Ook erg lekker maar er zijn vast veel meer lekkere dingen mee te maken. Kom maar op met die recepten

Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_22100501
Pompoen pasta
  dinsdag 21 september 2004 @ 10:54:23 #3
48996 ed_reeb
vroem vroem vrrrooeeeeeeem
pi_22100622
pompoensoep
beer
pi_22100655
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 10:54 schreef ed_reeb het volgende:
pompoensoep
En dat is dan niet zoals de TS omschrijft "blokjes in de soep gooien". Pompoensoep geserveerd met "fuck-hoe-heten-die-koekjes-ook-al-weer" is best lekker. Die koekjes zijn een soort van bitterkoekjes maar droog en véél luchtiger, stom dat ik nu niet op de naam kan komen
pi_22100664
Ik ken ook alleen pompoensoep. Ik vind het overigens niet te vreten.....
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  dinsdag 21 september 2004 @ 10:58:56 #6
35476 FormerlyKnownAs
http://hoggames.blogspot.com
pi_22100683
http://www.bbc.co.uk/food(...)pe=recipes&q=pumpkin

We have these 48 search results for "pumpkin"
Gratis complete spellen downloaden op http://hoggames.blogspot.com
pi_22100692
en als je dan klaar bent met je gerecht , kan je er een Halloween gezichtje uitsnijden , en dan een kaarsje erin doen.
Ik had dat verleden jaar november ook gedaan
  dinsdag 21 september 2004 @ 11:00:01 #8
73438 Prep2Fight
Noem me alsjeblieft Tim!
pi_22100707
Uihollen en dan een soort salade erin maken =)

Ziet er altijd wel sfeervol uit
Tim's LastFM Charts
' I want a easy plateau, some place to rest my head '
  dinsdag 21 september 2004 @ 11:00:49 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22100712
Snap de liefde van mensen voor pompoenen niet, zit voor geen meter smaak aan, is alleen maar structuur imho. En Pompoensoep, das altijd weer een hap ingedikt kerriewater.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22100713
In de soep. Doe er wel iets pittigs in, want anders wordt het een flauwe drab.
Ook te bakken met ei, sperziebonen en zwarte peper
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  dinsdag 21 september 2004 @ 11:01:31 #11
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_22100725
Soep is overheerlijk! Maar dan wel gepureerd, met wat creme fraiche en jus d'orange en peperteveel is bijna genoeg .

Ik wist trouwens niet dat pompoenen nu al te krijgen waren? Wat is eigenlijk het pompoenseizoen?
Vampire Romance O+
pi_22100733
Ow.... en dan heb je ook nog die gevulde pompoen zoals in de reclame van... mijn geheugen is vandaag een zeef. Dan wordt er op tv een pompoen bereidt "dat kan niet mislukken, en hij is zó sweety" en in de oven van de reclame persoon zie je dan een zwart uitgefikte pompoen.
  dinsdag 21 september 2004 @ 11:02:32 #13
73438 Prep2Fight
Noem me alsjeblieft Tim!
pi_22100745
hij is zo sweety
Tim's LastFM Charts
' I want a easy plateau, some place to rest my head '
pi_22100749
In oostenrijk wordt er van de pitten een soort olie geperst: 'Kürbiskernöl'. Dat is een erg donkere, sterk smakende olie die je over salade's kan gebruiken.
Time's fun when you're having flies - Kermit the Frog
pi_22100797
En HIER de ideeën van AH wat je allemaal met een pompoen kunt doen.

Er zit wel degelijk een smaak aan pompoenen, ook al is hij niet heel erg uitgesproken het is wel een aparte smaak (schijnbare tegenstelling ). Of dat lekker is of niet valt over te twisten.
pi_22100799
Het ziet er wel gezellig herfstig uit zo'n pompen. Ik zou hem gewoon zo op tafel zetten, als versiering.
  dinsdag 21 september 2004 @ 11:06:37 #17
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22100820
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 11:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Snap de liefde van mensen voor pompoenen niet, zit voor geen meter smaak aan, is alleen maar structuur imho. En Pompoensoep, das altijd weer een hap ingedikt kerriewater.
Heet dit topic soms "Wat vindt PietVerdriet van pompoen"?

Bedankt voor alle tips tot nu toe Ik weet niet of het al echt pompoenenseizoen is maar bij de biowinkel lag een hele grote berg pompoenen. Heb ze bij de Appie ook al zien liggen.

De pompoenpasta lijkt me wel wat Zou pompoenstamp wat kunnen worden of is het daar te melig voor?
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_22101270
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 11:01 schreef 205_Lacoste het volgende:
Ow.... en dan heb je ook nog die gevulde pompoen zoals in de reclame van... mijn geheugen is vandaag een zeef. Dan wordt er op tv een pompoen bereidt "dat kan niet mislukken, en hij is zó sweety" en in de oven van de reclame persoon zie je dan een zwart uitgefikte pompoen.
"Hij is echt sweety, dat is surinaams voor lekker. En het beste is, hij kan niet mislukken!"
Zoiets
pi_22101315
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 11:34 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]

"Hij is echt sweety, dat is surinaams voor lekker. En het beste is, hij kan niet mislukken!"
Zoiets
klopt
  dinsdag 21 september 2004 @ 11:39:24 #21
15600 BB-King
Long live the King!
pi_22101345
Gat in boren en pompen maar...
Wat lees je mijn signature? Heb ik soms wat van je aan?
  dinsdag 21 september 2004 @ 11:46:24 #22
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22101487
Dit recept (komt uit het spruitjestopic) klinkt erg goed. Ben dol op spruiten

WOK VAN SPRUITJES EN POMPOEN MET SPEKSPIESJES

(4 personen)

Benodigdheden

- 400g spruitjes
- 100g pompoen (ontpit en in reepjes)
- 100g dadels (gehalveerd en ontpit)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- olijfolie
- 100g gerookt spek (flinterdun gesneden)
- peper en zout

Bereidingswijze

- Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 1 minuut in kokend water. Giet af en hou ze onder koud stromend water.
- Wok de spruitjes 5 minuten met de pompoen, de dadels en de knoflook in olijfolie.
- Rijg het spek aan spiesjes en zet 10 minuten in een op 200° voorverwarmde oven
- Serveer met peper en een snufje zeezout

Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_22103709
Pompoenpuree, lekkerrrr.... hij wordt alleen snel drassig. Na het koken goed laten uitdampen, prakken, boter erbij, z&p, superlekker met gebraden varkensvlees.
Pumpkin pie: zoete taart met gladde pompoendrab, tikje nootmuskaat.
Gekonfijte en daarna gedroogde pompoen. Net snoep.
Gekruide en geoliede pompoenpartjes uit de oven.
Pompoenfriet met mayonnaise! Eenmaal frituren op 180 graden.
  dinsdag 21 september 2004 @ 13:49:09 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_22103889
En ipv de klassieke halloween pompoenkop kan je ook eens wat anders snijden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_22109849
Pompoen is sinds vorig jaar mijn nieuwe favoriete groente! Beetje jammer dat het zo'n gedoe is om hem te snijden enzo. Ik heb nog wel een paar lekkere recepten, ik heb alleen nu niet zo'n zin om ze op te zoeken. Ik zal proberen binnenkort wat te posten.
  dinsdag 21 september 2004 @ 18:28:46 #26
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_22110067
Ik heb nog een heel lekker peruaans recept liggen van een pittige visstoofpot met pompoen. Gekregen van de kok onder voorwaarde dat ik het niet verder zou vertellen...

Maargoed, het was tenslotte toch niet vegetarisch...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_22120914
geen smaak, geen boddy, niks van te maken.
De Puta Madre
  woensdag 22 september 2004 @ 08:52:35 #28
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22122713
quote:
Op woensdag 22 september 2004 01:45 schreef Killer_Mom het volgende:
geen smaak, geen boddy, niks van te maken.
Fijne bijdrage Maar het boeit me niet of een ander het lekker vindt. Recepten wil ik...
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_22122794
Die dingen horen in de tuin,niet in de soep
  woensdag 22 september 2004 @ 09:02:08 #30
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22122809
Nee hoor. Is helemaal niet zielig als je ze doodmaakt en opeet. Voelen ze niks van
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  woensdag 22 september 2004 @ 19:16:32 #31
65409 warteltje
man made machine
pi_22134986
Pompoen; in de hindoestaanse/surninaamse word het heel veel gegeten (en dan ook heel het jaar door). Tot een puree gekookt ( ui, knoflook en peper fruiten en dan de pompoen erin,langzaam koken tot het zacht is en dan met de lepel pureren en droogkoken, eventueel een lepeltje kerrie erbij). Heeft zo inderdaad niet veel smaak maar als je er droog gebakken vis (of voor de echte suri's ; droge vis) bij doet is het mega lekker met rijst. Vingers na afloop tellen gewenst
pi_22146278
POMPOEN-KERRIETAARTJES

Benodigdheden

Roomkaasdeeg
- 175g bloem
- 125g roomkaas (gehakt)
- 125g boter (gehakt)

Vulling
- 1 el olie
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (uit de pers)
- 1 tl kerriepoeder
- 3 eieren
- 1.25 dl slagroom
- 350g gekookte, gepureerde pompoen
- 2 tl komijnzaad

Bereidingswijze

Deeg
- Verwarm de oven voor op 210°. Zeef de bloem in een grote kom en voeg roomkaas en boter toe. Wrijf de ingrediënten met uw vingertoppen door elkaar tot het deeg glad is en een bal vormt
- Leg de bal op een licht met bloem bestoven oppervlak, kneed hem tot een glad deeg, wikkel hem in huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Rol ze uit en bekleed er 8 ingevette ovenschaaltjes mee. Bak ze in ca. 15 minuten lichtbruin. Haal ze uit de oven. Zet de oven op 180°

Vulling
- Verhit de olie in een kleine pan. Voeg ui en knoflook toe en fruit die in ca. 5 minuten glazig. Voeg kerriepoeder toe en bak al roerend nog 1 minuut. Verdeel het mengsel over de bodem van de deegbakjes
- Klop de eieren, room en pompoen in een grote kom door elkaar. Giet dit over het uimengsel en bestrooi dat met komijnzaad. Bak 20 minuten in de oven tot de vulling stevig is


AARDAPPEL-POMPOENKOEKEN

(10 stuks)

Benodigdheden

- 250g gekookte, gepureerde aardappel
- 250g gekookte, gepureerde pompoen
- 30g boter
- 3 bosuitjes (fijngehakt)
- 2 eieren (licht geklopt)
- 30g bloem
- 2 el zelfrijzend bakmeel
- ¼ tl nootmuskaat
- snufje cayennepeper en zout
- 30g boter (extra)

Bereidingswijze

- Pureer aardappel en pompoen in een keukenmachine en voeg de boter toe. Pureer weer. Voeg bosui en eieren toe
- Zeef de meelsoorten, specerijen en zout in een kom. Voeg aan het pompoenmengsel toe en meng goed
- Verhit de extra boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak volle eetlepels van het mengsel in 2 minuten, draai ze om en bak ze in nog 2-3 minuten goudgeel. Laat ze uitlekken op keukenpapier
- Herhaal dit met de rest van het mengsel. Houd ze warm in de oven
- Serveer zo of met yoghurt of boter
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
  donderdag 23 september 2004 @ 10:09:20 #33
27929 piere
doe mij maar bier
pi_22146292
pompoen met garnalen (is dat wel vega?)
fok you ja!
  donderdag 23 september 2004 @ 10:22:13 #34
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22146465
quote:
Op donderdag 23 september 2004 10:09 schreef piere het volgende:
pompoen met garnalen (is dat wel vega?)
Voor sommige vego's wel maar officieel niet. Ikzelf eet ook geen vis e.d. Maar zet het recept gerust neer voor de garnaalliefhebbers

rvrb_ke: Wow! Klinkt heel goed
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_22146482
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 10:58 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik ken ook alleen pompoensoep. Ik vind het overigens niet te vreten.....
Het is wel apart.. eerste hapjes vond ik lekker, maar hoe meer ik at hoe minder t werd..
Delivered without an information leaflet
pi_22148933
quote:
Op donderdag 23 september 2004 10:23 schreef gekke_sandra het volgende:

[..]

Het is wel apart.. eerste hapjes vond ik lekker, maar hoe meer ik at hoe minder t werd..
Ik heb precies hetzelfde, de smaak is eerst erg goed maar gaat me bij een grotere hoeveelheid tegenstaan.

Hetzelfde heb ik bijvoorbeeld bij ganzenlever en andere uitgesproken smaken.
  donderdag 23 september 2004 @ 14:18:17 #37
87639 Jazzmin
tegen zinloos gewerk
pi_22151255
Benodigdheden:

* 1 pompoen
* 1/4 tot 1/2 kop melk
* 2 eieren
* 1/4 theelepel speculaaskruiden
* 1/4 theelepel kaneel
* 1/4 kop suiker
* 1 eetlepel bloem
* 1 (vlaai)taartbodem

Bereiden: Schil de pompoen en ontdoe deze van de zaadjes. Snijd hem in stukken van +/- 3cm.
Doe ze in een steelpan met weinig water, dek de pan af en laat het geheel gedurende 20-30 minuten smoren
(of totdat de pompoen zacht is) (let op dat het water niet helemaal wegkookt, want de pompoen brandt dan
makkelijk aan. Maar er moet ook niet teveel water bij, want dan wordt het te vloeibaar en kun je er geen
mooie taart van maken) en stamp hem fijn.
Het alternatief is de pompoen te bakken. Snijd hiervoor de pompoen in kwarten, verwijder de zaadjes,
doe de pompoen in een bakvorm en bak deze in de oven op 180 C gedurende 1 uur of 1.5 uur totdat de
pompoen zacht is. Schep dan hetvruchtvlees eruit en pureer dat. (deze methode is beter voor de taart,
de vulling blijft dikker)
Verwarm de oven voor op 220 C. Doe 1 kop pompoen in een kom met de helft van de melk. Klop de eieren
zachtjes en mix deze door het pompoen mengsel. Roer de allspice, kaneel, de suiker en de bloem goed
doorelkaar en roer het door het pompoen mengsel. Voeg voldoende van de resterende melk erdoor.
Schep de vulling op de taartbodem en bak het geheel in 15 minuten in de hete oven.
Verlaag de oven temperatuur tot 180 C en bak de taart gedurende 45 min. of totdat de vulling gaar gekookt is.

Eet smakelijk! ! !
The dose makes the poison.
  zaterdag 25 september 2004 @ 16:53:11 #38
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_22196859
nee echt, er bestaat zoiets als een pompoenboerderij www.pompoenerie.nl

wel slechts 1 recept voor pompoensoep, voor andere recepten kan je een boekje bestellen....yeah uh huh.
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
pi_23965506
Heb gisteren pompoen met garnalen gegeten, maar vond het niet echt lekker. Door die korrelige structuur vind ik pompoen toch het meest geschikt voor de soep...

Maar ts wat is het geworden en hoe smaakte het?
  dinsdag 14 december 2004 @ 14:12:12 #40
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_23966750
quote:
Op dinsdag 14 december 2004 13:18 schreef wendy-tje het volgende:
Maar ts wat is het geworden en hoe smaakte het?
De pompoen/spruitjeswokschotel van een paar posts hierboven. Was niet zo'n succes, ben niet zo'n wokheld Was echt de laatste keer dat ik dat wokken probeer. Meest overschatte manier van koken sinds de magnetron

Later heb ik onderstaand recept nog gemaakt en heb de helft van de linzen vervangen voor blokjes pompoen. Dat was al een veel beter gerecht

Indiase linzencurry

hoofdgerecht, 4 personen

· 300 g basmatirijst
· 3 uien
· 1 zak paprika's rood, groen en geel (3 stuks)
· 3 eetlepels zonnebloemolie
· 2 blikken gekookte linzen (a 400 g)
· 1 pot Indiase currysaus (400 ml)


25 minuten bereidingstijd

Bereiden
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Uien pellen en snipperen. Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. In braadpan ui in olie fruiten. Paprika's 2 min. meebakken. Linzen laten uitlekken. Linzen en tikka masalasaus door groenten roeren en 10 min. zachtjes laten sudderen. Met rijst serveren. Lekker met komkommersalade.

Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_23966901
quote:
Op dinsdag 14 december 2004 14:12 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

De pompoen/spruitjeswokschotel van een paar posts hierboven. Was niet zo'n succes, ben niet zo'n wokheld Was echt de laatste keer dat ik dat wokken probeer. Meest overschatte manier van koken sinds de magnetron

Later heb ik onderstaand recept nog gemaakt en heb de helft van de linzen vervangen voor blokjes pompoen. Dat was al een veel beter gerecht
Dat geloof ik ook wel... ik ken een recept voor Dahl (ook een linzenschotel) wat ook superlekker is. Dat lijkt me ook nog weleens wat, maar niet met de pompoen
  woensdag 15 december 2004 @ 21:48:04 #42
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23999272
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 18:18 schreef mel723 het volgende:
Pompoen is sinds vorig jaar mijn nieuwe favoriete groente! Beetje jammer dat het zo'n gedoe is om hem te snijden enzo. Ik heb nog wel een paar lekkere recepten, ik heb alleen nu niet zo'n zin om ze op te zoeken. Ik zal proberen binnenkort wat te posten.
Kun je eigenlijk het beste een pompoen schoon maken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24009621
en een recept van pompoen in het zuur???
Ook JIJ hebt recht op mijn mening!!
  donderdag 16 december 2004 @ 15:03:23 #44
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24013057
quote:
Op woensdag 15 december 2004 21:48 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Kun je eigenlijk het beste een pompoen schoon maken?
Ik snijd hem eerst doormidden. Dan kun je met een lepel de zaadjes eruit scheppen. Daarna in plakken, die zijn dan heel makkelijk te schillen. Vervolgens blokjes.

Pompoen in het zuur heb ik geen recept voor.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')