Volgens jou.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Afgezien van dat het wiskundig gezien duidelijk niet kan?
Wat is die dan volgens jou.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:22 schreef HenryHill het volgende:
Aldus jezelf. En ja, ik vind dat je een uitgesproken mening hebt.
...en Shannon, en Ziv Lempel en Welch, Huffman, en nog een heleboel andere bekende namen.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:26 schreef SCH het volgende:
[..]
Volgens jou.
En iedereen die VWO en HAVO wiskunde heeft gedaan zelf kan narekenen.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:27 schreef HenryHill het volgende:
[..]
...en Shannon, en Ziv Lempel en Welch, en nog een heleboel andere bekende namen.![]()
Ik hoor je totaal niet meer over die italianen. Dat was in het begin jou belangrijkste argument dat dit alles niet kon. Nu roep je vooral dat het wiskundig niet kan. Je bent vanaf het begin al erg vel in het posten van je mening. Zonde dat je het zo hard afkapt. Nogmaals, ik vraag me echt af waarom je zo emotioneel reageert op dit onderwerp.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Afgezien van dat het wiskundig gezien duidelijk niet kan?
En mij. En die kerel op die radio etc. etc. Volgens mij is de redenering ook compleet sluitend.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:26 schreef SCH het volgende:
Volgens jou.
En ik vraag me af waarom jij niet met argumenten komt.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:32 schreef Redux het volgende:
[..]
Ik hoor je totaal niet meer over die italianen. Dat was in het begin jou belangrijkste argument dat dit alles niet kon. Nu roep je vooral dat het wiskundig niet kan. Je bent vanaf het begin al erg vel in het posten van je mening. Zonde dat je het zo hard afkapt. Nogmaals, ik vraag me echt af waarom je zo emotioneel reageert op dit onderwerp.
Waarom reageer JIJ zo emotioneel?quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:32 schreef Redux het volgende:
Ik hoor je totaal niet meer over die italianen. Dat was in het begin jou belangrijkste argument dat dit alles niet kon. Nu roep je vooral dat het wiskundig niet kan. Je bent vanaf het begin al erg vel in het posten van je mening. Zonde dat je het zo hard afkapt. Nogmaals, ik vraag me echt af waarom je zo emotioneel reageert op dit onderwerp.
Ik? Ik heb geen flauw benul of dit wiskundig kan of niet kan. Interesseert me verder ook weinig eerlijk gezegd. Het verhaal opzich is interessant genoeg om voor mij niet meteen te roepen dat dit niet mogelijk is.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:33 schreef Pietverdriet het volgende:
En ik vraag me af waarom jij niet met argumenten komt.
Omdat ik reageer op de emotionele reacties van Piet.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:34 schreef Jimmy het volgende:
[..]
Waarom reageer JIJ zo emotioneel?
Het verhaal blijft toch interessant ook als dat kastje onzin is?quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:34 schreef Redux het volgende:
Ik? Ik heb geen flauw benul of dit wiskundig kan of niet kan. Interesseert me verder ook weinig eerlijk gezegd. Het verhaal opzich is interessant genoeg om voor mij niet meteen te roepen dat dit niet mogelijk is.
Het kastje is onderdeel van het verhaal, beste livelived. In het verhaal gaan die 'wiskundige bewijzen' niet op, dus is er geen sprake van dat het kastje onzin is.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:38 schreef livEliveD het volgende:
[..]
Het verhaal blijft toch interessant ook als dat kastje onzin is?![]()
Omdat het in de media erg gebruikelijk is dat 'technische uitleg' voornamelijk versimpeld wordt, weinig correct meer is, maar het 'juiste gevoel' bij het publiek opwekt ...quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:23 schreef Redux het volgende:
[..]
Waarom zou ik m'n oordeel (wat m'n oordeel niet is) niet te snel moeten baseren op wat jij noemt vage uitlatingen? Ben ik naief als ik het wel doe? Ontga ik bestaande techniek als ik dat wel doe?
Scherpe formulering: dat woordje 'was'.quote:Dat is inderdaad mogelijk. Net als dat het mogelijk is dat z'n uitvinding een mogelijkheid was.
De waarheid is niet half zo interessant als Onwaarheid zelf...quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:40 schreef Redux het volgende:
Het kastje is onderdeel van het verhaal, beste livelived. In het verhaal gaan die 'wiskundige bewijzen' niet op, dus is er geen sprake van dat het kastje onzin is.
Tja als jij denkt dat de bewijzen niet sluitend zijn dan houd het op.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:40 schreef Redux het volgende:
Het kastje is onderdeel van het verhaal, beste livelived. In het verhaal gaan die 'wiskundige bewijzen' niet op, dus is er geen sprake van dat het kastje onzin is.
Dat blijkt.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:34 schreef Redux het volgende:
Ik? Ik heb geen flauw benul of dit wiskundig kan of niet kan. Interesseert me verder ook weinig eerlijk gezegd.
Ja, het verhaal is mooi, maar het gaat er niet alleen om of het verhaal interessant of mooi is, maar ook of het daadwerkelijk mogelijk is.quote:Het verhaal opzich is interessant genoeg om voor mij niet meteen te roepen dat dit niet mogelijk is.
Dit is idd aan te vechtenquote:Op dinsdag 21 september 2004 12:41 schreef HenryHill het volgende:
Wie heeft er zin om even een mailtje te sturen naar nl.wikipedia.org, met de mededeling dat ze een fout op hun website hebben staan:
"De Huffmancodering is genoemd naar David Huffman die hem in 1952 voor het eerst beschreef.
Het is een manier om gegevens die bestaan uit een rij van symbolen optimaal en verliesloos te comprimeren"
http://nl.wikipedia.org/wiki/Huffmancodering
quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:44 schreef livEliveD het volgende:
[..]
Dit is idd aan te vechten
Dat verbaast mij niet. Een typisch voorbeeld van het "not invented by me"- en "not invented here"-syndroom.quote:Op dinsdag 21 september 2004 11:58 schreef HenryHill het volgende:
"In maart 1999 werd Pieper in zijn functie als Philips-bestuurder geconfronteerd met de 'uitvinding'. Natlab-onderzoekers zagen er geen brood in".
Aldus het Eindhovens Dagblad van 24-02-2001.
Nou het is puur afhankelijk van de data. Als je alle combinaties van data neemt dan hou je geen compressie over. Het totale aantal bits zal je nooit kunnen verkleinen. Het enige dat kan is voor bepaalde vormen van data het comprimeren waardoor de andere helft groter wordt (vaak maar 1 bit maar toch). Sommige stukken data kunnen we veel kleiner krijgen (grote ala sloot) door ze te vangen in wiskundige formules. De kans dat zoiets kan is echter extreem klein doch aanwezig. Kort door de bocht maar ik wil het best verder toelichtenquote:Op dinsdag 21 september 2004 12:46 schreef HenryHill het volgende:
Euhm, waar zit 'm de fout dan in? (nee, ik neem je niet in de maling, daar ben ik oprecht in geinteresseerd)
Nee, maar gemakshalve worden hier een paar opmerkingen in het verhaal als 'onzin' bestempeld, en nemen we factoren buiten het verhaal om te laten zien dat het verhaal niet klopt. Da's mooi makkelijk!quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:43 schreef Jimmy het volgende:
[..]
Dat blijkt.
[..]
Ja, het verhaal is mooi, maar het gaat er niet alleen om of het verhaal interessant of mooi is, maar ook of het daadwerkelijk mogelijk is.
Gaat dit richting fractal-compressie?quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:52 schreef livEliveD het volgende:
[..]
Nou het is puur afhankelijk van de data. Als je alle combinaties van data neemt dan hou je geen compressie over. Het totale aantal bits zal je nooit kunnen verkleinen. Het enige dat kan is voor bepaalde vormen van data het comprimeren waardoor de andere helft groter wordt (vaak maar 1 bit maar toch). Sommige stukken data kunnen we veel kleiner krijgen (grote ala sloot) door ze te vangen in wiskundige formules. De kans dat zoiets kan is echter extreem klein doch aanwezig. Kort door de bocht maar ik wil het best verder toelichten
Precies, net als andersom. Het is een discussie tussen dogmatische wetenschappers en mensen die het vanuit de realiteit bekijken. Wetenschap is in mijn opinie nooit klaar, nooit afgebakend en ik heb de idee dat sommigen hier dat wel vinden. Dat zijn imo een soort fundi's.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:42 schreef livEliveD het volgende:
[..]
Tja als jij denkt dat de bewijzen niet sluitend zijn dan houd het op.
Kan maar hoeft niet. Data kan gerepresenteerd worden als nummers. Nummers kunnen we plotten op een grafiek. Functies zijn dan voldoende om die punten te vinden. In sommige gevallen werkt dit heel goed. Verder zijn er trucs om het slagingspercentage iets te vergroten.quote:Op dinsdag 21 september 2004 12:58 schreef HenryHill het volgende:
Gaat dit richting fractal-compressie?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |