leen, hoe gaat het met je studie naar de natuurwetenschappen? het gaat hier trouwens om het wiskundige object " cirkel", niet de fysische interpretatie ervan. om van een fysische "perfect ronde" cirkel te spreken, is dan ook onzin. waar leg je de grenzen etc etc. neigt een beetje naar borrelpraatquote:op donderdag 23 september 2004 20:34 schreef #ANONIEM het volgende:
iets zou perfect rond zijn als de straal overal gelijk is en de randen geen hobbels vertonen (wat dus automatisch de straal zou veranderen). gevolg is dat je een object moet hebben die tot op oneindig klein niveau een dergelijke structuur zou hebben alleen is dit onmogelijk doordat dit zeer instabiel zou zijn.
sowieso zou de massa en energie van het universum dan ook 100% exact op een bepaalde manier moeten staan waardoor de circel (de massa die daarvoor zorgt) exact stabiel is. om een exacte circel te hebben moet het universum dus geheel stabiel zijn voor een bepaalde periode.
om een indruk te krijgen van de "correctheid" van benaderingen:quote:op donderdag 23 september 2004 21:46 schreef srblackbird het volgende:
[..]
een circel in de wiskunde is perfect rond.
om de opp. daar van te weten gebruik je pi ( ook perfect )
irl heb je geen perfect ronde circel
om zijn opp. te weten heb je aan een benadering van pi op 10 decimalen meestal voldoende ( bij een gegeven straal )
en omtrek dus ook nietquote:op vrijdag 17 september 2004 22:45 schreef stuart het volgende:
de circel is wel rond, maar je kunt de oppervlakte dus niet exact berekenen![]()
ohquote:op woensdag 22 september 2004 12:28 schreef pfaf het volgende:
ts heeft ondertussen met de natuurkunde-docent in kwestie gesproken?
klopt als een zwerende vinger. pi wordt gedefinieerd als de verhouding tussen de omtrek en de diameter van een cirkel. en de omtrek niet als pi maal de diameter of iets dergelijks.quote:op zaterdag 25 september 2004 13:01 schreef de-oneven-2 het volgende:
naar mijn weten heeft ( -het berekenen van- ) pi als uitgangspunt een perfecte cirkel ( die van de wiskunde dus. ).
pi is niets meer dan de verhouding tussen de diameter en de omtrek van die circkel.
dat pi geen uiterste waarde kent, maakt die cirkel echt niet minder rond.
--
maar ik ben geen wiskundige...
pi is idd oneindig. de relatie met de cirkel van je natuurlunde leraar ontgaat mij (en anderen) volledig. net als het grondtal van de natuurlijke logaritme (e) is het een getal dat wiskundigen tot de verbeelding spreekt omdat het geen 'net' getal is.quote:op vrijdag 17 september 2004 22:42 schreef zurich het volgende:
hij zei dat pi oneinidig cijfers heeft rechts van de komma, dat betekent dat pi niet perfect is :s:s,
wanneer beschouw je het als 'gelukt'?quote:ze kunnen tot in de eeuwigheid proberen het pi-getal te berekenen, maar of het lukken zal?
nee, de decimale ontwikkeling van pi is perfect random. is ook bewezen.quote:op woensdag 29 september 2004 00:02 schreef pietverdriet het volgende:
wat trouwens intressanter is aan pi is, heeft de cijfervolgorde een patroon, en zo ja, waarom.
dit is bijzonder intressant voor random generatoren bijvoorbeeld.
in de roman contact van carl sagan zit er een boodschap in de decimalen van pi.quote:op woensdag 29 september 2004 00:02 schreef pietverdriet het volgende:
wat trouwens intressanter is aan pi is, heeft de cijfervolgorde een patroon, en zo ja, waarom.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 2% gewijzigd door Maethor op 29-09-2004 11:23:06 (Quote veranderd in spoiler) ]The vastness of the heavens stretches my imagination — stuck on this carousel my little eye can catch one-million-year-old light. A vast pattern — of which I am a part...
door wie dan? ik dacht dat het alleen een vermoeden was.quote:nee, de decimale ontwikkeling van pi is perfect random. is ook bewezen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |