abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_21946535
Wie weet hoe het moet (heb wat gehoord over koken, maar kun je het bijvoorbeeld ook roosteren, hoe doe je dat?)
En wat smaakt er nu lekker bij? Rijst, aardappeltjes, vlees vis, of....
  dinsdag 14 september 2004 @ 15:11:46 #2
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_21946706
Gewoon 20 minuutjes koken. Daarna kan je het eventueel nog roosteren.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 14 september 2004 @ 15:32:56 #3
56483 wingerd
p l a s t i c f a c e
pi_21947262
Gewoon even koken en dan wat olijfolie erover, en in de grill maar weer totdat de kolf okergeel wordt. Vervolgens. Roomboter er bij...klaar

En erbij hoort natuurlijk een gegrild stuk entrecote...mooi rood van binnen, afhankelijk van je voorkeur...Ook een forel verpakt met schijven citroen of limoen en wat zout en pepers in aluminiumfolie, onder de grill 10-12 minuten totdat de boel stevig staat te sissen.....

[ Bericht 39% gewijzigd door wingerd op 14-09-2004 15:35:30 (extra info) ]
De slaap van de Rede brengt Monsters voort.
Welterusten.
pi_21947717
quote:
Op dinsdag 14 september 2004 15:32 schreef wingerd het volgende:
Gewoon even koken en dan wat olijfolie erover, en in de grill maar weer totdat de kolf okergeel wordt. Vervolgens. Roomboter er bij...klaar

En erbij hoort natuurlijk een gegrild stuk entrecote...mooi rood van binnen, afhankelijk van je voorkeur...Ook een forel verpakt met schijven citroen of limoen en wat zout en pepers in aluminiumfolie, onder de grill 10-12 minuten totdat de boel stevig staat te sissen.....
Klinkt goed
pi_21947737
Ik heb het altijd zo geleerd: Niet alle bladeren eraf halen, in een paar centimeter water, deksel op de pan en dan in 30 minuten (of was het nou 20?) gaar "stomen".
  dinsdag 14 september 2004 @ 17:10:17 #6
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_21949709
20 minuten is al veel vind ik.
Ik haal altijd gewoon de bladeren (allemaal) eraf, pan met ruim water, 15 minuten koken. Hmm, krijg trek.
Ik heb al een boek.
pi_21950430
quote:
Op dinsdag 14 september 2004 15:32 schreef wingerd het volgende:
Gewoon even koken en dan wat olijfolie erover, en in de grill maar weer totdat de kolf okergeel wordt. Vervolgens. Roomboter er bij...klaar
OK, dat ga ik zometeen proberen........
pi_21952392
En geen zout erbij tijdens het koken. Daar wordt het taai van (is mij verteld).
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  donderdag 16 september 2004 @ 00:08:00 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21984530
enne, als je mais zelf uit het veld haalt,
1) Zorg dat je geen snijmais neemt, de kolven daarvan zijn niet lekker
2) Mais voordat het rijp is oogsten, dan is het zoeter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 16 september 2004 @ 18:48:15 #10
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_21999686
hmm gewoon beetgaar koken, beetje roomboter, peper en zout er over en smullen maar!
  donderdag 16 september 2004 @ 22:25:18 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22005387
quote:
Op donderdag 16 september 2004 18:48 schreef NIels25 het volgende:
hmm gewoon beetgaar koken, beetje roomboter, peper en zout er over en smullen maar!
Doe je dit met de kolven of alleen met de mais?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_22010207
Mais kolven:

Bladeren eraf als je wilt koken in water... water eerst aan de kook brengen en daarna mais erin. 10 minuten is lang zat.

Beetje boter, zout en peper... Yum.

In de microwave: Bladeren eraan laten zitten... 3 minuten en klaar :-)

In de oven:

Inpakken in alu-folie, met wat knoflook, ontbijtspek etc... en op ongeveer 180-200°C gedurende 30 minuten.

Veel plezier,

Agnes
** Every cloud has a silver lining they say.... what if you are allergic to silver **
pi_22011822
En het heeft goed gesmaakt!
  vrijdag 17 september 2004 @ 12:10:46 #14
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_22014404
quote:
Op donderdag 16 september 2004 00:08 schreef Pietverdriet het volgende:
enne, als je mais zelf uit het veld haalt,
1) Zorg dat je geen snijmais neemt, de kolven daarvan zijn niet lekker
2) Mais voordat het rijp is oogsten, dan is het zoeter.
Veel mais in NL is toch bestemd voor de vee industrie ?

Ik zou het verschil niet weten tussen die mais en de mais die je wèl kan eten.
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
  vrijdag 17 september 2004 @ 12:12:14 #15
30560 2Mini
Official Logo
pi_22014432
euhm... ik kook het altijd... als het klaar is, wat boter erover heen... en dan o opvreten
Camera 1... 1!
pi_22015150
quote:
Op vrijdag 17 september 2004 12:10 schreef turnpike het volgende:

[..]

Veel mais in NL is toch bestemd voor de vee industrie ?

Ik zou het verschil niet weten tussen die mais en de mais die je wèl kan eten.
http://www.dewassendemaan.be/groentewijzer/mais/mais.htm
  vrijdag 17 september 2004 @ 12:56:29 #17
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_22015387
quote:
Op vrijdag 17 september 2004 12:44 schreef biawa het volgende:

[..]

http://www.dewassendemaan.be/groentewijzer/mais/mais.htm
Het verschil in smaak wist ik wel, daar ben ik proefondervindelijk al eens achtergekomen, bleeeegghhhh. Erg leuk stukje trouwens over de bestuiving
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
pi_22024164
wie bijt er echt in zijn kolf?

of wie plukt de korrels er 1 voor 1 eraf?

ik doe het laatste, vooral als de mais zoet is
hmmmm
  vrijdag 17 september 2004 @ 20:07:44 #19
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_22024276
Verse mais Dat is geen groente, dat is snoep
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_22031437
Vandaag net gegeten...DAT MOET IK VAKER DOEN!! Vooral met olijfolie! NJUMMIE
pi_22035852
quote:
Op vrijdag 17 september 2004 20:03 schreef ASSpirine het volgende:
wie bijt er echt in zijn kolf?

of wie plukt de korrels er 1 voor 1 eraf?

ik doe het laatste, vooral als de mais zoet is
hmmmm
Ik heb ze eraf geknaagd
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')