Wil je de surinaamse souto soep of de indonesische soto ?quote:Op woensdag 25 augustus 2004 20:52 schreef RealKnuckles het volgende:
Laatst heb ik dat bij iemand gegeten, maar ben vergeten het recept te vragen![]()
Kunnen jullie mij misschien het recept voor soato-soep (spelling) geven
Thnx![]()
![]()
![]()
hmmm goeie, als je ze allebei weet allebei?:)quote:Op woensdag 25 augustus 2004 21:06 schreef GinaG het volgende:
[..]
Wil je de surinaamse souto soep of de indonesische soto ?
thnx, maar volgens mij heb ik idd de indonesische gegetenquote:Op woensdag 25 augustus 2004 21:14 schreef bowser het volgende:
http://www.surinaamseten.nl/showrec.php?IDREC=11
quote:Op woensdag 25 augustus 2004 23:22 schreef shmoopy het volgende:
Ik verwacht ruby hier elk moment.
Wat eten we vandaag ?? # 24quote:Op woensdag 25 augustus 2004 23:28 schreef RealKnuckles het volgende:
en dat is ?;)
Een user die dat wekelijks eet/maakt.quote:Op woensdag 25 augustus 2004 23:28 schreef RealKnuckles het volgende:
en dat is ?;)
Shmoopy!quote:Op woensdag 25 augustus 2004 23:35 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Een user die dat wekelijks eet/maakt.
Oblivion!![]()
Tuurlijk Obli...quote:Op donderdag 26 augustus 2004 00:08 schreef Oblivion het volgende:
ZE! zal wel reageren!![]()
Morgen is het Vrijdag!!![]()
patat met kibbelingquote:Op donderdag 26 augustus 2004 21:14 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Tuurlijk Obli...![]()
Wat heb je nu gegeten?
En waar is RUBY???? *roept...![]()
De anderen uiteraard ook bedankt.quote:Op vrijdag 27 augustus 2004 23:28 schreef Oblivion het volgende:![]()
RUBY!![]()
Volgens mij was jij in Surinamequote:Op maandag 11 oktober 2004 15:55 schreef Miss_MacPhisto het volgende:
Saoto soep .... heb ik een paar keer in Maleisie gegeten. Heel lekker! Ga dit recept zeker een keer proberen!![]()
Edit: vraag me trouwens niet wat die soep in Maleisie deed.
Beetje gefrustreerd vandaagquote:Op maandag 11 oktober 2004 17:05 schreef divX_Xvid het volgende:
[..]
Volgens mij was jij in Suriname
Waarom blijven mensen zo 'exotisch' doen? Mensen die niks van de wereld weten gaan naar de andere kant van de wereld en weten niet eens in welk land ze zijn![]()
Dan heb jij het zeker bij een verkeerde tent gehaald. Waar ik het vandaan is, smaakt het echt super. Maar dat verschilt natuurlijk per toko en is ook persoonlijk.quote:Op maandag 11 oktober 2004 17:03 schreef divX_Xvid het volgende:
Ontopic: Eik wilde ik deze onzin dus negeren, maar ik wilde uiteindelijk toch eens weten wat er nu precies anders aan was. Ik heb de soato in een Surinaamse winkel besteld en gegeten. Maar na 2 happen heb ik alles weggegooid. Tering ik weet niet wat ze erin doen, maar goor is het wel.![]()
Wat is dit voor soort soep?quote:Op zaterdag 28 augustus 2004 19:04 schreef ruby het volgende:
![]()
Saotosoep is nou eenmaal errug lekker!![]()
Soto ayam is het origineel van het eiland Madura in Indonesië. Het is een kippensoep.quote:Op maandag 11 oktober 2004 20:56 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Wat is dit voor soort soep?
quote:Op maandag 11 oktober 2004 20:56 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Wat is dit voor soort soep?
komt niet alleen van madura hoor, ik heb een indonesische vrindin en diens moeder leert me ontzettend veel erover.quote:Op maandag 11 oktober 2004 21:02 schreef divX_Xvid het volgende:
[..]
Soto ayam is het origineel van het eiland Madura in Indonesië. Het is een kippensoep.
Surinamers daarentegen doen er allerlei zooi in en noemen het om een of andere reden 'saoto'.
Lolox soto Betawi, en wat zit daar dan in? Gekookte Hollanders?quote:Op zaterdag 11 december 2004 22:00 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
komt niet alleen van madura hoor, ik heb een indonesische vrindin en diens moeder leert me ontzettend veel erover.
Je hebt dus idd soto madura, maar ook soto ayam, soto babat, soto betawi, soto daging (beef), en ga zo maar door.
waar het om gaat is dat je eerst een soort pasta maakt met allerlei kruiden, je zult echt een kleine mixer/chopper ala magic bullet nodig hebben voor datte, en daun jeruk mis ik en haar moeder doet er nog ook gemixte garnalen bij...superlekker, maar mag het recept (nog niet althans) weten precies. Tis haar signature dish zowat....
klopt ook, kunjit moet je erbij doen, en nog een hele zooi andere kruiden, als je die basis dus maakt, dan stinkt je keuken wel effe hoor, die indon. gerechten zijn over het algemeen onwijs gekruid. Bijv. als je rawom kent, da's ECHT iets wat je moet leren eten, maar dan is het onwijs lekker ook.quote:Op maandag 13 december 2004 09:05 schreef DJRoberto1978 het volgende:
soto ayam zoals ik het ken zit ook tauge (soort groente) en koenjit (kruiden) in. dat laatste geeft de extra geel-achtige kleur
heheh lol, gemixte garnalen, garnalen door de mixer gehaald natuurlijk en dan heeft ze nog een paar handelingen ermee, maar die mag ik dus niet weten, grrrr...quote:Op zondag 12 december 2004 15:26 schreef Marietje_ het volgende:
[..]
Lolox soto Betawi, en wat zit daar dan in? Gekookte Hollanders?
Het recept van Soto ayam komt van het eiland Madura. Het heet ook eigenlijk soto ayam Madura
Waar het ok gaat is dat die Javanen in Suriname de plank volledig misslaan door ten eerste de naam zo gruwelijk te verbasteren en ten tweede er allemaal vreemde ingredienten in doen
gemixte garnalen![]()
Het is rawon of raonquote:Op maandag 13 december 2004 17:29 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
klopt ook, kunjit moet je erbij doen, en nog een hele zooi andere kruiden, als je die basis dus maakt, dan stinkt je keuken wel effe hoor, die indon. gerechten zijn over het algemeen onwijs gekruid. Bijv. als je rawom kent, da's ECHT iets wat je moet leren eten, maar dan is het onwijs lekker ook.
En ik denk nog steeds dat je gewoon terasi bedoelt, maar dat hoort helemaal niet in de soto ayam.quote:Op maandag 13 december 2004 17:39 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
heheh lol, gemixte garnalen, garnalen door de mixer gehaald natuurlijk en dan heeft ze nog een paar handelingen ermee, maar die mag ik dus niet weten, grrrr...
Soto betawi, da's overigens een onwijs lekkere soep, die heb ik in indon. zelf gegeten en het was alsof er tien engeltjes op me tong piestenIk had het dus gevraagd aan de kok daaro (je kan het onmogelijk chef noemen, maar goed) de basis voor soep is erg gelijk aan "normale" sotom aar ipv water doen ze er santen in, een paar kruiden zijn anders en sommige wat meer dan soto ayam, en het vlees is sucade lappen. Het vernufitge is, voor zover ik herinner, dat ze dat vlees dus eerst gebakken hadden tot het een erg krokant korstje had, dan in reepjes snijden en dan bij de soep doen. En het tricky is dus (vertelde me die moeder van die vrinedin van me) dat de kruiden een beetje aangebrand moeten worden, oftewel de kruiden maximaal laten geuren en smaken, maar hoe ver aanbranden is moeilijk te zeggen. En ze gooien er stukken tomaat in...da's ook nogal anders. Overigsn is soto betawi alleen maar te krijgen in jakarta, aangezien dat batavia was vroeger in de belanda-tijd.
En ja javaans-surinaamse soto is best te nassen, maar het is toch wel erg anders. vreemd is het niet, maar de kruiden zijn anders gedoseerd denk ik.
nee het zijn echt garnalen die tot een soort grove, droge kruimelzooi is gemaakt, dus ik denk, dan meteen mixer en omdat het ook wat droger is, is het denk ik ook gebakken in de koekenpan...zelf zou ik er dan nog suiker bij doen in wat olie en dan droogbakken....ik denk dat dat wel goed zal smaken..quote:Op maandag 13 december 2004 18:50 schreef Marietje_ het volgende:
[..]
En ik denk nog steeds dat je gewoon terasi bedoelt, maar dat hoort helemaal niet in de soto ayam.
Maargoed hehe.
Ja duh daarom zeg ik ook gekookte Hollanders omdat Betawi Batavia betekent.'
Javaans-Surinaamse 'soto ayam' is helemaal niet te nassen, het is zelfs zo vies dat ik het niet eens heb opgegeten toen ik het laatst eens heb geprobeerd.
En soto betekent soep bijdehandjequote:Op maandag 13 december 2004 23:10 schreef krakkemieke het volgende:
Als er sucadelappen in soto betawi zitten, kan het echt geen soto ajam zijn. Want ajam betekent kip......![]()
hehehe, ik kan begrijpen als je niet weet dat in soto betawi geen ayam zitquote:Op maandag 13 december 2004 23:32 schreef Marietje_ het volgende:
[..]
En soto betekent soep bijdehandje
quote:Op vrijdag 27 augustus 2004 22:58 schreef ruby het volgende:
Nou, ik heb hier wel een goeie (van een site afgeplukt) maar het is wel Surinaams..
Saoto
Ingredienten:
3 liter water, ½ kg. kipfilet, 2 salamblaadjes, 1 tak sereh (citroengras), 1 ui, 4 stukjes laos (1 cm). 3 teentjes knoflook, 1 pak soe-on (witte vermicelli), 200 gr. taugé, 4 takjes selderij, gebakken uitjes, evt. 1 theel. vetsin of ajinomoto, olie, zout, zwarte peper, 5 bouillonblokjes naar smaak, 1 pak dunne aardappelstokjes, 6 pimentkorrels (lontai).
Bereiding:
De kip schoonmaken, uitkoken en goed laten uitlekken. Daarna deze in hete olie bakken, laten afkoelen en uitpluizen.
3 liter water aan de kook brengen in een grote pan en de salamblaadjes, de fijngesneden knoflook en ui, de sereh, bouillonblokjes, pimentkorrels en de stukken laos toevoegen. Hiervan in 1 uur een bouillon trekken. De bouillon op smaak afmaken met vetsin of ajinomoto en bouillonblokjes.
De witte vermicelli in stukjes knippen en in olie bakken. De taugé even opkoken en gelijk afgieten.
In elke soepkom doen: 1 eetl. taugé, wat gebakken witte vermicelli, 1 eetl. aardappelstokjes, 1 eetl. kip, gebakken uitjes, fijngesneden selderij. De hete soep hierover doen en evt. 1 theelepel gekruide ketjap erdoor roeren. Ook mag er rijst bij gegeven worden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |