gimme.shelter | zaterdag 21 augustus 2004 @ 21:05 |
Kunnen jullie je daar ook zo op verheugen?? Heb deze week gereserveerd bij de Librije, we gaan pas in februari volgend jaar, maar ik verheug me nu al. Die avonden blijf ik me ook altijd nog heel lang herinneren. Het Amstel hotel, Toine Hermsen; het staat me nog heel goed bij. En daarom vind ik het ook eigenlijk helemaal niet zo duur, gezien het plezier wat je er aan beleeft. Ga liever af en toe bij een ster eten dan vaak bij een "gewoon" restaurant! Hebben meer mensen dat? [ Bericht 1% gewijzigd door gimme.shelter op 21-08-2004 22:02:01 ] | |
Frunik | zaterdag 21 augustus 2004 @ 21:25 |
Mac dondalds blijft me ook lang bij, minuutjes van 5 a 10!! | |
shmoopy | zaterdag 21 augustus 2004 @ 21:26 |
quote:Onzin is een deur verder. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 21 augustus 2004 @ 21:29 |
Moet je hier eens gaan eten http://www.im-schiffchen.com/ Is in Düsseldorf, heeft 3 michelin sterren, en dat al 20 jaar, is ongelofelijk goed en best betaalbaar eigenlijk 110 euro voor 9 gangen. | |
Controle | zaterdag 21 augustus 2004 @ 21:38 |
Ik ben wel een genieter met eten, maar michelin sterren zeggen mij niets, behalve de prijs dan. Er zijn zat resaurants waar je net zo goed lekker kunnen smullen. | |
T1andonly | zaterdag 21 augustus 2004 @ 21:41 |
Ik heb nog nooit in zo'n restaurant gegeten ![]() | |
krakkemieke | zaterdag 21 augustus 2004 @ 21:45 |
Ik zou er graag gaan eten, maar met een minimum inkomen kook ik zelf. | |
doraantje | zaterdag 21 augustus 2004 @ 21:47 |
hoeveel kost het nou zo'n beetje voor een goede maaltijd+drinken in zo'n restaurant? | |
gimme.shelter | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:04 |
quote:dat ligt er een beetje aan.Hoorde van mijn buurvrouw (die is vorige week geweest, vandaar) dat de hele avond incl. wijn arrangement 175 euro heeft gekost. Maar als je normaal nooit uit eten gaat moet dat heel af en toe kunnen! en ze had het geweldig gehad!! | |
gimme.shelter | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:07 |
quote:Dank voor de tip!! dat kunnen we dan daarna doen. Dusseldorf is ook een leuke stad...midweekje aan vastplakken, dan maar! ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:21 |
quote:Lekker biertje drinken in de Altstad :-) | |
tong80 | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:22 |
quote:Ik snap die prijzen nooit. Eten is toch eten ? Welke gek betaald dat nou ? ![]() | |
shmoopy | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:25 |
quote:De gek die het kan missen en het kan waarderen. Kwaliteit heeft een prijskaartje. ![]() | |
bonke | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:26 |
keb 1 keer in zo`n restuarant gezeten wat was ik vol van al die kleine beetjes die je kreeg ( 7 of 8 gangen ) maar het was de moeite waard het enigste waar ik meer gangen had was bij de chinees ( maar dat waren gangen naar de plee ) | |
Pietverdriet | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:27 |
quote:In dat restaurant wat ik net poste, heeft 3 sterren, dat is het beste wat je als restaurant kan krijgen, 9 gangen, 110 Euro, neem daar wijn en digestieven bij, ben je laten we zeggen 200 euro pp voor kwijt. Heb je fabeltastisch eten, met top wijn en goede cognac erna, Kortom een geweldige avond voor de prijs waar overheen te komen is. | |
krakkemieke | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:29 |
Leuk ![]() Zolang ik het me niet kan veroorloven, kook ik zelf. ![]() Nee, het is niet dat ik het achterlijk vind, ik heb liever kleren en andere noodzakelijke uitgaven. | |
tong80 | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:29 |
quote:Voor jou misschien. Maar het blijft dus echt iets voor een kleine elite. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:33 |
quote:kijk eens wat je daarvoor krijgt Ambroisie van Ganzelever met gekandijte Banyuls-Wijn * * * Licht gerookte zeewolf in zoet zuur * * * lichte Velouté van Bresse-Konijn en kaneel, als een Cappuccino geserveert“ * * * Kapamaki met zeewier gedämpft, Wasabi-Schuim met thijm * * * In Canelloni gerollde Piccata van frans melkkalf * * * Gebraden Filet van Barbarie-Eend * * * Compositie van mango met Coulis van Muscat-Wijn, Karnemelk-Sorbet * * * Soufflé van Guanja- Chocolade * * * Petits fours | |
Pietverdriet | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:36 |
quote:Onzin, 110 euro kan iedereen met een modaal salaris eens veroorloven om daar goed te eten. Kwestie van waar je geld voor over hebt. Het is eerder een elitie die het weet te waarderen, en niet "ast moar veul en vet is" denkt over eten. Die kunnen naar vd Valk | |
tong80 | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:40 |
Ik veroordeel het ook niet. Exclusief genieten van delicatessen is niks mis mee. Maar ik denk dat je de gemiddelde beurs iets overschat.![]() | |
krakkemieke | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:41 |
Rofl, een waar woord Piet! Het woord is salaris.... | |
Bayer | zaterdag 21 augustus 2004 @ 22:41 |
Je mag een reservering van me overnemen. ![]() 20 oktober 19 februari 4 april. ![]() Feest voor de zintuigen. | |
gimme.shelter | zondag 22 augustus 2004 @ 14:04 |
quote:Precies, ik kook altijd zelf, want ik vind het eerder zonde van mijn geld om regelmatig te gaan eten in een gewoon restaurant, waar ze de biefstuk verknallen en nog geeneens een fatsoenlijk gebakken aardappeltje kunnen serveren. Ik spaar liver dat geld uit en dan ga ik heel af en toe bij een ster eten. Dan heb ik liever een echte feestavond, waar ik nog heel veel napret van heb!! En voorpret natuurlijk!! Bovendien doe ik er altijd veel inpiratie van op voor thuis!! ![]() | |
Pietverdriet | zondag 22 augustus 2004 @ 14:13 |
quote:Nee hoor, maar iemand met een gemiddeld inkomen kan ook een paar euro op zij leggen om zo een keer te eten, het is een kwestie van het er voor over hebben, niet van het zich het niet kunnen veroorloven. | |
Pietverdriet | zondag 22 augustus 2004 @ 18:27 |
quote:Precies, als je leest wat Bluezz en golfer de laatste keer gebeurde.. Bluezz' en golfer's restaurant-recensies | |
Moonah | zondag 22 augustus 2004 @ 19:16 |
quote: quote:En die gans, die heeft me toch ook een hoop voorpret gehad! ![]() Maar goed, OT: Ik zou het wel leuk vinden om zo eens te gaan eten. Maar mijn allerliefste vindt het maar onzin: "Gang 1: een sperzieboon. Gang 2: een spruit. Gang 3: brood met boter...." Ach, hij heeft er duidelijk geen verstand van. Mss moet ik hem maar eens ontvoeren. ![]() Moet je echt een half jaar tevoren reserveren? ![]() | |
gimme.shelter | zondag 22 augustus 2004 @ 22:28 |
quote:Ja, mijn buurvrouw heeft 8 maanden gelden gereserveerd!! En ik vorige week, wilde op zaterdag 5 februari (mijn verjaardag) maar ze zaten al tot juli in de weekends vol! We kunnen nu dus op 3 februari terecht....!! En ik verheug me erop!! ![]() | |
gimme.shelter | zondag 22 augustus 2004 @ 22:58 |
En..mijn zoon van 20, die ook best wel eens bij McDonalds eet, verheugt zich er ook heel erg op!! En daar ben ik blij om, beetje opvoeding kan nooit kwaad! | |
ForeverEternalFreak | maandag 23 augustus 2004 @ 15:11 |
Ik ben gek op goed eten in goede restaurants. Het is toch ook veel plezieriger als je heerlijke maaltijden eet die met liefde en veel zorg bereid zijn, als er goed personeel rondloopt, en als alles goed geregeld is. Daar heb je veel meer aan dan een rommelige maaltijd die je snel naar binnenschuift omdat je toevallig 'moet eten'. Veel Nederlanders kunnen dat echter niet waarderen, eten is doorgaans meer een straf dan een lust, het moet snel en simpel zijn, het mag niets kosten, afschuwelijk. | |
SevenWonders | maandag 23 augustus 2004 @ 17:17 |
quote:Zo'n restaurant heeft vaak een grote overhead en vele kosten die terugverdiend moeten worden. verse produkten zo uit de zee of van het land etc., grote keukenbrigade, bijzondere huisvesting noem maar op. Dat bepaald een deel van de kostprijs. Daarnaast roept het een beeld van exclusiviteit op, daar willen mensen wel voor betalen... Wil je dat niet? De kans is groot dat je even lekker of lekkerder eet bij een willekeurig ander goedkoper restaurant...maar dat is dan je eigen keus. Ik vergelijk het maar met kleding. De een kickt op en zwoegt hard voor een 'Von Dutch' t-shirt en dito petje. Terwijl een shirtje van de HEMA net zo lekker zit en functioneert... | |
Dauthi | maandag 23 augustus 2004 @ 21:17 |
quote:En dan niet te vergeten dat alle ingredienten beter zijn dan eerste klas, alles wordt bij lokale boeren, die samenwerken met chefs, gehaald. Beiden streven naar perfectie in de producten en dat heeft een prijs. Les Freres Trois Gros in Roanne in Frankrijk is een topper al meer dan 20 jaar 3 michelin sterren en 3 generaties als ik het goed heb. Of Paul Bocuse in Lyon 3 sterren al sinds het boek zo'n beetje bestaat (ok overdreven maar al ruim 40 jaar aan de top met 3 sterren) dat is de echte aanrader. Ik zelf ben geweest bij de Bokkendoorns en bij Villa Rozenrust toen het nog een ster had, delicious ![]() | |
Bayer | maandag 23 augustus 2004 @ 21:27 |
quote:Heeft al ruim tien jaar zelf niet meer professioneel achter de kachel gestaan. Heeft momenteel last van een vergrootte lever van de drank. Fenomeen uit verleden tijden. | |
turnpike | maandag 23 augustus 2004 @ 23:26 |
Ik heb 1 keer in een sterrenrestaurant mogen eten. Let even op de woordkeuze. Het restaurant, Da Vinci in Maasbracht. 4 jaar na dato hebben we het er nog steeds over, onze beste restaurant ervaring ooit. In zo'n zaak ben je geen klant, daar ben je koning. Food is a lifestyle ![]() mjam | |
sammyd118 | dinsdag 24 augustus 2004 @ 00:40 |
tja waarom rijdt een bmw 7 serie lekkerder dan een fiat panda?dit blijft altijd een leuke discussie.Een ster eten (of2 of 3)blijft altijd een hele belevenis en ook ik moet hier voor sparen maar meestal heb ik het er dubbel en dwars voor over,het is gewoon een emotie wat je koopt,en ja of je het er voor over hebt dat is een tweede.Wat ik nou nooit zou doen is 15¤ betalen voor een vieze vette muffe pizza die inkoop nog geen 0.50¤ kost....dat is pas echt duur. ![]() | |
Cheese | dinsdag 24 augustus 2004 @ 00:49 |
Ik zou eerst wat vaker in een beter dan gemiddeld restaurant gaan eten, zodat je een beetje bekend bent in de wereld van het "betere" eten, voordat je aan de sterrenrestaurants begint. Want als je al een woordenboek nodig hebt hebt om confit de canard of een tournedos rossini op te zoeken, dan lijkt het me het best dat je eerst eens dingen op de kaart bestelt die je niet bij het gemiddelde restaurant kunt bestellen. Er zijn zoveel restaurants die fantastisch goed en exclusief eten op tafel kunnen zetten, die michelin sterren moet je je niet op dood staren. Het verkrijgen van een ster behelst veel meer dan het uiteindelijke eten. (service etc). | |
Dow.Jones | dinsdag 24 augustus 2004 @ 23:50 |
quote:1e: gatver: 2e: lijkt me best lekker 3e: arme snuffie !!! ![]() 4e: kennik niet, ik weet wel dat er een apensoort bestaat die maki's zijn, maar dat zal dit wel niet zijn. 5e: mwah, klinkt duur alstie nou ook nog eens frans kon praten dan 6e: donald !!! ![]() 7e: lekkah !!! 8e: LEKKAH !! 9e: zal wel lekker zijn Al met al vind ik denk ik ongeveer 3 gangen al niks. Dan vind ik 110 euri wel een beetje prijzig.... Ik ben toch ook niet vreemd in goeie/dure/sterren restaurants (de Engel in r'dam, 't zalmhuis in capelle a/d ijssel, de kip in r'dam, Sauverin in Den haag, de librije...allemaal dankzij werk), maar toch eet ik veel lekkerder thuis bij me mams of op de zeedijk bij de chinees in a'dam. Sterker nog, ik weet via een vriend dat de kok van de engel in r'dam het liefst kroketten eet. Hebbik ook zelf gezien en zijn reden is, is dat hij simpel eten meer kan waarderen dankzij zijn werk. Wat Jamie maakt in jamie's Twist vind ik erg goed...wat gisteren was op tv was met die prof. ierse kok leek me echt super !! speklapjes met aardappelpuree, maar dan iers gemaakt, yammie !! ![]() Maar wat in die sterren rest. vooral zo duur maakt is de kazen en de wijnen....brrr.... ik hou best van wijn, ofoz, maar dan wel de rose van de aldi...kaapse pracht voor 1,99 ![]() Dus, ik heb het geluk gehad om van beide kanten het eten geprofd te hebben, maar ik neig toch meer naar gewoon de normale liflafjes en kliekjes en soms een goeie pizza of chinees ofzo | |
Dow.Jones | dinsdag 24 augustus 2004 @ 23:51 |
quote:ik heb net met drie vrienden voor 13 euro twee extravaganze van domino's op...met ansjovis, shoarmavlees, spaanse pepers en knoflook extra...yammie !! | |
Pietverdriet | woensdag 25 augustus 2004 @ 00:06 |
quote:Kroketten zijn een prachtige Hors D`oeuvre, als ze huisgemaakt zijn, schaamt geen sterrenkok zich voor deze ragout in een korstje. Het is weer een voorbeeld van een prachtig gerecht, wat verkracht is door de industrie, net zo lang tot niemand meer weet hoe een echte goede kroket smaakt. Ik heb een paar maanden terug, toen ik me verveelde, in een weekend een dozijn kroketten gedraait, helemaal zelfgemaakt, van kalfsbotten, schenkels en rundvlees. Ze waren goddelijk, en heb een paar voorbij gebracht bíj een bevriende topkok, die heeft er eentje zitten opeten aan de bar van zijn restaurant, met de zaak vol klanten. ![]() Toen hadden we deze discussie ook met een aantal stamgasten. Als je Escoffier leest heeft deze ook recepten voor dit zo geschonden meisje. Heb in een top tent in frankrijk ooit eens als dessert bij de lunch een Abrikozenkroketje gegeten. Heerlijk. | |
sammyd118 | woensdag 25 augustus 2004 @ 00:25 |
http://www.ven.nl/nieuws2004/garnkroket2004.php kroketten roelen!! en de mijne zeker | |
Topicorte | woensdag 25 augustus 2004 @ 00:27 |
Vorig jaar daar voor het eerst geweest, p.p. 90 euro kwijt. Wordt je toch vermaakt van 19.00 tot 0.30 met heerlijk eten en goede wijn. Binnenkort gaan we weer reserveren (wachtlijst van half jaar ingecalculeerd). krijg je geen spijt van i.i.g. als je gaat. | |
Dauthi | woensdag 25 augustus 2004 @ 08:38 |
quote:Daar zou ik zeker geen nee tegen zeggen ![]() ![]() Alhoewel een goed stukje vlees uit de Trois Gros keuken mij ook zeer lekker lijkt ![]() | |
du_ke | woensdag 25 augustus 2004 @ 22:29 |
Lijkt me erg leuk om een keer te doen. Echter dat wordt nog even sparen ![]() | |
birger_j | donderdag 26 augustus 2004 @ 11:00 |
Zo af en toe op die manier uit eten: heerlijk! Ik heb een paar jaar geleden als student gewerkt aan het 'millennium probleem', en had toen redelijk wat uit te geven. Met een paar student-collega's zijn we toen gaan eten in het Amstel (La Rive). Echt een fantastische ervaring. We waren behoorlijk zenuwachtig, maar dat hadden de medewerkers daar redelijk door geloof ik. Daar speelden ze leuk op in en al snel werd het erg ontspannen. Van 19.00 tot 00.30 zitten eten. 9 gangen, allemaal geweldig. Met bijpassend wijnarrangement. Dan komt bij iedere gang de sommelier de wijn inschenken en uitleggen waarom juist die wijn bij dat gerecht. Nu doen we 't nog ongeveer 1x per jaar. Vorig jaar bij Parkheuvel geweest, en binnenkort gaan we weer wat plannen. Het kost wat, maar ik heb het er graag voor over. | |
Rio | donderdag 26 augustus 2004 @ 13:34 |
Raar eigenlijk; ik ben dol op eten, kan door het lint gaan als ik een mooi stuk vlees in mijn handen heb, maar heb zoiets nog nooit gedaan. Zal eens kijken of ik wat vrienden van mij er voor kan porren, lijkt me fantastisch! | |
Dow.Jones | maandag 30 augustus 2004 @ 01:57 |
quote:juistem !! enne dan noem je een kroket toch wel een croquet he??? Maar het klopt idd, kroketten zijn een ondergeschoven kindje, want echte zelfgemaakte zijn super en zelfs die dobberman-dingen zijn goed te douwen voor de prijs en de moeite die je moet doen. | |
Webdevel | maandag 30 augustus 2004 @ 13:12 |
http://www.meesterkoks.be(...)langue=nl&eventid=20 Hulde aan dit initiatief. Zo ben ik vorig jaar ook al heerlijk gaan eten voor een zeer overkomelijke prijs. En dit jaar zeker weer ! Alleen zal het kiezen weer veel te moeilijk worden. | |
LSS | dinsdag 31 augustus 2004 @ 00:19 |
quote:110 Euro? daar koop ik een hoop lekkere dingetjes voor bij de Appie Hap. Ik ga dus niet zoveel geld uitgeven voor gevulde hertenreet met artisjokkenhartjes. Dan koop ik liever een lekker stukkie ossenhaas en dan champignonnetjes, sperzieboontjes en van die kleine aardappeltjes van Celavita erbij ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Tha_Butcha | dinsdag 31 augustus 2004 @ 01:26 |
om pietverdriet maar te quoten:quote: ![]() | |
Solitarias | dinsdag 31 augustus 2004 @ 13:57 |
quote: ![]() ![]() | |
Everett | donderdag 2 september 2004 @ 10:03 |
quote:Ik kan me er ook altijd erg op verheugen. Vind het alleen wel jammer dat je vaak lang moet wachten voor je ergens terecht kan. De verwachtingen zijn dan zo hooggespannen dat de kans groot is dat het achteraf toch een beetje tegenvalt. Bovendien vind ik dat een ster absoluut niet in alle gevallen voor topkwaliteit en een goede avond staat. Ik ken (in Amsterdam) een aantal restaurants zonder ster waar ik veel liever eet dan bepaalde restaurants met ster. | |
Georgi | vrijdag 3 september 2004 @ 15:23 |
De Librije is echt ![]() Heb er nu al een aantal keer gegeten en het eten is echt top! Mooie gerechten enzo... Ga binnenkort weer keer reserveren! ![]() | |
Thein | zaterdag 4 september 2004 @ 23:47 |
Ik kan me er ook erg op verheugen, afgelopen week met mijn ouders gegeten bij Beluga in Maastricht. Alles klopt, alles is heerlijk. Het kost wat maar dan heb je ook iets. Onbegrijpelijk die reactie van Dow Jones, heb je geen reuk of smaak orgaan? Duidelijk geval van het bekende "da ken ik nie, dus dat lus ik nie"-verhaal, zijn reactie op de prachtige kaart van dat Duitse restaurant. Maar goed trouwens dat niet iedereen dit weet te waarderen, anders zouden al die mooie restaurants avond na avond vol zitten........ | |
gimme.shelter | zaterdag 11 september 2004 @ 21:54 |
quote:Ben ik wel een beetje met je eens..zelf vind ik in Amsterdam Chez Georges in de Herenstraat een topper! Ook een topper, maar ook weer lang van te voren reserveren. Maar de moeite waard!! ![]() |