abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 25 juli 2004 @ 09:18:01 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20840544
quote:
Op zondag 25 juli 2004 04:47 schreef podium het volgende:

[..]



Welk restaurant, en wat was is je beoordeling ?
Christophe op de Leliegracht.
En aan de kaart te oordelen, NIET klassiek frans, geborneerd, en te duur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_20855264
Bluezz, we zijn toch maar niet in het homorestaurant gaan eten, het hotel is al erg genoeg
pi_20859858
quote:
Op zondag 25 juli 2004 22:45 schreef SCH het volgende:
Bluezz, we zijn toch maar niet in het homorestaurant gaan eten, het hotel is al erg genoeg
Aanstellerij
Wij waren gisteren (alweer ja) bij MAS/bij jou achterom... met vrienden
Geen recencie er dus over.
Vandaag bij de chinees gegeten, recensie vergeten
  dinsdag 27 juli 2004 @ 00:17:43 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_20880676
Volgende keer in Utrecht zitten we te denken aan Restaurant Dendermonde.
Iemand daar recent ervaringen mee?
http://www.dendermonde.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_20899821
Vroeger vaak bij Dendermonde gegeten, nu al een tijdje niet.

Uit mijn herinnering is het bourgondisch, met veel bouillabaisse en dergelijke, en bonbonnekes. Erg sfeervol, zeker het proberen waard.
  woensdag 28 juli 2004 @ 01:34:24 #166
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_20902227
quote:
Op dinsdag 27 juli 2004 23:15 schreef SCH het volgende:
Vroeger vaak bij Dendermonde gegeten, nu al een tijdje niet.

Uit mijn herinnering is het bourgondisch, met veel bouillabaisse en dergelijke, en bonbonnekes. Erg sfeervol, zeker het proberen waard.
Oké, staat dus op het lijstje. Met name die verschillende concepten lijken ons wel leuk. Gastronomisch of Barok, twijfel ik nog over.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_20903816
quote:
Op dinsdag 27 juli 2004 00:17 schreef golfer het volgende:
Volgende keer in Utrecht zitten we te denken aan Restaurant Dendermonde.
Iemand daar recent ervaringen mee?
http://www.dendermonde.nl/
Niet meer als vroeger. Ander management.
pi_20903953
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 07:26 schreef What het volgende:


Niet meer als vroeger. Ander management.
Ben je er intussen al geweest dan?
(Omdat je het maandag vroeg)
pi_20904071
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 08:06 schreef Bluezz het volgende:
Ben je er intussen al geweest dan?
(Omdat je het maandag vroeg)
Jazeker, met collega's, maar toch...
Het bourgondische is eraf en het heeft plaatsgemaakt voor 'een concept'.
Begrijp me niet verkeerd, het is er nog steeds gezellig eten. (wel met vrienden e.d.)
Maar het is anders dan in het begin zeg maar. Toen lag de nadruk toch op Belgisch dineren...
Dat is over.
pi_20904162
Ik ben er nu anderhalve week geleden geweest, en ik heb geen idee meer wat ik gegeten heb.
Om een voorbeeldje te geven: ik was een half jaar geleden in de Librije. Ik kan, als je me rechtstreeks uit mijn REM-slaap sleurt, opdreunen wat ik daar in negen gangen gegeten heb.
Bij Dendermonde heb ik dat niet (meer).
pi_20904181
Nou begrijp ik ook dat Dendermonde niet met de Librije vergelijken is, alsof je de derde klasse AVB vergelijkt met de eredivisie, maar toch.

[ Bericht 1% gewijzigd door What op 28-07-2004 09:03:16 ]
pi_20904196
Vier op een rij.
pi_20905573
Bij Dendermonde hoef je tenminste niet 6,5 jaar van tevoren te reserveren. Maar je hebt gelijk wat dat andere management betreft: Dendermonde heeft hier niet meer zo de naam die het vroeger had. Toen hoorde het echt bij het rijtje restaurants dat je opnoemde als mensen naar een goed restaurant vroegen. En ik haat concepten.

En what, niet zo dicht in de buurt komen hoor
pi_20907640
maar 't eten is er best lekker hoor.
pi_20920878
Even opgeschoond.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  vrijdag 30 juli 2004 @ 21:49:45 #176
47571 ForeverEternalFreak
Per sempre vita eterna
pi_20963351
Hoe staan de ervaringen met Restaurant/Hotel Savelberg (*) te Voorburg?
It's a silly time to learn to swim when you start to drown
It's a silly time to learn to swim on the way down
pi_20964894
quote:
Op vrijdag 30 juli 2004 21:49 schreef ForeverEternalFreak het volgende:
Hoe staan de ervaringen met Restaurant/Hotel Savelberg (*) te Voorburg?
Niet
Voorlopig zijn wij nog lang niet uitgegeten in Haarlem en Utrecht.
pi_21415569
Zaterdag a.s. zijn we van plan om bij Dendermonde te gaan eten.

http://www.dendermonde.nl/

En dinnersite....

http://www.dinnersite.nl/restaurant/?RN=3162&lng=nl

Wees ongeduldig
  vrijdag 20 augustus 2004 @ 07:46:45 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21417178
Hmm, een restaurant wat "leuk" doet met de namen van gerechten...
Ben benieuwd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21419900
Ik voel zo op het eerste oog het meest voor de Belgische Barok, en nee, een voorstander van die namen ben ik ook niet
  vrijdag 20 augustus 2004 @ 11:40:32 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21420025
Sja, Ik heb gewoon een vooroordeel tegen "thema´s" in restaurants, dan denk ik, je moet het dus niet van het eten hebben. Ja, het is een vooroordeel, maar de ellende met vooroordelen is dat ze zo vaak bevestigd worden.
Maar goed, ben wel benieuwd, want een goed belgisch restaurant waar ik niet voor naar Belgie hoef is een aanwinst!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21423191
Leuke tip;

Ga eens in XO eten, in Haarlem. Leuke (beetje yuppige) sfeer, vlotte bediening (in werk en omgang), geniaal eten voor een zeer nette prijs. Verder lekkere loungemuziek, en een zeer mooie inrichting!

http://www.xo-haarlem.nl/



Overigens werk ik zelf al jaren in de horeca.. en ben mede daardoor ZEER kritisch..
  vrijdag 20 augustus 2004 @ 14:23:53 #183
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_21423278
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 14:19 schreef Oksel het volgende:
Leuke tip;

Ga eens in XO eten, in Haarlem. Leuke (beetje yuppige) sfeer, vlotte bediening (in werk en omgang), geniaal eten voor een zeer nette prijs. Verder lekkere loungemuziek, en een zeer mooie inrichting!

http://www.xo-haarlem.nl/
Ziet er aardig uit, gaan we waarschijnlijk binnenkort een keer proberen.
Bedankt voor de tip.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_21425191
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 14:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Ziet er aardig uit, gaan we waarschijnlijk binnenkort een keer proberen.
Bedankt voor de tip.
In mijn ervaring was het eten er nu niet bepaald om over naar huis te schrijven. Standaard semihip restaurant eten met een vlakke smaak. Maar misschien is het ondertussen al wel weer veranderd.

Ik heb er wel een keertje een mooie bruiloftsreceptie meegemaakt
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
  zondag 22 augustus 2004 @ 13:47:41 #185
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_21463534
Hier is ie dan weer: onze recensie van restaurant Dendermonde in Utrecht.


http://www.dendermonde.nl/

En dinnersite....

http://www.dinnersite.nl/restaurant/?RN=3162&lng=nl


entourage
Bij binnenkomst waan je jezelf in een doorsnee Belgisch huis: kitscherig behang aan de muren, voorzien van jachttrofeeën zoals hertenkoppen en fazanten. Een koekoeksklok ontbreekt natuurlijk niet evenals wat jaren-60 canapé’s .
Je wordt door de bediening ontvangen en eerst naar een wachtruimte begeleid, alwaar je je eerste aperitiefje kunt bestellen en ook een amuse krijgt: vandaag een borrelglaasje met koude paprikasoep.
Vervolgens word je geacht een keuze te maken uit de diverse “sferen” waarin het restaurant werkt: Gastronomisch, Barok of Huiskamer.
Wanneer je uiteindelijk je keuze hebt gemaakt zorgt de bediening er voor dat er een tafel wordt gedekt in de sfeer van je keuze.
Als je het Huiskamersfeer-menu besteld hebt verschijnt er een kanten tafelkleedje op tafel met daarop een truttig schemerlampje, een begonia, boerenbontborden en een servet van geruite theedoek.



Bij het Baroksfeer-menu eet je samen vanaf een ronde houten tableau, met verschillende verdiepingen in het midden van de tafel en zijn de stoelen inderdaad in barokstijl en wordt het glaswerk en servies ook aangepast.


Wanneer je kiest voor het Gastronomischesfeer-menu wordt er een strakke (moderne) tafel voor je gedekt in zwart/wit, met echt tafellinnen waarop een zwarte houten plank wordt neergelegd met daarop 3 mooie grote wijnkelken, 3 setjes bestek en daarnaast een strak chromen kandelaar en zoutstrooier en een plexiglas pepermolen.



Wat overigens wel opvallend was is dat voor welke sfeer je ook kiest, je steeds in het menu kunt kiezen uit dezelfde menu-kaart, het verschil zit hem uiteindelijk alleen in het aantal gerechten en de manier van opdienen en presenteren.
De menukaart bestaat uit verzonnen, grappig bedoelde namen voor de diverse gerechten. Gelukkig ontbreekt een normale beschrijving van het gerecht niet.

Bluezz en ik hebben uiteindelijk gekozen voor de Gastronomische sfeer, waarbij je de keuze hebt voor een koud voorgerecht, een soep, twee warme gerechten en 1 dessert.
Daarbij kozen we voor een bijpassen wijnarragement.
Overigens moet je voor een avondje eten bij Dendermonde wel ruimschoots de tijd nemen.
Na ruim 1 uur kwam het voorgerecht op tafel en uiteindelijk hebben we 4 ½ uur over de maaltijd gedaan.

Voorgerechten
Bluezz had gekozen voor TWEE VLIEGEN IN ÉÉN KLAP:
Twee soorten pastrami: zalm en rund met een groene mosterddressing.
Als wijn erbij een glas Pinot Blanc Alsace, Cave d'Obernai, 2001

Het bleek te bestaan uit wat zalmsnippers en plakjes rosbief met wat sla erbij en inderdaad een wel lekkere mosterddressing. Haar cijfer: een 6.

Golfer koos voor GEMARMERD KALF EN KALKOEN:
Een terrine in laagjes van kalf en gerookte kalkoen met Belgische groenten in het zuur.
Als wijn erbij voor hem een glas Steen, Wildebosch, 2002.

Op zichzelf een goede terrine van kalfsvlees en kalkoenvlees op een bedje van piccalilly.
Smakelijk en eenvoudig.
Golfer zijn cijfer: een 7.

Soep

Allebei kozen we voor de RAUWE BOUILLON:
Runderbouillon met Ardennerham en een vleugje cognac.

De bouillon was een beetje te lauw en de combinatie van runderbouillon met Ardennerham (varkensvlees) was in onze ogen wat overbodig en vreemd.
Daarbij had de kok de pepermolen ietwat te enthousiast gehanteerd en was er van de cognac geen enkel vleugje te ontdekken.

Cijfer soep: een 5.

Warme gerechten

Bluezz had als eerste warme gerecht gekozen voor Botervis gemarineerd in balsamicoazijn en sereh met komkommersalade.
Tot haar grote schrik kwam er een klein vierkant klompje drooggebraden vis op een bordje met alleen wat komkommerstukjes erbij. Geen saus of andere smaakmaker erbij.
Van de marinade of de sereh geen spoor.
Eenmaal bekomen van de schrik heeft golfer zich met twee ferme happen ontfermt over dit gerecht en lag Bluezz daarna nog zeker 5 minuten in een slappe lachstuip.

Als wijn kreeg Bluezz hierbij een glas Chardonnay/Semillion, Snake Creek, 2003.

Golfer koos als eerste warme gerecht voor de gebakken tarbotfilet met een Rodenbachbier-bearnaise.
Prima tarbotfilet in een evenzeer erg lekkere saus.

Als verrassende wijn kreeg golfer daarbij niet een witte, maar een glas rode Californische Zinfandel, Cedar Wood, 2001.

Als tweede warme gerecht koos Bluezz voor Papardelle (brede lintpasta) met zalm, gamba, gepofte knoflook en knoflookolie.
Een diep bord te droge pasta (te lang laten staan voordat het opgediend werd?) waarbij Bluezz nu nog op zoek is naar de knoflookolie en de gepofte knoflook.
Verder geen buil aan te vallen: stukjes zalm erbij en 1 gamba.

Bluezz besloot het bij een glas van dezelfde wijn als van haar vorig gerecht te houden, omdat die Australische kreek uitstekend smaakte.

Golfer nam als tweede warme gerecht iets buiten de kaart om: Zeeduivel in het Groen.
Dat is een variatie op het bekende Paling in het groen.

Prima stukje zeeduivel in een lekkere groenige saus van gemalen groentes en kruiden.
Ook hij ging bij deze gang over op een glas Australische kreek.

Cijfer warme gerechten: 6,5

Dessert
Unaniem kozen Bluezz en golfer voor drie smaken vruchtensorbetijs op een krokant koekje.
Daar kan op zichzelf niet veel mis mee gaan, dachten wij, maar uiteindelijk bleek het ijs te koud te zijn bewaard, waardoor er zich ijskristallen in de bolletjes vruchtensorbetijs bevonden.
Qua smaak verder prima.

Helaas vergat de bediening ons te vragen welke dessertwijn we daarbij wilden nuttigen, zodat we die nooit gekregen hebben en later dan ook van de rekening van ons wijnarrangement hebben laten aftrekken.

Cijfer dessert: 7

Daarna bestelden we nog onze traditionele koffie’s met Sambuca, waarbij de Sambuca eerst op tafel kwam en na lang aandringen uiteindelijk 10 minuten later onze koffie ook verscheen.

Na heel lang wachten op de rekening i.v.m. de correctie die ze daarop moesten aanbrengen waren we voor dit geheel uiteindelijk € 96,85 kwijt.

Algemeen oordeel

Leuk bedacht, die sferen, maar het komt de kwaliteit van de keuken niet ten goede.
De bediening is soms erg warrig en verstrooid en doordat men geen “eigen” tafels heeft worden er fouten gemaakt.

Eindcijfer voor Dendermonde:
Helaas kunnen we voor dit restaurant niet hoger dan een 6 geven.





[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 22-08-2004 18:19:34 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_21468670
Ik vind een 6 nog mild, wat een stelletje prutsers daar.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 22 augustus 2004 @ 18:23:55 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21469109
4 gangen 2 personen met wijn niet geweldig eten voor 100 euro, als je dat dan vergelijkt met 9 gangen voor 110 euro pp, in een 3 michelin sterren restaurant ( eten bij een sterrenrestaurant!! ) is dat laatste helemaal niet overdreven duur, zelfs relatief voordelig. (zeker als je kijkt wat je in Frankrijk of VS in een 3 sterrentent betaald)
Enne, wat ik al zei, de ellende met vooroordelen...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 augustus 2004 @ 18:51:22 #188
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_21469640
quote:
Op zondag 22 augustus 2004 18:23 schreef Pietverdriet het volgende:
4 gangen 2 personen met wijn niet geweldig eten voor 100 euro, als je dat dan vergelijkt met 9 gangen voor 110 euro pp
Dit was 96 euro voor 2 personen bij elkaar met alle drank erbij. Toch natuurlijk wel een verschil met 110 pp exclusief drank, wat het waarschijnlijk op 200 pp laat uitkomen.

Maar inderdaad, voor dit "Belgische" restaurant Dendermonde hoef je niet om te rijden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 22 augustus 2004 @ 19:18:39 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21470175
je ligt daar niet verkeerd denk ik met 200 pp a 250 pp namelijk 4 a 5 keer zo zoveel in prijs, eet je in een van de beste restaurants in Duitsland en wel 9 gangen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21519314
Maar wat doen jullie dan? Als het allemaal behoorlijk tegenvalt? Zeg je daar iets van? Of laat je het erbij?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_21520387
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 21:24 schreef DancingPhoebe het volgende:
Maar wat doen jullie dan? Als het allemaal behoorlijk tegenvalt? Zeg je daar iets van? Of laat je het erbij?
Als er naar gevraagd wordt, hoe het smaakte, of alles naar 'wens' was dan vertellen we tegenwoordig steeds meer dat er dingen niet ok waren.
Het blijft moeilijk vind ik hoor, er wordt vaak toch erg hard gewerkt, dus je wil niet al te negatief overkomen omdat je weet dat het vaak de boventoon gaat voeren, niet alleen in je beoordeling, maar ook in de benadering van het personeel naar jou toe.
pi_21520889
Ik heb het met veel moeite wel gedaan....
Die gefrituurde, met kaas gevulde pepers die nog koud waren van binnen...
Die veel te zoute, ws ingekookte pindasaus bij de sate....
IMHO ligt het eraan hoe je het brengt.
'Hoort die kaas in de pepers bevroren?'
'Ik vond de sate lekker, jammer dat de saus zo zout was'
Ik heb echt een hekel aan klagen, maar als het echt niet in orde is, zeg ik het dus wel.
Zoals ik het doe, nooit gezeik gehad met de bediening, alleen maar dat je of een nieuwe portie krijgt, of, als het te laat is, een voorstel van een drankje van het huis.

Oh ja, en ik zeg het omdat het in het algemeen restaurants zijn waar het me wel bevalt. Anders zeg ik niks en ik kom nooit meer terug.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_21521101
Zoals je hier beschrijft is helemaal niet verkeerd. Als ik kook gaat er natuurlijk ook vaak genoeg iets fout. Mensen die echter tegen de ober echt negatief overkomen, worden vaak minder serieus genomen. Wel vraag ik aan het einde van de avond aan de bediening of er nog op en aanmerkingen waren. Krijg je dan te horen dat alles naar tevredenheid was, maar dat er enkele opmerkingen waren (bijvoorbeeld te zoute pindasaus), dan pik je dat toch op... Kijk, een koude biefstuk is gewoon een blunder en moet direct gecorrigeerd worden. Iemand die enorm zeikt over een zoute pindasaus zal wel overdrijven, maar krijg je er af en toe een opmerking over, dan pas je toch de receptuur aan. Heel stom, maar ik vind het af en toe moeilijk om te proeven voor de gast. Ik hou zelf van zout, maar moet natuurlijk rekening houden met de gast. Net als met gaarheid vlees (ik eet graag tegen rauw aan) bijvoorbeeld.
Kortom, normale opmerking worden altijd gewaardeerd door een kok die ermee bezig is. Als het hem niet interesseert is het zijn probleem...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  dinsdag 24 augustus 2004 @ 22:29:50 #194
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_21521138
Ik ben wat dat betreft wat assertiever dan Bluezz en stuur regelmatig gerechten of vuile glazen wijn terug als het niet goed is en als men mij vraagt of het naar wens was ben ik gewoon eerlijk als het niet goed was.

Opvallend trouwens hoe slecht de bediening vaak luistert naar mijn antwoord, want ze zijn dat helemaal niet gewend na die standaard vraag.
9 van de 10 keer horen ze: "ja het was goed."

Als je dus zegt : "nee, het was niet naar wens" is het mij al een paar keer overkomen dat ze toch wegliepen in eerste instantie om dan plotseling zich te realiseren dat ze niet het standaard antwoord kregen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_21521177
En wat gasten niet moeten vergeten is dat je meteen moet zeggen wat er aan de hand is.
Dus na 1 hap eigenlijk... dan kan het nog verholpen worden.
Dit is voor de keuken ook meteen merkbaar i.p.v. naderhand klagen.
pi_21521196
maar waarom geven jullie cijfers? zijn jullie professionals? en met wat vergelijken jullie zoiets dan?
  dinsdag 24 augustus 2004 @ 22:33:04 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_21521225
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 22:31 schreef aardappelmoestuintje het volgende:
maar waarom geven jullie cijfers? zijn jullie professionals? en met wat vergelijken jullie zoiets dan?
Wij geven cijfers omdat we dat leuk vinden en wij zijn lekkerbekken met vrij veel uit-etenervaring.
We vergelijken het dus met onze eigen ervaringen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 24 augustus 2004 @ 22:34:17 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21521260
Zijn die cijfers trouwens absoluut, of prijs/kwaliteits verbonden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21521285
geheel subjectief dus?
  dinsdag 24 augustus 2004 @ 22:35:18 #200
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_21521292
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Zijn die cijfers trouwens absoluut, of prijs/kwaliteits verbonden?
Prijs/kwaliteits verhouding.
Je kunt een sterrenrestaurant nou eenmaal niet vergelijken met een bistro.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 24 augustus 2004 @ 22:36:21 #201
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_21521315
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 22:35 schreef aardappelmoestuintje het volgende:
geheel subjectief dus?
Ja, zoals elke recensie subjectief is.
Ook die van Johannes van Dam in Het Parool is subjectyief, want ZIJN oordeel.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_21521317
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 22:31 schreef aardappelmoestuintje het volgende:
maar waarom geven jullie cijfers? zijn jullie professionals? en met wat vergelijken jullie zoiets dan?
Nee, we zijn zeker geen profs
In het begin gingen we af op wat dinnersite over de restaurants voor beoordeling gaven.
Maar door de 'ervaring' en het toetsen aan ons eigen oordeel wat gewoon voor de normale restaurant bezoeker zou moeten gelden.. (want het is niet echt goedkoop allemaal) en het leuke om het hier op fok te plaatsen, doen we dit.
pi_21521473
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 22:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, zoals elke recensie subjectief is.
Ook die van Johannes van Dam in Het Parool is subjectyief, want ZIJN oordeel.
ja maar dat soort mensen hebben er verstand van, die weten waar ze op moeten letten.
pi_21521522
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 22:41 schreef aardappelmoestuintje het volgende:


ja maar dat soort mensen hebben er verstand van, die weten waar ze op moeten letten.
Ok, wij niet misschien, maar wij doen het op onze/deze manier, anders zouden we het niet hier posten en misschien wel een kookboek geschreven hebben
  woensdag 25 augustus 2004 @ 00:20:33 #205
44600 Dandelion
ZEKUR OUWE!!!!!!
pi_21524284
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 22:41 schreef aardappelmoestuintje het volgende:

[..]

ja maar dat soort mensen hebben er verstand van, die weten waar ze op moeten letten.
Is een gerecht wat technisch in orde is, maar gewoon niet te vreten is, meer waard dan? Omdat je weet waar je op moet letten?

En dan nog, er zijn jongetjes van 16 zat, die vrouwen cijfers geven, terwijl ze d'r nog nooit een hebben aangeraakt. Dat wil niet zeggen dat ze er het fout hebben
Get on your boots!
16-11-09 Muse - Lanxess Arena Keulen
Last.fm | Twitter
  woensdag 25 augustus 2004 @ 00:27:11 #206
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_21524433
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 22:41 schreef aardappelmoestuintje het volgende:


ja maar dat soort mensen hebben er verstand van, die weten waar ze op moeten letten.
Wij letten met onze recensies op ONZE manier op zaken waar wij op willen letten. We hebben niet de pretensies om er mee in de publiciteit (buiten FOK! dan) mee te komen. We doen dit als hobby en niet als beroepswinning.

Wij laten ons ook niet door iemand betalen om uit eten te gaan en betalen alles zelf.

En wat Johannes, mijn collega bij mijn krantje, er mee doet als broodwinning moet hij weten. Dat kan je niet vergelijken met ons.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_21525542
LOL, ik denk dat de Fok! mensen niet zo denken als Johannes....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 25 augustus 2004 @ 01:33:41 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21525573
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 22:41 schreef aardappelmoestuintje het volgende:

[..]

ja maar dat soort mensen hebben er verstand van, die weten waar ze op moeten letten.
J van Dam, dat is ook gewoon een mens die van Febo kroketten houd...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21525905
Ik zou iets willen nuanceren Piet, de febo???
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_21528076
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 22:41 schreef aardappelmoestuintje het volgende:

[..]

ja maar dat soort mensen hebben er verstand van, die weten waar ze op moeten letten.
pi_21529507
Bluezz en golfer mogen er dan misschien geen "verstand van hebben" of niet "weten waar ze op moeten letten". Dat weet de gemiddelde restaurantbezoeker ook niet. Dus imo kun je dan beter op Bleuzz en golfer afgaan, dan op de pro, die toch met andere ogen kijkt dan jij er zelf naar zou kijken!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  woensdag 25 augustus 2004 @ 11:26:59 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21529695
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 02:19 schreef krakkemieke het volgende:
Ik zou iets willen nuanceren Piet, de febo???
Zoals hij beschrijft in het boek, Alles Warm, eet meneer graag een Febo kroket
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21529703
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 11:16 schreef DancingPhoebe het volgende:
Bluezz en golfer mogen er dan misschien geen "verstand van hebben" of niet "weten waar ze op moeten letten". Dat weet de gemiddelde restaurantbezoeker ook niet. Dus imo kun je dan beter op Bleuzz en golfer afgaan, dan op de pro, die toch met andere ogen kijkt dan jij er zelf naar zou kijken!
Sinds wij die recensies hier schrijven, zijn we wel meer op de dingen gaan 'letten', en dan heb ik het vooral over de namen van de wijnen en de entourage van het restaurant.

Maar als ik op andere gelegenheden (met collega's of zo) uit eten ben, zie ik, net als ieder ander ook waar het fout gaat
  woensdag 25 augustus 2004 @ 11:33:54 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21529811
Het topic heet, Bluezz en Golfer´s restaurant recensies, en zij geven hun mening. Net als van Dam zijn mening geeft. Er verstand van hebben is sowieso een schimmig begrip als het over eten gaat. Zo zijn er film "experts" die je vertellen welke fims goed zijn en welke niet, maar eerlijk is eerlijk, hen vertrouwen doe ik zeer selectief. Zo heb ik ook vrienden wier kritiek ik op eten serieus neem, maar anderen weer niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21530926
golfer en Bluezz kregen vroeger alleen Smac uit blikken - dus je moet ze wel degelijk serieus nemen
  woensdag 25 augustus 2004 @ 15:07:25 #216
44600 Dandelion
ZEKUR OUWE!!!!!!
pi_21534527
tja en elke kok gaat op zijn tenen lopen als van Dam in het huis is, dus is zijn ervaring wel zo representatief...
Ik denk dat je als gewone restaurant bezoeker meer hebt aan dit topic
Get on your boots!
16-11-09 Muse - Lanxess Arena Keulen
Last.fm | Twitter
  woensdag 25 augustus 2004 @ 15:15:58 #217
42530 Jerruh
I'm rocking one leg!
pi_21534703
heel leuk om te lezen golfer en bloes!! alleen misschien is het ook es leuk om restaurants buiten utrecht te nemen! ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar restauranttips in omgeving eindhoven.

tip: als je er es komt: in geertruidenberg heb je restaurant "het weeshuis", alwaar je voor op zich ebst veel geld ontiegelijk goed en apart kan eten!
put
your
clothes
on!
pi_21536112
Leuk om te lezen inderdaad.

Werk nu zelf 4 jaar in de horeca.. heb in verschillende tenten gewerkt. Van zeer klassiek, tot eetcafe. Erg leuk allemaal. Nadeel is dat je ALLES ziet, en OVERAL op let als je ergens gaat eten. Ik zie zelf over het algemeen meer dan de bediening zelf..
  woensdag 25 augustus 2004 @ 23:44:22 #219
42530 Jerruh
I'm rocking one leg!
pi_21546863
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 16:20 schreef Oksel het volgende:
Leuk om te lezen inderdaad.

Werk nu zelf 4 jaar in de horeca.. heb in verschillende tenten gewerkt. Van zeer klassiek, tot eetcafe. Erg leuk allemaal. Nadeel is dat je ALLES ziet, en OVERAL op let als je ergens gaat eten. Ik zie zelf over het algemeen meer dan de bediening zelf..
als je weet wat er in een keuken gebeurt, is uit eten gaan een stuk minder prettig .
put
your
clothes
on!
pi_21547019
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 16:20 schreef Oksel het volgende:
Leuk om te lezen inderdaad.

Werk nu zelf 4 jaar in de horeca.. heb in verschillende tenten gewerkt. Van zeer klassiek, tot eetcafe. Erg leuk allemaal. Nadeel is dat je ALLES ziet, en OVERAL op let als je ergens gaat eten. Ik zie zelf over het algemeen meer dan de bediening zelf..
Beroepsdeformatie idd.
Ik heb er na 8 jaar nog steeds last van.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21728181
Ga ns bij cafe west eten, ben benieuwd wat jullie daarvan vinden (al heb ik er ook al een half jaar niet gegeten). En Moby Dick natuurlijk!
Domheid is de geestelijk vader van arrogantie
pi_21728249
quote:
Op vrijdag 3 september 2004 15:03 schreef kamagurka het volgende:
Ga ns bij cafe west eten, ben benieuwd wat jullie daarvan vinden (al heb ik er ook al een half jaar niet gegeten). En Moby Dick natuurlijk!
West zijn we al tig keer geweest
Moby Dick ken ik niet?
pi_21728284
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 23:44 schreef Jerruh het volgende:
als je weet wat er in een keuken gebeurt, is uit eten gaan een stuk minder prettig .
Er zijn twee dingen in het leven die je nooit hoopt te hoeven zien: je ouders die de liefde bedrijven en de keuken van je favoriete restaurant.
pi_21728336
quote:
Op woensdag 25 augustus 2004 15:07 schreef Dandelion het volgende:
tja en elke kok gaat op zijn tenen lopen als van Dam in het huis is, dus is zijn ervaring wel zo representatief...
Jawel, want Van Dam reserveert nooit zelf. Als hij een zaak binnenkomt breekt dan ook best wel een beetje de pleuris uit.
Een kok kan wel op zijn tenen gaan lopen maar het gaat natuurlijk ook om de gebruikte producten en toepassingen. Als een kok niet kan koken of slechte producten gebruikt is dat niet te verhullen door op de tenen te lopen.
pi_21728505
Toch zal het wel verschil maken. Misschien dat de chef zelf bijv wat meer doet, in plaats van de stagiair...
pi_21728605
quote:
Op vrijdag 3 september 2004 15:08 schreef Bluezz het volgende:

[..]

West zijn we al tig keer geweest
Moby Dick ken ik niet?
Maar heb je er al een recensie over geschreven?

Moby Dick: http://www.brasseriemobydick.nl/
Domheid is de geestelijk vader van arrogantie
pi_21728661
quote:
Op vrijdag 3 september 2004 15:25 schreef k_man het volgende:
Toch zal het wel verschil maken. Misschien dat de chef zelf bijv wat meer doet, in plaats van de stagiair...
Tuurlijk, maar als zo'n chef altijd met halffabrikaten werkt en Van Dam komt binnen heeft hij geen tijd meer om bijvoorbeeld een bouillon of glace te trekken. Van Dam rapporteert zoiets.
Een vis die een beetje af is opleuken met citroen of verzuipen in de saus; Van Dam rapporteert zoiets. De punten die hij geeft zijn ook gebaseerd op het soort zaak. Bij een eetcafé is hij minder kritisch qua punten dan bij een sterrenrestaurant.
pi_21732171
quote:
Op vrijdag 3 september 2004 15:03 schreef kamagurka het volgende:
En Moby Dick natuurlijk!
Komen ze weer hier de nazit doen
pi_21748117
quote:
Op vrijdag 3 september 2004 15:34 schreef Bayer het volgende:
De punten die hij geeft zijn ook gebaseerd op het soort zaak. Bij een eetcafé is hij minder kritisch qua punten dan bij een sterrenrestaurant.
Ik heb het topic nog eens teruggelezen, maar Golfer doet precies hetzelfde.
Kan je best op afgaan dus.
pi_21774840
Over Dendermonde nog; perfect 'gastronomisch' opgeschreven

Als je zoveel oneffenheidjes uit het diner haalt, dat je gegeten hebt, dan kan je zo'n restaurant toch niet voldoende beoordelen? Je bewijst hen daar echt geen dienst mee. Ook al geef je te kennen wat er niet klopt en al wordt het financieel gedispenseerd dan nog hoef je niet mild te zijn. Was de aankleding soms bepalend voor de voldoende? Jullie hebben Dendermonde gespaard
pi_21883304
Vanavond gaan we een tapasje happen hier : De Karmeliet
Waar we een kort verhaaltje over zullen schrijven
pi_21883363
Weet iemand in dit topic overigens wanneer de nieuwe Lekker! gids verschijnt?
  Moderator zaterdag 11 september 2004 @ 18:55:45 #233
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_21885339
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 17:22 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond gaan we een tapasje happen hier : De Karmeliet
Waar we een kort verhaaltje over zullen schrijven
Sjongejonge die video.
Beetje over de top, zouden ze nou voor dat beginshot een helicopter hebben gehuurd?

En een kok met handschoenen vind ik ook mal.
Maar misschien was dat alleen voor de video.
"Those people who think they know everything, are a great annoyance to those of us who do."
pi_21889708
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 18:55 schreef Gert het volgende:


Sjongejonge die video.
Beetje over de top, zouden ze nou voor dat beginshot een helicopter hebben gehuurd?

En een kok met handschoenen vind ik ook mal.
Maar misschien was dat alleen voor de video.
Ik heb hem net bekeken, wilde het ná het eten doen
Het ziet er van binnen idd zo uit, de keuken konden we niet zien.
Wij zijn i.p.v. met die helicopter gewoon met de auto gekomen

Verslagje volgt.
pi_21890717
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 22:39 schreef Bluezz het volgende:
Wij zijn i.p.v. met die helicopter gewoon met de auto gekomen
Toch wel een limo?
pi_21891344
Brasserie de Karmeliet.

Een kort verslagje van deze (Spaanse) brasserie. Voor adresgegevens zie de website hierboven.

Bij binnenkomst vallen de kleuren ons op ; Mediterraans.
Een vrij smal gezellig druk tentje.
We worden vriendelijk te woord gestaan, en we krijgen een ultraklein tafeltje, waar je nogal krapjes bij kan/zit.
Alles staat echt veel te dicht op elkaar, waardoor je dan ook de gesprekken letterlijk kunt volgen van de buren.
Ook kan de bediening niet bij onze tafel (en bij de tafeltjes die ingebouwd bij de muur staan) dus wordt er regelmatig iets van grote afstand aangereikt.
De stoelen zitten best goed.
Muziek horen we niet, het zaakje staat bol van het geroezemoes, we zien wel boxjes hangen.
Het lijkt wel of er zo veel mogelijk mensen tegelijk in het restaurant gepropt moeten worden.
Het publiek bestaat voornamelijk uit 20 tot 30 jarigen.

We beginnen met de huiswijn (Spaanse Castillo Perelada - D.O. Empordà Costa Brava
een frisse fruitige droge witte wijn van macabeo, xarello en chardonnay. ) die goed smaakt, goed van temperatuur is, dus bestellen we bij het eten daar dan ook een karafje van.

De kaart biedt een ruim assortiment.
Je kunt uit 3 menu’s kiezen, losse gerechten, koude en warme tapas, maar ook alle combinaties worden aangeboden.

We besluiten Tapas Grande te nemen.
Ieder mag dan 4 koude/warme tapasgerechten kiezen, wat tegelijk wordt geserveerd.

Golfer kiest voor:
- Croquetas de gambas, 2 garnalenkroketjes
- Gambas al pil-pil , garnalen in een pittige chilipeper-Knoflooksaus
- Cordero estofado, gestoofd lamsvlees
- Pinchitos de mare, een gegrild visspiesje, voornamelijk bestaand uit zalm, met groene kruidenolie

Bluezz kiest de :
- Pinchitos morunos, een gekruid vleesspiesje
- Gambas al ajillo, grote gamba’s van de plaat (3 stuks)
- Champinoñes al ajillo, Champignons met knoflook
- Jamón serranochips, knapperige gebakken serranoham met een avocadodip
-
Erbij geserveerd voor ons samen, Pan con allioli, boerenbrood met knoflook-mayonaise

Alle bakjes, kommetjes en borden kunnen nauwelijks op het ultra-kleine tafeltje.
Golfer krijgt i.p.v. het bestelde lamsvlees ook de champignons, mag die houden zonder latere bijbetaling en krijgt even later alsnog het door hem bestelde gestoofde lamsvlees.

De tapas zijn stuk voor stuk goed van kwaliteit. Niet echt bijzonder, maar gewoon eenvoudig zoals tapas behoren te zijn.

We besloten geen nagerecht te nemen en lieten het bij onze traditionele koffies met Sambuca.

Uiteindelijk waren we samen, inclusief onze drankjes, voor deze maaltijd ¤ 63,50 kwijt.
Prijs-kwaliteitsverhouding klopt in onze ogen en de bediening is over het algemeen oplettend en attent.

Een keer geen cijfer van ons. Gewoon een eenvoudige brasserie voor een keertje tussendoor.
pi_21891373
Klinkt wel goed maar hebben jullie het ook niet een beetje gehad met die tapas?
  zondag 12 september 2004 @ 00:02:05 #238
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_21891432
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 23:59 schreef SCH het volgende:
Klinkt wel goed maar hebben jullie het ook niet een beetje gehad met die tapas?
Als je niet meer dan gemiddeld 1x per 2 maanden tapas eet, en de diverse tapasrestaurants wat afwisselt is het nog wel te pruimen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_21891467
quote:
Op zondag 12 september 2004 00:02 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je niet meer dan gemiddeld 1x per 2 maanden tapas eet, en de diverse tapsrestaurants wat afwisselt is het nog wel te pruimen.
Het is altijd wel lekker inderdaad maar als ik lees wat jullie nu gegeten hebben: de kaart is vrijwel al die restaurantjes identiek.

Mijn mosseltjes waren trouwens een 8,5
  zondag 12 september 2004 @ 00:05:00 #240
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_21891507
quote:
Op zondag 12 september 2004 00:03 schreef SCH het volgende:


Het is altijd wel lekker inderdaad maar als ik lees wat jullie nu gegeten hebben: de kaart is vrijwel al die restaurantjes identiek.

Mijn mosseltjes waren trouwens een 8,5
Er stonden ook een aantal mosselgerechten op de kaart van deze brasserie, maar die maak ik ook liever zelf thuis of kom ik bij iemand (hint....) een keer uitproberen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')