-Lotte- | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:31 |
Hoi allemaal.. ik heb sinds kort een grote hete-lucht-oven... en nu wil ik zelf pizza gaan maken. De topics erop kan ik zelf allemaal wel verzinnen, maar ik zoek nu een plek waar ik goed deeg kan kopen of nog 1 stapje verder... de manier hoe ik dit deeg zelf kan maken? Als iemand hier wat tips over heeft, heel graag. -x- Lotte ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door -Lotte- op 10-08-2004 22:58:37 ] | |
Klonk | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:33 |
gewoon witbrooddeeg kopen in een pakkie, verkrijgbaar bij elke supermarkt. | |
ParanoidEv | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:34 |
quote: | |
-Lotte- | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:35 |
quote:en zijn er dan ook standaard pakjes met soort saus die eroverheen gaat.. met topics bedoelde ik meer dat een zooi kaas,anjovis,champi's enz wel te verzinnen zijn ![]() | |
Klonk | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:36 |
heel simpel potje gepelde tomaten kopen, ff in een blender of een keukemachine dan heb je een heerlijke saus. | |
Megumi | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:37 |
Gewoon een goed koop bodempje kopen en daar je eigen fantasie op los laten. ![]() | |
Spindizzy | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:43 |
quote:Je kunt pakken pizzadeeg kopen (Koopmans geloof ik) waar een zakje tomatensaus bijzit. Maar met een blikje tomatenpuree kom je ook een heel end. Of gewoon blokjes verse tomaat ![]() | |
Rtificial | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:44 |
2 3/4 kop bloem 1 kop water 1 eetlepel olie 2 eetlepels suiker 1 theelepel zout 1 theelepel gist Zoiets ![]() | |
TeazNutz | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:47 |
Nee nee nee, je moet dat pizza deeg kopen die naast de dannerolle's (hoe je dat schrijft interessseerd me geen reet) ligt. Die is echt vet. Bij de koeling in de supermarkt Succes verzekerd! | |
shmoopy | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:50 |
Onzin verwijderd. | |
-Lotte- | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:54 |
quote:hmm, je maakt mij nieuwsgierig ![]() | |
RiX | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:55 |
voor die saus dus inderdaad twee blikken gepelde tomaten, tomaten eruit halen en sap weggooiien, in een blender, met een flinke teen knoflook, 1 halve eetlepel oregano en een halve eetlepel basilicum...... ![]() | |
Marty26 | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:55 |
Kan ik niet bij je komen eten?? | |
floopzz | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:55 |
toppings dus... ik gebruik altijd zo'n kant en klaar pak, is echt heerlijk.. Bij wit brooddeeg mislukt het heel soms nog wel es bij mij, en vind t toch niet 'echt' ![]() | |
RiX | dinsdag 10 augustus 2004 @ 11:56 |
oh en deeg neem ik altijd van honig of koopmans, gewoon lekker met je handen kneden. Die Danarolles of how de fuck je dat schrijft smaken mij ietsje teveel naar goedkope croissants | |
P_ardon | dinsdag 10 augustus 2004 @ 12:11 |
world wide pizza mischien iets? | |
roofless | dinsdag 10 augustus 2004 @ 12:20 |
Deeg: door pizzadeeg hoort geen olie of boter! Verder moet je (als het kan) bloem van harde tarwe gebruiken omdat dat wat mooiere blazen in het deeg oplevert. Toppings: niet te veel, dan wordt je bodem slap. Een topper is de originele marinara: olijfolie, knoflook en wat blokjes polpeta tomaat (uit blik). Misschien wat kaas erbij. Maar hoe veel toppings, hoe slapper je bodem wordt. Bakken: zo heet mogelijk. Een echte pizzaoven is 400-500 graden, dat haal je zelf niet maar 250 waarschijnlijk wel. | |
turnpike | dinsdag 10 augustus 2004 @ 12:22 |
volgens Jamie Oliver (oh jee hij weer) 30 gram gist 30 gram suiker of honing 625 ml water 1 kg tarwebloem 30 gram zout nooit geprobeerd trouwens.....iemand ? | |
Rtificial | dinsdag 10 augustus 2004 @ 12:26 |
quote:Prima recept ![]() Overigens gebruik van olie: is gewoon erg smaakvol in de bodem. Kan geen kwaad om te gebruiken, en maakt de bodem wel lekkerder. | |
Pietverdriet | dinsdag 10 augustus 2004 @ 12:52 |
quote:Jezus, Hoeveel pizza wil je maken? | |
turnpike | dinsdag 10 augustus 2004 @ 12:56 |
4 volgens het buukske.....maar Jezus kan er vast ook vissen van toveren ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 10 augustus 2004 @ 12:59 |
quote:4 pizza´s? LOL Ik kan daar 3 broden van bakken. | |
Spindizzy | dinsdag 10 augustus 2004 @ 13:01 |
quote:Toen ![]() ![]() | |
-Lotte- | dinsdag 10 augustus 2004 @ 13:23 |
Hmm.. ben door de gistprijs maar even afgestapt van helemaal zelf. 7gram gist bij de AH voor 0,99 euro. Als er dan 30gram in had gemoeten... oef Maar begrijp uit de bovenstaande posts dat dat best wel veel is | |
Pietverdriet | dinsdag 10 augustus 2004 @ 13:26 |
quote:Dat is droge gist (neem ik aan), Jamie heeft het over verse gist | |
turnpike | dinsdag 10 augustus 2004 @ 13:28 |
3 broden.....offffff 4 industrial size pizza's ![]() Maar ik heb werkelijk geen idee Pietverdriet, ik dreun alleen op wat ik lees. Ik zal het recept ooit eens proberen, ja vast, ooit. Spindizzies aanbeveling is natuurlijk ook geen slecht idee. | |
turnpike | dinsdag 10 augustus 2004 @ 13:31 |
30 gram verse gist SLASH 3 zakjes gedroogde gist à 7 gram ![]() | |
roofless | dinsdag 10 augustus 2004 @ 16:12 |
Wat bij mij (toevallig?) goed werkt: * Grote mok bloem * Koffiekopje lauw water * zakje gist * theelepel zout, theelepel suiker 5 minuten kneden tot het elastisch wordt. Het deeg moet niet plakkerig zijn en lekker stevig. 30 minuten rijzen. Vervolgens platduwen, even doorkneden, weer 30 minuten rijzen. Goed kneden, en uitrollen tot een redelijk dunne lap, op bakblik leggen en even laten rusten voordat je gaat beleggen. | |
Pietverdriet | dinsdag 10 augustus 2004 @ 16:28 |
Klinkt goed roofless | |
Rtificial | dinsdag 10 augustus 2004 @ 20:43 |
* Rtificial gebruikt de broodbakker voor het kneden en rijzen... best handig vinnik... | |
Mr-Z | dinsdag 10 augustus 2004 @ 21:48 |
Hier t bakkers recept voor 8 pizza's (dus ff zelf door 8 delen): 375g Patent bloem 375g Zeeuwse bloem 40 g Gist 15g Zout 40g Melkpoeder 10g Basterdsuiker 90g (olijf)olie 390g Water eerst alles door elkaar mengen en dan kort kneden tot een glad deeg. Van het deeg bolletje maken en deze 30 minuten onder plastic of handdoek laten rijzen. Daarna uitrollen tot ongeveer 18 tot 25 cm. Alle toevoeging er op doen en ongeveer 14 min. bakken bij 250 graden. De melkpoeder is niet overal te verkrijgen dus kan je ook vervangen door gewoon melk te pakken en iets minder water er bij te doen. De gist is ook te vervangen door gedroogde gist, maar hoeveel je daar voor nodig hebt weet ik helaas ook niet(zal wel op de verpakking staan). ----- Hier ook nog een receptje voor tomaten saus(weer veel te veel maar dit kan je ook door 8 delen): 150 gram spijsolie 600 gram gesnipperde ui 2000 gram tomaten puree 150 gram bloem 1200 gram bouillon of water met bouillon poeder 150 gram italiaanse kruidenmix of basilicum, tijm, peper, marjolein, rozemarij en selderie zout naar eigen smaak De spijsolie doe je verhitten. De gesnipperde ui aan fruiten tot het glazig en licht gekleurd is. De tomaten puree aan ui mengsel toe te voegen en verhitten. De bloem toevoegen en laten afkoelen. 600 gram bouillon toevoegen en gladroeren, daarna weer het geheel verwarmen. De rest van de bouillon toevoegen tot de gewenste dikte is bereid en 20 min. doorkoken. Daarna op smaak brengen met de kruiden en zout. Als je nog meer ingredienten wil voor een vis pizza of groente pizza meld t maar ![]() Greetz Marcel | |
Fixers | dinsdag 10 augustus 2004 @ 22:20 |
quote:Pizzadeeg is goed in te vriezen, doe het wel in de vorm van bodem, dan kan je hem vanuit de vriezer gelijk beleggen en in de oven stopppen. Doe je het als balletjes dan moet je eerst wachten tot het ontdooid is enzo. Qua toppings: een eenvoudig tomatensausje zoals hier boven of een andere basis bolognese werkt goed (mijn standaard pastasaus: gehakt, ui, knoflook tomato frito en de gebruikelijke kruiden). Voor pizza het gehakt eventueel weglaten. Verder kan je er alles op gooien wat je lekker vind: vlees, vis, groenten of andere bizarre dingen (shoarma ofzo). | |
Citroentje | woensdag 11 augustus 2004 @ 01:41 |
een lekker en gezellig alternatief: turkse broden. koop een turks brood per 2 personen. Snijd het doormidden, zodat er 2 bodems ontstaan. Vervolgens de bodem insmeren met een mix van tomatenfrito en tomatenpuree, beleggen met kaas (pizzakaas van Arla is erg goed en smelt zeer goed) en andere toppings (ik zelf vond de combinatie van chorizo (van zo'n Stegemanworst), salami, ham, champions, uien, cayennepeper, groene pepers en paprika erg lekker). Vervolgens in de oven voor 10-12 minuten. heerlijk! ![]() De bodem geeft een aparte smaak die iets weg heeft van overdreven belegd stokbroodje ![]() | |
Ketama9 | woensdag 11 augustus 2004 @ 02:05 |
Heerlijk recept van mijn moeder: Appelpizza Nagerecht, 4 personen 4 plakjes deeg voor hartige taart 1 appel 1 tl kaneel 1,5 el rietsuiker Oven voorverwarmen op 250 C. Bakplaat dun invetten. Uit plakjes deeg zo groot mogelijke cirkels snijden en cirkels op bakplaat leggen. Met kaasschaaf appels in heel dunne plakjes schaven. Appelplakjes in cirkel over deeg verdelen. Bestuiven met kaneel en rietsuiker erover strooien. Boter in kleine klontjes erover verdelen. In midden van oven appelpizza's in ca. 8 min. goudbruin bakken. Serveren met bolletje vanille- of walnotenijs. | |
macnl | donderdag 14 juni 2007 @ 23:38 |
PIZZADEEG (voor 2 pizza’s) Ingrediënten: - 450 gram 00-bloem (tipo grano tenero) - 225-250 ml water - 1 ½ theelepel instant gist (Fermipan™, DSM) - 2 theelepels zout - 1 theelepel suiker - 1 wit t-shirt Bereidingswijze: Doe eerst het water en daarna de bloem in de broodmachine bakvorm. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe daar de gist in. Plaats vervolgens het zout in een hoek van de bakvorm en de suiker in de tegenoverliggende hoek. Zet de machine op stand ‘deeg’ en laat het deeg kneden en rijzen (meestal 1 ½ uur). Neem het deeg uit de broodmachine en verdeel het in 2 gelijke bollen (elk voor 1 pizza). Druk het deeg met beide handpalmen uit tot een ronde vorm. Neem een deegroller en rol het deeg verder uit tot een ronde pizzavorm. Vorm een opstaande rand (cornicione) met behulp van je vingerknokkels van de ene hand(binnenzijde pizza)en je handpalm van de andere hand (buitenzijde pizza). Leg de pizzabodem op een met meel bestoven werkblad en verdeel de pizzasaus erover (laat de randen vrij). Beleg de pizza met je favoriete ingrediënten en bak deze gedurende 1 a 2 minuten in een volledig op temperatuur voorverwarmde houtoven. Deegtabel: 2 pizza's - 450 gram bloem - Pizza deeg basic 225 ml water - Pizza deeg supreme 250 ml water 3 pizza's - 600 gram bloem - Pizza deeg basic 300 ml water - Pizza deeg supreme 350 ml water 4 pizza's - 800 gram bloem - Pizza deeg basic 400 ml water - Pizza deeg supreme 475 ml water P.S. Door toevoeging van meer water t.o.v. het standaard deeg (basic) krijg je een deeg (supreme) dat in de oven luchtiger en krokanter wordt maar dat tijdens het bereiden van de pizza wel moeilijker te hanteren is. [ Bericht 2% gewijzigd door MissHobje op 15-06-2007 00:47:22 (te pas en te onpas dezelfde link spammen.) ] | |
Nytro | vrijdag 15 juni 2007 @ 11:12 |
Dat recept gebruik ik ook voor de bodem, bevalt zeer goed. Het 00-bloem is een must naar mijn idee. | |
Pavement | vrijdag 15 juni 2007 @ 12:00 |
quote: ![]() pas op dat je saus niet te nat is !! | |
Pavement | vrijdag 15 juni 2007 @ 12:02 |
quote:Mocht je salami of pepperoni op je pizza willen deze niet meebakken in de oven maar als de pizza klaar is erop leggen ! Word vanzelf snel warm en ![]() | |
Superprutser | vrijdag 15 juni 2007 @ 13:42 |
Als je geen moeite wilt doen om zelf een bodem te maken kan je ook de afbak Naan broden nemen. Zelf vind ik die van Bolletje het lekkerst. Voor de saus neem ik altijd een blikje gekruide tomaten blokjes van de Dirk van den Broek. Even op smaak maken en licht blenderen met de staaf mixer. Verder verse groente toevoegen, lekkere ham, kip, gehakt of salami, veel kaas en 10 minuten in de oven. ![]() |