Hier t bakkers recept voor 8 pizza's (dus ff zelf door 8 delen):
375g Patent bloem
375g Zeeuwse bloem
40 g Gist
15g Zout
40g Melkpoeder
10g Basterdsuiker
90g (olijf)olie
390g Water
eerst alles door elkaar mengen en dan kort kneden tot een glad deeg. Van het deeg bolletje maken en deze 30 minuten onder plastic of handdoek laten rijzen. Daarna uitrollen tot ongeveer 18 tot 25 cm. Alle toevoeging er op doen en ongeveer 14 min. bakken bij 250 graden.
De melkpoeder is niet overal te verkrijgen dus kan je ook vervangen door gewoon melk te pakken en iets minder water er bij te doen. De gist is ook te vervangen door gedroogde gist, maar hoeveel je daar voor nodig hebt weet ik helaas ook niet(zal wel op de verpakking staan).
-----
Hier ook nog een receptje voor tomaten saus(weer veel te veel maar dit kan je ook door 8 delen):
150 gram spijsolie
600 gram gesnipperde ui
2000 gram tomaten puree
150 gram bloem
1200 gram bouillon of water met bouillon poeder
150 gram italiaanse kruidenmix of basilicum, tijm, peper, marjolein, rozemarij en selderie
zout naar eigen smaak
De spijsolie doe je verhitten.
De gesnipperde ui aan fruiten tot het glazig en licht gekleurd is.
De tomaten puree aan ui mengsel toe te voegen en verhitten.
De bloem toevoegen en laten afkoelen.
600 gram bouillon toevoegen en gladroeren, daarna weer het geheel verwarmen.
De rest van de bouillon toevoegen tot de gewenste dikte is bereid en 20 min. doorkoken.
Daarna op smaak brengen met de kruiden en zout.
Als je nog meer ingredienten wil voor een vis pizza of groente pizza meld t maar
Greetz Marcel