abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 1 augustus 2004 @ 15:19:36 #1
100696 NoizEkick
of iets dergelijks
pi_20991292
Ik heb een klein stronkje broccoli die ik moet gaan koken.
De vraag is alleen hoe lang ik de broccoli moet koken.
Iemand die dit even zou kunnen vertellen?
pi_20991336
Schoonmaken is moeilijker dan koken.

O ja, ik zou het koken tot het gaar is, kan je gewoon checken met een vork.
pi_20991433
Ik zal wel weer afgemaakt worden door alle culinaire liefhebbers hier, maar ik kook het altijd gewoon even lang als de aardappelen (+/- 20 min)
  zondag 1 augustus 2004 @ 15:26:27 #4
100696 NoizEkick
of iets dergelijks
pi_20991444
quote:
Op zondag 1 augustus 2004 15:21 schreef Conflict het volgende:
Schoonmaken is moeilijker dan koken.

O ja, ik zou het koken tot het gaar is, kan je gewoon checken met een vork.
Dr is geen bepaalde tijd voor? Gewoon koken tot t zacht is zeker.
pi_20991467
quote:
Op zondag 1 augustus 2004 15:26 schreef NoizEkick het volgende:

[..]

Dr is geen bepaalde tijd voor? Gewoon koken tot t zacht is zeker.
Nee niet zacht, kwartier is wel ok, ligt ook aan de grootte van de roosjes.
pi_20991488
20 minuten is echt te lang. Roosjes van de stronk halen, koken tot je door de onderkant van de stukjes kunt prikken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_20991512
En erg lekker met wat knoflook en geroosterde amandelsnippers.. .
Knappe jongen die dit nog kan onderschatten.
  zondag 1 augustus 2004 @ 15:37:39 #8
100696 NoizEkick
of iets dergelijks
pi_20991625
quote:
Op zondag 1 augustus 2004 15:29 schreef DJ-Maurits het volgende:
En erg lekker met wat knoflook en geroosterde amandelsnippers.. .
Sorry, maar ik moet vandaag nog verbaal kunnen communiceren.
pi_20991912
10 tot 12 minuten is zat, blijven de vitaminen er tenminste nog een beetje in.

Broccoli kun je ook uitstekend door roerbakgerechten gooien trouwens.
Of op pizza's
Zwaar werk is lekker, hoef ik niet meer naar de sportschool.
  zondag 1 augustus 2004 @ 16:04:21 #10
36304 Christine
Da's toch ideaal?!
pi_20992083
Je kunt het ook in de magnetron bereiden. Heel klein beetje water toevoegen, afgedekt ca 5 minuten op vol vermogen. Na afloop even laten nagaren (= in het bakje onaangeraakt laten staan). Blijven de pitamientjes behouden
  zondag 1 augustus 2004 @ 16:09:19 #11
100696 NoizEkick
of iets dergelijks
pi_20992160
quote:
Op zondag 1 augustus 2004 15:54 schreef Balthar het volgende:
10 tot 12 minuten is zat, blijven de vitaminen er tenminste nog een beetje in.

Broccoli kun je ook uitstekend door roerbakgerechten gooien trouwens.
Of op pizza's
Mja, ik heb alleen nog aardappelen en 2 schnitzelsschj
pi_20992198
20 minuten?! Bah, dan vallen de roosjes van narigheid uit elkaar.

Voor een klein stronkje is 7 minuten voldoende.
  zondag 1 augustus 2004 @ 23:05:52 #13
25318 Kaalhei
under a dead Ohio sky
pi_21000126
-Bodempje water in de pan (2-4 cm) ,zodat het net niet droogkookt.
-Zout erbij en grootste vlam eronder
-Brocolli schoonmaken (roosje eraf snijden en stronk in stukjes snijden)
-Wachten tot water aan de kook is
-Brocolli in de pan mikken
-Deksel op de pan
-Indien het weer kookt kan je het vuur temperen maar zorg dat het aan de kook blijft
-Minuutje of 5-8 wachten (ik heb het graag hard dus 5 min)
-Afgieten
-Meteen serveren.
Ik sta hier voor de hemelpoort - Nergens is een god te zien - Volgens mij bestaat hij niet -
Onze leider zei doe niet zo dom - En vertel het de wereld nooit - Beneden staat de vodka klaar
pi_21000156
quote:
Op zondag 1 augustus 2004 23:05 schreef Kaalhei het volgende:
-Brocolli schoonmaken (roosje eraf snijden en stronk in stukjes snijden)
Eet jij die hele stronk op
pi_21011140
quote:
Ik zal wel weer afgemaakt worden door alle culinaire liefhebbers
quote:
20 minuten?! Bah, dan vallen de roosjes van narigheid uit elkaar.
Dat zeg ik
  maandag 2 augustus 2004 @ 14:43:17 #16
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_21011171
quote:
Op zondag 1 augustus 2004 23:07 schreef _Boo_ het volgende:

[..]

Eet jij die hele stronk op
De stronk is juist het lekkerste gedeelte van de broccoli, vind ik
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_21011192
quote:
Op maandag 2 augustus 2004 14:41 schreef TheBrain het volgende:

[..]


[..]

Dat zeg ik
En zo culinair ingesteld ben ik nog niet eens!
  maandag 2 augustus 2004 @ 14:45:33 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21011206
Stomen is het lekkerst vind ik-
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 augustus 2004 @ 14:45:55 #19
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_21011214
Ik kook de broccoli altijd vrij lang, want ik vind het lekkerder als het zacht is.
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
pi_21011219
quote:
Op maandag 2 augustus 2004 14:43 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

De stronk is juist het lekkerste gedeelte van de broccoli, vind ik
Wat zij zegt
Wel goed schillen die stronk.
pi_21011237
quote:
En zo culinair ingesteld ben ik nog niet eens!
Tis ook meer mijn eigen onwetendheid dat ik het 20 min kook hoor, zal het volgende keer 7 minuten proberen, _Boo_-style .

Ik vind de stronk van de Broccoli trouwens niet geweldig, hebben meer mensen dat "probleem"?
pi_21011303
quote:
Op maandag 2 augustus 2004 14:47 schreef TheBrain het volgende:

[..]

Tis ook meer mijn eigen onwetendheid dat ik het 20 min kook hoor, zal het volgende keer 7 minuten proberen, _Boo_-style .

Ik vind de stronk van de Broccoli trouwens niet geweldig, hebben meer mensen dat "probleem"?


Ik doe meestal ook alleen roosjes met maar een klein stukje stronk eraan, maar de stronk schijnt wel het gezondste gedeelte te zijn.
pi_21011336
Weer een tradeoff tussen gezond en lekker... Lijkt wel metaforisch voor het hele leven!
  maandag 2 augustus 2004 @ 15:19:26 #24
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_21011824
Als je het koken van broccoli onder de knie hebt kun je volgende keer deze (simpele) taart maken:

Broccolitaart

Ingrediėnten: Stronk broccoli (ong. 1 pond), 75 gr boter, 175 gr bloem, 2 eieren, bakje ricotta (250 gr), 2 eetlepels griekse yoghurt, flinke handvol geraspte (extra) belegen
kaas, zout en peper.
[

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng boter en bloem, voeg wat zout toe en genoeg koud water om een glad deeg te vormen. Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit en bekleed er een grote springvorm mee. Prik met een vork overal in het deeg gaatjes.


Bak de taartbodem in ongeveer 10 minuten tot hij stevig is, maar nog wel bleek. Haal de bodem uit de oven en zet de oven op 180 graden.


Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snij deze in plakjes. Kook de broccoli een paar minuten voor en giet af.

Meng in een schaal de lichtgeklopte eieren met de ricotta, de griekse yoghurt en de reraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.


Roer er de voorgekookte broccoli doorheen


Giet het broccoli/kaasmengsel op de voorgebakken taartbodem.


Bak de taart in ongeveer 35-40 minuten.




In het oorspronkelijke recept werd er groene asperges en parmezaanse kaas gebruikt ipv broccoli. Ook erg lekker!
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_21011914
quote:
Op maandag 2 augustus 2004 15:19 schreef Spindizzy het volgende:

heel verhaal
En daar kan je ook nog een zakje (ja een heel zakje) kerriepoeder aan toevoegen. Mjam!
  maandag 2 augustus 2004 @ 15:24:15 #26
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_21011922
minuutje of 15 want anders heb je zo van die half rauwe harde krengen

lekker sausje er over en smullen maar
  maandag 2 augustus 2004 @ 15:25:23 #27
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_21011936
quote:
Op maandag 2 augustus 2004 15:23 schreef _Vampierheks_ het volgende:

[..]

En daar kan je ook nog een zakje (ja een heel zakje) kerriepoeder aan toevoegen. Mjam!
Of nog meer soorten kaas Hmmm, vier kazen broccolitaart
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_21011968
quote:
Op maandag 2 augustus 2004 15:25 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Of nog meer soorten kaas Hmmm, vier kazen broccolitaart
Oh hou op ik val van mn stoel *naar de keuken rent*
  maandag 2 augustus 2004 @ 15:30:16 #29
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_21012036
Broccoli-Monchou-Kipfilettaart is ook
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  maandag 2 augustus 2004 @ 16:51:27 #30
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_21013688
quote:
Op maandag 2 augustus 2004 15:19 schreef Spindizzy het volgende:
Ingrediėnten: Stronk broccoli (ong. 1 pond), 75 gr boter, 175 gr bloem, 2 eieren, bakje ricotta (250 gr), 2 eetlepels griekse yoghurt, flinke handvol geraspte (extra) belegen
kaas, zout en peper.
Voor hoeveel personen is dit?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  maandag 2 augustus 2004 @ 16:52:33 #31
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_21013716
quote:
Op maandag 2 augustus 2004 16:51 schreef Doekes het volgende:

[..]

Voor hoeveel personen is dit?
Met voorgerecht 4 personen. Zonder voorgerecht 2 personen.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')