Maar, zo bleek vorig jaar, consulten, onderzoeken etc. worden alleen vergoed als de aandoening die wordt geconstateerd binnen de dekking valt (en achteraf valt -verhoudingsgewijs- best eea buiten de dekking. Staat ook in kleine letters in de polisvoorwaarden (die je pas krijgt als de verzekering is afgesloten) dus hadden we gewoon pech. Okee.quote:Wat vergoedt de maatschappij:
het consult
de medicijnen
röntgenfoto's
operaties
echografie
bloedonderzoeken
[sic]
quote:...zoals u waarschijnlijk bekend is staan de zorgverzekeringen vanwege de sterk toenemende kosten sterk zwaar onder druk.
Dit geldt ook voor de dieren-ziektekosten-verzekering.
Derhalve heeft de maatschappij moeten besluiten de consultkosten uit de dekking te nemen
In diezelfde kleine letters volgens dewelke ik vorig jaar (ook al) nietT de consultkosten vergoed kreeg.quote:Welke kosten vallen er onder de dekking?
Volgende dierenartskosten indien zich een aandoening voordoet volgens Art. 1 bij lichaamsdelen volgens Art. 2:
consult, definitief geregistreerde diergeneesmiddelen, röntgenfoto's... [sic]
tsja, tot zover weinig tegenin te brengen... althans...quote:...zou in de toekomst blijken dat na algehele premiebetaling beheerskosten voor deze polis noodzakelijk zijn, kan verzekeraar deze in rekening brengen...
En dat bevreemdt mij dan weer, want ¤ 22,- is toch echt wel bijna twee keer zoveel als ƒ 24,99.quote:...echter maximaal met een bedrag lager dan ƒ25,- per jaar
Dan vervalt de dekking van de verzekering totdat je betaald hebt.quote:Op zondag 1 augustus 2004 01:15 schreef DABAMaster het volgende:
storneren van de afschrijving
Da's mijn vraag dus...quote:Op zondag 1 augustus 2004 01:28 schreef erikkll het volgende:
dat kan niet zomaar lijkt me toch?
Volgens mij kan het wel, maar dan moeten ze de klant hier minimaal een maand van te voren van op de hoogte stellen en de nieuwe voorwaarden op schrift stellen.quote:Op zondag 1 augustus 2004 01:29 schreef erikkll het volgende:
alhoewel unive wel de polis heeft veranderd laatst
Dan moeten ze je wel er van te voren van op de hoogte stellen dat de voorwaarden gaan wijzigen.quote:Op zondag 1 augustus 2004 01:46 schreef HassieBassie het volgende:
Bij een eenzijdige wijziging van de polisvoorwaarden kan jij altijd kosteloos opzeggen. Als je dat niet heb gedaan, ben je akkoord gegaan met de gewijzigde voorwaarden.
Omdat je niet van te voren kunt weten dat de verzekeringsmaatschappij zich niet aan hun eigen verstrekte voorwaarden gaat houden.quote:Op zondag 1 augustus 2004 01:57 schreef Najra het volgende:
Je bent wel goed op de hoogte van de kleine letters op het moment dat ze je al genaaid hebben.
Waarom ben je niet van te voren zo bijdehand?
In dat geval kun jij die wijziging vernietigen. Zeker omdat er sprake is van een vooruit betaalde verzekering heeft de verzekeraar zich in een machtspositie gemanoevreerd waardoor elke rechter korte metten zal maken met dit overduidelijke misbruik van omstandigheden.quote:Op zondag 1 augustus 2004 02:02 schreef Swolly het volgende:
[..]
Omdat je niet van te voren kunt weten dat de verzekeringsmaatschappij zich niet aan hun eigen verstrekte voorwaarden gaat houden.
En omdat ze deze zonder enige mededeling aan de klanten gewijzigd hebben.
Zoals ik al schreef, kregen we de polisvoorwaarden pas nadat we de verzekering hadden afgesloten. Hoewel ik sommige niet erg reëel vind, accepteer ik dat ze erin staan (niet dat ik anders kan), al strookt het dus niet met hoe ze adverteren (of adverteerden toen wij de verzekering aangingen). Magoed, we accepteren dus eea, ook omdat we niet overdreven de implicaties van die polisvoorwaarden op ons hebben laten inwerken. Naīef? Ja, deels wel, ja. Maar je denkt er gewoon goed aan te doen je hond te verzekeren (veel mensen vinden dat al overdreven) en dat je dus redelijk safe bent.quote:Op zondag 1 augustus 2004 01:57 schreef Najra het volgende:
Je bent wel goed op de hoogte van de kleine letters op het moment dat ze je al genaaid hebben.
Waarom ben je niet van te voren zo bijdehand?
Ja, maar zoals Swolly al zegt, we hebben de hele premie al betaald. dan kunnen er dus twee dingen gebeuren:quote:Op zondag 1 augustus 2004 08:55 schreef Tijger03 het volgende:
Als de maatschappij de polisvoorwaarden wijzigd dan heb je het recht om de verzekering op te zeggen. Ze zijn dan verplicht om de premie voor de rest van het jaar terug te betalen.
Ja. Maar ook D&Z verzekert alleen dieren voor klachten die ze op het moment van afsluiten nog niet hebben. En mijn hond heeft dus al wel een paar (chronische) klachten. Dus heel rendabel wordt het dan ook niet om die verzekering alsnog af te sluiten.quote:Ik zit zelf bij Dier en Zorg. Dit is een goede maatschappij waar ik erg tevreden over ben.
En da's dan weer positief. Dus ik ga gewoon die brief schrijven, straksquote:Op zondag 1 augustus 2004 09:17 schreef _-rally-_ het volgende:
[..]
In dat geval kun jij die wijziging vernietigen. Zeker omdat er sprake is van een vooruit betaalde verzekering heeft de verzekeraar zich in een machtspositie gemanoevreerd waardoor elke rechter korte metten zal maken met dit overduidelijke misbruik van omstandigheden.
Nee. Lees de post vlak boven de jouwe nog even.quote:Op zondag 1 augustus 2004 11:46 schreef Najra het volgende:
Ik neem aan dat je dan iig direct bij die toko opzegt?
Dan nog kan het niet. Voor vorig jaar had hij vorig jaar in rekening moeten brengen, voor volgend jaar pas volgend jaar. Maximaal ƒ 24,99 per jaar, schrijven ze zelf.quote:Op maandag 2 augustus 2004 09:14 schreef Spotmatic het volgende:
Slimme verzekeraar... Je mag nu blijkbaar beheerskosten over twee jaar tegelijk voldoen. Want ¤ 22,- is fl. 48,50.
Inderdaad.quote:Voor de rest vind ik het geen frisse verzekeraar.
Ik ga er van uit dat ze dit wel begrijpen.quote:Hilversum, 4 augustus 2003,
Betreft: uw schrijven van 28 juli jongstleden / Polisnr.:----
Geachte heer/mevrouw,
Ik schrijf u naar aanleiding van uw brief van vorige week, waarin u meldt niet te zullen overgaan tot vergoeding van alle door ons gemaakte onkosten ten behoeve van onze hond Pjotr.
Hoewel mij inderdaad bekend is dat zorgverzekeringen vanwege de toenemende kosten onder druk staan –en wie staat er tegenwoordig financieel niet onder druk?-, ontgaat mij eerlijk gezegd de rechtsgrond op basis waarvan u meent ons deze eenzijdige wijziging van de wederzijds (!) geaccepteerde polisvoorwaarden te kunnen opleggen.
Om de polisvoorwaarden er maar eens bij te pakken:
Art. 3 Welke kosten vallen er onder de gedekte risico’s;
Volgende dierenartskosten indien zich een aandoening voordoet volgens Art. 1 bij lichaamsdelen volgens Art. 2:
consult, definitief geregistreerde diergeneesmiddelen, röntgenfoto’s … [sic]
Ik ga er dan ook zonder meer van uit dat deze kwestie berust op een misverstand uwerzijds en dat de resterende consultkosten van ¤90,19 alsnog aan mij zullen worden overgemaakt.
Komen wij bij de tweede reden van mijn schrijven. In diezelfde –door u opgestelde- polisvoorwaarden wordt namelijk vermeld onder Art. 7, en ik citeer:
[sic] …Zou in de toekomst blijken dat na algehele premiebetaling beheerskosten voor deze polis noodzakelijk zijn, kan verzekeraar deze verzekerde in rekening brengen, echter maximaal met een bedrag lager dan ƒ25,- per jaar.
Maar wat schetst mijn verbazing? In plaats van de door u toegezegde maximale afschrijving van ƒ24,99 (omgerekend ¤11,34) is vorige week bijna het dubbele daarvan, een bedrag van ¤22,- van mijn rekening afgeschreven. Het spijt mij bijzonder, maar ook hiermee kan ik geenszins akkoord gaan. Derhalve zie ik uw storting van in totaal ¤100,85 (¤90,19 consultkosten en ¤10,66 teveel afgeschreven beheerskosten) op mijn rekening graag binnen enkele dagen tegemoet.
Ik vertrouw erop u voldoende te hebben geīnformeerd.
Met vriendelijke groet,
V.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |