En je helemaal kapot bent als je aan het sporten gaatquote:Op dinsdag 27 juli 2004 10:01 schreef Croga het volgende:
[..]
Als je al gaat sporten is na een half uur ongeveer al het suiker toch al uit je bloed.... En dan ga je dus vetten verbranden...
Het verschil met Atkins is dat je meteen al die vetten gaat verbranden. Dat betekend dus dat je al vetten verbrand als je de trap op loopt.....
Waarom dan? Waarom zou je kapot gaan als je vet verbrand en niet als je suiker verbrand? Er is in feite geen verschil.....quote:Op dinsdag 27 juli 2004 10:50 schreef Maud_Dib het volgende:
En je helemaal kapot bent als je aan het sporten gaat
Sorry, had je post verkeerd gelezen voordat ik reply'de. Ik mag idd 20 gram KH per dag. Heb het boek van Atkins wel thuis liggen, maar ik beperk het zo in de eerste week zoveel mogelijk en zit nog ver onder de 20 gram KH. Ik denk ongeveer 3 gram per dag.quote:Op dinsdag 27 juli 2004 09:22 schreef BBQ-kip het volgende:
Je mag wel wat koolhydraten, de hoeveelheid afhankelijk van de fase waarin je zit.
Als je zeg maar 20 KH's mag, dan haal je die dus uit groente en fruit.
Je kunt ook 1 boterham nemen, maar dan zit je meteen aan je tax en kun je dus geen groente of fruit meer eten, het ligt aan de keuzes die je maakt.
Geen/weinig koolhydraten hoeft trouwens ook niet meteen veel vet te betekenen.
SilverGold, waarom lees je je niet even goed in? Er zijn genoeg goede sites hierover.
Inderdaad. Was me gisteren toch een potje sjaggo en vermoeid, niet leuk meer! Ben in 2 dagen wel al 7 ons afgevallen!quote:Op dinsdag 27 juli 2004 10:35 schreef BBQ-kip het volgende:
Eerste dagen kun je wat hoofdpijn hebben en sacho zijn omdat je even moet "afkicken" van de suiker, maar daarna ga je je echt lekkerder voelen.
Mijn ouders zijn een tijdje gestopt laatst. Ze zijn daardoor niet weer aangekomen.quote:Op dinsdag 27 juli 2004 10:37 schreef BYM het volgende:
Ik betwijfel alleen wat er gebeurt zodra je stopt na zeg 6 maanden met dit dieet, en vervolgens weer gewoon normaal gaat eten zoals je dat deed voordat je "Atkins kreeg" .
Ik heb het vermoeden dat je dit dieet levenslang moet volgen en daardoor een levenswijze wordt ...
p.s.
Een collega van me doet dit ook en ik heb me er zelf ook enigsinds in verdiept.
Mensen zijn nou eenmaal graag negatief over anderen (misschien om zichzelf beter te voelen?). Ik ben nog maar weinig onderzoek tegengekomen waar slechte gevolgen uit blijken, integendeel zelfs.quote:Op woensdag 28 juli 2004 11:06 schreef -janneke- het volgende:
Atkins dieet heeft de laatste tijd meer negatieve berichten dan positieve. Als je bij Google 'atkins' en 'slecht' intypt krijg je via allerlei bronnen te lezen dat Atkins veel (eventuele) nadelen heeft.
Wat er bv wordt genoemd (dit gaat wel over periodes van meerdere maanden aaneen):
- Slecht voor de bloedvaten (grotere kans op aderverkalking, hoge bloeddruk, hartfalen)
- Verminderde vruchtbaarheid van vrouwen en vergroot de kans op genetische afwijkingen in het embryo (getest bij muizen)
Het gaat hier dan wel over langere periodes aaneen, maar als je een beetje nadenkt kun je toch wel bedenken dat het eten van veeeeeeeeeeel vet en heel weinig koolhydraten niet goed voor je is. Ben je straks je (eventuele) overgewicht kwijt, zit je met de gezondheidsgevolgen van Atkins.
Die mensen hebben het dan niet begrepen want het is helemaal niet de bedoeling dat je enorm vet gaat eten... sterker nog, dan val je langzamer of zelfs niet af.quote:Op woensdag 28 juli 2004 14:57 schreef dafjedaf het volgende:
Het vervelende aan die atkins toestand is dat het hartstikke lastig is om met mensen die dat dieet volgen even "een broodje te halen" oid. Of je gaat bij hun eten en let zelf een beetje op wat je eet (niet te vet enzo) en dan krijg je speklappen met braadworst, bedekt met mayonaise. Ja, toen ik even later naar de wc ging begreep ik wel waarom ze zo afvallen![]()
Bedankt voor deze duidelijke en vooral goed onderbouwde bijdrage.quote:Op woensdag 28 juli 2004 15:48 schreef Hanneke1983 het volgende:
Hartstikke slecht, Atkins dieet. Je komt belangrijke stoffen tekort, en voor sommige mensen (die bijvoorbeeld insuline spuiten) is het zelfs schadelijk!
quote:Richard Heller, PhD, en Rachael Heller, PhD zijn in de Verenigde Staten een van de autoriteiten op dit gebied. Ze zijn auteurs van 7 boeken over koolhydraten-verslaving, en zij bepleiten dat voor velen het eten van bepaalde voedingsmiddelen overeenkomt met drugs voor een drugsverslaafde. Rachael en Richard kennen het gevecht met de koolhydraten. Rachael is 20 jaar van haar leven zwaarder geweest dan 150 kilogram. Sinds die tijd is zij 80 kilogram afgevallen, en dat is er nu al 15 jaar vanaf. Ze had vele diëten geprobeerd voordat zij haar eigen systeem ontwikkelde. De Hellers benadrukken dat zij een levensstijl hebben ontwikkeld, en geen dieet. Dr. Christine Northrup, zelf een koolhydraten-verslaafde, vertelde Oprah dat ca. 75 procent van alle Amerikanen koolhydraat-verslaafd zijn. Het is dus geen zaak van wilskracht, maar een zaak van de biologie.
Insuline is de sleutel voor de koolhydraten-verslaafden. Wanneer een persoon koolhydraten-rijk voedsel gebruikt, zoals junk food, pasta of zoetigheid, maakt het lichaam insuline. Insuline geeft de lever het signaal om een deel van het overblijvende bloedsuiker in een korte-termijn opslag te plaatsen voor snelle energie. Het overblijvende bloedsuiker wordt omgezet in vet voor lange-termijn opslag in vetcellen. Verder wordt ook serotonine vrijgemaakt, waarmee het stop-eten signaal wordt gegeven. Bij het einde van de maaltijd zal een niet-koolhydraat-verslaafde zich voldaan voelen, en dit blijft zo enkele uren.
Koolhydraten-verslaafden reageren niet zo, en zij produceren twee tot vijf keer zoveel insuline. Hun lichamen krijgen nooit het signaal van de serotonine om met eten te stoppen, en het lichaam blijft insuline produceren. Zonder dit signaal zullen koolhydraat-verslaafden niet stoppen voordat de chips en de Haagen Dasz op zijn en de winkel gesloten. Deze verslaafden gaan dus over op binge-eten.
Dit probleem ontstaat bij velen door de dagelijkse routine. Vooral het ontbijt heeft een sleutelrol. Niet ontbijten blijft altijd bijzonder slecht wanneer men wilt afvallen, maar ontbijten met koolhydraat-rijk voedsel zorgt ervoor dat men snel gedurende de dag extreme honger krijgt, en het snaaien naar eten optreed.
Maar wat te doen als men koolhydraten-verslaafd is?
Het volgen van een programma is dan een mogelijkheid. Het werkt met complementaire maaltijden en 1 beloningsmaaltijd per dag. Tijdens die beloningsmaaltijd mag men alles eten wat normaal verboden is in diëten, mits in goede verhoudingen en binnen 1 uur. In de complementaire maaltijden zitten geen koolhydraten. Zij kunnen bestaan uit:
1. vlees - burgers (geen brood erbij), kip, ham, hot dogs, worstjes, lunch meats, kalf
2. vis
3. kaas
4. groene groenten - asperges, alfalfa, groenen bonen, groene paprika’s, selderij, champignons, spinazie
5. eieren
6. melk
7. zure room
8. boter
9. olijfolie
10. knoflook
11. salad dressing
12. augurken
13. mosterd
14. soja saus
Met deze ingrediënten kunnen de complementaire maaltijden worden samengesteld.
De beloning!
De beloningsmaaltijd is het fijnste deel van dit programma. Er zijn geen voedingsmiddelen die men als koolhydraat-verslaafde moet vermijden. Dit zijn meer voedingsmiddelen die je bewaard tot de beloningsmaaltijd. De beloningsmaaltijd kan elke maaltijd gedurende de dag zijn, mits binnen 1 uur gegeten. De maaltijd moet uitgebalanceerd zijn in 1/3 koolhydraten, 1/3 proteïne en 1/3 groente. Wanneer je dus kip, asperges, macaroni en kaas hebt, heb je 1/3 van elk op je bord. Wanneer men extra wilt eten kan dat, zolang de juiste verhouding gehandhaafd blijft. De Hellers geloven sterk in de beloningsmaaltijd omdat ‘je kan het er niet van afhouden als je het niet kan volhouden’. Deze maaltijd moet niet worden gebruikt als ‘binge’(schrans) maaltijd.
Een aantal (koolhydraat-rijke)voedingsmiddelen die bewaard moeten blijven voor de beloningsmaaltijd zijn:
brood, rijst, pasta, zoetigheid - cake, koekjes, taart, fruit en fruitsap, popcorn, pretzels, ijs, bonen, noten, wortelen, aardappelen, aubergine, tomaten
Een van de nieuwere inzichten op het gebied van eetverslaving is recentelijk naar voren gekomen in de programma’s van Oprah Winfrey. Meer informatie is ook te vinden op de website van Oprah, en nog makkelijker is de website voor koolhydraat-verslaafden. Wel in het engels overigens.
Dat is montignac, bij Atkins moet je het juist zoveel mogelijk verdelen om je bloedsuiker stabiel te houden (anders krijg je weer honger).quote:Op woensdag 28 juli 2004 15:58 schreef Ole het volgende:
Je kunt ook je koolhydraat inname beperken. Bijvoorbeeld tot één maaltijd per dag waarbij je dan wel koolhydraten mag.
Hersenen kunnen glucose en ketonen verbranden (maar geen vetzuren) en daar is ruim voldoende van aanwezig.quote:Voor je hersenen schijnen koolhydraten (brood!) nodig te zijn. Alleen is het eetpatroon van de meesten dusdanig dat ze teveel kh binnenkrijgen.
Ga even stukje tekst zoeken!
Ja.quote:Op woensdag 28 juli 2004 16:12 schreef trueblue het volgende:
Is het niet gewoon zo dat het voor iedereen anders is waar ie dik van wordt?
Dat laatste over die insuline e.d stond in de bijlage bij het dieet.quote:Op woensdag 28 juli 2004 15:48 schreef Spyder het volgende:
[..]
Bedankt voor deze duidelijke en vooral goed onderbouwde bijdrage.
Lees jij het boek van Lyle McDonald (The Ketogenic Diet) eens, dan weet je ook precies hoe deze dieten werken. Het is echt geen raadsel wat er nou precies gebeurt wanneer je lichaam op weinig koolhydraten moet overschakelen.quote:Op woensdag 28 juli 2004 16:13 schreef Ole het volgende:
Bedenk wel dat de werking van veel van deze dieten nooit wetenschappelijk is aangetoond!
(wil niet zeggen dat ze niet werken, maar een kritische blik kan geen kwaad)
Alleen bij mensen met type 1 diabetes leidt ketose tot ketoacidosis.quote:Op woensdag 28 juli 2004 16:24 schreef Hanneke1983 het volgende:
Dat laatste over die insuline e.d stond in de bijlage bij het dieet.
en er waren nog wel meer waarschuweingen voor soorten ziektenquote:Op woensdag 28 juli 2004 16:51 schreef Spyder het volgende:
[..]
Alleen bij mensen met type 1 diabetes leidt ketose tot ketoacidosis.
AHAHAHAHAHAHA die eekhoorn heeft echt gewoon f*cking gelijk ik stop ermee :/ hij zei zo van ja als je afgeslankt ben dan laat je aan iedereen zien hoe dun je bent, en eet daarna weer zoals vroeger (cake hamburgers etc) en dan word je weer dik en begin je weer bij aan.quote:Op woensdag 28 juli 2004 20:02 schreef Fixers het volgende:
Om gezeik met mods maar te voorkomen zal ik hier maar verder gaan met afkraken van verderfelijke wonderdieëten.
Deze Eekhoorn zegt het allemaal: http://www.illwillpress.com/fatkins.html
Met dank aan Morgil
Nogmaals: wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt.quote:Op woensdag 28 juli 2004 16:47 schreef Spyder het volgende:
[..]
Lees jij het boek van Lyle McDonald (The Ketogenic Diet) eens, dan weet je ook precies hoe deze dieten werken. Het is echt geen raadsel wat er nou precies gebeurt wanneer je lichaam op weinig koolhydraten moet overschakelen.
Lees jij nou eerst dat boek maar eens voordat je zulke uitspraken doet...quote:Op donderdag 29 juli 2004 15:59 schreef Ole het volgende:
Nogmaals: wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt.
Ook al is het verhaal nog zo duidelijk!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |