Als je niks beters gewend bent wel, ja.quote:Op woensdag 21 juli 2004 20:54 schreef laffer het volgende:
brood van de vomar is goed te eten
Tuurlijk wel man!quote:Op woensdag 21 juli 2004 20:58 schreef Logitik het volgende:
Deze vraag is moeilijk, of misschien wel onmogelijk om beantwoord te worden. Niemand haalt zijn brood bij steeds weer een andere supermarkt.
Bij ons bij de PLUS hebben ze oerbrood wat ter plekke wordt afgebakken. Is heel goed te doen.quote:Op woensdag 21 juli 2004 20:19 schreef haaahaha het volgende:
Ik haal het meestal niet om brood te halen bij de warme bakker, dus dan moet ik het uit de supermarkt halen, maar van welke supermarkt is nou het brood het lekkerst?
http://www.omroep.nl/rvu/sites/kvw/tv/brood.htmlquote:Brood, daar zit wat in, maar niet altijd.
De Keuringsdienst van Waarde bakt een Oerbrood, dat zo niet heten mag want Oerbrood is een gedeponeerde merknaam. Wie een bosje gemengde tuinkruiden als Oerwoud aan de man brengt krijgt het met het Oerbrood-management aan de stok.
Ook in deze aflevering over brood: waarom is het Nederlandse graan niet goed genoeg voor Nederlandse boterhammen en hoe krijgen bakker en broodfabriek witbrood zo mooi donkerbruin?
Een sneetje meergranentelevisie.
Klopt. En dat bedrijf (onderdeel van internationaal bakkersgroep) heet Bakkersland.quote:Op woensdag 21 juli 2004 21:03 schreef dahei het volgende:
De meeste supermarkten krijgen fabrieksbrood, er wordt door een organisatie (soort Gilde) bepaald welke fabriek aan welke bakker levert. Zo kan een C1000 in Den Haag een andere bakker hebben dan een C1000 in Rotterdam...
Waar kijk je allemaal wel niet naar....quote:Op woensdag 21 juli 2004 21:07 schreef schatje het volgende:
[..]
http://www.omroep.nl/rvu/sites/kvw/tv/brood.html
Een must om te kijken.
Overal naar.quote:Op woensdag 21 juli 2004 21:10 schreef Mr.Noodle het volgende:
[..]
Waar kijk je allemaal wel niet naar....
Leg uit...quote:Op woensdag 21 juli 2004 21:13 schreef schatje het volgende:
[..]
Overal naar.
Maar kijk maar eens. Witte brood is gezonder dan dat hele donkere brood. Wat veel mensen tegenwoordig associëren met gezond.
Ik heb het over de hele donkere broden. Er wordt mout voor gebruikt om het donker te maken. Een stof die in feite helemaal niet gezond is. Indien het hele donkere mout die verbrand is kan het zelfs kankerverwekkend zijn.quote:Op woensdag 21 juli 2004 21:36 schreef Mr.Noodle het volgende:
[..]
Leg uit...
Tis bekend dat de vezels van dat bruin en volkoren brood beter is voor je spijsvertering. Waar is wit brood goed voor, behalve dat het lekkerder is dan...
Die vind ik dus ook het lekkerst. Wel witbrood want bruinbrood lust ik dus absoluut niet.quote:Op woensdag 21 juli 2004 21:36 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik vind het brood van de albert heijn, in die papieren zakken erg lekker
Aaah zo, dat donkere "bijna verbrande" eet ik zowieso nooit...quote:Op woensdag 21 juli 2004 21:47 schreef schatje het volgende:
[..]
Ik heb het over de hele donkere broden. Er wordt mout voor gebruikt om het donker te maken. Een stof die in feite helemaal niet gezond is. Indien het hele donkere mout die verbrand is kan het zelfs kankerverwekkend zijn.
Inderdaad, veneziaans bruin, pain du boulougne.quote:Op woensdag 21 juli 2004 21:50 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
De AH verkoopt heerlijke bammetjes!![]()
De meeste bakkers bakken hun brood niet meer zelf. Ze hoeven enkel maar de aangeleverde klant en klaar mix in de oven te pleuren.quote:Op woensdag 21 juli 2004 21:55 schreef du_ke het volgende:
We halen indien mogelijk altijd het brood bij de warme bakker.
Tja en dat slappe brood uit de meeste supermarkten, ik krijg het wel weg maar echt lekker is anders.
Klopt en dat is hier misschien ook wel het gevalquote:Op woensdag 21 juli 2004 21:59 schreef schatje het volgende:
[..]
De meeste bakkers bakken hun brood niet meer zelf. Ze hoeven enkel maar de aangeleverde klant en klaar mix in de oven te pleuren.
Haha, dat is niet waarquote:Op woensdag 21 juli 2004 22:47 schreef Varr het volgende:
Qua ingredienten is de brood van de warme bakker geen haar beter dan dat van de supermarkt.
Dat brood is idd super lekker. Blijft ook lange tijd vers. Ik neem meestal Pain de Boulogne of anders Pain de Madeleine.quote:Op woensdag 21 juli 2004 21:36 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik vind het brood van de albert heijn, in die papieren zakken erg lekker
Ja hier in Lemmer is dat schippers brood uit Emmeloord.quote:Op woensdag 21 juli 2004 22:57 schreef Paran0id_Andr0id het volgende:
Poiez heeft eigen bakker
Ik ook, al vrees ik wel de wagonladingen troep die er doorheen zijn geflikkerd aangezien dat brood een week "vers" blijft. Enfin, het is een stuk beter dan de sponzen die je de andere supers als brood verkopen. Gelukkig zit de warme bakker hier 40 meter verderop en zijn ze al vroeg open (maar wel om 15:00 al uitverkocht0quote:Op woensdag 21 juli 2004 21:36 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik vind het brood van de albert heijn, in die papieren zakken erg lekker
Dat is net zo nep als de rest. De korst is wel ok, maar van binnen is het een spons met wat zaden er door. En dan is het ook nog zo vreselijk dun gesneden dat het bijna onmogelijk is om normaal te smeren. Bij de meeste van die broden zit er een hoop van die gebrande mout door.quote:Op donderdag 22 juli 2004 16:35 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat brood is idd super lekker. Blijft ook lange tijd vers. Ik neem meestal Pain de Boulogne of anders Pain de Madeleine.
helemaal mee eens!! En het pompoen pitten brood van de Hoogvliet niet te vergetenquote:Op donderdag 22 juli 2004 14:19 schreef DinoPK het volgende:
Kloosterbrood van de meeste Konmars is erg lekker.
Volgens mij gin ghet om "lekker" en ik vind het lekker Pquote:Op vrijdag 23 juli 2004 22:21 schreef SuperRembo het volgende:
Dat is net zo nep als de rest. De korst is wel ok, maar van binnen is het een spons met wat zaden er door. En dan is het ook nog zo vreselijk dun gesneden dat het bijna onmogelijk is om normaal te smeren. Bij de meeste van die broden zit er een hoop van die gebrande mout door.
Het ziet er leuk uit hoor, zo'n papieren zak er omheen. En dan een franse naam, dat doet het ook goed voor de ambachtelijke smaakbeleving. Maar eigenlijk is het gewoon wit brood met wat versiering. Wat een nep zooi, ik haat het.
Vooruitgang, want hun kant en klare fabrieksbrood is écht heel erg slecht. Hoogstens is tarvo redelijk te eten maar dat knip-spul is intens bagger. Hun afbakstokbrood is trouwens wel weer lekker, dat is nu net bij de appie weer minder.quote:Op vrijdag 23 juli 2004 22:25 schreef nikky het volgende:
de edah in roden heeft nu een "deal" met de bakker uit de buurt. de bakker leverd smorgens het verse brood af bij de edah. dus heerlijk vers brood
en de appie heeft ook lekker brood. dat zijn degene die in de papieren zakken zitten
omdat ze hier in NZ water ipv melk gebruiken voor de ingredienten smaakt het nergens naar, maar het is dan wel weer 10 dagen houdbaar...quote:Op woensdag 21 juli 2004 21:03 schreef Mr.Noodle het volgende:
Konmar brood
Tenminste die grote ketens hebben hun eigen oven en elke dag vers brood....trouwens ook max 3 dagen vers houdbaar....
Die juist wel! KENNEMERBROOD....MMMMMM!quote:Op woensdag 21 juli 2004 20:51 schreef Leintjeuh het volgende:
Dat van de C1000 niet!
Maar de bolletjes niet, zit een rare smaak aan, de Bologne is wel lekker.quote:Op maandag 26 juli 2004 15:33 schreef Rest het volgende:
Brood van AH is goed hoor.
Albert Heijn: Pain De Boulongne of hoe je dat ook spelt, ik ben nog geen lekkerder brood tegengekomen ergens!quote:Op woensdag 21 juli 2004 20:19 schreef haaahaha het volgende:
Ik haal het meestal niet om brood te halen bij de warme bakker, dus dan moet ik het uit de supermarkt halen, maar van welke supermarkt is nou het brood het lekkerst?
Ik krijg voor mijn verjaardag een broodbakmachine. Oh, wat zal dat brood lekker zijn!quote:Op maandag 26 juli 2004 17:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Laatst zelf brood gebakken, toen mijn neefje er was, en die vond het brood raar smaken zei die... Er zat namelijk smaak aan, het smaakte naar brood....
Triest, maar ik vrees dat dit veel vaker voorkomt als ik het brood van de supermarkt zie. Geen structuur, slap, geen gewicht, geen smaak.
Melk? In echt brood hoort helemaal geen melk.quote:Op dinsdag 27 juli 2004 07:12 schreef mechatronics het volgende:
[..]
omdat ze hier in NZ water ipv melk gebruiken voor de ingredienten smaakt het nergens naar, maar het is dan wel weer 10 dagen houdbaar...
Tss, een echte bikkel heeft daar geen machine voor nodigquote:Op dinsdag 27 juli 2004 11:25 schreef Toeps het volgende:
[..]
Ik krijg voor mijn verjaardag een broodbakmachine. Oh, wat zal dat brood lekker zijn!![]()
Als je dan niet met mixen gaat werken en met prefermenten, dan is je brood ECHT lekkerquote:Op dinsdag 27 juli 2004 11:25 schreef Toeps het volgende:
[..]
Ik krijg voor mijn verjaardag een broodbakmachine. Oh, wat zal dat brood lekker zijn!![]()
quote:Op dinsdag 27 juli 2004 11:24 schreef Toeps het volgende:
Het zuurdesembrood van de natuurwinkel is het allerlekkerst.
*pling!*quote:Op dinsdag 27 juli 2004 11:25 schreef Toeps het volgende:
[..]
Ik krijg voor mijn verjaardag een broodbakmachine. Oh, wat zal dat brood lekker zijn!![]()
Een vriendin van mij bakt er elke dag haar brood in. En dat ben ik ook zeker van plan.quote:Op woensdag 28 juli 2004 06:38 schreef Isabeau het volgende:
Zo'n ding dat je 4x gebruikt en dan in de kast laat staan.
Ik vraag me af hoeveel mensen met een broodbakmachine het ook werkelijk langere tijd gebruiken.
Helemaal handig is een broodbakker met een functie voor een snel, klein broodje. Dan heb je met een uur een broodje wat net genoeg is voor lunch en ontbijt.quote:Op woensdag 28 juli 2004 07:02 schreef Toeps het volgende:
[..]
Een vriendin van mij bakt er elke dag haar brood in. En dat ben ik ook zeker van plan.
yeah! Carrefour isquote:Op woensdag 28 juli 2004 12:45 schreef TeazNutz het volgende:
CARREFOUR,
Die heeft veel, en is de best
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |