abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 21 juli 2004 @ 19:27:14 #1
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_20772080
ik heb veel spare-ribs gekocht en ik wil ze nog wat marineren. Maar hoe maak ik een lekkere marinade? En weet iemand hoe lang die ribben in de oven moeten?
In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
  woensdag 21 juli 2004 @ 19:32:05 #2
53283 Captain_Chaos
Aláááááááárm.....
pi_20772178
Heeeel makkelijk.

Tijdens het bakken af en toe met een kwastje met wat ketjap kwasten.

Zoete ketjap vind ik zelf het lekkerst.
Jawohl Herr Kaloin!
  woensdag 21 juli 2004 @ 19:36:02 #3
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_20772246
nou ik ben zelf niet zo dol op ketjap.
In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
  † In Memoriam † woensdag 21 juli 2004 @ 19:36:31 #4
7074 moussy
kuttekop
pi_20772259
ketjap, olie, verse tenen knoflook, gesnipperd uitje, peper en zout en dat kwasten en een paar uurtjes laten staan, of een dag in de koelkast.

Ík zou het niet tijdens het bakken kwasten, ketjap brand snel aan.
Je zou er haast een boek over schrijven!
  woensdag 21 juli 2004 @ 19:38:22 #5
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_20772298
Ketjap gemengd met palmsuiker/basterdsuiker erop smeren tijdens het bakken (niet te hard bakken), geeft een mooi zoet gekarameliseerd laagje

Je kun ook lekker een kwak sambal door de marinade mikken, veel knoflook, olie en ketjap en smullen maar!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_20772349
FF naar de lokale Toko (indische winkel) en daar ff vragen.
Lekker pittig gekruid en dan op de bbq tot ze er goed uitzien.

Leg er voor mij maar vast wat klaar .
Mijn glas is half leeg, maar gelukkig is de fles nog vol. PROOST !!!
  woensdag 21 juli 2004 @ 19:42:24 #7
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_20772373
TS: niet in de oven doen, is zonde!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_20772404
Ooit wel eens de Zoek functie gebruikt?
Marinade spare-ribs c1000 ? Hoe..?
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  woensdag 21 juli 2004 @ 19:48:57 #9
9342 abraham
[Smart statement Pending]
pi_20772479
Gebruik een scheut bier voor de marinade, altijd een half flesje.

Het koolzuur uit het bier zorgt er voor dat de marinade goed intrekt.

De overige helft van het flesje veraangenaamt de tijd die het marineren nu eenmaal duurt.
If at first you fail, re-define your objective.
  woensdag 21 juli 2004 @ 19:56:24 #10
51849 nXn
Fueled By Bawls
pi_20772636
gewoon flamberen die handel
Zeg Maar Niets, Dan Klink Je Wel Zo Intelligent....
pi_20773346
zoetzuur vind ik nog altijd het lekkerst
pi_20775789
Marinade ketjap mengen met één van deze , een nachtje laten intrekken en daarna op de bbq of grill.


btw; mijn voorkeur gaat uit naar de scherpere "Loempia" saus ((Deze pittige, iets zoete saus is gevuld met paprika en Spaanse peper), deze geeft de ribs de lekkere pittige smaak.

[ Bericht 22% gewijzigd door DIGIT_ op 21-07-2004 22:47:07 ]
pi_20781601
Ik vind het zelf ook lekker om de spare-ribs eerst een tijdje te stoven in de marinade, zodat ze al gaar zijn en lekker zacht als ze op de bbq gaan.
  donderdag 22 juli 2004 @ 10:24:36 #14
83103 yvette1982
Respect is slechts een trend.
pi_20782884
op lifeandcooking.nl staat dit: Kook op heel laag vuur het vlees ca. 10 minuten in water met een scheutje olie.

betekent dit dat het 10 minuten lang moet koken? Of dat het niet moet koken maar op een laag vuurtje 10 minuten in het water moet liggen?
In het dagelijks leven is iedereen een acteur.
  donderdag 22 juli 2004 @ 10:35:36 #15
51849 nXn
Fueled By Bawls
pi_20783077
quote:
Op donderdag 22 juli 2004 10:24 schreef yvette1982 het volgende:
op lifeandcooking.nl staat dit: Kook op heel laag vuur het vlees ca. 10 minuten in water met een scheutje olie.

betekent dit dat het 10 minuten lang moet koken? Of dat het niet moet koken maar op een laag vuurtje 10 minuten in het water moet liggen?
ik denk KOKEN, dan naar een laag vuurtje en 10 minuten laten gaan...
want als je het niet laat koken word het vlees natuurlijk niet gaar
maar als eerder gezegt...grill of BBQ is het lekkerst...
Zeg Maar Niets, Dan Klink Je Wel Zo Intelligent....
  zaterdag 24 juli 2004 @ 13:36:56 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_20826790
quote:
Op woensdag 21 juli 2004 20:29 schreef NinjaNoKa het volgende:
zoetzuur vind ik nog altijd het lekkerst
Welke marinade gebruik je dan?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 30 juli 2004 @ 18:06:20 #17
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_20959187
Moet ik zeg eigenlijk voorgaren als ik ze op de BBQ doe?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 30 juli 2004 @ 21:44:11 #18
51849 nXn
Fueled By Bawls
pi_20963251
quote:
Op vrijdag 30 juli 2004 18:06 schreef Martijn_77 het volgende:
Moet ik zeg eigenlijk voorgaren als ik ze op de BBQ doe?
zie 2 posts naar boven iemand met dezelfde vraag
Zeg Maar Niets, Dan Klink Je Wel Zo Intelligent....
pi_20963353
Echte spare-ribs, waar dus bijna geen vlees aan zit, hoeft niet voorgegaard, is wel makkelijker. Krabbetjes, meer vlees, eerst marineren en dan wel voorgaren in oven of magnetron. In de oven 20 minuten op 150 graden.
Koken is zonde, wordt het waterig van.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 31 juli 2004 @ 00:44:30 #20
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_20967362
Niet alleen waterig, maar ook heel erg taai.
Magnetron werkte bij mijn tante altijd erg goed, daarna op de grill en dan zijn ze perfect
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_20970277
Ik heb eens bij gebrek aan ingrediënten een mengseltje van honing en olijfolie gemaakt en dat over het vlees gekwast tijdens het bbq-en, overheerlijk
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
  zaterdag 31 juli 2004 @ 09:48:31 #22
18114 pebbje
kleine rooie opdonder
pi_20970586
Het is maar net wat je lekker vindt: wil je pittige of zoete spare ribs?
Hoe ik de spareribs bereid:
15-20 minuten laten koken in een pan water met een bouillonblokje. De ribs zijn dan al helemaal gaar en hoeven alleen nog maar gemarineerd en geroosterd te worden.
Als marinade kan je kiezen voor pittig:
- meng olie, ketjap, sambal, een vers gesneden peper en 1 of 2 tenen knoflook. Smeer de ribs ermee in en doe ze of in de oven onder de grill of op de bbq
Zoet:
- meng olie, ketjap, honing, peper, zout en bijvoorbeeld bruchetta. Verder zelfde procedure als de pittige ribs.

Eigenlijk kan je iedere gewenste marinade maken, afhankelijk van je eigen voorkeur. Mijn vriend eet ze het liefst zo heet mogelijk, die krijgt dus ribs met HETE marinade
moeje ook nog een pepernoot?
  zaterdag 31 juli 2004 @ 12:31:32 #23
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_20972513
quote:
Op zaterdag 31 juli 2004 09:48 schreef pebbje het volgende:
Het is maar net wat je lekker vindt: wil je pittige of zoete spare ribs?
Hoe ik de spareribs bereid:
15-20 minuten laten koken in een pan water met een bouillonblokje. De ribs zijn dan al helemaal gaar en hoeven alleen nog maar gemarineerd en geroosterd te worden.
Als marinade kan je kiezen voor pittig:
- meng olie, ketjap, sambal, een vers gesneden peper en 1 of 2 tenen knoflook. Smeer de ribs ermee in en doe ze of in de oven onder de grill of op de bbq
Zoet:
- meng olie, ketjap, honing, peper, zout en bijvoorbeeld bruchetta. Verder zelfde procedure als de pittige ribs.

Eigenlijk kan je iedere gewenste marinade maken, afhankelijk van je eigen voorkeur. Mijn vriend eet ze het liefst zo heet mogelijk, die krijgt dus ribs met HETE marinade
Maar trekt de marinade er naar het koken nog wel in?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 31 juli 2004 @ 12:36:39 #24
6290 Dr_Crouton
Uw advertentieruimte hier.
pi_20972590
Beetje domme vraag, maar waarom niet 15 minuten beginnen met marineren (in een bak stoppen en dan er op smeren en dan een tijdje laten liggen?

Zijn spare-ribs zo dat ze niet te lang mogen liggen in de marinade?
The Internets, I needs it..
  zaterdag 31 juli 2004 @ 12:51:22 #25
18114 pebbje
kleine rooie opdonder
pi_20972829
quote:
Op zaterdag 31 juli 2004 12:31 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Maar trekt de marinade er naar het koken nog wel in?
Ja hoor, en de olie zorgt ook nog eens voor een mooi krokant laagje op de spare ribs.
moeje ook nog een pepernoot?
pi_20992040
Die Griekse Wereldkruiden gebruiken.
Smaakt prima.

Of bij de Toko sweet and sour marinade.

MHMMM.
Zwaar werk is lekker, hoef ik niet meer naar de sportschool.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')