abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 4 november 2004 @ 16:28:22 #226
103793 kozakken
Living the life
pi_23076934
Mijn bevallingsverhaal van de geboorte van Jonne.
(verkorte versie: Jonne is op 25 maart in het ziekenhuis geboren )

Verslag uit m'n dagboek. (in een week of twee na de bevalling bij elkaar geschreven)

Vrijdagochtend 26 maart om 5.30
Gisteravond om half acht is dan ons grootse wonder geschied: Jonne is geboren. Onze prachtige zoon weegt 4485 gram en doet het zo te zien goed.
Op dit moment ligt hij in zijn wiegje te slapen. Ook heeft hij al een hele tijd op mijn buik gelegen. Ik kan moeilijk slapen. Zo'n ziekenhuis, het slagveld daar beneden..., de geboorte van Jonne

We zaten al meer dan twee weken op je te wachten aangezien ik gisteren al 15 dagen over tijd was. Elke dag naar het ziekenhuis, ctg’s, weeënmeters en heel veel slecht communicerende co-assistenten. Uiteindelijk ben ik woensdag zo kwaad geworden op z'n meisje dat ze (na toucheren en mijn baarmoeder al verweekt was!!) besloot om toch maar te overleggen met de gynaecoloog om in te leiden.

Dus daar gingen we woensdag naar huis. Opgewonden en tegelijkertijd een beetje vol schrik: morgen dus inleiden. Morgen zou onze kleine er komen...

Mijn vliezen braken donderdagmorgen om 3.45. Dus ik het bed uit en wat door het huis rommelen. (Ik heb zelfs nog een "leuk cd-tje" voor in het ziekenhuis gebrand. ) daarna Roelof wakker gemaakt en onder de douche gegaan. De weeën kwamen meteen al heel snel. Tegen zessen had ik zo om de twee/drie minuten weeën en hebben we de verloskundige gebeld. Die was er rond half zeven. Hij toucheerde en toen bleek ik 3 cm ontsluiting te hebben.
maar ik moest toch naar het ziekenhuis vanwege die 15 dagen over tijd.
Dus dat in de auto richting ziekenhuis (km of 22 van ons vandaag) Om kwart over zeven waren we in het ziekenhuis waar Roelof me snel afzette bij de ingang om nog even de auto te parkeren.
Daar stond ik dan: tegen een paal weer een wee weg te puffen. Een man die bij de ingang een peukje stond te roken heeft me heel lief richting rolstoelen geholpen (ging op zoek naar een euromunt. Oh, zo schattig!!) Daarna heeft hij ons ook nog helpen sjouwen met onze spullen richting de kraamafdeling. Hij wist precies hoe het voelde omdat hij maandags vader was geworden van een zoon (die lag nog met hoofdpijn van een vacuüm in het ziekenhuis.)

Daarna reden ze me zo de verloskamer binnen. Beetje geïnstalleerd en toen aan een inwendige ctg en weeënmeter gelegd. (M'n vliezen waren gebroken, dus dat kon mooi op 't koppie van de baby).

De weeën zetten niet helemaal voldoende in kracht door. Daarom werd ik rond half elf aan het infuus gelegd om de weeën te stimuleren. Alleen ging dat vervolgens zo hurry up dat er bijna geen ruimte was om bij te komen. Het ging gewoonweg veel te snel met te weinig pauze. Plus dat de rugweeën in combinatie met bekkeninstabiliteit toch niet echt een succes waren. Kon niet liggen, niet staan, beetje zitten... Daarom uiteindelijk toch maar om pijnstilling gevraagd. Ik zou er wat suf van worden en de kleine ook iets. Maar omdat het nog lang genoeg zou duren voor volledige ontsluiting vonden ze (en wij) het wel veilig genoeg.

Roelof is een keer of twee even gaan wandelen. Hij werd wat naar van de weeïge lucht in het ziekenhuis en de warme verloskamer. Hij kreeg keurig eten: ontbijt, 's middags en warme maaltijd en na de bevalling hebben we samen brood gegeten.

Laat in de middag werd alles veel heftiger. Rond een uur of vijf ben ik onder de douche gezet. Met de rolstoel er naar toe (nadat ze me "hadden afgekoppeld") Roelof aan de ene kant van het gordijn en ik aan de natte kant. Elke keer zei hij het riedeltje: "deze-wee-komt-nooit-meer-terug". (vond ik de meest positieve pufferd). Dan kon ik daar op meepuffen. De weeën werden steeds heftiger.

Uiteindelijk heb ik nog drie kwartier persweeën moeten tegenhouden omdat ik nog geen volledige ontsluiting had. Heel, heel zwaar. Alleen maar vol te houden omdat Roelof naast me zat en maar herhaalde: "deze-wee-komt-nooit-terug" en ondertussen de maat op mijn hand tikte. (die ik trouwens strak om een stoelleuning had gesloten)

Iets voor zes mocht ik beginnen met persen. Er werden beugels aan het bed vastgemaakt omdat ik gewoonweg mijn benen vanwege de bekkeninstabiliteit niet goed zelf kon optillen. Het was een opluchting en heel zwaar tegelijkertijd om iets te kunnen doen. In eerste instantie had ik dan ook niet echt het idee dat er wat gebeurde. Behalve dan een vaag gevoel van opluchting dat je de persweeën niet meer op hoeft te houden.

Maar het duurde maar en het duurde maar. Na een uur ze de arts-assistent (wel een leuke) dat ze de gynaecoloog had opgeroepen omdat het te weinig effect had. Het persen schoot niet genoeg op.
Ik geloof dat de gynaecoloog twee keer is komen kijken. Ze heeft zich, geloof ik, zelfs nog netjes voorgesteld. Maar ik geloof dat ik een beetje druk was.
Achteraf kreeg ik mee dat de vacuümpomp al uitgepakt en klaarlag. Maar ik denk dat ik bij dat bericht dacht: "Dat wil ik niet". Of ik daar weer extra kracht van kreeg? Anders weet ik het ook niet te verklaren dat het toch nog goed doorzette. Onze kleine kwam steeds verder en verder.

Toen hebben ze me ook nog verdoofd voor de knip, omdat onze kleine toch wel groot leek te zijn. Maar gelukkig hebben ze zelfs geen knip hoeven zetten. Het laatste stukje ging zo mooi beheerst zeiden ze achteraf tegen me. Toen werd heel voorzichtig het hoofdje geboren. Tenminste, tot het neusje omat een schoudertje klem zat achter mijn schaambeen. Heel voorzichtig heeft de co-assistente toen iets geduwd zodat onze kleine toch nog verder kon.

Zodra onze uk geboren was en op m'n buik werd gelegd, dacht ik: wat zwaar! Zo'n verschil met het van binnen en van buiten dragen. Toen zeiden ze "het is een jongen". Daar was ik helemaal verrast door. Ik was nog zo aan het verwerken dat het een kind was: dat Jonne er was.
Geboren om 19.30 precies en 4485 gr. En dat je dan opeens zijn naam mag zeggen tegen iedereen...

Toen ik gehecht werd (5 inwendige hechtingen), werd Jonne gewogen, nagekeken en in bad gedaan. Hij kreeg de kleertjes aan die we al hadden uitgezocht: een wit pakje met rode sokjes gebreid door oma.
Daarna kreeg Roelof Jonne in de armen: ons mannetje. Eindelijk met z'n drietjes.
Nadat de placenta er was en het hechtavontuur hebben ze ons eerst maar eens een half uurtje met rust gelaten. We hebben wat gegeten (Roelof vooral) en ons mannetje bekeken. Daarna alle grootouders en zus gebeld. Maar pas nadat we zelf kennis hadden gemaakt. Dat had een van de zusters ons geadviseerd. Zo van: bellen komt zo meteen wel. Misschien kunnen jullie eerst zelf een beetje bijkomen.

Het was een best zware bevalling. Maar ik kijk met een goed gevoel terug. Het team in het ziekenhuis was bijzonder prettig (vier vrouwen) en Roelof was mijn steun en toeverlaat. Hem had ik nodig.

Tot zover mijn uitgebreide verhaal.
  vrijdag 5 november 2004 @ 12:46:53 #227
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_23095172
Kozakken, wat een mooie beschrijving van je bevalling. Fijn dat je er met een goed gevoel op terug kunt kijken. Qua ziekenhuiservaring geeft dit ook weer een beetje mooi tegenwicht tegen de verhalen van Luchtbel en Pluisje.

En dat nieuwe beleid van mensen maar door laten lopen, zelfs als het al twee weken na de uitgerekende datum is, dat zou toch eigenlijk weer teruggedraaid moeten worden, vind ik. Het is gewoon duidelijk uit alle verhalen hier (en uit eigen ervaring) dat de meeste moeders dat niet volhouden met alle gevolgen van dien.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  vrijdag 5 november 2004 @ 15:59:09 #228
103793 kozakken
Living the life
pi_23099387
Dank livelink. Het voelt ook goed om zo terug te kunnen kijken. Soms ook wel met ontzag als ik nadenk over het hele gebeuren. Vantevoren niet gedacht dat ik zoveel kracht in me had.

Sommig beleid is momenteel al gericht op tot 43 weken laten doorlopen. Ik ben daar absoluut geen voorstander van. Kan best zijn dat een natuurlijk ingezette bevalling het beste is, maar ze vergeten alle emotionele druk en alle toestanden rondom de gezondheid van het kindje.
De placenta van Jonne bijvoorbeeld was echt helemaal "op". Zwaar verkalkt enzo. Ik denk echt dat het niet veel langer had moeten duren.
Daar kijk ik met minder genoegen op terug. Het gesol in het ziekenhuis voor de bevalling.
  vrijdag 26 november 2004 @ 16:43:32 #229
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_23589843
Vanochtend hebben we in het ziekenhuis het gesprek gehad over de bevalling. Wat we daar te horen kregen hadden we niet verwacht. Het verhaal van de bevalling heb ik hier in dit topic nog niet eerder gedaan, omdat ik het verwerkingsproces wilde uitstellen tot ná dit gesprek. Het verhaal is nu compleet, dus kan ik het van me af gaan schrijven:

Ik was 42 wk en 4 dg zwanger, toen op 10 september 's ochtends om 8.00 uur de vliezen braken. Het vruchtwater was erg groen, dus Danyel had in het vruchtwater gepoept. Om ca. 09.00 uur waren we in het ziekenhuis en om 11.00 uur ben ik aan een infuus gelegd om e.e.a. te stimuleren. Om ca. 14.00 uur bleek dat toucheren te pijnlijk was, ook de weeën waren bijzonder pijnlijk dus kreeg ik een ruggenprik. De ontsluiting ging heel geleidelijk, om 21.00 uur was dit 8 cm, om 23.00 uur was dit 9 cm. Toen hebben ze besloten de pomp (ruggenprikverdoving) uit te zetten en de persweeën te laten beginnen.

Ik heb gesmeekt en gebeden om de pomp niet uit te zetten omdat ik voelde dat ik het niet zou redden, maar volgens de ass.arts en de verpleegkundige zeiden alle barende vrouwen dit en moest ik me geen zorgen maken, de oerkrachten zouden me niet in de steek laten. Die oerkrachten heb ik niet gekregen, men vertelde me hoe ik moest persen, en bij elke perswee moest ik stap-voor-stap voor mezelf herhalen wat ik moest doen. Ik had niet het gevoel dat het veel nut had.

Inmiddels zagen we dat de hartslag van Danyel achteruit ging. De ass. arts beoordeelde dit als niet zorgwekkend, dat hoorde er min of meer bij tijdens het persen.* De uitdrijving duurde al 1,5 uur, toen Danyel's hartslag heel laag werd. Dit was om 01.00 uur, en de gynaecoloog werd gebeld. Deze moest van huis komen en was er om ca. 01.20 uur. Hij heeft besloten tot verlossing middels de vacuumpomp, wat in eerste instantie niet lukte. Pas bij de tweede keer lukte het hem om Danyel geboren te laten worden.

Bij het ter wereld komen om 01.38 uur was Danyel een slappe, levenloze pop. Geen hartslag, geen ademhaling, dus de gyn ging reanimeren. Na ca. 8 minuten was er een hartslag en kwam de kinderarts om Danyel over te nemen. Even laten viel de ademhaling weer weg en kreeg Danyel erge stuipen. Hij werd aan de beademing gelegd en kreeg zware anti-epileptica toegediend.

Jeroen en ik bevonden ons toen nog op de verloskamer, omdat ik nog gehecht moest worden i.v.m. de knip. Jeroen, die de reanimatie van zo dichtbij had meegemaakt, was natuurlijk totaal van slag. Ik verkeerde nog in een soort roes en besefte maar half wat er gebeurde. Het enige dat ik vroeg was of het een jongetje of meisje was.

Hoe het daarna verder is gegaan hebben jullie kunnen lezen in Danyel's topic.

* Dit blijkt dus achteraf een zware inschattingsfout te zijn geweest. Gezien de omstandigheden (duur zwangerschap, vruchtwaterconditie) had er extra critisch naar Danyel's conditie moeten worden gekeken. Naderhand heeft men met een team de bevalling en de hartfilmpjes geëvalueerd, en geconcludeerd dat Danyel het al om middernacht erg moeilijk had. De pieken in de filmpjes duidden niet op herstel, maar op wanhopige pogingen van Danyel om het allemaal bij te sloffen. Het kereltje heeft dus enorm gevochten tijdens de uitdrijving, alleen heeft hij het niet lang genoeg vol kunnen houden.

Indien men om middernacht meteen de gyn had gebeld was Danyel waarschijnlijk zonder echte problemen geboren. Het is wrang dat een kleine, menselijke, fout zulke enorme gevolgen kan hebben. De persoon die de fout heeft gemaakt heeft het er erg moeilijk mee, heeft een groot schuldgevoel en krijgt therapie.

Wat wij met deze informatie gaan doen weten we nog niet. We gaan het allemaal laten bezinken. Er zijn mogelijkheden om een klacht in te dienen en het voor de tuchtcommissie te laten komen. Dit kan een procedure van jaren worden, die ons geheid veel energie gaat kosten. Energie die we beter in Danyel kunnen investeren?

We kunnen ook overwegen om met het ziekenhuis tot een schikking te komen. Niet dat wij onszelf willen verrijken, maar om in de toekomst meer mogelijkheden (middelen) te hebben het leven voor Danyel zo optimaal mogelijk te laten worden. Zeker gezien alle bezuinigingen in de zorg, en het feit dat ik minder zal kunnen werken dan verwacht, zal het allemaal al moeilijk genoeg worden.

Het gesprek van vanochtend heeft ons erg aangegrepen. We hebben geen wraakgevoelens o.i.d. naar de betrokkene toe, we hebben zelfs aangeboden met haar een gesprek aan te gaan als zij hier behoefte aan zou hebben.
De arts die het gesprek deed (die ook de verlossing en reanimatie heeft gedaan) is een fijne, eerlijke vent. We hebben geen moment het gevoel gehad dat we onheus bejegend werden.

Ik ben blij dat het nu achter de rug is (de herbeleving). Vanaf nu alleen nog maar vooruit kijken!
De situatie is zoals hij is, en wanneer ik aan Danyel denk en aan het onrecht wat hem is aangedaan, wil ik er gewoon voor hem zijn. Dat heeft hij meer dan ieder ander verdiend.
... ♥ ik mis je ♥
pi_23589926
Phluphy jeetje zeg, wat een intens verhaal. En dat het allemaal anders had kunnen zijn... Heel erg veel sterkte met het verdere verwerken hievan
Een beetje vreemd, maar wel lekker
  vrijdag 26 november 2004 @ 16:49:34 #231
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_23589947
Oh Fluf, ik zit de hele dag hier al aan te denken. 40 keer mail gecheckt in de hoop dat je iets gestuurd zou hebben zodat ik zeker widt dat je niet ingestort was....

Popje, ik weet gewoon niks meer te zeggen. Doe wat je dekt dat goed is en dat je dit meeneemt om belangrijke dingen voor Danyel te regelen in de toekomst lijkt me dat alleen maar goed. Sterkte
pi_23590024
Phluphy met tranen in mijn ogen lees ik jou verhaal, het onrecht, de pijn en de wanhoop van dat moment . Het had allemaal zo anders kunnen zijn zoals beefcake al zegt Ik vind het moeilijk om dingen te zeggen, bang dat ik het verkeerde zeg. Maar ik wil je heel veel sterkte wensen met het verwerken hier van.
pi_23591406
Pluphy, wat een verhaal zeg.. Het is zo oneerlijk en onwerkelijk dat het allemaal anders had kunnen zijn als die ass. arts het niet verkeerd had ingeschat. Natuurlijk is fouten maken menselijk maar ik vind het toch wel erg vaak gebeuren hoor, zeker ook met ass. artsen (kijk maar naar Luchtbel's verhaal). Wat kan het leven toch harde tikken uitdelen... Ik hoop dat jullie tot een schikking kunnen komen, want voor de zorg voor Danyel zal heel veel geld nodig zijn. Het maakt het niet goed, maar kan het wel makkelijker maken als je je dáár in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken en alle therapiën kunt betalen die er nodig kunnen zijn, of extra huishoudelijke hulp, of wat dan ook. Ik wil je wel adviseren om je hierin bij te laten staan door een letselschade advocaat als belangenbehartiger, die weten welke bedragen reeël zijn, en kunnen heel veel werk voor je uit handen nemen. In principe moet het ziekenhuis ook de kosten voor die advocaat vergoeden trouwens. Ook al gaat het nu allemaal in een goede sfeer, en worden jullie niet onheus bejegend, je weet zelf gewoon niets van dit soort situaties af en van de kosten die op jullie afkomen. En het zou zuur zijn als de schade straks veel hoger uit blijkt te vallen en Danyel meer zorg nodig heeft dan jullie nu denken, en dat dan alles al afgekocht is door het ziekenhuis voor een te laag bedrag. Maar goed, eerst maar de emotionele verwerking van dit verhaal op een rijtje zien te krijgen, en dan de financiële. Heel veel liefs en sterkte, en heel erg bedankt dat je de moeite hebt genomen ons weer op de hoogte te houden..
pi_23591922
Phluphy, wat een verhaal. Wel goed dat jullie nu een gesprek erover hebben gehad.
Die tip van Ladybos om ook met een advocaat te spreken lijkt me erg goed; die weet waarschijnlijk ook wel of de arts-assistent of de gyn zelf verantwoordelijk is voor de gemaakte fout (tenslotte is een arts-assistent nog in opleiding en ik denk dat hij daarom onder verantwoordelijkheid van de gyn valt). Het kan bijv ook al een beleidsfout van het ziekenhuis zelf zijn dat er geen gyn aanwezig is maar dat die van huis gebeld moest worden (al gebeurt dat heel veel, dat ze alles door studenten/stagiaires want dat is een arts-assistent laten opknappen).
Heel veel sterkte en bedankt voor de moeite om ons dit te vertellen.

/edit
Volgens de info die ik zo op internet vind valt een arts-assistent onder verantwoordelijkheid van een gynaecoloog. Zo eerlijk en fijn vind ik het niet als dat jullie niet verteld is.
Misschien zijn er ook mogelijkheden om het niet via de medische tuchtraad te regelen evt maar er een echte rechtszaak van te maken, waarbij je dus ook schadevergoeding kunt eisen (ipv een schikking). Dan is het ook geen "onder ons" gebeuren vd medische wereld.
Waarschijnlijk is het ziekenhuis ook wel verzekerd voor dit soort dingen, dus laat niet uit medelijden met de arts-assistent die het heel moeilijk heeft de zaak zitten...
Ik word er gewoon zo kwaad van, ik krijg gewoon de indruk dat jullie dat soort dingen wel verteld wordt om medelijden te wekken en een schikking te regelen zodat het ziekenhuis er makkelijk vanaf komt.

/edit
Dit is wel belangrijk bijv, een afspraak van de NVOG: Instructie voor arts-assistenten Obstetrie en Gynaecologie in niet-opleidingspraktijken. Ik denk dat hier wel info uit te halen is over verantwoordelijkheid, maar ik lees iig dat een arts-assistent altijd onder supervisie van een gyn valt.

/edit2
Mijn man zegt net dat een tijdje geleden bijv nog in het nieuws was dat arts-assistenten soms werkdagen draaien van 24 uur.

[ Bericht 13% gewijzigd door poemojn op 26-11-2004 18:54:55 ]
pi_23592802
Lieve Phluphy, wat verschrikkelijk moeilijk is dit toch. Ik heb er geen woorden voor. 1000 dingen dwarrelen door mijn hoofd maar ik kan ze maar niet in de juiste volgorde zetten...
Ik denk dat een of andere schikking wel op z'n plaats is. Wat betreft hulp en speciale voorzieningen mag het hem straks aan niets ontbreken. Daar kunnen ze op z'n minst voor zorgen.
Lieverd, dikke kus voor jou
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_23592995
Phluphy wat een bevalling!!
Waarom hebben ze je overgens langer als 42 weken laten lopen? Mijn beide zwangerschappen zijn 41 weken en 6 dagen en 1 van precies 42 weken geweest. Hier mocht het geen dag langer duren, anders zou ik ingeleid worden. Erg he dat de regelgeving daar niet overal het zelfde in is.

Heel veel stertkte bij het maken van de keuzes die je gaat maken
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
pi_23594056
jessie, het is steeds meer gewoonte om niet zo strak aan die 42 weken vast te houden (zolang het goed gaat met moeder & kind), vanuit het idee dat het over het algemeen beter blijkt te zijn als de bevalling uit zichzelf begint. maar het is wel erg zuur dat we hier nu al een paar verhalen kennen van mensen waarbij het toch echt duidelijk beter was geweest als er eerder was begonnen met inleiden.

phluphy, wat een ontzettend heftige bevalling , en wat vreselijk moeilijk dat Danyels slechte start en alle gevolgen daarvan dus puur door een menselijke inschattingsfout veroorzaakt zijn. heel goed dat jullie zo'n gesprek gehad hebben en uit je verhaal maak ik op dat ze jullie gelukkig wel heel open tegemoet zijn getreden (al vind ik poemojns redenering ook wel aannemelijk dus pas goed op dat jullie wel je eigen keuze maken in het al dan niet aanklagen van het ziekenhuis). sterkte.
  vrijdag 26 november 2004 @ 20:34:43 #238
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_23594608
Oh... ik zie dat ik een verkeerde indruk heb gewekt ten aanzien van de verantwoordelijkheid. Laat ik dat gelijk even uit de wereld helpen: de gyn heeft duidelijk aangegeven dat de eindverantwoordelijkheid bij hém ligt/lag. In mijn ogen betekent dit niet dat hém de inschattingsfout aangerekend kan worden. Hij gaf wel aan dat de betreffende assistent arts, die een ervaring heeft van 1 jaar, in zijn ogen voldoende capabel was. Misschien was dát zijn inschattingsfout?

Poemojn, ik geloof best dat ass. artsen regelmatig uitgebuit worden, maar in dit geval was dat niet het geval. Gedurende de bevalling heb ik met 3 ass. artsen te maken gehad, bij elke wisseling van de dienst een nieuwe.

Ik neem jullie tips en waarschuwingen m.b.t. een evt. gerechtelijke afwikkeling ter harte. Met name met betrekking tot het risico dat het ziekenhuis zich, door middel van een schikking, er op een voordelige manier van af zou willen maken. Echter, ik laat het onderwerp nog even rusten. Voorlopig wil ik me even richten op het welzijn van diegene die hier het meeste de dupe van is geworden.
... ♥ ik mis je ♥
  vrijdag 26 november 2004 @ 20:37:31 #239
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_23594676

Een heel dikke kus voor jullie! Doe wat goed voelt. En geef Danyel een pakkerdje!
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 26 november 2004 @ 20:45:12 #240
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_23594844
Het idee dat Danyel gezond had kunnen zijn als die inschattingsfout niet was gemaakt moet wel heel moeilijk te verteren zijn voor jullie En ook voor die assistent-arts, die krijgt niet voor niets therapie... Dat lijkt me echt heel moeilijk te verwerken. Ik wens jullie heel veel sterkte. Ik ben blij dat jullie het gevoel hebben dat je eerlijk en open wordt geïnformeerd door het ziekenhuis en dat zij hun verantwoording nemen. Zorg voor goede rechtshulp als je een schadevergoeding gaat eisen, zoals anderen ook al aangaven. Denk eraan dat het om hulp gedurende een lange periode zou kunnen gaan (hard maar helaas waar).

Dikke knuffel voor jullie alledrie!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_23594930
Lieve Fluf (en Jeroen) wat een verhaal. Ik denk heel veel aan jullie en ik hoop dat het vooruit kijken beter en beter zal lukken. Hele dikke voorr jullie drietjes
Winnares Dione-award '05, '06 en '07!
  † In Memoriam † vrijdag 26 november 2004 @ 21:21:58 #242
43556 miss_dynastie
pi_23595690
Fluf ......................... wat fijn dat er naar jullie gevoel oprecht met jullie gesproken is. Ik zou een eventuele procedure toch even laten wachten, jullie hebben al zoveel aan je hoofd op het moment, laat het eerst even bezinken... dikke
pi_23595970
Gelukkig Phluphy, het zou echt erg zijn als jullie nu ook nog tegengewerkt zouden worden door het ziekenhuis. Fijn dat dat niet het geval lijkt te zijn.
pi_23596500
Op zich vind ik het ook wel hoopvol stemmen dat er nog medici zijn die WEL uit durven te komen voor de fouten die ze maken (niet zoals die eikels bij Luchtbel). Te weten dat hij -als, als, als- er gewoon goed doorheen had kunnen komen lijkt me zo volkomen rot dat ik er geen woorden voor heb, ook voor die arts-assistente trouwens. Je zal zo'n fout maken, je zal de beschadiging van een babietje op je geweten hebben. En het zal jouw kind zijn wat op zo'n haast vluchtige manier voor het leven getekend is. *ril*.
  vrijdag 26 november 2004 @ 22:18:18 #245
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_23597092
Mijn hemel Phluphy... ik zit hier echt met het gevoel dat ik het even niet meer weet. Niet meer weet of ik woede voel, of verdriet, of juist dat machteloze gevoel.
Je schrijft het allemaal zo nuchter op, maar de ondertoon bibbert.

Wijffie jullie moeten helemaal zelf weten hoe jullie hier verder mee om willen gaan, ik hoop alleen dat je weet dat wat jullie ook beslissen, iedereen er volledig van overtuigd is dat jullie het beste voor Danyel doen. Ik had er persoonlijk nooit over gedacht om jullie aan te zien als verrijkers.

Heel veel succes met het nemen van deze belangrijke beslissingen en pas goed op jezelf.
Nogmaals dikke
Als je niet lacht, ben je dood.
  vrijdag 26 november 2004 @ 22:37:45 #246
67528 Loena-tik-
Nachtzustertje
pi_23597639
Phluphy ten eerste wat knap van je dat je je bevalling zo goed hebt kunnen verwoorden, lijkt me een hele stap voor je!!! Kan me er iets bij voorstellen(tenminste dat probeer ik dan) dat je het idee niet los kan laten van hadden ze maar eerder ingegrepen dan had...Verder wil ik me helemaal aansluiten bij de post van Ladybos, zij verwoordt precies wat er in mij opkwam toen ik je stukje las.
Het is niet jouw taak mij aardig te vinden, dat is mijn taak.
Hyves!
pi_23597902
Fluf, ik heb er geen woorden voor... Wat een schril contrast met mijn eigen bevalling
Ik zit weer met tranen in mijn ogen
  vrijdag 26 november 2004 @ 23:19:22 #248
67528 Loena-tik-
Nachtzustertje
pi_23598728
quote:
Op vrijdag 26 november 2004 18:24 schreef poemojn het volgende:
Phluphy, wat een verhaal. Wel goed dat jullie nu een gesprek erover hebben gehad.
Die tip van Ladybos om ook met een advocaat te spreken lijkt me erg goed; die weet waarschijnlijk ook wel of de arts-assistent of de gyn zelf verantwoordelijk is voor de gemaakte fout (tenslotte is een arts-assistent nog in opleiding en ik denk dat hij daarom onder verantwoordelijkheid van de gyn valt).
Wil ff "commentaar" leveren hoor (vergeef me, in dit geval is het wel van belang vind ik, voor het totaalplaatje) Je moet een arts-assistent niet zien als een stagiare, dit zijn namelijk de co-assistenten(deze mogen in het ziekenhuis praktisch niets, behalve er mooi bijstaan en vooral overal afblijven), ook hoeft het niet zo te zijn dat ze in opleiding zijn. Je moet het echt zien als een vak apart. Ze zijn wel al arts maar hebben nog geen specialisatie gedaan. Vaak zie je wel dat ze wel aan het specialiseren(dus in opleiding zijn), maar dat hoeft dus niet.
quote:
Het kan bijv ook al een beleidsfout van het ziekenhuis zelf zijn dat er geen gyn aanwezig is maar dat die van huis gebeld moest worden (al gebeurt dat heel veel, dat ze alles door studenten/stagiaires want dat is een arts-assistent laten opknappen).
Dit is eigenlijk standaard zo in voor zo ver ik weet alle ziekenhuizen, in de nachtelijke uren worden de verloskamers waargenomen door de arts-assistent. Dit is zelfs nog luxe want in veel streekziekenhuizen is er dan zelfs geen arts-assisten aanwezig maar alleen o.g-verpleegkundigen( gespecialiseerd verpleegkundige voor de verloskamers)
quote:
/edit
Volgens de info die ik zo op internet vind valt een arts-assistent onder verantwoordelijkheid van een gynaecoloog. Zo eerlijk en fijn vind ik het niet als dat jullie niet verteld is.
Misschien zijn er ook mogelijkheden om het niet via de medische tuchtraad te regelen evt maar er een echte rechtszaak van te maken, waarbij je dus ook schadevergoeding kunt eisen (ipv een schikking). Dan is het ook geen "onder ons" gebeuren vd medische wereld.
Waarschijnlijk is het ziekenhuis ook wel verzekerd voor dit soort dingen, dus laat niet uit medelijden met de arts-assistent die het heel moeilijk heeft de zaak zitten...
Ik word er gewoon zo kwaad van, ik krijg gewoon de indruk dat jullie dat soort dingen wel verteld wordt om medelijden te wekken en een schikking te regelen zodat het ziekenhuis er makkelijk vanaf komt.

/edit
Poemojn, ik denk dat ik je wel een beetje begrijp de boosheid om hoe dit heeft kunnen gebeuren, wat als enz, dat heb ik ook en iedereen op fok met ons denk ik, maar ik schrik ook een beetje van de negativiteit hiervan. Vooropgestelt dat het ontzettend verrotte klote is wat Phlups, Jeroen en Danyel is gebeurd, maar de verantwoordelijke arts heeft ook een probleem. Aangezien ze in alles open en eerlijk zijn geweest tegen Phlups denk ik werkelijk niet dat die opmerking als tranentrekker bedoeld is. Ik ben het overigens wel met je eens dat je er eventueel wel een zaak van zou kunnen maken, er is nu eenmaal een fout gemaakt met dramatische gevolgen op emotioneel vlak, maar zeer zeker ook gevolgen op financieel gebied en het zou niet eerlijk zijn als jullie daarvoor zouden moeten opdraaien.
quote:
/edit2
Mijn man zegt net dat een tijdje geleden bijv nog in het nieuws was dat arts-assistenten soms werkdagen draaien van 24 uur.
Is idd niet goed te praten dat dat soms gebeurd, zo kan iemand natuurlijk nooit alert genoeg zijn

Goed, wil het toch maar even uitspreken dan, ik hoop dat ik niemand(vooral Phlups natuurlijk) voor het hoofd stoot door deze kritische noot van mijn kant. Moest het toch voor mijn gevoel doen, misschien omdat ik aan de andere kant van de lijn heb gestaan. Of nee, eigenlijk er tussenin, tussen de patient die het slachtoffer is geworden( en haar kindje met haar) en de verantwoordelijke arts. De situatie waarin de patient zit en de situatie van de arts zijn natuurlijk in geen enkel opzicht te vergelijken, maar bij elke fout die er gemaakt werd heb ik moeten huilen om beide partijen.

Sow... en nu ga ik een sigaretje roken *naar gevoel in de buik heeft*

[ Bericht 3% gewijzigd door Loena-tik- op 26-11-2004 23:45:07 ]
Het is niet jouw taak mij aardig te vinden, dat is mijn taak.
Hyves!
  vrijdag 26 november 2004 @ 23:40:34 #249
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_23599130
Potverdikkie zeg Pluphy ik heb het warm en koud tegelijk en heb er gewoon geen woorden voor kan er niet bij en zit ook echt hoofd schuddend achter de comp.

Phluphy en Jeroen ik wens jullie heel veel sterkte toe. Danyel vent wat ben jij een krachtig mannetje wat een strijd moet jij jammer genoeg leveren om te mogen blijven. Ventje je kan het en dat heb je al bewezen ook kom op kerel je kan het
pi_23599160
Bedankt voor je reactie.
Het kan idd vrij negatief overkomen, dat komt ook door de negatieve verhalen die ik gehoord heb, en de ervaringen die ik zelf had toen Myrthe een weekendje ter observatie was opgenomen en ze tegen de afspraak in flesvoeding kreeg gewone Nutrilon, zonder checken of dat mocht, terwijl in mijn fam bijv koemelkallergie voorkomt. Ik heb zelf niet de ervaring dat er in een ziekenhuis echt geluisterd wordt naar of rekening gehouden wordt met de wensen vd ouders, dat speelt ook wel mee. Plus de keren dat ik meer van eea af bleek te weten dan de behandelend arts, dat wekt ook weinig vertrouwen (bij mij).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')