abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_20399552
quote:
Op vrijdag 2 juli 2004 22:49 schreef Allan24 het volgende:
Ik dacht bij het openen van dit topic serieus aan

[afbeelding]
Ik ook
Those who know do not speak
Those who speak do not know
  dinsdag 6 juli 2004 @ 21:24:25 #27
63900 xelzix
Get on with it!
pi_20448699
ik heb de prei variant nog niet gezien...

spekjes uitbakken, in dezelfde pan (evt. vet afgieten) de gesneden en gewassen prei er bij doen, zacht laten worden, cashewnoten erbij, als die warm zijn creme fraiche toevoegen (of slagroom als je voor veel mensen kookt) + flinke scheut yoghurt. pasta erbij, klaar.
I can resist everything but temptation.
  woensdag 7 juli 2004 @ 18:46:10 #28
81996 Bond
License to kill
pi_20470657
*tvp, is altijd handig dit soort dingen.
Geen commentaar
  donderdag 8 juli 2004 @ 10:48:20 #29
17114 Pistol_Pete
Hard to be a saint in the city
pi_20483956
Variant op dit gerecht:

In een pan wat pasta (Tagiatelli oid) koken. In een wok eerst wat knofook en sjalotjes bakken (2min ongeveer), daarna gefaseerd verse spinazie erbij gooien. Als alle spinazie erbij zit wat hamreepjes erbij gooien. Daarna in blokjes gesneden morzarella en een paar scheppen pesto er doorheen roeren. Daarna de Tagiatelli er bij doen en ff roeren. Klaar binnen 10min. Gezond, lekker en simpel

tevens ook tvp
[b]Stay Hard, Stay Hungry, Stay Alive[/b]
pi_20496422
quote:
Op dinsdag 6 juli 2004 21:24 schreef xelzix het volgende:
+ flinke scheut yoghurt.
Yoghurt erbij? In de pan op het vuur?
  vrijdag 9 juli 2004 @ 00:58:44 #31
17573 Magics
Ergens ver weg....
pi_20502356
Toevallig, ik heb dit gerecht ook van een huisgenoot geleerd, maar dan een iets vollere variatie. Buiten de spekjes, boursin en spinazi, ook wat geruld gehakt, gesneden uien en champignons erdoorheen. Een zeeeeeeeeer smaakvol en erg vullend gerecht !! Jammie !
....in de donkere nacht.
  vrijdag 9 juli 2004 @ 14:47:48 #32
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_20511680
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 01:20 schreef SadKingBilly het volgende:
blabla
Wij maken het met de jaarclub vaak met broccoli en gerookte zalm (uiteraard van de Euroshopper), ook heel lekker... Beetje citroensap erbij en het wordt nog culinair verantwoord ook..
Nulla verba sed acta
  vrijdag 9 juli 2004 @ 14:52:26 #33
6724 Ripley
Smikeslut.
pi_20511812
Mijn zusje maakt regelmatig lauwwarme pastasalade:

Knoflook kneuzen en in olijfolie laten trekken.
Penne koken.
Pijnboompitten roosteren zonder boter en olie in de pan.
Penne mixen met rucola, zongedroogde tomaatjes, mozarrelle en pijnboompitten, olijfolie er overheen gieten (de gekneusde knoflook blijft achter).

Beetje parmezaanse kaas erover
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
  Moderator / Miss SHO vrijdag 9 juli 2004 @ 14:53:39 #34
22592 crew  Ole
pi_20511841
quote:
Op vrijdag 9 juli 2004 14:52 schreef Ripley het volgende:
Mijn zusje maakt regelmatig lauwwarme pastasalade:

Knoflook kneuzen en in olijfolie laten trekken.
Penne koken.
Pijnboompitten roosteren zonder boter en olie in de pan.
Penne mixen met rucola, zongedroogde tomaatjes, mozarrelle en pijnboompitten, olijfolie er overheen gieten (de gekneusde knoflook blijft achter).

Beetje parmezaanse kaas erover
Lekker ..
maar pst dit nog wel binnen het studentenbudget
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 9 juli 2004 @ 15:15:31 #35
45698 thomas26
Huisnummer
pi_20512408
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 01:20 schreef SadKingBilly het volgende:
Ik neem het liefst penne of wan die wokkelpasta (hoe die dingen dan ook heten )
in 7 minuten al dente koken, ondertussen de spekkies uitbakken, pasta afgieten, in de magnetron opgewarmde spinazie erdoor (afgegoten!), de spekkies erdoor en tenslotte nog een kuipje kruidenkaas zoals Miree of Paturain.
Dit is nog steeds één van mijn favorieten
If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it.
The long term benefits of sunscreen have been proved by scientists.
Deviantart
  vrijdag 9 juli 2004 @ 15:23:48 #36
45698 thomas26
Huisnummer
pi_20512592
Roerbakmie en Roerbak Spirelli zijn twee pasta’s voor de wok. U hoeft ze niet vooraf te koken. Voeg ze samen met groenten, vlees of vis in een hoge pan of wok en voeg water toe. In enkele minuten heeft u een eenpansgerecht klaar. Snel en gemakkelijk, maar ook licht en gezond. Bij het roerbakken (al roerend bakken) heb je weinig olie of vet, maar ook weinig baktijd nodig, zodat smaak en vitaminen optimaal bewaard blijven.



Hierbij soepgroenten uit de diepvriezer (is veel goedkoeper dan "echte" wokgroenten)
Met spekjes of kippeblokjes
En Calvé saus


Lekker
If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it.
The long term benefits of sunscreen have been proved by scientists.
Deviantart
  vrijdag 9 juli 2004 @ 18:23:24 #37
17573 Magics
Ergens ver weg....
pi_20515903
quote:
Op vrijdag 9 juli 2004 15:23 schreef thomas26 het volgende:
Roerbakmie en Roerbak Spirelli zijn twee pasta’s voor de wok. U hoeft ze niet vooraf te koken. Voeg ze samen met groenten, vlees of vis in een hoge pan of wok en voeg water toe. In enkele minuten heeft u een eenpansgerecht klaar. Snel en gemakkelijk, maar ook licht en gezond. Bij het roerbakken (al roerend bakken) heb je weinig olie of vet, maar ook weinig baktijd nodig, zodat smaak en vitaminen optimaal bewaard blijven.

[afbeelding]

Hierbij soepgroenten uit de diepvriezer (is veel goedkoeper dan "echte" wokgroenten)
Met spekjes of kippeblokjes
En Calvé saus
[afbeelding]

Lekker
mmm lijkt me ook lekker
....in de donkere nacht.
  vrijdag 9 juli 2004 @ 18:27:19 #38
7352 kamagurka
psy-gothic
pi_20515968
Gadverdamme!!
Weer een bewijs dat studenten ab-so-luut niet kunnen koken
Domheid is de geestelijk vader van arrogantie
pi_20527618
quote:
Op vrijdag 9 juli 2004 18:27 schreef kamagurka het volgende:
Gadverdamme!!
Weer een bewijs dat studenten ab-so-luut niet kunnen koken
Koks zijn toch ooit ook student geweest?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_20530858
quote:
Op zaterdag 10 juli 2004 12:08 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Koks zijn toch ooit ook student geweest?
Horeca-opleiding is klaarblijkelijk nog wel wat anders als rechten of economie oid...

Goed koken is sowieso iets wat in je vingers (en hoofd) zit of niet... slechts weinigen snappen dat.
Domheid is de geestelijk vader van arrogantie
pi_20531007
quote:
Op zaterdag 10 juli 2004 15:05 schreef kamagurka het volgende:
Horeca-opleiding is klaarblijkelijk nog wel wat anders als rechten of economie oid...

Goed koken is sowieso iets wat in je vingers (en hoofd) zit of niet... slechts weinigen snappen dat.
Humor snappen ook niet zoveel mensen...

Niet alle koks kunnen super koken, en niet alle studenten koken super slecht.
Daarbij komt dat het vaak goedkoop moet zijn voor de studenten...


Maar ontopic, wel eens geprobeerd met een blikje tonijn?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 11 juli 2004 @ 15:30:22 #42
7352 kamagurka
psy-gothic
pi_20551686
quote:
Op zaterdag 10 juli 2004 15:13 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Humor snappen ook niet zoveel mensen...

Niet alle koks kunnen super koken, en niet alle studenten koken super slecht.
Daarbij komt dat het vaak goedkoop moet zijn voor de studenten...


Maar ontopic, wel eens geprobeerd met een blikje tonijn?
Maar de meeste koks kunnen aanzienlijk beter koken dan de meeste studenten

Pasta met tonijn is wel okee, alleen vind ik het dan koud lekkerder. Met kappertjes en een lekker bernadaise/mosterd sausje
Domheid is de geestelijk vader van arrogantie
  zondag 11 juli 2004 @ 19:35:46 #43
45698 thomas26
Huisnummer
pi_20556606
Meer lekkere eenvoudige gerechten: studentenkeuken
If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it.
The long term benefits of sunscreen have been proved by scientists.
Deviantart
  donderdag 15 juli 2004 @ 20:21:34 #44
51671 hellmondunited
Mountainbike Junk
pi_20649394
tvp voor deze student
OJAAJOH?
pi_20649417
quote:
Op donderdag 1 juli 2004 01:20 schreef SadKingBilly het volgende:
Wie kent nog meer (of liever, wie kent niét ) het ultieme studentengerecht? Gaat nooit vervelen, is in nog geen tien minuten klaar, kost minder dan 2,50 (voor 2 pers) en heeft maar 2 pannetjes nodig?

Ik neem het liefst penne of wan die wokkelpasta (hoe die dingen dan ook heten )
in 7 minuten al dente koken, ondertussen de spekkies uitbakken, pasta afgieten, in de magnetron opgewarmde spinazie erdoor (afgegoten!), de spekkies erdoor en tenslotte nog een kuipje kruidenkaas zoals Miree of Paturain.

Alles flink door elkaar scheppen, serveren in diepe borden met een lepel

Wie heeft er nog meer van dit soort heel simpele maar erg lekkere recepten, en waar ken je die van? Het recept hierboven heb ik van mijn ex, die in Groningen studeert; zij had het van een huisgenoot.

Het idee achter dit topic is zoveel mogelijk recepten te verzamelen die wel goed vullen maar weinig tijd & geld kosten om klaar te maken, weinig afwas opleveren en dus zeer geschikt zijn voor als je moe thuis komt en geen zin meer hebt om een 4-sterren diner te bereiden
Simpel maar lekker. Dit ga ik zeker ook eens proberen
#geen
pi_20661644
quote:
Op vrijdag 9 juli 2004 18:27 schreef kamagurka het volgende:
Gadverdamme!!
Weer een bewijs dat studenten ab-so-luut niet kunnen koken
pi_20661679
quote:
Op donderdag 15 juli 2004 20:22 schreef DuchessX het volgende:

[..]

Simpel maar lekker. Dit ga ik zeker ook eens proberen
Ik zou er echt wat meer door gooien hoor.
Met name champignons. Maar ook ui of stukjes bloemkool/brocollie kan.
pi_20672502
Pasta met spinaziesaus: Lekker! Kan ook goed met blauwe kaas door de spinazie. Zonder spekjes ook lekker, met champions en/of kipfilet en/of geroosterde pijnboompitten.

Ander makkelijk snel gerecht:
Diepvries zak rosti of ander diepvries-aardappelgerecht (griekse aardappelschotel bijvoorbeeld).
Bakken in pan, eventueel met wat groenten zoals paprika, uitje, knoflook etc.
Rookworst in kleine stukjes snijen, erbij in, doorwarmen, klaar.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_20674694
Pizza van het huismerk
pi_20682368
quote:
Op zondag 11 juli 2004 15:30 schreef kamagurka het volgende:

[..]

Maar de meeste koks kunnen aanzienlijk beter koken dan de meeste studenten

Pasta met tonijn is wel okee, alleen vind ik het dan koud lekkerder. Met kappertjes en een lekker bernadaise/mosterd sausje
Bedoel je béarnaise? Want bernadaise heb ik nog nooit van gehoord hoor...

(en dat van iemand die commentaar geeft op de culinaire mogelijkheden van de student )
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')