abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 19 juni 2007 @ 23:11:43 #241
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_50634320
Ik wil nog een keer zeebrasemfilet met venkelrisotto maken, heb het een paar maanden geleden gegeten in het Amstel hotel en ondanks dat ik niet van vis houdt (behalve tonijn en zalm) smaakte het echt super.
Het zal waarschijnlijk niet in de buurt komen van wat ik daar gegeten heb, maar ik wil het allicht proberen.
  woensdag 20 juni 2007 @ 07:43:54 #242
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_50640921
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 16:38 schreef Greys het volgende:

[..]



Heb er zojuist al eentje gekocht bij de Marskramer. Ik ben gelukkiggggg
Hebben ze em daar van dat merk "misto" ? En hoe duur is ie daar??
It's all a blur!!!
pi_50641133
Ik doe even een snelle tvp (en dan ga ik straks teruglezen).
Ik heb namelijk geen grillpan, maar een bbq naast mijn fornuis (een watergrill). Ik gebruik dat ding iedere dag en heb in de loop van de tijd al wel wat lekkere recepten gebruikt!

Maar nu.........eerst maar eens naar het werk (snif).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:28:25 #244
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50653329
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 07:43 schreef xxjosjex het volgende:

[..]

Hebben ze em daar van dat merk "misto" ? En hoe duur is ie daar??
Ik denk dat ze een grillpan heeft gekocht, en geen Misto Gourmet Sprayer
Confidence through competence
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:30:20 #245
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50653406
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 15:22 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ja, moet je doen
Vooral als je botulisme wilt oplopen

Zoek even goed uit hoe het veilig kan(goed verwarmen bijvoorbeeld) voordat je zoiets post
hoe werkt dat dan
heb er nog nooit van gehoord nl.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:36:30 #246
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50653615
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 14:30 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

hoe werkt dat dan
heb er nog nooit van gehoord nl.
Hoe werkt wat? Botulisme of het correct inmaken?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:36:55 #247
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50653628
Kan ik knoflook bewaren in olie?
Knoflook kan bewaard worden in olie, MAAR probeer dit niet zelf te doen!
Ongeacht de potentiële smaak, is knoflook een licht zure groente. De pH van knoflook varieert tussen de 5.3 en de 6.3. Zoals bij alle licht zure groenten, kan in knoflook groei plaatsvinden van Clostridium botulinum, onder gunstige omstandigheden. Deze omstandigheden doen zich voor tijdens het thuis inmaken en onjuiste bereiding van verse kruiden en knoflook in olie mengsels.
Vocht, kamertemperatuur, afwezigheid van zuurstof en een licht zure omgeving bevorderen de groei van Clostridium botulinum . Wanneer dit organisme groeit, produceert het een potentieel toxine dat zuigelingen botulisme veroorzaakt. Wanneer de ziekte niet behandeld wordt, kan dit resulteren in de dood binnen een paar dagen na consumptie van het besmette voedsel.
Knoflook in olie dat bewaard wordt bij kamertemperatuur vormt de ideale omstandigheden voor de productie van het botulisme toxine (licht zuur, geen zuurstof en hoge temperatuur). Hetzelfde gevaar geldt voor geroosterde knoflook in olie. Sinds 1980 zijn er tenminste drie uitbraken van botulisme gerapporteerd die in verband gebracht werden met zelf ingemaakte knoflook.

Knoflook in olie bewaren leidt tot botulisme
Het voedingscentrum raadt ten zeerste af knoflookteentjes in olie te bewaren. Op verse knoflook kunnen sporen voorkomen van de bacterie Clostridium botulinium. Deze bacterie vermenigvuldigt zich wanneer de knoflook wordt bewaard in olie. De bacterie maakt een gifstof aan die botulisme kan veroorzaken.
Botulisme is een zeer ernstige voedselvergiftiging, die vroeger regelmatig slachtoffers maakte. Het risico op botulisme door zelfgemaakte knoflookolie is te verkleinen door:
- knoflookteentjes na twee tot drie dagen uit de olie te halen. Gebruik deze teentjes alleen nog in warme gerechten: verhitting boven 80 °C doodt het gif dat de bacterie maakt.
- de knoflookolie in de koelkast te bewaren en ten hoogste twee tot drie weken.
Knoflookazijn is wel veilig: de botulismebacterie groeit in azijn niet verder.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:37:36 #248
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50653660
vroeg me af hoe het zat met het botulisme, nooit geweten!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:43:33 #249
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50653854
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 14:37 schreef MissyMirjaM het volgende:
vroeg me af hoe het zat met het botulisme, nooit geweten!
Het gebeurt ook niet met ieder potje. Maar ik zou het risico niet lopen.
Ik lees nog een artikeltje uit 2003 waarbij een knakker 4 teentjes met botulisme had gegeten.

Na 14 dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen had 'ie het net overleefd

Meestal is het niet zo'n probleem want als je de knoflook meebakt/kookt dan is het heet genoeg om de botulisme de nek om te draaien. Maarja...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:44:42 #250
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_50653892
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 14:28 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Ik denk dat ze een grillpan heeft gekocht, en geen Misto Gourmet Sprayer
It's all a blur!!!
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:49:09 #251
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50654047
ik gebruik ook vaak genoeg knoflook rauw, in dipsausjes enzo
dat zou ik dan eerst moeten afspoelen, of werkt dat niet zo, zit het er dan echt in
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:53:10 #252
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50654183
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 14:49 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik gebruik ook vaak genoeg knoflook rauw, in dipsausjes enzo
dat zou ik dan eerst moeten afspoelen, of werkt dat niet zo, zit het er dan echt in
Nee, knoflook kun je gewoon rauw eten. Maar je moet het niet een paar dagen in de olie stoppen...(lees anders het artikeltje nog eens )
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 20 juni 2007 @ 15:17:39 #253
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_50655062
Ik heb weleens gehoord dat het wel kan, maar dat je de teentjes er na een tijdje uit moet halen
  woensdag 20 juni 2007 @ 15:20:17 #254
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50655164
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 15:17 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb weleens gehoord dat het wel kan, maar dat je de teentjes er na een tijdje uit moet halen
Ja..en je moet ze daarna verhitten. Of de olie+teentjes verhitten en dan kun je het wel gewoon lang bewaren.

Maar dit gaat allemaal een beetje voorbij aan de grillpandiscussie
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 20 juni 2007 @ 18:17:47 #255
163650 Greys
pi_50660661
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 07:43 schreef xxjosjex het volgende:

[..]

Hebben ze em daar van dat merk "misto" ? En hoe duur is ie daar??
De grillpan is van Tomado (gegoten aluminium?) en kost ¤ 19,95.
Eerst deze maar eens proberen voordat ik op duurdere over ga
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  woensdag 20 juni 2007 @ 21:38:01 #256
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50670012
^^ aj, je hebt er toch geeneen gekocht met een teflon laag?

Teflon laat los op de temperaturen waarop je grillt, en dat is nu niet het gezondste wat er is. Er is maar een goede grillpan, en dat is een gietijzeren grillpan....
Confidence through competence
pi_50671802
dan ben ik denk dus teflon van de ikea aan het eten?... welk merk grillpan heb jij sterotomy?
  woensdag 20 juni 2007 @ 22:32:46 #258
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50672773
Geenmerk, gietijzeren grillpan, Blokker.
Confidence through competence
  woensdag 20 juni 2007 @ 22:40:17 #259
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_50673168
Grillpannen met teflon moet je inderdaad niet al te heet laten worden.
maar op lagere temperaturen kan je ook nog genoeg grillen.

Ik heb er 2, een met teflon en de gietijzeren van de blokker (¤3,99), toch handig als je ale kanten op kan en sommige gerechten blijven in de gietijzeren grillpan aan de bodem plakken (vis vooral en gemarineerde gerechten)
  donderdag 21 juni 2007 @ 01:58:55 #260
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_50679540
Vandaag overigens een kalkoenbiefstukje in de grillpan gebakken, had er vantevoren ketjap op gedaan en dat werd een aangebrande harde zwarte laag op de kalkoen.
Hoe kan ik dit voorkomen?
Olie toevoegen aan de ketjap ofzo? of alleen eerst afdeppen met keukenpapier?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 juni 2007 @ 14:16:55 #261
163650 Greys
pi_50690989
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 21:38 schreef Stereotomy het volgende:
^^ aj, je hebt er toch geeneen gekocht met een teflon laag?

Teflon laat los op de temperaturen waarop je grillt, en dat is nu niet het gezondste wat er is. Er is maar een goede grillpan, en dat is een gietijzeren grillpan....
Het staat niet in de beschrijving, nergens staat het woord teflon of anti-aanbaklaag.
Er staat 'giet-aluminium'. Maar misschien dat er stiekem toch een teflon laag op zit? Hoe kom ik daar dan achter als het er niet bij staat?

Gisteren gebruikt met kipfilets (eerst in drieën gesneden). Het ging echt super! Er kwam geen walm vanaf of wat dan ook. Ik had hem even met een keukenpapiertje met olijfolie ingesmeerd en ik kreeg prachtige gegrillde kipjes met bruine streepjes (geen zwarte streepjes ).
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_50691126
Mijn "lieve" huisgenootje heeft ook maar even mijn pannen (waaronder mijn grillpan) in de week gezet met zeep.

Kan ik vanmiddag hem dus weer opnieuw oliën... GRRRR
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 juni 2007 @ 14:21:24 #263
163650 Greys
pi_50691152
Ahhhh Underdoggy, ze bedoelde het vast hartstikke goed....
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 7 juli 2007 @ 14:02:12 #264
163650 Greys
pi_51230221
Heb ik nou heel het topic gekilld?

Wordt er niet meer gegrilld? Ik heb hem nu een paar weken en ik zou niet meer zonder willen
Gister lekkere visschotel gemaakt, stukje zalm, stukje tilapia, paar grote gamba's, lekker in de grillpan.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_51232359
Lekker hoor, wij grillen eigenlijk standaard ons vlees en vis
pi_51254798
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 14:16 schreef Greys het volgende:

[..]

Het staat niet in de beschrijving, nergens staat het woord teflon of anti-aanbaklaag.
Er staat 'giet-aluminium'. Maar misschien dat er stiekem toch een teflon laag op zit? Hoe kom ik daar dan achter als het er niet bij staat?

Gisteren gebruikt met kipfilets (eerst in drieën gesneden). Het ging echt super! Er kwam geen walm vanaf of wat dan ook. Ik had hem even met een keukenpapiertje met olijfolie ingesmeerd en ik kreeg prachtige gegrillde kipjes met bruine streepjes (geen zwarte streepjes ).
Aluminium voor pannen wordt altijd op een of andere manier afgewerkt. Kaal aluminium is giftig gebleken. Meestal zit er een antiaanbaklaag overheen, maar andere methodes zijn coaten (niet geschikt voor bakken), omkapselen met RVS of anodiseren. Gietaluminium zal van de eerste soort zijn.

Een van geëmailleerd gietijzer is goed voor algemeen gebruik. Voor zeer tere dingen kan je ook gaan kijken naar geanodiseerde aluminium pannen. (oa van Calphalon) Die bakken minder aan dan gietijzer, maar hebben niet de loslatende teflon laag. Ze zijn wel flink duurder dan een doorsnee gietijzer grilplaatje.
pi_51256371
die teflonlaag wil je toch juist NIET aangezien je wilt dat het wat aanbakt?
pi_51265740
quote:
Op zondag 8 juli 2007 12:19 schreef Underdoggy het volgende:
die teflonlaag wil je toch juist NIET aangezien je wilt dat het wat aanbakt?
De massa blijkt gehersenspoelt door tefal. Dat merk ik iedere dag op mijn werk (ik werk in een kookwinkel). Grill pannen met anti aanbaklaagjes zijn alleen maar bruikbaar voor groenten en hele tere vissoorten die je op een lagere temperatuur grilt. Biefstuk bijvoorbeeld grill je op 220-250 graden, een temperatuur dat de meeste teflon laagjes doet verbranden.
pi_51273855
Hoe denk je over deze pan dan? Zou dat een goede zijn?
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  zondag 8 juli 2007 @ 22:55:34 #270
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_51274216
quote:
Op zondag 8 juli 2007 22:46 schreef beunkster het volgende:
Hoe denk je over deze pan dan? Zou dat een goede zijn?
quote:
• Guaranteed not to warp
Mèn, da's maar goed ook, anders kun je je voedsel na 15 minuten bij Alpha Centuauri ophalen

Confidence through competence
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')