abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 19 juni 2007 @ 23:11:43 #241
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_50634320
Ik wil nog een keer zeebrasemfilet met venkelrisotto maken, heb het een paar maanden geleden gegeten in het Amstel hotel en ondanks dat ik niet van vis houdt (behalve tonijn en zalm) smaakte het echt super.
Het zal waarschijnlijk niet in de buurt komen van wat ik daar gegeten heb, maar ik wil het allicht proberen.
  woensdag 20 juni 2007 @ 07:43:54 #242
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_50640921
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 16:38 schreef Greys het volgende:

[..]



Heb er zojuist al eentje gekocht bij de Marskramer. Ik ben gelukkiggggg
Hebben ze em daar van dat merk "misto" ? En hoe duur is ie daar??
It's all a blur!!!
pi_50641133
Ik doe even een snelle tvp (en dan ga ik straks teruglezen).
Ik heb namelijk geen grillpan, maar een bbq naast mijn fornuis (een watergrill). Ik gebruik dat ding iedere dag en heb in de loop van de tijd al wel wat lekkere recepten gebruikt!

Maar nu.........eerst maar eens naar het werk (snif).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:28:25 #244
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50653329
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 07:43 schreef xxjosjex het volgende:

[..]

Hebben ze em daar van dat merk "misto" ? En hoe duur is ie daar??
Ik denk dat ze een grillpan heeft gekocht, en geen Misto Gourmet Sprayer
Confidence through competence
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:30:20 #245
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50653406
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 15:22 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ja, moet je doen
Vooral als je botulisme wilt oplopen

Zoek even goed uit hoe het veilig kan(goed verwarmen bijvoorbeeld) voordat je zoiets post
hoe werkt dat dan
heb er nog nooit van gehoord nl.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:36:30 #246
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50653615
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 14:30 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

hoe werkt dat dan
heb er nog nooit van gehoord nl.
Hoe werkt wat? Botulisme of het correct inmaken?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:36:55 #247
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50653628
Kan ik knoflook bewaren in olie?
Knoflook kan bewaard worden in olie, MAAR probeer dit niet zelf te doen!
Ongeacht de potentiële smaak, is knoflook een licht zure groente. De pH van knoflook varieert tussen de 5.3 en de 6.3. Zoals bij alle licht zure groenten, kan in knoflook groei plaatsvinden van Clostridium botulinum, onder gunstige omstandigheden. Deze omstandigheden doen zich voor tijdens het thuis inmaken en onjuiste bereiding van verse kruiden en knoflook in olie mengsels.
Vocht, kamertemperatuur, afwezigheid van zuurstof en een licht zure omgeving bevorderen de groei van Clostridium botulinum . Wanneer dit organisme groeit, produceert het een potentieel toxine dat zuigelingen botulisme veroorzaakt. Wanneer de ziekte niet behandeld wordt, kan dit resulteren in de dood binnen een paar dagen na consumptie van het besmette voedsel.
Knoflook in olie dat bewaard wordt bij kamertemperatuur vormt de ideale omstandigheden voor de productie van het botulisme toxine (licht zuur, geen zuurstof en hoge temperatuur). Hetzelfde gevaar geldt voor geroosterde knoflook in olie. Sinds 1980 zijn er tenminste drie uitbraken van botulisme gerapporteerd die in verband gebracht werden met zelf ingemaakte knoflook.

Knoflook in olie bewaren leidt tot botulisme
Het voedingscentrum raadt ten zeerste af knoflookteentjes in olie te bewaren. Op verse knoflook kunnen sporen voorkomen van de bacterie Clostridium botulinium. Deze bacterie vermenigvuldigt zich wanneer de knoflook wordt bewaard in olie. De bacterie maakt een gifstof aan die botulisme kan veroorzaken.
Botulisme is een zeer ernstige voedselvergiftiging, die vroeger regelmatig slachtoffers maakte. Het risico op botulisme door zelfgemaakte knoflookolie is te verkleinen door:
- knoflookteentjes na twee tot drie dagen uit de olie te halen. Gebruik deze teentjes alleen nog in warme gerechten: verhitting boven 80 °C doodt het gif dat de bacterie maakt.
- de knoflookolie in de koelkast te bewaren en ten hoogste twee tot drie weken.
Knoflookazijn is wel veilig: de botulismebacterie groeit in azijn niet verder.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:37:36 #248
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50653660
vroeg me af hoe het zat met het botulisme, nooit geweten!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:43:33 #249
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50653854
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 14:37 schreef MissyMirjaM het volgende:
vroeg me af hoe het zat met het botulisme, nooit geweten!
Het gebeurt ook niet met ieder potje. Maar ik zou het risico niet lopen.
Ik lees nog een artikeltje uit 2003 waarbij een knakker 4 teentjes met botulisme had gegeten.

Na 14 dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen had 'ie het net overleefd

Meestal is het niet zo'n probleem want als je de knoflook meebakt/kookt dan is het heet genoeg om de botulisme de nek om te draaien. Maarja...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:44:42 #250
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_50653892
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 14:28 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Ik denk dat ze een grillpan heeft gekocht, en geen Misto Gourmet Sprayer
It's all a blur!!!
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:49:09 #251
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50654047
ik gebruik ook vaak genoeg knoflook rauw, in dipsausjes enzo
dat zou ik dan eerst moeten afspoelen, of werkt dat niet zo, zit het er dan echt in
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:53:10 #252
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50654183
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 14:49 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik gebruik ook vaak genoeg knoflook rauw, in dipsausjes enzo
dat zou ik dan eerst moeten afspoelen, of werkt dat niet zo, zit het er dan echt in
Nee, knoflook kun je gewoon rauw eten. Maar je moet het niet een paar dagen in de olie stoppen...(lees anders het artikeltje nog eens )
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 20 juni 2007 @ 15:17:39 #253
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_50655062
Ik heb weleens gehoord dat het wel kan, maar dat je de teentjes er na een tijdje uit moet halen
  woensdag 20 juni 2007 @ 15:20:17 #254
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50655164
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 15:17 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb weleens gehoord dat het wel kan, maar dat je de teentjes er na een tijdje uit moet halen
Ja..en je moet ze daarna verhitten. Of de olie+teentjes verhitten en dan kun je het wel gewoon lang bewaren.

Maar dit gaat allemaal een beetje voorbij aan de grillpandiscussie
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 20 juni 2007 @ 18:17:47 #255
163650 Greys
pi_50660661
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 07:43 schreef xxjosjex het volgende:

[..]

Hebben ze em daar van dat merk "misto" ? En hoe duur is ie daar??
De grillpan is van Tomado (gegoten aluminium?) en kost ¤ 19,95.
Eerst deze maar eens proberen voordat ik op duurdere over ga
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  woensdag 20 juni 2007 @ 21:38:01 #256
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50670012
^^ aj, je hebt er toch geeneen gekocht met een teflon laag?

Teflon laat los op de temperaturen waarop je grillt, en dat is nu niet het gezondste wat er is. Er is maar een goede grillpan, en dat is een gietijzeren grillpan....
Confidence through competence
pi_50671802
dan ben ik denk dus teflon van de ikea aan het eten?... welk merk grillpan heb jij sterotomy?
  woensdag 20 juni 2007 @ 22:32:46 #258
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50672773
Geenmerk, gietijzeren grillpan, Blokker.
Confidence through competence
  woensdag 20 juni 2007 @ 22:40:17 #259
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_50673168
Grillpannen met teflon moet je inderdaad niet al te heet laten worden.
maar op lagere temperaturen kan je ook nog genoeg grillen.

Ik heb er 2, een met teflon en de gietijzeren van de blokker (¤3,99), toch handig als je ale kanten op kan en sommige gerechten blijven in de gietijzeren grillpan aan de bodem plakken (vis vooral en gemarineerde gerechten)
  donderdag 21 juni 2007 @ 01:58:55 #260
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_50679540
Vandaag overigens een kalkoenbiefstukje in de grillpan gebakken, had er vantevoren ketjap op gedaan en dat werd een aangebrande harde zwarte laag op de kalkoen.
Hoe kan ik dit voorkomen?
Olie toevoegen aan de ketjap ofzo? of alleen eerst afdeppen met keukenpapier?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 juni 2007 @ 14:16:55 #261
163650 Greys
pi_50690989
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 21:38 schreef Stereotomy het volgende:
^^ aj, je hebt er toch geeneen gekocht met een teflon laag?

Teflon laat los op de temperaturen waarop je grillt, en dat is nu niet het gezondste wat er is. Er is maar een goede grillpan, en dat is een gietijzeren grillpan....
Het staat niet in de beschrijving, nergens staat het woord teflon of anti-aanbaklaag.
Er staat 'giet-aluminium'. Maar misschien dat er stiekem toch een teflon laag op zit? Hoe kom ik daar dan achter als het er niet bij staat?

Gisteren gebruikt met kipfilets (eerst in drieën gesneden). Het ging echt super! Er kwam geen walm vanaf of wat dan ook. Ik had hem even met een keukenpapiertje met olijfolie ingesmeerd en ik kreeg prachtige gegrillde kipjes met bruine streepjes (geen zwarte streepjes ).
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_50691126
Mijn "lieve" huisgenootje heeft ook maar even mijn pannen (waaronder mijn grillpan) in de week gezet met zeep.

Kan ik vanmiddag hem dus weer opnieuw oliën... GRRRR
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 21 juni 2007 @ 14:21:24 #263
163650 Greys
pi_50691152
Ahhhh Underdoggy, ze bedoelde het vast hartstikke goed....
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 7 juli 2007 @ 14:02:12 #264
163650 Greys
pi_51230221
Heb ik nou heel het topic gekilld?

Wordt er niet meer gegrilld? Ik heb hem nu een paar weken en ik zou niet meer zonder willen
Gister lekkere visschotel gemaakt, stukje zalm, stukje tilapia, paar grote gamba's, lekker in de grillpan.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_51232359
Lekker hoor, wij grillen eigenlijk standaard ons vlees en vis
pi_51254798
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 14:16 schreef Greys het volgende:

[..]

Het staat niet in de beschrijving, nergens staat het woord teflon of anti-aanbaklaag.
Er staat 'giet-aluminium'. Maar misschien dat er stiekem toch een teflon laag op zit? Hoe kom ik daar dan achter als het er niet bij staat?

Gisteren gebruikt met kipfilets (eerst in drieën gesneden). Het ging echt super! Er kwam geen walm vanaf of wat dan ook. Ik had hem even met een keukenpapiertje met olijfolie ingesmeerd en ik kreeg prachtige gegrillde kipjes met bruine streepjes (geen zwarte streepjes ).
Aluminium voor pannen wordt altijd op een of andere manier afgewerkt. Kaal aluminium is giftig gebleken. Meestal zit er een antiaanbaklaag overheen, maar andere methodes zijn coaten (niet geschikt voor bakken), omkapselen met RVS of anodiseren. Gietaluminium zal van de eerste soort zijn.

Een van geëmailleerd gietijzer is goed voor algemeen gebruik. Voor zeer tere dingen kan je ook gaan kijken naar geanodiseerde aluminium pannen. (oa van Calphalon) Die bakken minder aan dan gietijzer, maar hebben niet de loslatende teflon laag. Ze zijn wel flink duurder dan een doorsnee gietijzer grilplaatje.
pi_51256371
die teflonlaag wil je toch juist NIET aangezien je wilt dat het wat aanbakt?
pi_51265740
quote:
Op zondag 8 juli 2007 12:19 schreef Underdoggy het volgende:
die teflonlaag wil je toch juist NIET aangezien je wilt dat het wat aanbakt?
De massa blijkt gehersenspoelt door tefal. Dat merk ik iedere dag op mijn werk (ik werk in een kookwinkel). Grill pannen met anti aanbaklaagjes zijn alleen maar bruikbaar voor groenten en hele tere vissoorten die je op een lagere temperatuur grilt. Biefstuk bijvoorbeeld grill je op 220-250 graden, een temperatuur dat de meeste teflon laagjes doet verbranden.
pi_51273855
Hoe denk je over deze pan dan? Zou dat een goede zijn?
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  zondag 8 juli 2007 @ 22:55:34 #270
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_51274216
quote:
Op zondag 8 juli 2007 22:46 schreef beunkster het volgende:
Hoe denk je over deze pan dan? Zou dat een goede zijn?
quote:
• Guaranteed not to warp
Mèn, da's maar goed ook, anders kun je je voedsel na 15 minuten bij Alpha Centuauri ophalen

Confidence through competence
  zondag 8 juli 2007 @ 23:27:53 #271
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_51275598
quote:
Op zondag 8 juli 2007 22:55 schreef Stereotomy het volgende:

[..]


[..]

Mèn, da's maar goed ook, anders kun je je voedsel na 15 minuten bij Alpha Centuauri ophalen

haha
'nanoo nanoo, can I have my pan back, please?'
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_51310445
De ikea grillpan van +- 10euro is prima!
het enige probleem is dat mijn ouders hem elke avond wassen met schuim
"The sailor does not pray for wind, he learns to sail."
  Moderator / KerstCrewQuizWinner woensdag 19 september 2007 @ 19:07:47 #273
39237 crew  H_T
2733
pi_53307671
Vandaag twee Sola-grillpannen binnen gekregen, dus ik moet dit topic maar es uitgebreider gaan lezen
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_53308434
Vandaag nieuwe grillpannen binnen gekregen, van Demeyere. De eerste die ik ken die vaatwasmachine bestendig is. Is je grillpannetje eindelijk veiligvoor overijverige ouders, huisgenoten, kinderen en schoonmaaksters.
pi_53319319
Van wat voor een materiaal is hij gemaakt dan?
pi_53320321
quote:
Op donderdag 20 september 2007 08:45 schreef piepster het volgende:
Van wat voor een materiaal is hij gemaakt dan?
Staal, aluminium en zilver. De standaard materialen van Demeyere. Dat hebben ze tot een dermate legering en sandwich structuur weten te vormen dat het vlak blijft, minder aanbakt dan gewoon roestvast staal, werkt op inductie én vaatwasmachine bestendig is.

Poosje geleden heeft Wouter Klootwijk erover geschreven in het NRC.
pi_53327504
* ColdFeet ontdekt een nieuw topic
quote:
Op zondag 8 juli 2007 22:46 schreef beunkster het volgende:
Hoe denk je over deze pan dan? Zou dat een goede zijn?
Veel te hoge randen, ontzettend onhandig.

Ikea grillpan, wie had het erover, is geen subliem ding. Veel te dun en een anti-aanbaklaag, wat je nou juist niet wilt.

Ik ben oh zo blij met mijn loodzware gietijzeren grillpannetje van bodum (TNT kerstpakket, met dank aan broertjelief), perfecte grillstrepen, wordt echt loeiheet.
  donderdag 20 september 2007 @ 14:36:53 #278
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_53327585
Ik ben ook al maanden op zoek naar een gietijzeren grillpan. De blokker had ze vroegah voor 4,95. Die ging bij mij 2 jaar mee. Maar helaas verkopen ze nu alleen dunne grillpannen met teflon.
Confidence through competence
pi_53327734
In een tijdje geleden in een test kwam de pan Ronneby Bruk, ik weet niet meer precies waarom maar kan me herinneren dat het wel overtuigend uitgelegd werd .
pi_53328941
quote:
Op donderdag 20 september 2007 14:36 schreef Stereotomy het volgende:
Ik ben ook al maanden op zoek naar een gietijzeren grillpan. De blokker had ze vroegah voor 4,95. Die ging bij mij 2 jaar mee. Maar helaas verkopen ze nu alleen dunne grillpannen met teflon.
Een goede kook winkel heeft ze vaak nog wel.

Ik ben nog blij met mijn lechef blokker gril pan echt bijna alles er in...
pi_53329033
quote:
Op donderdag 20 september 2007 14:42 schreef Herodus het volgende:
In een tijdje geleden in een test kwam de pan Ronneby Bruk, ik weet niet meer precies waarom maar kan me herinneren dat het wel overtuigend uitgelegd werd .
Ik heb ook zoiets gehoord.... 't enige wat ik er van weet is dat ze loeizwaar. Veruit de zwaarste grillpannen die ik ken. En ze zijn al voorbehandeld met plantaardige olie. Wel op de juiste manier opbergen.... het is puur gietijzer, zonder emaille laag.

Dat ding is ooit in de elsevier als beste uit een test gekomen. (artikel staat online voor elsevier abbonees, ik kan alleen de intro lezen)
pi_53330486
quote:
Op donderdag 20 september 2007 15:30 schreef Fixers het volgende:

[..]

Ik heb ook zoiets gehoord.... 't enige wat ik er van weet is dat ze loeizwaar. Veruit de zwaarste grillpannen die ik ken. En ze zijn al voorbehandeld met plantaardige olie. Wel op de juiste manier opbergen.... het is puur gietijzer, zonder emaille laag.

Dat ding is ooit in de elsevier als beste uit een test gekomen. (artikel staat online voor elsevier abbonees, ik kan alleen de intro lezen)
Dat was een leuke test ja. Dat het zwaar is, boeit niet, toch? hij staat gewoon op het vuur... Je hoeft er geen pannekoeken mee om te draaien ofzo
Maar goed, gietijzer rules! Stereo, probeer de kookwinkel of de Bijenkorf ofzo. Even in de buidel fasten, maar dan heb je ook wat.
Had vandeweek zelfgemaakte hambo's met van die prachtige grillruitjes
En het geeft nog een goeie smaak ook. Nee, voor mij geen anti-aanbak meer.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 20 september 2007 @ 18:15:52 #283
39237 crew  H_T
2733
pi_53333682
Zijn er nog bepaalde dingen die je voor het eerste gebruik met een grillpan moet doen? Ik las iets over invetten, dat dat nodig was bij gietijzeren pannen. De pan die ik heb is niet van gietijzer, ik heb er zo een. Wel prettig zwaar, maar op het bakgedeelte zit teflon
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_53334420
Niet invetten bij teflon zou ik zeggen maar wel heel goed verhitten.

Vandaag voor het eerst aspergetips gegrilled
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 20 september 2007 @ 21:51:04 #285
39237 crew  H_T
2733
pi_53340382
Heb er voor gekozen om de pan niet in te vetten en na het bakken alleen af te spoelen met heet water en dan af te nemen met een doek. De zooi die nog in de pan zit ging er heel mooi uit, dus hij is nu weer lekker schoon. Ik had er tonijn in gebakken, doordat ik de pan op halfhoog vuur heb gezet toen deze eenmaal warm was kwamen er alleen hele lichtbruine strepen op de tonijn
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  donderdag 20 september 2007 @ 22:51:25 #286
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_53342427
Je moet alleen uitkijken met pannen met teflon, als je ze teveel verhit kan de teflon gaan bladderen en loslaten.
Vuur op z'n hoogst zou ik dus niet doen.

Ik heb zelf 2 grillpannen, een gietijzeren (voor vlees en vis, kan flink heet gestookt worden) en een met anti-aanbaklaag (voor gemarineerde producten aangezien de marinade in de gietijzeren pan verbrand)

Die gietijzeren heb ik bij de blokker gekocht voor ¤3,99
  vrijdag 21 september 2007 @ 01:09:29 #287
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53346081
quote:
Op donderdag 20 september 2007 18:42 schreef Bluezz het volgende:


Vandaag voor het eerst aspergetips gegrilled
Wie?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53349706
quote:
Op donderdag 20 september 2007 16:18 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Dat was een leuke test ja. Dat het zwaar is, boeit niet, toch? hij staat gewoon op het vuur... Je hoeft er geen pannekoeken mee om te draaien ofzo
Maar goed, gietijzer rules! Stereo, probeer de kookwinkel of de Bijenkorf ofzo. Even in de buidel fasten, maar dan heb je ook wat.
Had vandeweek zelfgemaakte hambo's met van die prachtige grillruitjes
En het geeft nog een goeie smaak ook. Nee, voor mij geen anti-aanbak meer.
Hehehe.... op zich is er niets mis met een zware grillpan. Maar als je een hele stapel moet verplaatsen.... Overigens zijn die Ronneby Bruk pannen niet zo duur.... Kosten tussen de 35(kleine ronde) en 50 euro (grote rechte).

Teflonpannen kan je overigens gewoon afwassen met water en zeep. D'r is toch niets om in te trekken. Je moet alleen rete voorzichtig zijn met oververhitten (wat je bij een grillpan heel snel doet) en geen metaal erop gebruiken.

Als ik het geld ervoor zou hebben, dan had ik de Demeyere al gekocht. Maar die 150 euro geef ik liever aan wat anders uit op 't moment.
pi_53380379
Mijn oog is gevallen op de gietijzere FAVORIT Grillpan van de Ikea met mat geemailleerde binnenkant deze kost 34.95, iemand ervaring met deze pan?

Lengte: 28 cm
Breedte: 28 cm
Hoogte: 4.5 cm

Is deze de moeite waard in die prijsklasse?

Hier een foto van de Grillpan:



Hier meer informatie

Ik wil graag een grillpan maar weet niet welke. Iemand nog tips?

Groetjes
pi_53381171
ik weet niet precies wat het verschil is maar deze van 11euro is ook zeer goed

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60082489
"The sailor does not pray for wind, he learns to sail."
  zaterdag 22 september 2007 @ 18:25:48 #291
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_53385573
quote:
Op zaterdag 22 september 2007 14:26 schreef Angelgotch het volgende:
Mijn oog is gevallen op de gietijzere FAVORIT Grillpan van de Ikea met mat geemailleerde binnenkant deze kost 34.95, iemand ervaring met deze pan?

Lengte: 28 cm
Breedte: 28 cm
Hoogte: 4.5 cm

Is deze de moeite waard in die prijsklasse?

Hier een foto van de Grillpan:

[afbeelding]

Hier meer informatie

Ik wil graag een grillpan maar weet niet welke. Iemand nog tips?

Groetjes
Lijkt me niet handig, moet je altijd helemaal wachten tot ie goed is afgekoeld voor je 'm van het gasforuis kan halen.
Ik zou er een met een steel nemen.
pi_53403388
Geemailleerd is niet echt super ook, denk ik. Ik zou eerder gaan voor kaal gietijzer.

En Roburt, die die jij laat zien heb ik ook, maar ik vind het een onding. Wordt niet echt langdurig gloeiend heet, koelt veel te snel af. En de rand is onhandig hoog; een grillpan heeft geen opstaande rand van meer dan een cm nodig wat je kunt er toch niet mee wokken of pannenkoeken bakken
pi_53420387
ik krijg dus geen grillstrepen Komt dit door de pan? waar zou het dan ana kunnen liggen?
  zondag 23 september 2007 @ 23:39:51 #294
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_53420449
Je krijgt grillstrepen door je grillpan?

Ik zou hem terugbrengen, vast niet goed
Confidence through competence
  zondag 23 september 2007 @ 23:41:03 #295
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53420482
quote:
Op zondag 23 september 2007 23:39 schreef Stereotomy het volgende:
Je krijgt grillstrepen door je grillpan?

Ik zou hem terugbrengen, vast niet goed
lees nou nog eens wat er staat
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 23 september 2007 @ 23:42:59 #296
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_53420535
Er stond geen geen!

Vast een edit

Reden 1: Je marinade / oliebadje is teveel. Er moet geen contact met je vlees zijn tussen de ribbels van de pan, ook niet met olie. Contact moet uitsluitend plaatsvinden door de ribbels.

Reden 2: je vuur staat te laag.
Confidence through competence
pi_53420579
quote:
Op zondag 23 september 2007 23:37 schreef steve2003 het volgende:
ik krijg dus geen grillstrepen Komt dit door de pan? waar zou het dan ana kunnen liggen?
Wat voor soort pan gebruik je?

Grillen moet sowieso op heel erg hoog vuur, heb je dat gedaan?
pi_53420632
ik heb dat ding nou al een aardige tijd, maar gebruik 'm nooit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 23 september 2007 @ 23:48:30 #299
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53420676
quote:
Op zondag 23 september 2007 23:46 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb dat ding nou al een aardige tijd, maar gebruik 'm nooit
mag ik hem dan?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53420693
quote:
Op zondag 23 september 2007 23:48 schreef Muck het volgende:

[..]

mag ik hem dan?
eeuuuhhh
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')