abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 8 juli 2007 @ 23:27:53 #271
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_51275598
quote:
Op zondag 8 juli 2007 22:55 schreef Stereotomy het volgende:

[..]


[..]

Mèn, da's maar goed ook, anders kun je je voedsel na 15 minuten bij Alpha Centuauri ophalen

haha
'nanoo nanoo, can I have my pan back, please?'
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_51310445
De ikea grillpan van +- 10euro is prima!
het enige probleem is dat mijn ouders hem elke avond wassen met schuim
"The sailor does not pray for wind, he learns to sail."
  Moderator / KerstCrewQuizWinner woensdag 19 september 2007 @ 19:07:47 #273
39237 crew  H_T
2733
pi_53307671
Vandaag twee Sola-grillpannen binnen gekregen, dus ik moet dit topic maar es uitgebreider gaan lezen
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_53308434
Vandaag nieuwe grillpannen binnen gekregen, van Demeyere. De eerste die ik ken die vaatwasmachine bestendig is. Is je grillpannetje eindelijk veiligvoor overijverige ouders, huisgenoten, kinderen en schoonmaaksters.
pi_53319319
Van wat voor een materiaal is hij gemaakt dan?
pi_53320321
quote:
Op donderdag 20 september 2007 08:45 schreef piepster het volgende:
Van wat voor een materiaal is hij gemaakt dan?
Staal, aluminium en zilver. De standaard materialen van Demeyere. Dat hebben ze tot een dermate legering en sandwich structuur weten te vormen dat het vlak blijft, minder aanbakt dan gewoon roestvast staal, werkt op inductie én vaatwasmachine bestendig is.

Poosje geleden heeft Wouter Klootwijk erover geschreven in het NRC.
pi_53327504
* ColdFeet ontdekt een nieuw topic
quote:
Op zondag 8 juli 2007 22:46 schreef beunkster het volgende:
Hoe denk je over deze pan dan? Zou dat een goede zijn?
Veel te hoge randen, ontzettend onhandig.

Ikea grillpan, wie had het erover, is geen subliem ding. Veel te dun en een anti-aanbaklaag, wat je nou juist niet wilt.

Ik ben oh zo blij met mijn loodzware gietijzeren grillpannetje van bodum (TNT kerstpakket, met dank aan broertjelief), perfecte grillstrepen, wordt echt loeiheet.
  donderdag 20 september 2007 @ 14:36:53 #278
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_53327585
Ik ben ook al maanden op zoek naar een gietijzeren grillpan. De blokker had ze vroegah voor 4,95. Die ging bij mij 2 jaar mee. Maar helaas verkopen ze nu alleen dunne grillpannen met teflon.
Confidence through competence
pi_53327734
In een tijdje geleden in een test kwam de pan Ronneby Bruk, ik weet niet meer precies waarom maar kan me herinneren dat het wel overtuigend uitgelegd werd .
pi_53328941
quote:
Op donderdag 20 september 2007 14:36 schreef Stereotomy het volgende:
Ik ben ook al maanden op zoek naar een gietijzeren grillpan. De blokker had ze vroegah voor 4,95. Die ging bij mij 2 jaar mee. Maar helaas verkopen ze nu alleen dunne grillpannen met teflon.
Een goede kook winkel heeft ze vaak nog wel.

Ik ben nog blij met mijn lechef blokker gril pan echt bijna alles er in...
pi_53329033
quote:
Op donderdag 20 september 2007 14:42 schreef Herodus het volgende:
In een tijdje geleden in een test kwam de pan Ronneby Bruk, ik weet niet meer precies waarom maar kan me herinneren dat het wel overtuigend uitgelegd werd .
Ik heb ook zoiets gehoord.... 't enige wat ik er van weet is dat ze loeizwaar. Veruit de zwaarste grillpannen die ik ken. En ze zijn al voorbehandeld met plantaardige olie. Wel op de juiste manier opbergen.... het is puur gietijzer, zonder emaille laag.

Dat ding is ooit in de elsevier als beste uit een test gekomen. (artikel staat online voor elsevier abbonees, ik kan alleen de intro lezen)
pi_53330486
quote:
Op donderdag 20 september 2007 15:30 schreef Fixers het volgende:

[..]

Ik heb ook zoiets gehoord.... 't enige wat ik er van weet is dat ze loeizwaar. Veruit de zwaarste grillpannen die ik ken. En ze zijn al voorbehandeld met plantaardige olie. Wel op de juiste manier opbergen.... het is puur gietijzer, zonder emaille laag.

Dat ding is ooit in de elsevier als beste uit een test gekomen. (artikel staat online voor elsevier abbonees, ik kan alleen de intro lezen)
Dat was een leuke test ja. Dat het zwaar is, boeit niet, toch? hij staat gewoon op het vuur... Je hoeft er geen pannekoeken mee om te draaien ofzo
Maar goed, gietijzer rules! Stereo, probeer de kookwinkel of de Bijenkorf ofzo. Even in de buidel fasten, maar dan heb je ook wat.
Had vandeweek zelfgemaakte hambo's met van die prachtige grillruitjes
En het geeft nog een goeie smaak ook. Nee, voor mij geen anti-aanbak meer.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 20 september 2007 @ 18:15:52 #283
39237 crew  H_T
2733
pi_53333682
Zijn er nog bepaalde dingen die je voor het eerste gebruik met een grillpan moet doen? Ik las iets over invetten, dat dat nodig was bij gietijzeren pannen. De pan die ik heb is niet van gietijzer, ik heb er zo een. Wel prettig zwaar, maar op het bakgedeelte zit teflon
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_53334420
Niet invetten bij teflon zou ik zeggen maar wel heel goed verhitten.

Vandaag voor het eerst aspergetips gegrilled
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 20 september 2007 @ 21:51:04 #285
39237 crew  H_T
2733
pi_53340382
Heb er voor gekozen om de pan niet in te vetten en na het bakken alleen af te spoelen met heet water en dan af te nemen met een doek. De zooi die nog in de pan zit ging er heel mooi uit, dus hij is nu weer lekker schoon. Ik had er tonijn in gebakken, doordat ik de pan op halfhoog vuur heb gezet toen deze eenmaal warm was kwamen er alleen hele lichtbruine strepen op de tonijn
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  donderdag 20 september 2007 @ 22:51:25 #286
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_53342427
Je moet alleen uitkijken met pannen met teflon, als je ze teveel verhit kan de teflon gaan bladderen en loslaten.
Vuur op z'n hoogst zou ik dus niet doen.

Ik heb zelf 2 grillpannen, een gietijzeren (voor vlees en vis, kan flink heet gestookt worden) en een met anti-aanbaklaag (voor gemarineerde producten aangezien de marinade in de gietijzeren pan verbrand)

Die gietijzeren heb ik bij de blokker gekocht voor ¤3,99
  vrijdag 21 september 2007 @ 01:09:29 #287
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53346081
quote:
Op donderdag 20 september 2007 18:42 schreef Bluezz het volgende:


Vandaag voor het eerst aspergetips gegrilled
Wie?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53349706
quote:
Op donderdag 20 september 2007 16:18 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Dat was een leuke test ja. Dat het zwaar is, boeit niet, toch? hij staat gewoon op het vuur... Je hoeft er geen pannekoeken mee om te draaien ofzo
Maar goed, gietijzer rules! Stereo, probeer de kookwinkel of de Bijenkorf ofzo. Even in de buidel fasten, maar dan heb je ook wat.
Had vandeweek zelfgemaakte hambo's met van die prachtige grillruitjes
En het geeft nog een goeie smaak ook. Nee, voor mij geen anti-aanbak meer.
Hehehe.... op zich is er niets mis met een zware grillpan. Maar als je een hele stapel moet verplaatsen.... Overigens zijn die Ronneby Bruk pannen niet zo duur.... Kosten tussen de 35(kleine ronde) en 50 euro (grote rechte).

Teflonpannen kan je overigens gewoon afwassen met water en zeep. D'r is toch niets om in te trekken. Je moet alleen rete voorzichtig zijn met oververhitten (wat je bij een grillpan heel snel doet) en geen metaal erop gebruiken.

Als ik het geld ervoor zou hebben, dan had ik de Demeyere al gekocht. Maar die 150 euro geef ik liever aan wat anders uit op 't moment.
pi_53380379
Mijn oog is gevallen op de gietijzere FAVORIT Grillpan van de Ikea met mat geemailleerde binnenkant deze kost 34.95, iemand ervaring met deze pan?

Lengte: 28 cm
Breedte: 28 cm
Hoogte: 4.5 cm

Is deze de moeite waard in die prijsklasse?

Hier een foto van de Grillpan:



Hier meer informatie

Ik wil graag een grillpan maar weet niet welke. Iemand nog tips?

Groetjes
pi_53381171
ik weet niet precies wat het verschil is maar deze van 11euro is ook zeer goed

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60082489
"The sailor does not pray for wind, he learns to sail."
  zaterdag 22 september 2007 @ 18:25:48 #291
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_53385573
quote:
Op zaterdag 22 september 2007 14:26 schreef Angelgotch het volgende:
Mijn oog is gevallen op de gietijzere FAVORIT Grillpan van de Ikea met mat geemailleerde binnenkant deze kost 34.95, iemand ervaring met deze pan?

Lengte: 28 cm
Breedte: 28 cm
Hoogte: 4.5 cm

Is deze de moeite waard in die prijsklasse?

Hier een foto van de Grillpan:

[afbeelding]

Hier meer informatie

Ik wil graag een grillpan maar weet niet welke. Iemand nog tips?

Groetjes
Lijkt me niet handig, moet je altijd helemaal wachten tot ie goed is afgekoeld voor je 'm van het gasforuis kan halen.
Ik zou er een met een steel nemen.
pi_53403388
Geemailleerd is niet echt super ook, denk ik. Ik zou eerder gaan voor kaal gietijzer.

En Roburt, die die jij laat zien heb ik ook, maar ik vind het een onding. Wordt niet echt langdurig gloeiend heet, koelt veel te snel af. En de rand is onhandig hoog; een grillpan heeft geen opstaande rand van meer dan een cm nodig wat je kunt er toch niet mee wokken of pannenkoeken bakken
pi_53420387
ik krijg dus geen grillstrepen Komt dit door de pan? waar zou het dan ana kunnen liggen?
  zondag 23 september 2007 @ 23:39:51 #294
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_53420449
Je krijgt grillstrepen door je grillpan?

Ik zou hem terugbrengen, vast niet goed
Confidence through competence
  zondag 23 september 2007 @ 23:41:03 #295
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53420482
quote:
Op zondag 23 september 2007 23:39 schreef Stereotomy het volgende:
Je krijgt grillstrepen door je grillpan?

Ik zou hem terugbrengen, vast niet goed
lees nou nog eens wat er staat
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 23 september 2007 @ 23:42:59 #296
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_53420535
Er stond geen geen!

Vast een edit

Reden 1: Je marinade / oliebadje is teveel. Er moet geen contact met je vlees zijn tussen de ribbels van de pan, ook niet met olie. Contact moet uitsluitend plaatsvinden door de ribbels.

Reden 2: je vuur staat te laag.
Confidence through competence
pi_53420579
quote:
Op zondag 23 september 2007 23:37 schreef steve2003 het volgende:
ik krijg dus geen grillstrepen Komt dit door de pan? waar zou het dan ana kunnen liggen?
Wat voor soort pan gebruik je?

Grillen moet sowieso op heel erg hoog vuur, heb je dat gedaan?
pi_53420632
ik heb dat ding nou al een aardige tijd, maar gebruik 'm nooit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 23 september 2007 @ 23:48:30 #299
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53420676
quote:
Op zondag 23 september 2007 23:46 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb dat ding nou al een aardige tijd, maar gebruik 'm nooit
mag ik hem dan?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53420693
quote:
Op zondag 23 september 2007 23:48 schreef Muck het volgende:

[..]

mag ik hem dan?
eeuuuhhh
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')