abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_26564169
Ik moet echt minder ofzo gaan zeggen.
pi_26581990
hoi 'ofzo' flutterbye,

ik gebruik de ring ookal vanaf het prille begin en heb toen alles goed bestudeerd, toen viel me op dat er iets stond over in de koelkast bewaren (apothekers info misschien) en heb de ringen altijd in de koelkast bewaard. in de koelkast bewaren, zorgt voor een langere houdbaarheid, zo krijg ik nu voor 6 maanden i.p.v. 3 maanden, ringen mee, wel zo makkelijk.

waarom zouden mensen niet mogen zien dat ik anticonceptie gebruik? ik vind het geen enkel probleem dat mensen eventueel mijn nuvaringen in de koelkast tegenkomen, het is tenslotte netjes verpakt.

groet!
Tomorrow will be canceled due to lack of interest.
  donderdag 28 april 2005 @ 22:23:09 #228
39158 confined
breaking the waves
pi_26582723
Ik bewaar ze ook altijd in de koelkast. En het maakt mij geen reet uit wie die dingen daar ziet liggen. Waar moet ik me voor schamen? Voor mezelf? Nou nee.

Dat in de koelkast bewaren gaat om het volgende:
Wanneer de ringen eenmaal boven de 8 graden celcius zijn uitgekomen, zijn ze nog maar tot de korte houdbaarheidsdatum (dus die op het doosje) houdbaar. Blijven ze altijd onder de 8 graden, dan zijn ze veel langer houdbaar.

Ik haal ze echter maar steeds voor 3 maanden, omdat die ringen bijvoorbeeld niet gekoeld naar de apotheek worden vervoerd. Dus ik kan nooit met 100% zekerheid zeggen of ze al ooit boven de 8 graden zijn gekomen.
Verder vind ik het met name in de zomer wel prettig om te weten dat ze zo altijd onder de 30 graden blijven
  † In Memoriam † donderdag 28 april 2005 @ 22:39:06 #229
43556 miss_dynastie
pi_26583193
quote:
Op donderdag 28 april 2005 10:35 schreef flutterbye het volgende:
Ik heb gelukkig wel een vakje in de koelkast waar ze uit het zicht liggen maar lijkt me toch een beetje genant als vrienden iets uit de koelkast gaan pakken en ze zien die dingen liggen ofzo.
Ik schaam me daar echt niet voor, anticonceptie is toch heel normaal ?
  zaterdag 30 april 2005 @ 12:30:54 #230
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_26616869
Yep! Dat ben ik met miss_dynastie eens. Waarom zou je je schamen om het feit dat je niet zwanger wil worden!?
Ik haal ze liever ook voor 3 maanden. You never know .......
Aangezien ik ze ook 4 weken in houd lijkt, lijkt het me niet verstandig er 6 te kopen.
Ik gebruik 'm deze maand precies een jaar geloof ik !! .... Ik wil NOOOOOOOit iets anders meer!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_26617773
Sterker nog, het levert een leuke bep op met vriendinnen:

Vriendin pakt bier uit koelkast en ziet verpakking liggen. Vragen erover daarna: "wat is dat, hoe ziet het eruit, istie groot, voel je hem zitten blablabla".

10 Minuten later weer 2 meiden enthousiast gemaakt
pi_26618606
Bij mij gaat hij er vandaag uit, en er gaat geen nieuwe meer in. Ik ga 3 maanden aan de condooms, om te zien of het een wezenlijk verschil maakt, helemaal geen hormonen. En als dat zo is ga ik kijken naar een niet-hormonale manier van anticonceptie.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_26666479
Het is ook helemaal niet zo dat ik me ervoor schaam, hoor. Mijn ervaring is gewoon dat veel jongens zich er niet op hun gemak bij voelen, erover praten vinden ze al niks, laatstaan dat ze die dingen zien liggen. (vooral als ze er dan achter komen dat je ze in moet brengen) Maarja, ze liggen er toch, dus ik merk vanzelf of mensen erop reageren. Het is natuurlijk ook niet zo dat je gelijk ziet dat het om anticonceptie gaat.

Bij mijn apotheek geven ze de ring echt niet voor langer dan 3 maanden mee, hoe heb je dat voor elkaar gekregen, lack-of-interest? Maar idd, bij het naar huis fietsen zijn ze bij mij dan waarschijnlijk al boven de 8 graden gekomen, dus dat heeft ook niet zoveel zin.
Het scheelt wel een hoop dat ik niet meer naar de dokter hoef te bellen voor een nieuw recept! Als ik dat recept nog nodig had zou ik waarschijnlijk wel gaan zeuren om er meer mee te krijgen. Gesprekje van 30 seconden en daar betaal je dan 20 euro voor. Consultkosten heet het dan. Terwijl je alleen met de assistente hebt gesproken! Maarja, dat hoeft dus niet meer. Blij
pi_26699678
Hallo,

door verschillende redenen wil ik stoppen met mijn diane-35 pil. Vandaag ben ik bij mijn huisarts geweest en zij adviseerde mij de Nuva-ring.
Ik wil het graag gaan proberen en heb de hele dag gesurfd naar info, maar ik heb nog enkele vragen:


- Hoe zit dat met neerslachtigheid/depressie? Is het minder geworden door over te stappen op de Nuvaring?

- Libido? meer/minder?

- Is er iets met je gewicht veranderd?


Alvast bedankt.
pi_26700389
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:06 schreef So_Addictive het volgende:

- Hoe zit dat met neerslachtigheid/depressie? Is het minder geworden door over te stappen op de Nuvaring?

- Libido? meer/minder?

- Is er iets met je gewicht veranderd?
Wat ik erover gelezen heb zijn juist deze factoren bij iedereen anders. Meer minder libido, gewichtstoename/afname, alles komt voor. En je mag er ook vanuit gaan dat alle bijwerkingen van de pil bij de Nuvaring ook aanwezig kunnen zijn, dus vanuit die optiek geen verschil helaas.

Mijn eigen ervaringen: (slikte hiervoor trouwens geen pil)

Depressiviteit wordt niet erger of beter. Libido wordt niet erger of beter. Ben iets afgevallen, maar ook dat wijd ik niet aan de ring, maar aan minder chips, waarmee ik gestopt ben. .

Enige bijwerking dat ik ervan heb is tot nu toe een hoofdpijn aanval in de stopweek, en ik ben wat schimmelgevoeliger. En verder bevalt het eigenlijk gewoon prima .
pi_26700866
Ik probeer het gewoon

De diane 35 is een vrij zware pil en ik hoop dat ik met de nuvaring wat minder last heb van de bijwerkingen
  dinsdag 3 mei 2005 @ 16:57:42 #237
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_26701402
Er zit wel degelijk verschil in Marsterrtje! Ik vind niet dat je dit zomaar kan zeggen!
Ik vind niet dat men zomaar kan schrijven dat de nuvaring niet bijdraagt aan bepaalde dingen als sikkeneurigheid en libido!

Mijn ervaringen zijn:
Libido verbetering ( ZEER ZEKER bij mij )!
Minder last van de hormoonhuishouding zoals vrouwen daar last van kunnen hebben. (sikkeneurig)
Geen buikpijn of hoofdpijn (alleen in het begin wat hoofdpijn vlak na het inbrengen van de ring wat te maken heeft met de hypofyse die moet wennen aan de stoffen die 'm voor de gek houden).

Als je de nuvaring gewoon kan hebben zoals ik weet ik zeker dat je zal roepen dat dit een GIGA verbetering is! GEwoon proberen! Baat het niet dan schaad het echt niet!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_26701753
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:57 schreef Pearly het volgende:
Er zit wel degelijk verschil in Marsterrtje! Ik vind niet dat je dit zomaar kan zeggen!
Ik vind niet dat men zomaar kan schrijven dat de nuvaring niet bijdraagt aan bepaalde dingen als sikkeneurigheid en libido!
Eh... dat zeg ik toch ook? In het eerste gedeelte van mijn post zeg ik dat alle items waarover dame info wilde, verschillende dingen worden beweerd. De ene meer libido, de ander minder. Iedereen heeft andere ervaringen en bijwerking.

In het tweede gedeelte geef ik mijn eigen ervaring, namelijk, dat ik van die dingen geen last heb (goddank).

Niet meteen tot conclusies springen hoor...
pi_26705309
ik hou jullie op de hoogte..
  dinsdag 3 mei 2005 @ 19:21:48 #240
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_26705378
aah ja ... zie nu de tegens en voors!!!
Was geenszins mijn bedoeling om te bressen!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_26790178
Ik heb het vandaag gehaald bij de apotheek, moest 19,80 euro betalen voor 3 ringen.
Morgen breng ik de eerste in...
pi_26827776
Ik ben net met de Nuvaring gestart ben erg benieuwd hoe het gaat bevallen. Heb hiervoor nog nooit anticonceptie gebruikt, de dokter raadde dit mij aan.
Nou vroeg ik mij ook wat af, ik heb de ring zeg maar net ingebracht maar hij plopte toen zeg maar wel open en op het plaatje is de ring helemaal samengedrukt, maakt het erg uit hoe de ring er in zit?
En ik had nog een vraagje, hoe is dat eigenlijk met vingeren, ik bedoel dan voelt je vriend de ring toch wel zitten, als ik het zelf doe voel ik m namelijk ook...
  zondag 8 mei 2005 @ 17:14:30 #243
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_26828413
Nee, dat maakt niet uit. Staat als het goed is ook in de bijsluiter.
En ja, als je vriend zijn vingers niet korter zijn dan de jouwe dan voelt hij de ring ook. Maar dat is toch niet zo'n enorm probleem?
***
pi_26829595
Nee is het ook niet..
Ik hou jullie wel op de hoogte van mijn ervaringen, vond het trouwens best apart van de dokter dat ze mij deze vorm van anticonceptie zo uit eigen beweging voorschreef, ook omdat ik nog nooit aan anticonceptie heb gedaan..
pi_26844892
Ik vind het vrij logisch dat je dokter dit als eerste voorschrijft. Als ze gewoon goed ge´nformeerd is, kan dat best. Vooral dokters die er in hun eigen praktijk niet zoveel ervaring mee hebben, schrijven zo'n "nieuwe" methode niet zo snel voor. De tijd dat dokters automatisch maar de pil voorschrijven zou allang voorbij moeten zijn! Misschien helpt die nieuwe campagne wel (er is meer dan de pil of zoiets) Daar komt bij dat de ring eigenlijk hetzelfde is als de pil (qua werkzame stoffen dan) alleen is de dosering kleiner, gelijkmatiger en hoef je er niet iedere dag aan te denken.

So_Addictive, over die bijwerkingen, ik heb veel minder tot geen hoofdpijn in de stopweek, geen verandering in gewicht, geen moodswings oid, wel libido-verlies.
  maandag 9 mei 2005 @ 09:33:01 #246
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_26845103
Heel goed Stefanie, dat jouw arts je deze a.c. vorm laat proberen. Ik heb 15 jaar de pil geslikt. Wat een zooi.
Je ring gaat er idd samen geknepen in en neemt zijn oorspronkelijke ronde vorm weer aan als hij binnen is.
Yep ... je voelt um zitten. Is dat problematisch dan? Even eruit halen bij de daad is geen punt als je 't vervelend vindt dat hij 'm voelt. Maar ik laat um mooi zitten waar ie zit 4 weken lang ....

Wel libido-verlies flutterbye! Dat is zonde en jammer zeg ....
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_26849122
Nou, ik heb hem nou vanaf zaterdag in.

Inbrengen was nogal een klus
Ik voel hem verder niet zitten, met mijn vingers wel (begrijpelijk natuurlijk)
Maar ik heb het idee dat ik hem er niet ver genoeg erin heb zitten


Ik heb er nog geen sex mee gehad... woensdag zie ik mijn vriend en dan kunnen we het ff uitproberen


Voelen jullie partners de ring zitten? De dokter zei tegen me dat als mijn vriend het voelt dat ik de ring eruit kan halen voor een uurtje of wat..

Over de bijwerkingen kan ik nog niet veel vertellen...
pi_26851006
Tja, dat libidoverlies is eigenlijk iets van de laatste 8 ß 9 maanden, denk ik, daarvoor had ik er geen last van. Dus misschien ligt het ergens anders aan... Gebruik de ring al 2 jaar en um... 3 maanden. Maarja, vaak komen dat soort dingen toch ook pas na een tijdje naar voren? Ach ja, ik ervaar het niet echt als een probleem, ik had juist altijd een beetje last van overdrive... Nu gaat het gewoon niet echt vanzelf, ik moet echt zin 'maken'.
Mijn partner voelt de ring wel zitten maar heeft er (meestal) geen last van, anders haal ik de ring er gewoon even uit. Niet vergeten weer in te brengen! Dat heb ik dus 1 keer gehad, op onze huwelijksnacht... ik dus de volgende ochtend als kersvers bruidje naar de apotheek om een morning after pil te halen, lol.
Het inbrengen ging bij mij de eerste paar keer ook een beetje lastig, en de eerste paar maanden had ik ook vaak het idee dat ik hem voelde zitten of dat hij naar beneden zakte. Maar nu heb ik daar dus echt geen last meer van, het inbrengen gaat vrij makkelijk en ik voel hem bijna nooit meer. Soms ga ik zelfs checken of hij er echt nog wel zit! Dus even doorzetten!
  maandag 9 mei 2005 @ 13:36:58 #249
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_26851066
quote:
Op maandag 9 mei 2005 12:30 schreef So_Addictive het volgende:
Nou, ik heb hem nou vanaf zaterdag in.

Maar ik heb het idee dat ik hem er niet ver genoeg erin heb zitten
Idd .. Dat is maar 't idee. Hoe langer je 'm draagt hoe meer je 't vergeet!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_26851471
Ik moet zeggen dat ik dit forum erg prettig vind, het lukt me namelijk niet om op de site me als gebruikster in te loggen, geeft telkens aan dat de barcode onjuist is
Maar gelukkig kun je met dit forum ook veel ervaringen uitwisselen!

De ring zit er nu vanaf zondag in en ik voel m verder niet zitten, wel controleer ik af en toe even maar de ring blijft gelukkig steeds waar ie is
Mijn vriendje weet nog niet dat ik deze vorm van a.c. gebruik, hij wist wel dat ik naar de dokter ging. Ik ben nog niet van plan om het te gaan vertellen, heb dan zo'n idee dat hij het dan juist gaat voelen omdat hij het dan zegmaar weet... Als hij iets voelt dan zegt ie het vanzelf wel neem ik aan en kan ik er altijd nog wat over vertellen:P
Heb nu wel buikpijn.. maar dat hoort natuurlijk gewoon bij de maandelijkse shit
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')