Precies, fantasie van de Chef, ik kan je niet vertellen wat je krijgt, want ik weet niet wat die chef daar er in doet. maar Reken ongeveer op rolletjes gevuld met rijst en vis, en blokjes rijst met stukjes vis er op. Of de vis rauw is, of gerookt, ingelegt, sja, dat ligt aan de chef,quote:Op zondag 20 juni 2004 12:03 schreef Martijn_77 het volgende:
Als je sushi krijgt bij de Japaner wat kijg je dan precies?
Als ik bovenstaande post lees denk ik een mix van sashimi, sushi en maki
Zij getroost, dat snapt bijna niemand, (ook de japanners niet). Het ligt puur aan het restaurant wat je krijgt. Maki is gerolt, al dan niet in Nori, en Sushi is altijd met rijst, maar niet noodzakelijk met wat azijn, kan gerold zijn, maar hoeft helemaal niet.quote:Op zondag 20 juni 2004 11:58 schreef ChrisJX het volgende:
Maar sushi en maki snap ik nog niet helemaal.
En hier vaak zonder dat de rijst met azijn is aangemaakt, wat eigenlijk precies dat is waar het bij Sushi om gaat.quote:Op maandag 21 juni 2004 00:05 schreef Tha_Butcha het volgende:
volgens al mijn boekjes en ervaring:
botweg gezegd is sushi rijst met een vulling of topping, al dan niet met zeewier.
zijn er wel, ff beter zoeken.quote:Op maandag 28 juni 2004 22:44 schreef Hare het volgende:
Oh man, het water loopt in mijn mond van deze pics en topic.
Wat mis is dit eten toch zeg. In Australie hadden ze dit echt volop, en echt![]()
![]()
![]()
Waarom hebben ze dat nu weer niet in Nederland
Tuurlijk, ze zijn er wel, alleen niet zo volop als daar. Hier heb je alleen ze in de grote steden, en bij de ah to go hebben ze dan wel van die doosjes maar ja, is het toch net niet.quote:Op maandag 28 juni 2004 22:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
zijn er wel, ff beter zoeken.
Of ff een goedkoop ticket met de ICE naar Düsseldorf nemen, als je van het station de immermannstrasse inloopt, (2-3 minuten lopen) dan zitten er daar een paar geweldige. Maar ook een stuk of 2, 3 japanse supermarkten, japanse boekwinkels, japanse videotheken. Ook daar vlakbij een tent waar ze geweldige Noedelsoep hebben (Ramen).
Als deze tenten zitten over het algemeen vol met japanners, en niet met touristen.
Ben toch ook wel benieuw\d. all doet volgens mij de diepvries helemaal geen goed aan de Sushiquote:Op dinsdag 20 december 2005 17:54 schreef ilona-scuderia het volgende:
Maar nou stond ik net in de rij bij de Aldi en daar stond een vrouw voor me met 2 pakken Sushi en toen begon ik toch te twijfelen
Is de (diepvries) sushi van de Aldi nou echt zo slecht of het proberen waard, kost iets van 4,50 voor 10 sushi's...
Je hebt natuurlijk wel sushi en sushi he... just keep that in mindquote:Op maandag 28 juni 2004 23:15 schreef nikky het volgende:
sushi kun je ook zelf makenen zo moeilijk is het niet
en is het echt heerlijk![]()
Het zure moet fris zijn.. en droog? Dat kan dus echt niet! Dan is er iets grondig misgegaan. Je hebt geen sushi gegeten maar krokant kattenvoerquote:Op dinsdag 20 december 2005 17:54 schreef ilona-scuderia het volgende:
Ik heb laatst in een wok restaurant verschillende soorten sushi gegeten maar het kon me niet bekoren, ik vond het maar een zure, droge hap, met sojasaus ging het nog net maar eigenlijk viel het me gewoon tegen.
Het hangt er echt vanaf wat je wilt. Er zullen vast mensen zijn die diepvriessushi heerlijk vinden en die sushiman zal voor velen ook smullen zijn. Het kan best zijn dat ze de sushi vlak voor het bezorgen maken, maar tegen de tijd dat het bij je thuis is kan de rijst uitgedroogd zijn en de nori kan te vochtig zijn geworden om maar een paar dingen te noemen. Echt vers is alleen in de sushi bar (dus dat je direct bestelt bij de sushi chef).quote:Op woensdag 21 december 2005 00:11 schreef golfer het volgende:
mirugai, we hebben hier in de buurt tegenwoordig een bezorgservice van sushi:
http://www.sushiman.nl/
Lijkt je dit wat of zal het ook niet echte verse sushi zijn?
Ik ga het binnenkort maar eens uitproberen.quote:Op woensdag 21 december 2005 00:38 schreef mirugai het volgende:
Ik zou gewoon een keer iets bij sushiman bestellen en dan weet je genoeg.
Ik heb op google dit adres voor je gevonden:quote:Op woensdag 21 december 2005 16:24 schreef ilona-scuderia het volgende:
Ik ga wel een keer naar zo'n sushi-bar, zit er misschien een in Alkmaar?
Miaaauwquote:Op woensdag 21 december 2005 00:02 schreef mirugai het volgende:
grappig topic. De stelligheid waarmee de 'experts' het hier over sushi hebben is zeer vermakelijk.
Yep, maar het hoeft niet aan de nori te liggen. De nori van Blue Dragon is yaki nori toch? Dan is ie al gegrild anders kun je het zelf lichtjes grillen: ongeveer twintig centimeter boven de gasvlam van een fornuis houden voor een paar tellen.quote:Op vrijdag 30 december 2005 13:37 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Ik heb gisteren eens een poging gewaagd om zelf sushi te maken. (De hosomaki variant, dun gerold dus) Het viel me op zich heel erg mee hoe moeillijk het is om te maken, alleen vergt het nog wat oefening om de vulling mooi in het midden te krijgen.
Het enige probleem wat ik had, is dat de zeewierbladen die ik gebruikte (van Blue Dragon) niet echt lekker waren. Niet zozeer de smaak, maar de consistentie er van. Als je de sushi eet werden de bladen een erg taaie, bijna kauwgom-achtige massa. Dat was dus niet zo geslaagd.
Mijn vraag is dus: Weet iemand waar ik zeewierbladen kan vinden die beter zijn?
Geroosterd issie al ja. Daarnaast heb ik geen gas, en dat maakt zelf roosteren wat onpractisch.quote:Op vrijdag 30 december 2005 18:12 schreef mirugai het volgende:
[..]
Yep, maar het hoeft niet aan de nori te liggen. De nori van Blue Dragon is yaki nori toch? Dan is ie al gegrild anders kun je het zelf lichtjes grillen: ongeveer twintig centimeter boven de gasvlam van een fornuis houden voor een paar tellen.
De rijst was naar mijn idee van dezelfde vochtigheid e.d. als wat ik gewend ben bij goede sushi.quote:Verder kan het liggen aan de rijst, bijvoorbeeld te vochtig,
Ik heb de rol m.b.v. de bamboe-mat zeg maar 'handvast' dichtgerold, en daarna aangedrukt. En te langzaam? Maakt het nog uit hoe snel je de rol dicht hebt?quote:of een verkeerde techniek, bijvoorbeeld te los gerold, of je rolt te langzaam enzovoorts.
Nee, hij is absoluut niet zacht. knisperend krokant als een velletje bakpapierquote:Op vrijdag 30 december 2005 18:37 schreef mirugai het volgende:
Ik ken die nori van blue dragon niet. Is die al zacht voordat je het rolt? Zo niet, dan doe je toch echt iets verkeerd. Op de een of andere manier word je nori te vochtig. En anders zoals je al zegt betere nori gebruiken. Probeer de dichtsbijzijnde toko voor nori en anders Japanse winkels.
Met te langzaam bedoel ik dat er soms wordt gerold en dat die rol dan nog ettelijke minuten blijft liggen tot consumptie. Ook al heb je vrij goede rijst, dan wordt toch de nori vrij zacht.
Vandaar dat ik dacht dat de spanning van de nori op je rol niet goed was. Als de nori te slap op de rol zit heb je een andere 'bite' en die kan taai zijn als de nori wat zachter wordt. Goede nori heeft dat effect inderdaad minder.quote:Op vrijdag 30 december 2005 18:45 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Wat je zegt over de tijd: Het werd wel erger naarmate de sushi langer stond inderdaad. Nou heb ik het gisteren alleen voor mezelf gemaakt, en ik heb natuurlijk niet in 1 keer even 2 complete rollen in m'n keelgat geschoven. Het zacht worden was trouwens niet zozeer het punt, maar het taai worden.
Yep, gewoon nog een keer proberen. Succes!quote:Ach.. Ik heb nog bladen genoeg over, dus ik ga het binnenkort gewoon weer proberen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |