abonnement bol.com Coolblue
  donderdag 6 januari 2005 @ 11:33:10 #76
66029 Koobus
Le Grange Marais
pi_24429353
Schoolbank.nl sluit de gratis deuren

Gepubliceerd op donderdag 06 januari 2005

(P7) Reüniesite Schoolbank.nl heeft de gratis gedeeltes van zijn site ingeperkt en vraagt nu ook geld om profielen van oud-klasgenoten te bekijken.
Schoolbank.nl-uitgever Rosetta verhoogt de drempel tot toetreding van zijn profielensite. Sinds het begin van deze week moeten de honderdduizenden gebruikers ook betalen om oude klassefoto's en het persoonlijk profiel van bekenden te kunnen bekijken.

Het geven van eigen informatie blijft gratis, maar het opvragen van informatie van anderen en de mogelijk resulterende onderlinge communicatie gaan geld kosten.

Gebruikers van de site betalen 13 euro per jaar of 6 euro per maand om gebruik te kunnen maken van de betaalde gedeeltes van de sites. De betaling kan geschieden via credit card, Wallie Card of de vertrouwde overschrijving en eenmalige machtiging. Tot op heden was alleen het contact opnemen met anderen een optie waar men voor diende te betalen.

De uitbreiding van het betaalgedeelte vormt voor Schoolbank.nl een bredere omzetbasis. Het bedrijf stelt in een verklaring op zijn site echter ook steeds hogere IT- en personeelskosten te moeten dekken. Een andere reden is een defensieve: "Hiernaast is een veel voorkomend probleem [dat] steeds meer gebruikers melden op hun persoonlijke pagina - met opzet tegen de regels in - hun emailadres en/of telefoonnummer. Deze overtreding komt steeds vaker voor (het "copy cat" effekt) en heeft ons uiteindelijk gedwongen hier tegen op te treden."

De ingevulde informatie en de foto's zijn van de ex-scholieren zelf en zij hebben de rechten. Echter, Schoolbank heeft eerder in de voorwaarden al opgenomen dat ze rechten over gepubliceerde data en over ingezonden foto's kan exploiteren.

Dit heeft tot gevolg dat deelnemers die gratis oude schoolfoto's ter beschikking stellen deze nu direct in de exploitatie van Schoolbank zetten. Wie het niet eens is met deze wijze van exploiteren kan terecht bij Schoolpagina.nl

Bron: www.planet.nl/multimedia
Master of my domain
pi_24429477
Amsterdam, 4 januari 2005

Beste SchoolBANK-gebruiker,

Wij introduceren vanaf heden SchoolBANK-Plus. Ik zou graag de achtergrond van deze verandering willen toelichten.

SchoolBANK.nl is het afgelopen jaar zeer hard gegroeid. Dat is fantastisch, want zo vindt iedereen steeds meer oud-klasgenoten terug. Maar de onderhoudskosten stijgen ook snel. Meer bandbreedte, snellere servers, een professioneel helpdesk-team... het kost allemaal geld. Zonder een bijdrage van onze gebruikers kunnen we het simpelweg niet doen.

Hiernaast is een veel voorkomend probleem het volgende: steeds meer gebruikers melden op hun persoonlijke pagina - met opzet tegen de regels in - hun emailadres en/of telefoonnummer. Deze overtreding komt steeds vaker voor (het "copy cat" effekt) en heeft ons uiteindelijk gedwongen hier tegen op te treden. Voortaan zijn de volledige teksten en foto´s op ware grootte alleen beschikbaar voor SchoolBANK-Plus gebruikers.

Zo kunnen wij een goede service blijven combineren met een lage prijs. We werken samen met banner-adverteerders waar mogelijk, maar dat alleen is onvoldoende om de kosten van de site te dekken. Wij hebben een streng anti-spam beleid: uw privacy staat bij ons voorop.

SchoolBANK.nl heeft heel veel plezier aan vele mensen gebracht en dat willen we graag zo houden. Dit alles dankzij de bijdrage van onze Schoolbank-Plus gebruikers. Ik hoor graag uw vragen, suggesties of andere opmerkingen via dit formulier.

Met vriendelijke groet,

Guy Spriggs
Uitgever, SchoolBANK.nl

PS: We zetten de voordelen van SchoolBANK-Plus hier voor uw gemak op een rijtje.
"Two things are infinte: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." Albert Einstein
Music, Anyone? Photo's, Anyone?
  donderdag 6 januari 2005 @ 11:50:47 #78
48840 Xtreem
Minimalist in training
pi_24429696


D'r staan gewoon 5 mensen van m'n basisschoolklas online
The secret to happiness is freedom...
And the secret to freedom is courage.
Thucydides
  donderdag 6 januari 2005 @ 12:00:26 #79
43790 IJzercookie
De specialiteit uit Vld
pi_24429911
http://www.schoolpagina.nl is een alternatief!
That's the way the cookie crumbles
  donderdag 6 januari 2005 @ 12:38:54 #80
66029 Koobus
Le Grange Marais
pi_24430553
Ik heb ze een protestmail gestuurd en ik roep iedereen op hetzelfde te doen!!
Master of my domain
  donderdag 6 januari 2005 @ 14:00:14 #81
13921 BdR
nu ook in ultra-lowres!
pi_24431796
quote:
Op maandag 7 juni 2004 17:56 schreef Xcalibur het volgende:
sinds wanneer is Schoolbank van Microsoft
ik weet niet beter of het is van Rosetta
ja idd beetje verkeerde topic titel en openingspost maar goed, Microsoft heeft dus als extra MSN service een soort doorverwijzing naar www.schoolbank.nl.. so what?

Ik vind dit belangrijker..
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 11:33 schreef Koobus het volgende:
Sinds het begin van deze week moeten de honderdduizenden gebruikers ook betalen om oude klassefoto's en het persoonlijk profiel van bekenden te kunnen bekijken.
Die (klasse)foto's en stukjes tekst wat mensen over zichzelf schreven was wel het leukste, en nu is zelfs dat achter een betaal-slot

En de foto's die ikzelf heb ingescant, die kan je daar nu alleen nog zien als je betaalt ach.. ik zal ze er niet om verwijderen, maar echt stijlvol vind ik het niet.. Ik ga me zeker ook hiero inschrijven + foto's uploaden www.schoolpagina.nl
tv not rot brain..
Life is something to do when you can't get to sleep..
The snoozebar.. cause there's nothing like starting the day with a little procrastination
pi_24431986
Als de topicstarter nu niet gelijk iedere poging ingreep om te trollen jegens Microsoft (ik gebruik zelf geen enkel MS product, dat is waarschijnlijk slimmer als de manier van werken van een bedrijf je niet bevalt).
Zijn bewering is grote onzin en volledig irrelevant.

Schoolbank.nl is (was?) een zeer succesvolle site waar mensen gratis gegevens konden ingeven end an ex-klas- of schoolgenoten konden vinden, maar nu hebben ze opeens alle gegevens weggestopt achter een betaalde optie.
eerst was er ook een mogelijkheid een kort persoonlijk verhaaltje alle geregistreerde gebruikers te tonen, velen gaven daarin meer informatie aan, mochten mensen hen willen contacteren, zodat niet iedereen een betaald account zou moeten hebben, dat betaalde account bood ook niks meer...

Nu men bij Rosetta gemerkt heeft dat de site enorm succesvol is (Multiscope zette het op de 13e plaats bij meest bezochtte nederlandse sites, bv ver voor ebay.nl; al zegt dat ook veel over de onderzoeksmethoden) en om toch er wat meer an te verdienen dachten ze te kunnen cashen door mogelijkheden die tot de gratis-accounts hoorden, opeens weg te halen (het zien van een korte persoonsbeschrijving en het openen van klassefoto's; beide zaken die gewoon gebruikers zelf ingeven en waarover Schoolbank.nl dus geen enkel recht oid kan claimen) ...

Op basis van die domme actie hebben veel mensen zich besloten uit te schrijven, ik heb me gisteren ook uitgeschreven daar.
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_24432318
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 12:38 schreef Koobus het volgende:
Ik heb ze een protestmail gestuurd en ik roep iedereen op hetzelfde te doen!!
Dit vond ik een erg goed idee, al was het maar omdat ik in een agressieve bui ben. .

Ben benieuwd of ik een mailtje terug krijg. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
  donderdag 6 januari 2005 @ 14:51:41 #84
1129 buzzer
Jeu de buzzer
pi_24432670
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 14:16 schreef Isabeau het volgende:
Goed idee om je account trouwens te wissen Ga ik ook maar doen en van mijn part komt er een apart "Wis nu je Schoolbank.nl account" topic
Jaaaaaaaaaaa goed idee
Toch vreemd hoor.. Dat men het over een boek heeft en daarbij de vraag stelt of het ook offline te bekijken is
pi_24432927
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 14:30 schreef MUUS het volgende:

[..]

Dit vond ik een erg goed idee, al was het maar omdat ik in een agressieve bui ben. .

Ben benieuwd of ik een mailtje terug krijg. .
Ik krijg zo'n standaard pruttelmailtje terug. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
  donderdag 6 januari 2005 @ 15:14:39 #86
13921 BdR
nu ook in ultra-lowres!
pi_24433060
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 14:16 schreef Isabeau het volgende:
Goed idee om je account trouwens te wissen Ga ik ook maar doen en van mijn part komt er een apart "Wis nu je Schoolbank.nl account" topic
In plaats van schoolbank.nl af te breken, lijkt het me constructiever om www.schoolpagina.nl op te bouwen.. maar goed das mijn mening
tv not rot brain..
Life is something to do when you can't get to sleep..
The snoozebar.. cause there's nothing like starting the day with a little procrastination
  donderdag 6 januari 2005 @ 15:41:06 #87
66029 Koobus
Le Grange Marais
pi_24433524
Antwoord van schoolbank.nl.

"heel veel positieve reacties" Tuurlijk!


---------
Hallo,

Hartelijk bedankt voor uw reactie. Wij vinden het altijd prettig om feedback te krijgen, zowel positief als negatief.

Wij zijn altijd bezig om de site te verbeteren en uw reactie is daarvoor essentieel.

Door alle reacties die wij hebben gekregen sinds de invoering van het Plus-lidmaatschap zijn wij ons er extra van bewust hoe Schoolbank leeft onder de gebruikers.

Sinds de invoering hebben wij uiteraard veel negatieve reacties ontvangen, maar vooral heel veel positieve reacties die begrijpen waarom wij deze stap hebben moeten nemen.

De invoering van het Plus-lidmaatschap hebben wij moeten doen, omdat zoveel gebruikers hun e-mailadres in hun tekst neerzetten, om zo andere gebruikers de gelegenheid te geven, zonder kosten, e-mail te versturen naar deze gebruiker. Hierdoor liepen wij veel omzet mis.

Door het Plus-lidmaatschap in te voeren, wordt dit tegengegaan.

Als het mogelijk was, zouden wij alle teksten constant controleren, maar aangezien er 3 miljoen teksten zijn geplaatst, is dit onmogelijk.

Het is nog steeds gratis om u te registreren en te zoeken naar oud-schoolgenoten.

Pas als u berichten wilt versturen (dit is al hele lange tijd), foto’s wilt bekijken of de gehele verhalen wilt lezen dient u een lidmaatschap te hebben.

U kunt dus gewoon nog steeds geregistreerd staan en u kunt er ook voor kiezen om pas als u een bekende heeft gevonden waar u meer over wilt weten, pas een lidmaatschap te nemen.

Daarnaast is het ook gratis om berichten te ontvangen (en daarop te antwoorden) van gebruikers die wel een lidmaatschap hebben. Er kan dus altijd met u contact worden opgenomen door oud-klasgenoten.

Voor Schoolbank-Plus-gebruikers is Schoolbank nog precies hetzelfde als voorheen en is het nog steeds leuk om op de site verhalen te lezen van oud-klasgenoten.

Met vriendelijke groet,

Barbara Visser
SchoolBANK
Master of my domain
  donderdag 6 januari 2005 @ 18:21:05 #88
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_24436254
Nu is dus HET moment om een zelfde soort -gratis- site te beginnen?
Ik heb al een boek.
  Spellchecker donderdag 6 januari 2005 @ 18:30:32 #89
41063 crew  NoBody122
Taalnationalist
pi_24436426
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 18:21 schreef Rio het volgende:
Nu is dus HET moment om een zelfde soort -gratis- site te beginnen?
die is er al
Tevens -purist.
pi_24438478
Heb me vandaag toevallig weer ingeschreven op schoolbank (was oude wachtwoord kwijt ).. Maar dat viel inderdaad flink tegen je kan er echt niets meer mee .

Als we toch aan het spammen zijn :p.

Heb je ooit op scouting gezeten? Zo ja meld je aan bij http://www.scoutingvrienden.nl/ gewoon helemaal gratis .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  zaterdag 8 januari 2005 @ 22:47:03 #91
74976 JDude
groetjes, veldmuis
pi_24472867
In de categorie: Onverwachte humor in de MSN Vandaag:It's always around me, all this noise
But not nearly as loud as the voice saying
"Let it happen, let it happen (It's gonna feel so good)
Just let it happen, let it happen"
pi_24555902
quote:
In plaats van schoolbank.nl af te breken, lijkt het me constructiever om www.schoolpagina.nl op te bouwen.. maar goed das mijn mening

Helemaal mee eens en www.schoolpagina.nl is ook nog eens veel leuker.
"Life Is What Happens To You While You're Busy Making Other Plans"
(John Lennon)
  vrijdag 21 januari 2005 @ 11:37:34 #93
13921 BdR
nu ook in ultra-lowres!
pi_24666084
*schop*

Zo te zien is www.schoolbank.nl terug gekomen op de foto's, die mag je wel weer gratis bekijken. Alleen voor de stukjes die men over zichzelf geschreven heeft en om contact te leggen moet je betalen.
tv not rot brain..
Life is something to do when you can't get to sleep..
The snoozebar.. cause there's nothing like starting the day with a little procrastination
  vrijdag 21 januari 2005 @ 21:46:34 #94
66029 Koobus
Le Grange Marais
pi_24677130
Ik vind het tekenend dat ik sinds die afschermactie NIET EEN mailtje meer gehad heb van mensen die zich bij mijn scholen hebben aangemeld.

En maar blaten dat het zo goed gaat met schoolbank.nl, meneer Guy Spriggs. Nou, Koobus hier gelooft er geen bal van.
Master of my domain
pi_24677317
Van de site:
quote:
Veranderingen op SchoolBANK
Beste SchoolBANK-gebruiker,
Zoals u waarschijnlijk al heeft gemerkt, heeft SchoolBANK in het nieuwe jaar enkele veranderingen ondergaan. Deze wijzigingen willen wij graag toelichten zodat u begrijpt waarom de wijzigingen noodzakelijk zijn.


SchoolBANK is enorm gegroeid. Om ook in de toekomst te blijven functioneren als de beste website om oud-klasgenoten terug te vinden, investeren wij voortdurend in onze apparatuur, ons software-systeem en ons team. Wij hebben ook onze helpdesk uitgebreid zodat u voortaan op elke vraag binnen 2 werkdagen een antwoord krijgt.


Wij vinden het van het grootste belang om de privacy van onze gebruikers te blijven garanderen (juist als u in contact wilt komen met oud-klasgenoten). Om die reden voeren wij een actief beleid tegen het vermelden van emailadressen in de teksten en foto's op SchoolBANK en is onderlinge correspondentie alleen open voor gebruikers met een SchoolBANK lidmaatschap (dit bestond al).


SchoolBANK-Plus is de nieuwe naam voor het SchoolBANK lidmaatschap. Met SchoolBANK-Plus kunt u voor 1 euro per maand ongelimiteerd alle verhalen op SchoolBANK lezen en met iedereen contact leggen. SchoolBANK-Plus is een jaarlidmaatschap (12 euro) en wordt niet automatisch verlengd.


Wanneer u niet kiest voor SchoolBANK-Plus heeft u een gratis SchoolBANK-Basis lidmaatschap. Als SchoolBANK- Basis gebruiker kunt u van alle andere gebruikers de eerste 120 karakters tekst lezen en indien aanwezig hun foto's bekijken. Ook de schoolfoto's op de pagina van uw school zijn voor u te zien. Uw eigen gegevens en foto's kunt u natuurlijk altijd volledig zien en wijzigen. Voor SchoolBANK-Plus gebruikers is het mogelijk om u te mailen zonder dat u uw emailadres hoeft te publiceren op Internet.

Het is uiteraard ook mogelijk om op een later tijdstip voor SchoolBANK-Plus te kiezen.

Voor alle gebruikers van SchoolBANK is het inmiddels mogelijk om gratis SchoolBANK e-cards te versturen! Daarnaast wordt er momenteel ook gewerkt aan nieuwe functionaliteiten speciaal voor SchoolBANK-Plus gebruikers. Wanneer het zover is hoort u dit uiteraard in de nieuwsbrief.

Wij wensen u heel erg veel plezier met SchoolBANK. Mocht u nog vragen of suggesties hebben, mail ons dan via de website. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,


Het SchoolBANK-team
Bah
FTW!
  vrijdag 4 augustus 2006 @ 20:40:57 #96
104871 remlof
Europees federalist
pi_40491934
ik had net ook een mailtje van ze:
quote:
Beste remlof,

Een nieuwe gebruiker van SchoolBANK heeft gereageerd op jouw registratie op SchoolBANK.nl en stuurt je het volgende bericht:

Beste remlof,

"Ken je me nog?"

Groeten,

het SchoolBANK-team

Deze gebruiker is nog niet geheel geregistreerd, daarom staat er nog geen naam vermeld. Over 1 werkdag is dit wel het geval en zal je bij een klik op de link "Een nieuwe gebruiker van SchoolBANK" terecht komen op de persoonlijke pagina van de verzender van deze e-mail.
Met vriendelijke groeten,

Het SchoolBANK team
http://www.schoolbank.nl
wat moet ik daar nou mee?

geen-zin-om-nieuw-topic-te-openen-schop
  Spellchecker zaterdag 5 augustus 2006 @ 02:57:59 #97
41063 crew  NoBody122
Taalnationalist
pi_40502960
oude topics omhoog schoppen gaat het helemaal worden in 2006
Tevens -purist.
pi_40502973
Op dinsdag 13 maart 2007 15:37 schreef Tha-CheF het volgende:
rudedeltadude, wie heeft nou zo'n nickname !
Op vrijdag 6 maart 2009 00:34 schreef Gabbylicious het volgende:
Rudedeltatoedeloe :W
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 02:58:59 #99
104871 remlof
Europees federalist
pi_40502975
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 02:57 schreef NoBody122 het volgende:
oude topics omhoog schoppen gaat het helemaal worden in 2006
moet ik een nieuwe openen dan?
  Spellchecker zaterdag 5 augustus 2006 @ 03:11:54 #100
41063 crew  NoBody122
Taalnationalist
pi_40503179
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 02:58 schreef remlof het volgende:

[..]

moet ik een nieuwe openen dan?
als ik 'ja' zeg, doe je dat dan?
Tevens -purist.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')