Martijn_77 | maandag 24 mei 2004 @ 23:25 |
Heeft er iemand het recept voor Atjar Tjampoer voor bij de Babi Pangang Al vast bedankt | |
Sorella | maandag 24 mei 2004 @ 23:28 |
Ingrediënten: 100 gram wortelen zout 4 sjalotjes 100 gram sperciebonen 100 gram witte kool 2 teentjes knoflook 1/4 komkommer 1 eetlepel olie 150 ml. azijn 100 gram tauge 1 eetlepel suiker 1 theelepel gember(poeder) 1 theelepel kunjit/kurkuma 1 theelepel sambal oelek - Bereiding: Snij de wortel in reepjes van lucifergrootte. Snij de bonen in kleine stukjes. Rasp de kool. Kook in een pan met wat water en zout de groenten gedurende 5 minuten. Schud het water af. Snij de komkommer in *kleine* blokjes. Pel de sjalotjes en de knoflook. Hak ze in een keukenmachine tot pasta. Meng dit met de sambal, de kunjit en de gember. Verhit de olie in een braadpan. Bak het kruidenmengsel gedurende 2 minuten. Voeg azijn en suiker toe, en roer totdat de suiker opgelost is. Voeg alle groenten toe (dit tot nu toe nog niet gekookt zijn). Voeg een *beetje* water toe als er te weinig vocht over is. Laat dit zachtjes koken gedurende 2 minuten. Doe dan alles in een kom, en laat het afkoelen. De Atjar kan nu bewaard worden in inmaakpotten (ikzelf gebruik daar altijd lege jam-potten voor): voeg daarbij het vocht toe. Zet de potten onderste- boven neer totdat alles afgekoeld is. Het kan zo minstens een jaar bewaard worden (bewaar het wel op een donkere plaats, om het verdwijnen van de kleur te voorkomen). Leuk als een kado! - Opmerkingen: Kunjit of kurkuma is een kruid. Het wordt in deze salade gebruikt om kleur aan het geheel te geven. Het lijkt in dat opzicht veel op saffraan, alhoewel kunjit wat bitterder smaakt. lol | |
Pietverdriet | donderdag 27 mei 2004 @ 18:03 |
Uitjes (of wat zilveruitjes), witte kool, teentje knoflook, komkommer, tauge, wortelen, rooie paprika, radijs, pastinaak, rettich, Gewoon verschillende stevige groenten, je hoeft ze niet allemaal te gebruiken, of je doet er andere dingen bij, raapjes, koolraap, bloemkool, wat goedkoop is en wat je lekker vind. Klein snijden, maar niet te klein, ik houd van grof. suiker en zout erover en het vocht laten onttrekken (husselen zodat overal de suiker zout mengsel overheen zit. Wegzetten voor een nachtje. Azijn en water in zelfde hoeveelheden aan de kookbrengen met gerapste gember en geelwortel (koenjit) Suiker erbij doen zodat het zoetzuur is. De groenten uitknijpen en in glazen potten vullen, aanstampen, en er het azijn mengsel op vullen. (ah huismerk mayo potten zijn perfect met blikken deksels of anders jampotten) In een pan met water zetten en aan de kook brengen, kwartiertje laten koken en dan op de kop de potten laten afkoelen. In de koelkast, of kelder blijft het lang goed. Na een tijdje wordt het pas echt lekker. (paar weken) | |
Stoja | zaterdag 29 mei 2004 @ 15:35 |
Het is Acar Campur ok. | |
Stoja | zaterdag 29 mei 2004 @ 16:51 |
Het is dus Acar Campur en het recept: Benodigdheden: 250 g wortelen 1 komkommer 100 g rebung of bengkuang 150 g buncis 7 rawits, 1 serehstengel 2 eetl. plantaardige olie 2 eetl. witte azijn 1/2 l water 3 eetl. kristalsuiker zout Voor de kruidenpasta 7 kemirinootjes 3 teentjes knoflook 1 stukje kunyit van ca. 3 cm Bereiding: Wrijf voor de kruidenpasta de kemirinootjes fijn. Voeg de schoongemaakte en fijngesneden knoflook en kunyit toe en wrijf alles fijn. Schrap de wortelen, schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd dit alles in kleine reepjes (lucifers), ook de rebung. Snijd de buncis in stukjes van ongeveer 3 cm. Snijd de rawits in de lengte doormidden, knip het bovenste deel van de serehstengel, kneus en knoop de stengel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kruidenpasta en de sereh circa 2 minuten. Meng de azijn, de wortelen, de komkommer, de rebung en de buncis hierdoor en doe de rawits, het water en de suiker erbij. Voeg zout naar smaak toe en kook dit alles ongeveer 15 minuten. Eet smakelijk | |
Pietverdriet | zaterdag 29 mei 2004 @ 17:23 |
Het is Salamat Makan, hoor ![]() | |
Stoja | zaterdag 29 mei 2004 @ 17:24 |
quote:Nee, het is selamat makan. ![]() |