abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_19248527
Net even een kilo shoarma gehaald bij de slager.. dat is gelukt. Het moest even gepakt worden..

In de tussentijd zag ik een groot bord staan met 'krabbetjes'.. en ik zeg.. 'en nog 2 kilo krabbetjes..'

Het is een soort van slachtafval volgens mij.. veel bot.. hier en daar een stukkie vlees.. vaag..

Hoe kan ik dit het beste klaarmaken..?
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:34:37 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19248718
Koken en dan in hutspot, of erwtensoep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:37:01 #3
93965 Leffe48
Blond dan wel te verstaan.
pi_19248760
Krabbetje=Spair ribs

maar dan ff anders:p
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:38:18 #4
27636 bigwig
No pain, no gain
pi_19248780
ik zou ze lekker in een nachtje in de marinade laten liggen, en daarna grillen net als spareribs
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:39:05 #5
92627 Scat-man
Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop
pi_19248790
Lekker lang laten marineren in een saus van ketjap, honing en wat indonesische kruiden, heerlijk!!!
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:39:38 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19248806
Krabbetjes smaken niet geweldig als je ze als spareribs klaar maakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:40:35 #7
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_19248816
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:38 schreef bigwig het volgende:
grillen, net als spareribs
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:44:44 #8
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_19248885
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Krabbetjes smaken niet geweldig als je ze als spareribs klaar maakt
Waarom niet? Op de gril of BBQ doen ze het perfect volgens mij...
pi_19248890
Je kunt ze ook gewoon frituren, werkt ook prima.
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:46:22 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19248920
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:44 schreef Snakey het volgende:

[..]

Waarom niet? Op de gril of BBQ doen ze het perfect volgens mij...
Omdat het vlees wat aan krabbetjes zit nogal wat tijd nodig heeft om gaar te worden,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Admin woensdag 19 mei 2004 @ 17:47:59 #11
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_19248946
Oei, ouderwets vlees
Kreeg ik altijd bij mn opa en oma

Die kruiden het heel normaal, lieten het heel lang opstaan zodat het vlees bijna van het bot viel, was erg lekker
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_19248951
Als je ze op BBQ wil roosteren, zou ik er eerst alufolie erom heen doen, en pas als het gaar is even afgrillen...
Zo worden ze niet zo zwart en ze zijn lekker gaar.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Admin woensdag 19 mei 2004 @ 17:49:41 #13
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_19248984
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:48 schreef Oblivion het volgende:
Als je ze op BBQ wil roosteren, zou ik er eerst alufolie erom heen doen, en pas als het gaar is even afgrillen...
Zo worden ze niet zo zwart en ze zijn lekker gaar.
Euhm, de krabbetjes die ik ken zijn stukken dikker dan die vleesloze rijen botten die als spareribs verkocht worden hoor
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_19249015
Tja, maar het kan dus wel...
Kippebouten zijn ook best dik, en daar lukt het uitstekend bij...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Admin woensdag 19 mei 2004 @ 17:53:15 #15
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_19249059
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:51 schreef Oblivion het volgende:
Tja, maar het kan dus wel...
Kippebouten zijn ook best dik, en daar lukt het uitstekend bij...
Kippebouten kook ik altijd eerst even voor
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_19249114
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:53 schreef yvonne het volgende:

[..]

Kippebouten kook ik altijd eerst even voor
Tja dat gaat dus ten koste van de marinade...
En gekookt vlees... is niet zo lekker, vind ik dan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 19 mei 2004 @ 17:57:35 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19249141
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:56 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Tja dat gaat dus ten koste van de marinade...
En gekookt vlees... is niet zo lekker, vind ik dan.
Tip van de vakman,
In marinade koken, en dan ff afgrillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19249288
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Tip van de vakman,
In marinade koken, en dan ff afgrillen
Dat kan, en dat lijkt me dan wel weer wat lekkerder...
Maar waarom moeilijk doen als het dus makkelijker kan, als je de kolen aanmaakt, kan je ze er vast opleggen, immers de alufolie beschermd ze tegen het vuur...
Is de BBQ mooi grijs en heet, uit de alufolie halen, en even afgrillen.
Appeltje eitje....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 19 mei 2004 @ 18:08:46 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19249319
Bacterieel gezien is dat niet de verstandigste manier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19249459
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Bacterieel gezien is dat niet de verstandigste manier
Nou, lijkt me sterk dat de bacterie die in kip zit, dan al niet dood is...
Maar goed...
Ieder het zijne.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 19 mei 2004 @ 18:20:53 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19249553
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 18:16 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Nou, lijkt me sterk dat de bacterie die in kip zit, dan al niet dood is...
Maar goed...
Ieder het zijne.
Ja, maar dat duurt een tijdje en die vermenigvuldigen zich rapide, en de gifstoffen die bacterien maken, blijven er in, dus je wordt er nog steeds onwel van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 mei 2004 @ 18:22:59 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19249593
onzorgvuldige Barbeknoeien is naast telang bewaarde vleeswaren in de (meestal niet koud genoeg staande koelkast) de belangrijkste oorzaak van voedselvergiftegingen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19249752
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, maar dat duurt een tijdje en die vermenigvuldigen zich rapide, en de gifstoffen die bacterien maken, blijven er in, dus je wordt er nog steeds onwel van.
Ah, ik snap wat je bedoeld.

Van uit de koelkast, uit de marinade, in alu, apart...
En gelijk op het vuur... LET WEL: Vuur....
Wij doen het toch al 10 jaar naar mijn weten, en nog nooit iemand ziek geweest...

Ben zelf erg eng van bacterieen, zeker van kip.
Laat vlees nooit lang uit de koelkast.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_19250411
heb ze maar in de pan gemietert.. duurde lang.. en smaakte nergens naar.. morgen nog een poging..
  woensdag 19 mei 2004 @ 20:05:07 #25
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_19251795
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 19:04 schreef Omkron het volgende:
heb ze maar in de pan gemietert.. duurde lang.. en smaakte nergens naar.. morgen nog een poging..
Oke laat maar weten wat het morgen geworden is.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_19252233
Wat is het verschil tussen krabbetjes en spare-ribs?
pi_19257143
krabbetjes zijn pleite.. de polen hebben ze gejat.. evenals mijn kilo shoarma..

ach.. ik hoop dat het ze lekker gesmaakt heeft..
  donderdag 20 mei 2004 @ 10:09:29 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19263624
?????
de Polen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19263805
de polen...




en ik ben ook wel benieuwd naar het verschil tussen krabbetjes en spare-ribs (dacht dat dat hetzelfde was)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 20 mei 2004 @ 10:29:13 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19263887
Krabbetjes zijn ribbetjes met een flinke kluit vrij taai vlees er aan, spare ribs zijn ribbetjes waar vrij weinig, maar vrij mals vlees aan zit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19275494
ja.. er wonen polen bij mij in huis... soms gaat het nog als een fout met de koelkast enzo...
pi_19275537
LEKKER! soms kan je ze met bot en al opknagen
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 20 mei 2004 @ 19:42:16 #33
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_19275686
quote:
Op donderdag 20 mei 2004 10:24 schreef Isabeau het volgende:
de polen...




en ik ben ook wel benieuwd naar het verschil tussen krabbetjes en spare-ribs (dacht dat dat hetzelfde was)
Is ook exact hetzelfde.
Spare-ribs klinkt alleen stoerder.
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 20 mei 2004 @ 19:44:16 #34
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_19275728
quote:
Op donderdag 20 mei 2004 10:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Krabbetjes zijn ribbetjes met een flinke kluit vrij taai vlees er aan, spare ribs zijn ribbetjes waar vrij weinig, maar vrij mals vlees aan zit
Volgens jou zijn een magnetron en een microwave zeker ook twee verschillende dingen?
  donderdag 20 mei 2004 @ 20:07:32 #35
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_19276321
In mijn studententijd at ik heel vaak krabbetjes. Lekker! Eerst een paar uurtjes laten sudderen in een soort van marinade (uitjes, ketjap, boter, wijn, water etc.). Dan afkoelen en onder de grill zodat het vet mooi smelt.

Lekker!!! Ik vond trouwens dat er voldoende vlees aanzat en het was zeker niet taai ofzo.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  donderdag 20 mei 2004 @ 20:41:58 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19277146
quote:
Op donderdag 20 mei 2004 19:42 schreef Swetsenegger het volgende:

[..]

Is ook exact hetzelfde.
Spare-ribs klinkt alleen stoerder.
nope
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 mei 2004 @ 20:43:04 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19277168
quote:
Op donderdag 20 mei 2004 20:07 schreef Tinkepink het volgende:
In mijn studententijd at ik heel vaak krabbetjes. Lekker! Eerst een paar uurtjes laten sudderen in een soort van marinade (uitjes, ketjap, boter, wijn, water etc.). Dan afkoelen en onder de grill zodat het vet mooi smelt.

Lekker!!! Ik vond trouwens dat er voldoende vlees aanzat en het was zeker niet taai ofzo.
Vind je dat gek dat het niet meer taai is na een paar uur sudderen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19277975
quote:
Op donderdag 20 mei 2004 20:07 schreef Tinkepink het volgende:
In mijn studententijd at ik heel vaak krabbetjes. Lekker! Eerst een paar uurtjes laten sudderen in een soort van marinade (uitjes, ketjap, boter, wijn, water etc.). Dan afkoelen en onder de grill zodat het vet mooi smelt.

Lekker!!! Ik vond trouwens dat er voldoende vlees aanzat en het was zeker niet taai ofzo.
kun je instructies geven omtrent het sudderen.. en een recept voor de marinade..?
pi_19278139
quote:
Op donderdag 20 mei 2004 19:33 schreef Omkron het volgende:
ja.. er wonen polen bij mij in huis... soms gaat het nog als een fout met de koelkast enzo...
Hee, dat heb ik ook Maar ik ben er nog niet achter of het Oostenrijkers, Hongaren of Vietnamezen zijn...
pi_19278716
quote:
Op donderdag 20 mei 2004 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
nope
Leuk dat je nope zegt, maar wat is dan het verschil???
Dus het één komt van het varken en het andere...? Of een ander deel van het varken? Of wat?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 20 mei 2004 @ 22:12:15 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19279419
Scroll eens naar boven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 mei 2004 @ 19:29:10 #42
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_19299465
quote:
Op donderdag 20 mei 2004 21:14 schreef Omkron het volgende:

[..]

kun je instructies geven omtrent het sudderen.. en een recept voor de marinade..?
Marinade maakt ik altijd op gevoel: ketjap is lekker, citroensap, suiker, beetje wijn, olie, kruiden... Gebruik je fantasie!

Dan braad ik een uitje aan in de pan, krabbetjes erbij, aanbraden, marinade en water erbij, paar uurtjes laten sudderen.... ('koken' op een een zeer laag vuur)
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_19300236
quote:
Op donderdag 20 mei 2004 10:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Krabbetjes zijn ribbetjes met een flinke kluit vrij taai vlees er aan, spare ribs zijn ribbetjes waar vrij weinig, maar vrij mals vlees aan zit
Het zijn dus allebei ribbetjes van het varken
Ik zie op de hoeveelheid vlees na nog niet veel verschil.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_19300387
ervarings deskundige.. : smaakte idd anders dan spareribs.. maar ik moet zeggen dat de spareribs die ik daar wel eens gehaald heb ook niet overweldigend lekker waren..

  vrijdag 21 mei 2004 @ 20:43:50 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19301329
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 19:59 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het zijn dus allebei ribbetjes van het varken
Ik zie op de hoeveelheid vlees na nog niet veel verschil.
Van het deel van het varken maakt het niet veel uit, alleen als je krabbetjes klaar gaat maken als spare ribs wordt het een teleurstelling.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 mei 2004 @ 20:45:20 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19301387
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 20:04 schreef Omkron het volgende:
ervarings deskundige.. : smaakte idd anders dan spareribs.. maar ik moet zeggen dat de spareribs die ik daar wel eens gehaald heb ook niet overweldigend lekker waren..

Daarbij komt dat veel slagers je ook krabbetjes aandraaien als spareribs als ze door de spareribs heen zijn, of gewoon niet beter weten, of ze gewoon niet hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19301461
ik heb idd. problemen om goede spareribs te verkrijgen.. diverse slagers al geprobeerd.. maar blijft moeilijk.. maar ik denk er nu eentje gevonden te hebben die ermee adverteert.. ben zijn naam kwijt.. maar ik weet waar hij ongeveer zit.. binnenkort eens testen..
pi_19301479
Dus als je spare-ribs wilt, moet je ook opletten dat je spare-ribs krijgt

(ik maak er altijd zo'n knoeiboel van)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 21 mei 2004 @ 20:50:44 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19301518
Ga naar een horeca groothandel, verkopen ze het per doos van 10 kilo.
:-)
Koop ze van een bevriende horeca slager, per doos, hup de vriezer in. De meeste slagers hebben ze meestal niet omdat het nogal wat werk is om ze klaar te maken, en de gemiddelede huisvrouw dat liever laat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19301548
maar dat zal moeilijk worden als particulier zijnde.. toch..?

ik zou dolgraag een doosje van 10 Kg willen hebben hoor.. ruik ik hier een gezamelijke inkoopaktie..?
  vrijdag 21 mei 2004 @ 20:57:09 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19301668
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 20:52 schreef Omkron het volgende:
maar dat zal moeilijk worden als particulier zijnde.. toch..?

ik zou dolgraag een doosje van 10 Kg willen hebben hoor.. ruik ik hier een gezamelijke inkoopaktie..?
Ken je niemand met een pasje?
Niemand in je omgeving met een bedrijf, een instelling ofzo? Een bevriende Restauranteigenaar?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19301871
zou ik nog even overna moeten denken.. maar ik ga nu weg.. we hebben nl. een fok Leiden meet.. en die is zojuist begonnen..
  zaterdag 22 mei 2004 @ 22:45:20 #53
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19325574
Ik kook de krabbetjes altijd in ketjap met sambal,ui,knoflook en `n klein beetje bruine suiker.
En als het bot uit het vlees steekt vind ik ze gaar genoeg en dan gaan ze de volgende dag op BBQ.
  maandag 24 mei 2004 @ 22:11:26 #54
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_19376326
quote:
Op zaterdag 22 mei 2004 22:45 schreef Wolfjesfan het volgende:
Ik kook de krabbetjes altijd in ketjap met sambal,ui,knoflook en `n klein beetje bruine suiker.
En als het bot uit het vlees steekt vind ik ze gaar genoeg en dan gaan ze de volgende dag op BBQ.
Welke hoeveelheden van ketjap enzo?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 25 mei 2004 @ 00:23:04 #55
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19380655
Zorg dat de krabbetjes onder staan je kan er altijd wat water bij doen.De rest is naar smaak.
  zondag 27 februari 2005 @ 22:10:50 #56
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25288105
Uit [TIP] Stroopsaus en gekruide kip

recept:
1 kg krabbetjes
1 tl cacaopoeder (de echte)
1 el bloem
1/2 tl komijn
1/2 tl paprika
1/2 tl gedroogde oregano
zout en peper
2,8 dl water
2 el dunne honing
2 el dikke room

Krabbetjes roosteren tot ze bruin zijn ongeveer 20-25 min.(200 graden)
Meng cacao, bloem, komijn, paprikapeoder, oregano, zout, peper, honing en water door elkaar en giet over de krabbetjes.
daarna 180 graden, 30 min. bakken tot de krabbetjes mals zijn.
In stukken snijden.
Room bij de saus in de braadpan doen, op matig vuur aan de kook brengen en over de krabbetjes gieten.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')