abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_19192247
Wie kent het niet?

het eigenlijk heels vies uitziende maar zwaar lekkere roed goedje


mijn favorite: filet american naturel op een hard wit broodje

of op een toostje met uitjes
pi_19192495
geef mij maar die file versie met pesto, die is uber lekker, verkrijgbaar bij AH
Dit gaat helemaal uit de hand escaleren.
  maandag 17 mei 2004 @ 13:29:00 #3
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_19192588
ja maar beide met mate
  maandag 17 mei 2004 @ 13:31:22 #4
91155 3
kerPOUW.
pi_19192636
filet american

op een net gebakken wit pistoletje
SSSHH#@$ SEKKRRIITT.
  maandag 17 mei 2004 @ 13:31:41 #5
91155 3
kerPOUW.
pi_19192646
OF op een verse witte boterham, en dan zout en peper derop
SSSHH#@$ SEKKRRIITT.
pi_19192699
Hmmmm, rauwe gemalen koeienspieren met heel veel kleur- en smaakstoffen!
  maandag 17 mei 2004 @ 13:35:11 #7
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_19192732
quote:
Op maandag 17 mei 2004 13:31 schreef 3 het volgende:
filet american

op een net gebakken wit pistoletje
ik heb al zo'n honger en dan lees ik dit ........
.
pi_19192895
Gepureerde koeienbil met mayonaise
Drie vrouwtjes bakken samen een dikke vette pannekoek.
Wat ruikt dat heerlijk!
Ineens springt de pannekoek de pan uit en verdwijnt rollerdebol het bos in.
Allerlei dieren willen de pannekoek graag tegenhouden, maar of dat lukt...?
pi_19193277
ook lekker op een broodje, samen met kruidenkaas (geloofde het ook niet totdat ik het proefde)
pi_19193340
Filet Americain dacht ik? Wel lekker spul btw !
pi_19193379
Broodje martino
= vers wit (of grijs) baguetje besmeerd met filet américain, daarop beetje mosterd, curryketchup en tabasco, belegd met plakjes augurk... (eventueel nog met sla, tomaat, ei)
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
  maandag 17 mei 2004 @ 14:03:22 #12
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_19193394
Gisteren gegeten: geroosterd witbrood met filet americain, peper, zout en rucolla.
Erg lekker!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  maandag 17 mei 2004 @ 14:04:16 #13
42828 bemeall
G'day Mate!
pi_19193419
Echt wel lekker
Bij ons op school hebben ze ook van die broodjes
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst...
pi_19193429
Trekt me echt niet , kattenvoer dat is het.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  maandag 17 mei 2004 @ 14:05:25 #15
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_19193455
Met zout, peper en uitjes
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
  maandag 17 mei 2004 @ 14:18:55 #16
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_19193851
Kan lekker zijn, maar het wisselt nogal van samenstelling en kwaliteit. Daarom ben ik altijd een beetje huiverig om het ergens te bestellen. Ik haal het weleens voor thuis, maar dan gooi ik het al heel snel weer weg, omdat ik het niet echt vertrouw.
  maandag 17 mei 2004 @ 14:19:46 #17
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_19193875
quote:
Op maandag 17 mei 2004 14:18 schreef Aventura het volgende:
Ik haal het weleens voor thuis, maar dan gooi ik het al heel snel weer weg, omdat ik het niet echt vertrouw.
Waarom? als het binnen de datum is, is er niks mis mee toch?
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
  maandag 17 mei 2004 @ 14:25:20 #18
2365 Frenkie
ALLES GOED?
  maandag 17 mei 2004 @ 14:28:05 #19
56791 Dikkiedik_2003
De liftende hollander
pi_19194148
homebaked baquettte met americain filet, peper en zout, gekookte ei en uitjes!
Liftverhalen http://liftendehollander.web-log.nl
Enjoy Life. Always Look For Adventure.
The Sun. The Water. The Wind. The Snow. The Adrealine Thats the Ultimate.
  maandag 17 mei 2004 @ 20:23:16 #20
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_19202141
Filet van de slager, met veeeel peper zout, mayo en een hardgekookt eitje, lekker.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
  maandag 17 mei 2004 @ 21:00:21 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19203054
Ook heel lekker, Met, heel fijn gemalen varkensvlees met wat kruiden. Rauw op een broodje met een rauw uitje voor de liefhebbers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 17 mei 2004 @ 21:06:51 #22
68810 roofless
get wet...
pi_19203223
quote:
Op maandag 17 mei 2004 21:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Ook heel lekker, Met, heel fijn gemalen varkensvlees met wat kruiden. Rauw op een broodje met een rauw uitje voor de liefhebbers.
Rauw varkensvlees? Ik heb altijd geleerd dat je varkensvlees niet rauw mag eten ivm wormen enzo. Hadden ze het dan toch mis?
  maandag 17 mei 2004 @ 21:07:42 #23
72528 Hephaistos
Oempaloempa's Unite!
pi_19203252
Zooo verschrikkelijk lekker na het uitgaan
If men define things as real, they are real in their consequences
  maandag 17 mei 2004 @ 21:09:37 #24
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_19203307
Sinds ik dat als puisterige puber bij de toenmalige spar-slagerij heb mogen klaarmaken, krijg ik het werkelijk met geen mogelijkheid meer door m'n strot. Zo'n filet americain sausje verbergt een hoop rare luchtjes
pi_19203327
half stokbroodje filet americain met peper/zout/uitjes bij de Delifrance in de Esso
pi_19203330
quote:
Op maandag 17 mei 2004 21:06 schreef roofless het volgende:

[..]

Rauw varkensvlees? Ik heb altijd geleerd dat je varkensvlees niet rauw mag eten ivm wormen enzo. Hadden ze het dan toch mis?
Zzz en rauwe koeiebil met mayonaise (filet americain) daar kan je ook wormen van krijgen.
Drie vrouwtjes bakken samen een dikke vette pannekoek.
Wat ruikt dat heerlijk!
Ineens springt de pannekoek de pan uit en verdwijnt rollerdebol het bos in.
Allerlei dieren willen de pannekoek graag tegenhouden, maar of dat lukt...?
pi_19203334
Op een vers afgebakken broodje met een beetje vers gesnipperd ui of bieslook...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_19203361
Heerlijk ik vind het lekkerste filet american met pesto van de Albert Hein

OVERHEERLIJK
Helaas heb ik het al heel lang niet meer gehad omdat ik in plaats van de broodmaaltijden dus shakes doe
pi_19203387
gepureerde filet americain met verse pesto en ui... met 'n rietje
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  maandag 17 mei 2004 @ 21:15:27 #30
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_19203455
Ik eet het met OF peper OF ui. Niet met beide tegelijk.

Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
pi_19203498


Ik eet het met een gesnipperde drol.
Drie vrouwtjes bakken samen een dikke vette pannekoek.
Wat ruikt dat heerlijk!
Ineens springt de pannekoek de pan uit en verdwijnt rollerdebol het bos in.
Allerlei dieren willen de pannekoek graag tegenhouden, maar of dat lukt...?
  maandag 17 mei 2004 @ 21:19:55 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19203572
quote:
Op maandag 17 mei 2004 21:06 schreef roofless het volgende:

[..]

Rauw varkensvlees? Ik heb altijd geleerd dat je varkensvlees niet rauw mag eten ivm wormen enzo. Hadden ze het dan toch mis?
Wordt hier in Duitsland veel gegeten, met, is erg lekker.
Zou het bij een NL slager ook niet kopen trouwens, hooguit zelf maken,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19203594
Alleen zwangere vrouwen moeten het niet eten
  maandag 17 mei 2004 @ 21:24:15 #34
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_19203701
Lekker hoor.
Maar klopt het dat je de filet van de slager langer kan bewaren dan van de supermarkt?
Ook hoorde ik dat je de filet in de vriezer kan bewaren.
Dit heb ik nog nooit gedaan omdat het bakje meestal bij ons binnen een avond opgaat.
Lijkt me ook niet echt lekker filet americain uit de vriezer.Het nadeel van de filet americain van de div supermarkten is dat er veel te veel rotzooi word toegevoegd.
Daarom haal ik hem meestal bij de slager die maakt hem te minste vers neem ik aan.
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
  maandag 17 mei 2004 @ 21:30:06 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19203874
quote:
Op maandag 17 mei 2004 21:20 schreef Riann het volgende:
Alleen zwangere vrouwen moeten het niet eten
Precies, zo hoort het
Vrouwen die weten wat ze niet moeten eten als ze zwanger zijn, en niet al het eten zodanig maken dat zwangere vrouwen het kunnen eten. Zoals de EU de zachte rauwemelkse kazen heeft verboden, en daarmee een slag toe heeft gebracht aan de ware lekkerbek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 17 mei 2004 @ 21:32:15 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19203937
quote:
Op maandag 17 mei 2004 21:24 schreef edje34 het volgende:
Lekker hoor.
Maar klopt het dat je de filet van de slager langer kan bewaren dan van de supermarkt?
Ook hoorde ik dat je de filet in de vriezer kan bewaren.
Dit heb ik nog nooit gedaan omdat het bakje meestal bij ons binnen een avond opgaat.
Lijkt me ook niet echt lekker filet americain uit de vriezer.Het nadeel van de filet americain van de div supermarkten is dat er veel te veel rotzooi word toegevoegd.
Daarom haal ik hem meestal bij de slager die maakt hem te minste vers neem ik aan.
Nee, niet invriezen
Vers eten en niet gaan lopen knoeien. Invriezen doet de structuur geen goed en bij het ontdooien maken veel mensen fouten.
Supermarkt filet is langer houdbaar omdat het verduurzaamd is (dan denk ik aan doorstraling en conserveermiddelen)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19204034
vriend vertelde me laatst dat er wel 7 soorten parasieten in zitten.. hij zij dat ik het niet te vaak moest eten..
  maandag 17 mei 2004 @ 21:38:11 #38
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_19204124
quote:
Op maandag 17 mei 2004 21:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet invriezen
Vers eten en niet gaan lopen knoeien. Invriezen doet de structuur geen goed en bij het ontdooien maken veel mensen fouten.
Supermarkt filet is langer houdbaar omdat het verduurzaamd is (dan denk ik aan doorstraling en conserveermiddelen)
Maar dat komt de smaak toch niet ten goede.
wat is de uiterste bewaar daum in de koeling dan?
2 dagen ofzo
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
  Donald Duck held maandag 17 mei 2004 @ 21:39:49 #39
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_19204169
erg lekker
ik haal altijd de filet americain naturel van de AH, op een hard wit broodje, met wat mostersaus er op, uitjes, peper en zout
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  maandag 17 mei 2004 @ 21:42:39 #40
22754 Steve-O
Sarcasm-O
pi_19204236
met peper of uie
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_19204459
quote:
Op maandag 17 mei 2004 21:35 schreef Omkron het volgende:
vriend vertelde me laatst dat er wel 7 soorten parasieten in zitten.. hij zij dat ik het niet te vaak moest eten..
Daarom moeten zwangere vrouwen het niet eten
het kan fataal zijn voor de baby.
Alleen jij kunt het gerust eten je maakt er alleen maar antistoffen tegen.
  maandag 17 mei 2004 @ 22:37:37 #42
74430 Nyluzzz
Terviseks!
pi_19205176
Jaaah! Filet Americain

Met peper en uitjes

Filet Americain
...drop it like it's hot...
  maandag 17 mei 2004 @ 22:47:35 #43
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_19205439
Heb er toevallig net een op.
Smaakte prima
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
  maandag 17 mei 2004 @ 23:27:00 #44
85882 Wolfjesfan
Morgen ga ik de ramen lappen.
pi_19206035
Ik krijg alweer trek na dit te lezen, Groot fan van Filet Americain.
  Donald Duck held maandag 17 mei 2004 @ 23:28:12 #45
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_19206072
opgelet, filet americain is deze week in de AH-bonus
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_19206105
mmmmmmm filet americain.... mmmmmmmmmm
  maandag 17 mei 2004 @ 23:33:51 #47
2365 Frenkie
ALLES GOED?
pi_19206189
quote:
Op maandag 17 mei 2004 14:18 schreef Aventura het volgende:
Ik haal het weleens voor thuis, maar dan gooi ik het al heel snel weer weg, omdat ik het niet echt vertrouw.
Hou jij over dan..?? Bij mij is alles na een lunch op..
pi_19206762
edit:doei

[ Bericht 99% gewijzigd door shmoopy op 18-05-2004 00:21:48 ]
shock, gore, exploitation, check my movies here http://movies.yahoo.com/shop?d=hc&id=1800061792&cf=gen&intl=us
pi_19207517
quote:
Op maandag 17 mei 2004 23:56 schreef Joe_Damato het volgende:
edit:doei
Gebakken furby is anders best lekker.
Drie vrouwtjes bakken samen een dikke vette pannekoek.
Wat ruikt dat heerlijk!
Ineens springt de pannekoek de pan uit en verdwijnt rollerdebol het bos in.
Allerlei dieren willen de pannekoek graag tegenhouden, maar of dat lukt...?
  dinsdag 18 mei 2004 @ 01:01:54 #50
42700 Minkeltje
Ondertitel hier
pi_19208148
joh tegenwoordig staat de filetamerican zo stijf van de conserveringsmiddelen dat geen enkele bacterie/parasiet t overleefd:P
Echter t blijft rauw vlees, dus daarom NOT done voor zwangeren
Zeg meneer Minkeltje hebben wij gedronken?
Ach agent, slechts de golven zullen zeggen.....!
pi_19210402
Ja lekker, jammer van die enorme porties die je moet kopen. 150 gram krijg ik nooit op in mijn eentje binnen 3 dagen.
  dinsdag 18 mei 2004 @ 08:40:44 #52
46329 miss_c
It's lonely at the top
pi_19210489
Ik lust alleen maar filet van een bepaalde slager, supermarkt en andere slagers lust ik niet of krijg ik niet door mijn strot...

Dat is ook echt van die rode filet... Nee, ik hou alleen van die licht oranje.....

Was ik maar rijk en niet zo knap.....
pi_19210681
Filet american
Is in de aanbieding deze week bij de AH
pi_19210736
Hier in Finland kennen ze het niet, en ik ben er super gek op. Ik mis het enorm.
pi_19221615
FILET AMERICAIN

Ik heb nét een plakje oer donker brood met filet op

Ik eet het graag op een pistolletje met een hard gekookt ei of uitjes.
  dinsdag 18 mei 2004 @ 22:27:11 #56
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_19229015
er zijn gewoon GEEN lekkere plaatjes van
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  dinsdag 18 mei 2004 @ 22:27:54 #57
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_19229037
recpetje voor filet

Benodigdheden:

800 g magere biefstuk van het rund, 4 eigelen, 2 eetlepels arachideolie, 2 eetlepels kappertjes (opgelegd in azijn), 12 zure opgelegde augurkjes, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel Worchestershiresaus, 1 eetlepel zeer fijngehakte ui, Peper en zout

Bereiding:

Waar filet américain (want zo heet deze bereiding ook in het Nederlands) zijn naam vandaan heeft, mag de duvel weten. Des te meer omdat Amerikanen een aangeboren afschuw hebben van rauw rood vlees. Filet Américain is tot in de kleinste uithoeken van het land uitermate geliefd bij groot en klein. In al zijn vormen. Als gerecht wordt "américain" geserveerd met frieten en sla, doch het vlees wordt ook vaak gegeten op brood of toast, die dan toepasselijk "Toast Kannibaal" genoemd wordt.

Draai de biefstuk door de vleesmolen. Of nog beter: hak het vlees fijn met een groot scherp mes.

Leg het vlees in een kom, en meng er alle ingrediënten onder. Peper vooral uitvoerig. Verdeel het vlees in 4 porties, die ongeveer de vorm hebben van een biefstuk.

Opdienen

Eet het vlees rauw en koud.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  dinsdag 18 mei 2004 @ 22:32:42 #58
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_19229177
http://www.filetamericain.com wel onder construction
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_19239216
Met een gekookt eitje erop, peper, zout en een paar kapertjes

en smullen maar

(ook lekker is als het gekookte ei nog beetje zacht is: het eigeel verdelen over het pistoletje )
Doei.
  woensdag 19 mei 2004 @ 11:20:57 #60
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_19239296
Oh ja! Daar kun je me midden in de nacht voor wakker maken!
Kierkegaard: Life Can Only Be Understood Backwards, But It Must Be Lived Forwards
pi_19240110
quote:
Op maandag 17 mei 2004 14:02 schreef rvrb_ke het volgende:
Broodje martino
= vers wit (of grijs) baguetje besmeerd met filet américain, daarop beetje mosterd, curryketchup en tabasco, belegd met plakjes augurk... (eventueel nog met sla, tomaat, ei)
behalve als ze er teveel tabasco opdoen
wat pikant is ok, maar niet als ik overal begin te zweten
pi_19250513
File van AH en dan die met yogert en knoflook ... op een wit pistoletje... blaadje ijsbergsla eronder...Jammie.
  donderdag 20 mei 2004 @ 23:37:24 #63
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_19281088
Zelf maken. Niet veel moeite en het resultaat is vele malen beter.
Love will be my strongest weapon
pi_19286101
quote:
Op woensdag 19 mei 2004 11:48 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

behalve als ze er teveel tabasco opdoen
wat pikant is ok, maar niet als ik overal begin te zweten
Nooit bij nagedacht dat dat lekker zou zijn. Zodra ik weer in Nld ben ga ik het proberen!!!
pi_19292071
quote:
Op vrijdag 21 mei 2004 07:05 schreef ToBe het volgende:

[..]

Nooit bij nagedacht dat dat lekker zou zijn. Zodra ik weer in Nld ben ga ik het proberen!!!
dat kan je in belgië gewoonin de broodjeszaken kopen
martino vragen
  vrijdag 21 mei 2004 @ 14:10:56 #66
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_19292213
Die met peper die nu in de bonus is bij de AH. .
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_19293646
mede door dit topic heb ik weer american filet gehaald.. straks even een uitje snipperen.. wat zeg ik..? nu!
  vrijdag 21 mei 2004 @ 18:03:02 #68
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_19297658
Vergeet ook de kalfsfilet niet.Ook heerlijk
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
pi_19297696
filet americain smikkel smikkel
Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
pi_19321186
Vroeger at ik het altijd met Worcester-sauce... heerlijk. .
Nu ben ik vegetariër
Een auto en een man en een rivier
Vanaf hier
Is alles wat het lijkt.
pi_19332797
Of neem voor de variatie een witte boterham, filet erop, wat cayennepeper en dan even onder de gril, een soort broodje warm vlees :-) Niet te lang grillen, dan wordt het veel te droog. Dit lukt vooral goed met de Nederlandse filet, die is wat droger dan bijvoorbeeld de Belgische. Eet makelijk!

P.S. Dit is vooral aan te raden als je twijfelt over de houdbaarheid, het is dan nml. geen rauw vlees meer.
pi_19464135
quote:
[b]
Waar filet américain (want zo heet deze bereiding ook in het Nederlands) zijn naam vandaan heeft, mag de duvel weten. Des te meer omdat Amerikanen een aangeboren afschuw hebben van rauw rood vlees.
Idd dit vroeg ik mij ook af aangezien ik wel eens verteld heb hier in Noord Amerika over 'ons' gerecht het Filet Americain en iedereen kijkt je met grote ogen aan...'YOU GUYS EAT RAW BEEF?'

Jep dit wordt hier eerder als een straf gezien dan een lekkernij. Ik ben 100% Nederlander maar ik hou er toch ook niet van (De rest van mij familie wel trouwens).
  Licht Ontvlambaar vrijdag 28 mei 2004 @ 14:55:28 #73
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_19473092
Nog 10 weken wachten en dan mag ik ook weer
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 28 mei 2004 @ 15:10:05 #74
90273 merdeka
In My Life I Love You More
pi_19473477
quote:
Op vrijdag 28 mei 2004 07:18 schreef jeroen1976 het volgende:

[..]

Idd dit vroeg ik mij ook af aangezien ik wel eens verteld heb hier in Noord Amerika over 'ons' gerecht het Filet Americain en iedereen kijkt je met grote ogen aan...'YOU GUYS EAT RAW BEEF?'

Jep dit wordt hier eerder als een straf gezien dan een lekkernij. Ik ben 100% Nederlander maar ik hou er toch ook niet van (De rest van mij familie wel trouwens).
Ik geloof dat het Americain meer slaat op de kruiding dan op het eten van rauw vlees. Maar ik ken het ja, ze vinden het in de States echt ongelooflijk goor wat wij hier (rauw) eten. Dat we rauwe vis (haring) eten snappen ze beter sinds ze daar ook sushi eten, maar rauw vlees
En zoute drop, dat vinden ze ook om te kotsen zo vies!
Better to be hated for who you are than loved for who you're not
Wow Scotty - you can beam me up any time - with pleasure! ;)
Sooner or later your bf watches too much Fuse and stars in C movies...
pi_19488011
Zoute drop hmmmm...en je kan het ook nog in de Canadian Superstore kopen! Ze importeren Venco zwart-witjes, dubbel zout en muntdrop. Was ik even blij toen ik dit zag een jaartje geleden! En ja hehe het was leuk om mijn vrienden drop te laten proeven (natuurlijk de dubbelzout genomen), er waren een aantal die het meteen uitspuugden en een aantal die het wel lekker vonden, maar idd meer uitspugers dan opeters .
  zaterdag 29 mei 2004 @ 03:08:13 #76
32422 engessa
Who's dirty?
pi_19488236
Filet Americain met knoflook! Lekker!
pi_19488338
Mensen geloof me nou maar
Filet americain met een plakje JONGE KAAS over heen. OVERHEERLIJK!
en eventueel bieslook, beter dan ui.
Nu zag ik dat zwanenberg ketchup in de filet deden. Ik dacht dat filet bij sommige ook gemaakt werd van mayonaise?
pi_19493635
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 03:21 schreef shredder het volgende:
Mensen geloof me nou maar
Filet americain met een plakje JONGE KAAS over heen. OVERHEERLIJK!
en eventueel bieslook, beter dan ui.
Nu zag ik dat zwanenberg ketchup in de filet deden. Ik dacht dat filet bij sommige ook gemaakt werd van mayonaise?
Filet Americain is gemalen koeienbil met mayonaise.
  dinsdag 22 juni 2004 @ 19:17:53 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20101125
Filet American is gemalen koe uit Afrika, uit Botswana bijvoorbeeld
Kijk deze docu maar eens (www.kvw.tv)
Breedband
http://cgi.omroep.nl/cgi-(...)/2004/bb.20040621.rm
Niet zo breedband
http://cgi.omroep.nl/cgi-(...)/2004/sb.20040621.rm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_20102146
Joh! Coole reportage van kvw.tv
pi_20104641
Ik heb nog nooit filet americain gegeten, hoe is 't voor iemand die 't nog nooit gegeten heeft? is het een "Dat MOET je eens proberen want dat IS gewoon lekker-product" of moet je ervan houden?
pi_20104684
quote:
Op dinsdag 22 juni 2004 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Filet American is gemalen koe uit Afrika, uit Botswana bijvoorbeeld
Kijk deze docu maar eens (www.kvw.tv)
Breedband
http://cgi.omroep.nl/cgi-(...)/2004/bb.20040621.rm
Niet zo breedband
http://cgi.omroep.nl/cgi-(...)/2004/sb.20040621.rm
Het was inderdaad een erg leuke aflevering en zeer verhelderend.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_20115038
quote:
Op dinsdag 22 juni 2004 21:19 schreef Ventje83 het volgende:
Ik heb nog nooit filet americain gegeten, hoe is 't voor iemand die 't nog nooit gegeten heeft? is het een "Dat MOET je eens proberen want dat IS gewoon lekker-product" of moet je ervan houden?
Je moet natuurlijk niets. Maar probeer het eens, ga wel langs de slager om het te halen want die heeft niet van de chemische filet zo als de supermarkt.
pi_20115072
In Filet Americain zit toch iets van 70% mayo of nie?
pi_20118601
quote:
Op woensdag 23 juni 2004 10:00 schreef STING het volgende:
In Filet Americain zit toch iets van 70% mayo of nie?
Hoop het niet

Ik dacht juist laatst ergens te lezen dat het best mager was??
  woensdag 23 juni 2004 @ 12:22:22 #86
28669 Chirma
Ik moest kloppen..
pi_20118624
Ik ben het. Chirma, de wonderhond.
pi_20119414
quote:
Op woensdag 23 juni 2004 12:21 schreef Senorita het volgende:

[..]

Hoop het niet

Ik dacht juist laatst ergens te lezen dat het best mager was??
Hmm volgens mij heb ik mij inderdaad verkeerd laten inlichten:
quote:
Benodigdheden:

800 g magere biefstuk van het rund, 4 eigelen, 2 eetlepels arachideolie, 2 eetlepels kappertjes (opgelegd in azijn), 12 zure opgelegde augurkjes, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel Worchestershiresaus, 1 eetlepel zeer fijngehakte ui, Peper en zout

Bereiding:

Waar filet américain (want zo heet deze bereiding ook in het Nederlands) zijn naam vandaan heeft, mag de duvel weten. Des te meer omdat Amerikanen een aangeboren afschuw hebben van rauw rood vlees. Filet Américain is tot in de kleinste uithoeken van het land uitermate geliefd bij groot en klein. In al zijn vormen. Als gerecht wordt "américain" geserveerd met frieten en sla, doch het vlees wordt ook vaak gegeten op brood of toast, die dan toepasselijk "Toast Kannibaal" genoemd wordt.

Draai de biefstuk door de vleesmolen. Of nog beter: hak het vlees fijn met een groot scherp mes.

Leg het vlees in een kom, en meng er alle ingrediënten onder. Peper vooral uitvoerig. Verdeel het vlees in 4 porties, die ongeveer de vorm hebben van een biefstuk.

Opdienen

Eet het vlees rauw en koud.

Bron: http://www.ned.univie.ac.(...)/h1/link9/link9g.htm
  zondag 27 juni 2004 @ 12:29:01 #88
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_20223493
quote:
Op woensdag 23 juni 2004 10:00 schreef STING het volgende:
In Filet Americain zit toch iets van 70% mayo of nie?
Voor zo ver ik weet is het vooral gemalen vlees.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 27 juni 2004 @ 16:40:19 #89
91676 Plato1980
Gloriosus et liber
pi_20228958
Het is in ieder geval zalig, heb vanochtend nog heerlijke voorgebakken broodjes opgewarmd en die belegd met Filtet Americain. Heerlijk.
Giallo e nero è il tuo colore,
giallo e nero Roda nel cuore.
pi_20241840
quote:
Op woensdag 23 juni 2004 12:21 schreef Senorita het volgende:

[..]

Hoop het niet

Ik dacht juist laatst ergens te lezen dat het best mager was??
asl ik het nog goed weet va nde reportage
was dat omdat de toevoegingen nogal "vettig" is

daarom word er mager vlees gebruikt, dan compenseert dat
ander kreeg je een echte vieze vette brij
  maandag 28 juni 2004 @ 01:20:12 #91
12079 koele
The Koeler, the better
pi_20241879
voor de mensen uit grunn... het broodje Turbo, van die broodjes zaak in de oude kijk in t jat (tegenover de harmonie) is echt heeeerlijk!
  maandag 28 juni 2004 @ 10:30:05 #92
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_20244651
quote:
Op dinsdag 22 juni 2004 21:19 schreef Ventje83 het volgende:
Ik heb nog nooit filet americain gegeten, hoe is 't voor iemand die 't nog nooit gegeten heeft? is het een "Dat MOET je eens proberen want dat IS gewoon lekker-product" of moet je ervan houden?
het is een beetje appart, je moet er wel van houden denk ik. en vrede hebben met het id dat het wel degelijk rauw vlees is ( wat sommige mensen spontaan doet kokhalzen) maar verder is het een goddelijk goedje
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_20248662
quote:
Op dinsdag 22 juni 2004 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Filet American is gemalen koe uit Afrika, uit Botswana bijvoorbeeld
Kijk deze docu maar eens (www.kvw.tv)
Breedband
http://cgi.omroep.nl/cgi-(...)/2004/bb.20040621.rm
Niet zo breedband
http://cgi.omroep.nl/cgi-(...)/2004/sb.20040621.rm
AH's Filet Africain (en dal dat 20 jaar )

Maar na er al kilo's van verorberd te hebben, blijf ik er gewoon mee doorgaan
(hoewel ik het spul van de 'ambachtelijke' slager doorgaans lekkerder vind )
Lurf is the message and the message is Lurf
pi_20251339
Rauw vlees? no thanks.
Ik zie het vaak bij de crossanterie en het ziet eruit als een paradijs voor bactierieen
  maandag 28 juni 2004 @ 15:09:39 #95
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_20251907
AH is ook een klantennaaier. (oud nieuws, ik weet het).
Hebben ze voortaan 1 persoons kuipjes filet americain, betaal je 1.5 x de normale prijs voor.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_20253868
AF met een zelf gemaakt, warm, kaas/uienbroodje *kwijl*

Ik heb me toch maar overgegeven aan de 150 grams bakjes. Je moet wat.

ik heb op mijn stage bij Verstegen nog errug veel kruidenmengsels gedraaid voor AF. Het is lekkerder mét vlees dan zonder vlees *lol*
  maandag 28 juni 2004 @ 16:33:28 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_20253974
Mmm een stage bij verstegen, daar zou ik ook wel eens een weekje willen rondlopen.
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_20254111
Het allerlekkerste is als het net gemaakt is...... Daarom eet ik het nu amper meer, ik ben verwend
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_20254150
quote:
Op maandag 28 juni 2004 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Mmm een stage bij verstegen, daar zou ik ook wel eens een weekje willen rondlopen.
:-)
Productontwikkeling

En meuren naar peper, xantaangom snuiven (en slijm ophoesten natuurlijk) en janken van de yalapeno-peper-poeder!

Maar het was erg leuk ja Zou er zo willen werken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')