abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_50128431
quote:
Op donderdag 10 mei 2007 14:21 schreef dragonkiss het volgende:
en delores, hoe is het inmiddels bevallen tot nu toe? Ik ga er namelijk volgende week ook een laten zetten, maar wil graag een beetje weten hoe of wat... (koperspiraaltje trouwens..)
Sorry voor deze verlate reactie (heb dit onderwerp niet meer gevolgd)....ik zie dat je er inmiddels zelf ook een hebt laten plaatsen?? Ik ben in ieder geval nog steeds REUZE BLIJ dat ik 'm heb laten zetten. Wel op de eerste dag van m'n menstruatie ontzettende pijn gehad alsook een (voor mijzelf) bovengemiddeld bloedverlies. Maar hoera, wat is het fijn, om van de hormonen en ander gezeur af te zijn!!! Achteraf wou ik dat ik 'm veeeeeel eerder had laten plaatsen!
I've seen angels fall from blinding heights
but you yourself are nothing so divine - just next in line
  Forum Admin zondag 8 juli 2007 @ 00:28:02 #52
58651 crew  murp
murp
pi_51248468
(reactie van vriendin van Murp)

Ik heb het koperspiraal nu 4 1/2 jaar laat hem volgende maand verwijderen, ben altijd erg tevreden geweest alleen laatste 3 maanden onregelmatige menstruatie en hevigere buikkrampen (dit is ook de reden dat ik het laat verwijderen). Hier werd ik voor gewaarschuwd paar maanden na het plaatsen, reden was omdat het touwtje was afgebroken en ik dus het spiraal niet meer kon controleren (Ben benieuwd hoe ze die eruit gaan halen, zal wel pijnlijk zijn) Verder niet zwanger geworden, wel wat hevigere menstruatie maar niet langer. Het plaatsen was niet erg pijnlijk, leek op menstruatiekrampen. reden dat ik het spiraal wilde was: niet zwanger worden en geen hormoon in me lijf.
pi_51250020
quote:
Op maandag 21 mei 2007 16:01 schreef dragonkiss het volgende:
Ja, de dokter had het wel gezegd, maar meer zo van: het is dan het handigst, maar het maakt niet zo heel veel uit eigenlijk. Je kan hem gewoon laten zetten als je niet ongesteld bent, maakt niet heel veel uit.

Hij heeft het sowieso wat makkelijker voorgesteld dan het eigenlijk is, toen ik vroeg, wat kan ik verwachten wat pijn betreft: Ow, hetzelfde als menstruatiepijn.

Mannelijke huisartsen, grrr...
Hoe is het nu? Want door de door jou omschreven klachten zou ik denken dat hij niet goed ingebracht is; bijv. door de baarmoeder heen de buikholte in.

Ik vind het jammer dat ik de koperspiraal moest laten verwijderen. Hij is 1,5 jaar goed bevallen, maar de laatste maanden was ik opeens heel lang ongesteld.
pi_51866903
quote:
Op maandag 22 januari 2007 19:01 schreef Quinazoline het volgende:
. Na even google-en lees ik allemaal spookverhalen over vrouwen die toch zwanger zijn geworden. Zijn dat inderdaad spookverhalen (die zijn er van de pil natuurlijk ook te vinden) of is een koperspiraaltje echt zo veel minder betrouwbaar?
In de maand dat ik een jaar koperspiraaltje had, deed ik een positieve zwangerschapstest.
Zo uit mijn hoofd is de betrouwbaarheid van het koperspiraal 98% wat dus zegt dat 2 op de 100 vrouwen zwanger wordt. Ik moet er wel bij zeggen dat ik de afspraak om te laten controleren hoe het spiraal een maand na plaatsing zat wegens ziekte toentertijd heb moeten afzeggen en het er nooit meer van gekomen is om er alsnog naar te laten kijken. Dus het zou in feite kunnen dat het nooit goed heeft gezeten. Al twijfel ik daar wel aan omdat ik nu bij de vierde zwangerschap kan zeggen dat ik behoorlijk vruchtbaar ben (2 weken voordat mijn man zich liet steriliseren ben ik zwanger geworden van "heel even erin", vr voor het "zingen" zeg maar) en ik dan denk ik wel eerder zwanger was geweest.
Het spiraal was er in eerste instantie ook nog, werd gelokaliseerd in de uitgang van mijn baarmoeder. Uiteindelijk ben ik het (ongemerkt) verloren en heb ik een prima zwangerschap gehad van 41.5 weken, waarna ik in januari 06 thuis een kerngezonde zoon op de wereld zette.

Het spiraal beviel me in dat jaar overigens prima. Geen extra hevige menstruaties, gewoon maandelijks ongesteld wat ik persoonlijk ook gewoon fijn vind. Toen we na de geboorte van zoonlief weer over anticonceptie gingen nadenken wilde ik in principe wel weer een koperspiraal. Maar volgens de huisarts was de kans groter dat ik wr zwanger zou worden met het spiraal. Al heb ik nooit begrepen hoe dat zat
Don't you love her madly?
  zaterdag 4 oktober 2008 @ 00:42:16 #55
210069 griekjeee
Fucking exhilarating
pi_62120268
Heb het nu zo'n anderhalf jaar gok ik en bevalt wel goed...het kan alleen soms een tikkeltje pijnlijk zijn tijdens, en het kan voorkomen dat je erna een beetje bloed. Dat zijn eigenlijk wel de grootste nadelen. Voordelen uiteraard het gemak, en het heeft vreemd genoeg op sommige momenten zelfs wel iets extra's als het uiteinde van het spiraaltje geraakt wordt, voor zowel mij als mijn partner
Don't mistake my kindness, for weakness.
Op maandag 28 december 2009 21:48 schreef Boomfluisteraar het volgende:
Griekjeee _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Ik aanbid U, o Grote Griekjeee O+ O+ O+ _O_ _O_ _O_ _O_
pi_62908000
Soms heeft het wel iets extra's... !
Ik heb 2 jaar een Gynefix spiraaltje gehad, dat is een draadje met koperkraaltjes eraan. Geen frame dus, waardoor je hem niet voelt zitten. Het zetten was wel een beetje pijnlijk, omdat het draadje in de bovenkant van de baarmoeder wordt bevestigd. Maar ik heb er niet lang last van gehad. Voordeel is ook dat het dus niet kan verzakken of 'zwerven'. Verwijderen was, tegen mijn verwachting in, eigenlijk helemaal niet pijnlijk, gewoon een vervelend gevoel. Ik was er erg blij mee, gezien mijn vervelende ervaringen met hormonen. Ik had nergens last van, behalve een steeds langer wordende menstruatie. Maar dat is altijd beter dan neerslachtigheid, lusteloosheid, libido-verlies en migraine! (van de hormonen) Ik heb hem trouwens laten verwijderen ivm kinderwens. Als iemand een koperspiraaltje wil, zou ik deze zeker aanraden.
pi_71212955
Ik heb ook een koperspriraal.. Merk je niks van!! Je moet alleen geen pijnlijke menstruaties hebben. Heb totaal geen klachten!! Je moet er niet teveel bij stilstaan. Negatieve verhalen heb je niks aan. En ervaringen van anderen al helemaal niet. Het is harstikke persoonlijk. Hoe meer bijwerkingen je ervan leest.. Hoe meer je de bijwerkingen ook krijgt.. Je kan jezelf onbewust enorm ziek maken.

Maar ik kan wel een reden geven waarom de koperspiraal.. Ik ben van mening dat menstruatie vrouwlijk is en gewoon bij ons hoort. Het is een natuurlijk proces waar we met zijn allen maar 4 tot 7 dagen doorheen moeten. Bij een mirena stopt deze of is het maar heel gering. Wat de controle ook minder mogelijk maakt. en je bij elke buikpijntje afvraagt of het komt omdat je niet ongie wordt.

Een koperspriraal daarintegen maakt dat je dus gewoon ongesteld wordt en je dus een nauwgezette controle heb in je menstruatie. Al is het iets heftiger dan normaal. Maar ook dat verschilt per vrouw.

Zo gillen de meeste het 3 a 4 seconde uit... Terwijl ik me adem gewoon inhoud en er vrijwel niks van gemerkt heb.

Dus bedenk het voor jezelf! Niet op basis van een mening van een ander.
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 02:22:14 #58
210069 griekjeee
Fucking exhilarating
pi_71583653
Oja en bij de nadelen: je kunt tijdens je menstruatie wat meer last hebben van iets heftigere samentrekkingen...Ervoor had ik nooit pijn tijdens mijn menstruatie en nu heb ik dat soms wel, maar niets ernstigs. Als je voor je spiraal er al erg last van hebt dan zal het erna misschien wel t zijn. Dat moet je dus even zelf beoordelen.
Don't mistake my kindness, for weakness.
Op maandag 28 december 2009 21:48 schreef Boomfluisteraar het volgende:
Griekjeee _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_
Ik aanbid U, o Grote Griekjeee O+ O+ O+ _O_ _O_ _O_ _O_
  maandag 9 november 2009 @ 21:19:48 #59
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_74554741
tvp... mn vriendin zit er over te denken er een te nemen omdat ze niet goed tegen die hormomenshit kan. Sex met condooms is waardeloos en ontzettend duur (vinden we beiden) en een andere optie is er op het moment eigenlijk niet. Kwam die mannenpil maar eens op de markt, ik zou hem meteen kopen!
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_78129061
quote:
Op maandag 9 november 2009 21:19 schreef maniack28 het volgende:
tvp... mn vriendin zit er over te denken er een te nemen omdat ze niet goed tegen die hormomenshit kan. Sex met condooms is waardeloos en ontzettend duur (vinden we beiden) en een andere optie is er op het moment eigenlijk niet. Kwam die mannenpil maar eens op de markt, ik zou hem meteen kopen!
En wat heeft ze gedaan?
pi_78129073
Hier geen mirena maar een koperspiraal. Het zetten vond ik echt verschrikkelijk, maar ik heb dan ook nog geen kinderen gekregen, dus dat kan daardoor komen. Ik heb de eerste 3 keer veel pijn gehad bij de menstruatie, maar de laatste (4de) keer bijna geen last. Alleen wel ongeveer 5 dagen bloedverlies. Tijdens de controle (na 6/7 weken na het plaatsen) bleek inderdaad dat ik een cyste heb met een doorsnee van 5/6 cm. Volgende week moet ik terug om te kijken of hij weg is of gegroeid is. Dus ik ben benieuwd! Ik trouwens geen last van de cyste.
Ondanks dat het zetten voor mij echt pijnlijk was heb ik er echt geen spijt van. Ik hoop dat, net als bij sommige vrouwen, de menstruatie helemaal uitblijft. Dat lijkt mij heerlijk zeg! Aan de andere kant, ga ik mij dan altijd weer afvragen of ik dan toch niet stiekem zwanger ben.
pi_78130865
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 08:34 schreef Taiga het volgende:

Ondanks dat het zetten voor mij echt pijnlijk was heb ik er echt geen spijt van. Ik hoop dat, net als bij sommige vrouwen, de menstruatie helemaal uitblijft. Dat lijkt mij heerlijk zeg! Aan de andere kant, ga ik mij dan altijd weer afvragen of ik dan toch niet stiekem zwanger ben.
Volgens mij is het uitblijven van de menstruatie een van de "bijwerkingen" van de Mirena. Mbt een koperspiraal heb ik dat nog nooit gehoord, volgens mij eerder dat de menstruaties wat heviger kunnen zijn.
Don't you love her madly?
pi_78131408
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 10:12 schreef Lovechild het volgende:

[..]

Volgens mij is het uitblijven van de menstruatie een van de "bijwerkingen" van de Mirena. Mbt een koperspiraal heb ik dat nog nooit gehoord, volgens mij eerder dat de menstruaties wat heviger kunnen zijn.
Dat dacht ik ook al. Veel mensen zeggen tegen me dat het kan, maar volgens mij bedoelen zij allemaal de mirenaspiraal. Volgens mij kiezen weinig mensen voor een koperspiraal.
Volgens mij de enige bijwerking waar ik last van heb is een cyste. Maar misschien blijkt volgende week dat hij al weg is!
pi_78134237
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 10:36 schreef Taiga het volgende:

[..]

Dat dacht ik ook al. Veel mensen zeggen tegen me dat het kan, maar volgens mij bedoelen zij allemaal de mirenaspiraal. Volgens mij kiezen weinig mensen voor een koperspiraal.
Volgens mij de enige bijwerking waar ik last van heb is een cyste. Maar misschien blijkt volgende week dat hij al weg is!
Mij is hij ook prima bevallen! Ik had hem ongeveer een jaar (en toen raakte ik er zwanger mee maar dat heb je misschien al gelezen) en ik had zelf geen last van heftiger menstruaties.
Ik hoor tegenwoordig inderdaad alleen maar over de Mirena.

Zou die cyste bij jou inderdaad door het spiraal komen? Of is die daardoor juist ontdekt?
Don't you love her madly?
pi_78134379
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 12:07 schreef Lovechild het volgende:

[..]

Mij is hij ook prima bevallen! Ik had hem ongeveer een jaar (en toen raakte ik er zwanger mee maar dat heb je misschien al gelezen) en ik had zelf geen last van heftiger menstruaties.
Ik hoor tegenwoordig inderdaad alleen maar over de Mirena.

Zou die cyste bij jou inderdaad door het spiraal komen? Of is die daardoor juist ontdekt?
Ja ik las van je zwangerschap. Maar begrijp ik goed dat je waarschijnlijk al zwanger was toen het spiraal gezet werd? Edit; ik moet mijn bril opzetten...want heb niet goed gelezen.
Mijn menstruatie was de laatste keer ook prima te doen zeg maar. Wel even wat kramp, maar verder niets. Moet er wel bij zeggen dat ik dagelijks pijnstillers neem.

De cyste is ontdekt tijdens de controle van de spriaal, maar volgens de arts daar kan het komen door het spiraal. Maar het kan ook zijn dat het er al was, maar ik heb er geen last van. Ze zeiden wel dat het mogelijk wel verwijderd moet worden als hij er straks nog blijkt te zitten of dat hij gegroeit is. Maar ik zit daar niet echt op te wachten omdat ik dan met andere medicatie tijdelijk moet stoppen en ik ben nog aan het opbouwen
pi_78581950
Nou de cyste zit er nog... Ik heb nog eens gevraagd of het door het spiraal kon komen, maar ze zeiden van niet. Ik heb meteen moeten bloedprikken voor tumorcellen en die uitslag krijg ik morgenmiddag. Ze zei dat op de echo wel goed te zien was dat het een mooie ronde cyste is, die gevuld is met vocht, dus ze verwacht de uitkomst van de test negatief. Maar ja, toch heb ik wel wat zenuwen...

Ben sinds zaterdag ongesteld en deze keer is het weer lekker heftig. Vandaag is het al weer wat rustiger gelukkig.
pi_78590070
Oeh ja, kan me wel voorstellen dat je toch een beetje zenuwachtig bent, Taiga!
Sterkte met het wachten en ik duim voor een negatieve test!
Don't you love her madly?
pi_78590153
quote:
Op maandag 1 maart 2010 14:14 schreef Lovechild het volgende:
Oeh ja, kan me wel voorstellen dat je toch een beetje zenuwachtig bent, Taiga!
Sterkte met het wachten en ik duim voor een negatieve test!
Thanks...ja het zal ook wel negatief zijn gok ik, anders hadden ze wel wat op de echo gezien. Maar ja...morgen weet ik meer.

Trouwens...leuk dat google, overal lees ik dat die uitslag weinig zegt. Hoop dat ik morgen ook wat vragen kan stellen daarover.
pi_78591843
quote:
Op maandag 1 maart 2010 14:15 schreef Taiga het volgende:

[..]


Trouwens...leuk dat google, overal lees ik dat die uitslag weinig zegt. Hoop dat ik morgen ook wat vragen kan stellen daarover.
Je moet ook niet Googlen als je iets hebt, dat weet je toch wel?!
Don't you love her madly?
pi_78592648
quote:
Op maandag 1 maart 2010 14:54 schreef Lovechild het volgende:

[..]

Je moet ook niet Googlen als je iets hebt, dat weet je toch wel?!
Ja tuurlijk...maar ja toch doen he?
pi_78633688
Test is negatief gelukkig...
pi_78635308
Mooi. Gefeliciteerd!
En nu?
Don't you love her madly?
pi_78635770
quote:
Op dinsdag 2 maart 2010 14:12 schreef Lovechild het volgende:
Mooi. Gefeliciteerd!
En nu?
En nu wachten op een afspraak voor over 2 maanden voor een echo...kijken of de cyste veranderd is van vorm of dat hij helemaal weg is. Ik heb er eigenlijk geen last van, alleen als ik ongesteld ben. Dus om het nou weg te laten halen, dat vind ik weer te ver gaan eigenlijk. Ik denk dat ik dan meer last heb van de operatie dan af en toe een vervelende steek of kramp in mijn buik.
pi_78637313
quote:
Op dinsdag 2 maart 2010 14:24 schreef Taiga het volgende:

[..]

En nu wachten op een afspraak voor over 2 maanden voor een echo...kijken of de cyste veranderd is van vorm of dat hij helemaal weg is. Ik heb er eigenlijk geen last van, alleen als ik ongesteld ben. Dus om het nou weg te laten halen, dat vind ik weer te ver gaan eigenlijk. Ik denk dat ik dan meer last heb van de operatie dan af en toe een vervelende steek of kramp in mijn buik.
Ja, geef ik je gelijk in, dat je het niet ziet zitten om het weg te laten halen. Wel fijn dat je er verder geen last van hebt.
Don't you love her madly?
pi_80161402
Ik ga er vrijdag eentje laten zetten... Beetje bang voor de pijn enzo. Maar wil sowieso van de pil af...
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')