FOK!forum / Culinesse à gogo / recept arretjecake
Angel20dinsdag 11 mei 2004 @ 11:58
wie weet het precieze recept hiervoor? de verhoudingen??

weet alleen dat er cacao....enneh....boter in moet, en eieren

En koekjes ofcourse...

Maar verder?
Roonaandinsdag 11 mei 2004 @ 11:58
Hoeveel koek en cake topics ga je openen vandaag?
Unihoc_ACEdinsdag 11 mei 2004 @ 11:59
Cakedeeg is volgens mij gelijke delen meel, boter en suiker. Of was dat nou boterkoek?
Mirjamdinsdag 11 mei 2004 @ 11:59
kon je dat niet op google vinden..?
quote:
Recept voor "Arretjescake":

Hier volgt het recept voor Arretjescake. Als je van chocola houdt, dan vind
je deze "cake" gegarandeerd lekker. De naam komt van een botermerk dat een
figuurtje "Arretje Nof" als beeldmerk had, een soort Flipje/
Michelinmannetje/Fido Dido dus. Althans, dat is mij verteld, zo oud ben ik
nog niet :-)


- Ingrediënten:
1/2 pak of rol biscuitjes (de goedkoopst mogelijke)

100 gram witte basterdsuiker

100 gram margarine of boter (ik gebruik aktijd plantaardige margarine)

25 gram cacao (3 eetlepels)

1 zakje vanillesuiker (is niet absoluut noodzakelijk)

1 ei

(Ik neem altijd 2 1/2 keer zoveel, dan heb je 1 cakevorm aardig vol en dan

heb je geen weegschaal nodig (dan heb je dus 1 pakje margarine en een half

pak basterdsuiker). Een oven heb je sowieso niet nodig, kortom: een ideale

cake voor studenten.)


- Bereiding:
Meng de cacao, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar en roer tot er
geen klontjes meer inzitten. Doe dit samen met de boter in een pan en zet
dit op een klein vuur. Klop ondertussen het ei en bekleed een (cake-)vorm
(of plastic bakje of iets dergelijks) met plasticfolie. Nu kun je ook de
biscuitjes verkruimelen. Het schijnt te moeten door de biscuitjes in een
plastic zak te doen en daar met een deegroller overheen te gaan. Ik laat
altijd de biscuitjes in de verpakking zitten en ga er dan gewoon op staan
(voorzichtig). Roer het boter-suikermengsel regelmatig door. Als de suiker
min of meer opgelost beetje afkoelen en meng dan alles (dus ook het ei)
door elkaar. Stop dit in de vorm en laat het 1 nacht in de koelkast staan
WaSTeiLdinsdag 11 mei 2004 @ 12:02
Oeh dat is zo lekker.. het is alleen bijna frituurvet met cacao-poeder... niet heel erg goed voor je.. Maar boeien!!! De oma van mijn vriendin maakt dat nog wel eens... Smullen!!
Als je alleen heftig reageert met pukkeltjes op vet en cacao is dit geen aanrader....
Angel20dinsdag 11 mei 2004 @ 12:03
jawel maar op google staan allemaal verschillende recepten,
met verschillende maten...de ene keer 100gr suiker, dan weer 200gr..

en de stappen zijn ook verschillend, de ene keer de suiker bij de boter.
De andere keer vooraf ei en suiker, daarna pas boter..

Dus wilde graag een ervaring-recept van iemand zelf..
greatgonzodinsdag 11 mei 2004 @ 14:54
dat is zulke goeie shit hé..............
Roonaandinsdag 11 mei 2004 @ 15:27
quote:
Op dinsdag 11 mei 2004 12:03 schreef Angel20 het volgende:
Dus wilde graag een ervaring-recept van iemand zelf..
Die op google zijn schijnblijk toch maar uit de lucht gegrepen....
E.T.dinsdag 11 mei 2004 @ 15:53
De search doet wonderen!
Arretjescake
Riannzaterdag 15 mei 2004 @ 11:51
Dat is echt zo lekker

laatst stond er het recept van ook in de fancy maar het recept is hier al gepost.
Maar er zitten volgens mij wel mega veel vetten en calorieen in.
ChrisJXzaterdag 15 mei 2004 @ 16:32
Oeh, dat klinkt lekker!

*topic gebookmarked heeft
Wolfjesfandinsdag 18 mei 2004 @ 00:18
Dit topic brengt zoete herineringen boven. Ik dacht dat wij het gewoon zo noemde maar het heet dus echt arretjecake.
Bij ons maakte een buurvrouw het altijd voor ons. Ik weet dat zij ossewit,purre chocoladerepen, suiker en mariabiscui gebruikte, maar weet de verhoudingen niet hellaas.En buurvrouw is al jaren hemelen. ik hoop dat iemand inderdaad kan helpen.
Wolfjesfandinsdag 18 mei 2004 @ 00:59
Heb wat gevonden
Hier volgt het recept voor Arretjescake. Als je van chocola houdt, dan vind
je deze "cake" gegarandeerd lekker. De naam komt van een botermerk dat een
figuurtje "Arretje Nof" als beeldmerk had, een soort Flipje/
Michelinmannetje/Fido Dido dus. Althans, dat is mij verteld, zo oud ben ik
nog niet :-)


- Ingrediënten:
1/2 pak of rol biscuitjes (de goedkoopst mogelijke)

100 gram witte basterdsuiker

100 gram margarine of boter (ik gebruik aktijd plantaardige margarine)

25 gram cacao (3 eetlepels)

1 zakje vanillesuiker (is niet absoluut noodzakelijk)

1 ei

(Ik neem altijd 2 1/2 keer zoveel, dan heb je 1 cakevorm aardig vol en dan

heb je geen weegschaal nodig (dan heb je dus 1 pakje margarine en een half

pak basterdsuiker). Een oven heb je sowieso niet nodig, kortom: een ideale

cake voor studenten.)


- Bereiding:
Meng de cacao, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar en roer tot er
geen klontjes meer inzitten. Doe dit samen met de boter in een pan en zet
dit op een klein vuur. Klop ondertussen het ei en bekleed een (cake-)vorm
(of plastic bakje of iets dergelijks) met plasticfolie. Nu kun je ook de
biscuitjes verkruimelen. Het schijnt te moeten door de biscuitjes in een
plastic zak te doen en daar met een deegroller overheen te gaan. Ik laat
altijd de biscuitjes in de verpakking zitten en ga er dan gewoon op staan
(voorzichtig). Roer het boter-suikermengsel regelmatig door. Als de suiker
min of meer opgelost beetje afkoelen en meng dan alles (dus ook het ei)
door elkaar. Stop dit in de vorm en laat het 1 nacht in de koelkast staan.

ChrisJXdinsdag 18 mei 2004 @ 10:31
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 00:59 schreef Wolfjesfan het volgende:
Heb wat gevonden
Ik wil niet zeuren, maar dit recept staat letterlijk enkele posts boven je

Voor hoeveel personen is dit recept trouwens?
NT-T.BartManwoensdag 19 mei 2004 @ 21:32
Ik heb dit wel eens gegeten, maar dan gemaakt van frituurvet (schijnt dat dat Diamant moet zijn, weet niet waarom). Reeds lange tijd vermoedde ik dat het eigenlijk van ossewit gemaakt moet worden (staat inderdaad in dit topic).

De variant met boter kende ik nog niet