#ANONIEM | zaterdag 24 april 2004 @ 11:10 |
Bestaat dat? Zo'n raspatat-pers voor thuis. Die zakjes mix lijkt me niet zo moeilijk aan te komen, gewoon bij de groothadel. Maar is er ook een beetje een handige pers voor particulieren? Anders moet je meteen zo'n log en duur ding op je aanrecht zetten. | |
Anne | zaterdag 24 april 2004 @ 11:10 |
Die zullen ze vast wel ergens hebben. Misschien ook wel bij een groothandel ofzo | |
#ANONIEM | zaterdag 24 april 2004 @ 11:13 |
quote:Ja maar dan heb je meteen zo'n grote. Die zijn vast duur, en dan heb je ook in een keer zo veel patat. Al is daar wel wat aan te doen, een half zakje mix maken of zo. Maar het lijkt me een gat in de markt, een thuis-raspatat-apparaat. * Toeps patent gaat aanvragen! | |
Chasin | zaterdag 24 april 2004 @ 11:15 |
Idd.. als je er een kan krijgen is het vast zo een die ze in een snackbar ook hebben, niet eentje voor thuisgebruik. | |
neo567 | zaterdag 24 april 2004 @ 11:16 |
gehaktmolen heb je gelijk franse friet. ![]() | |
Anne | zaterdag 24 april 2004 @ 11:18 |
quote:Bij ons in de snackbar hebben ze een redelijk groot ding, maar daar haal je gewoon porties uit hoor? | |
#ANONIEM | zaterdag 24 april 2004 @ 11:21 |
Ja maar dat spul bederft snel. Dan moet je dus op één dag die hele pers leegeten. Nou, er gaan 20 porties uit of zo, dus organiseer maar een feestje dan. ![]() | |
Anne | zaterdag 24 april 2004 @ 11:23 |
quote:Je hoeft hem toch niet helemaal vol te doen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 24 april 2004 @ 12:26 |
bak maar eens goeie friet van echte aardappelen, dan wil je niet meer anders. | |
ChrisJX | zaterdag 24 april 2004 @ 12:27 |
quote:Hoe? | |
Pietverdriet | zaterdag 24 april 2004 @ 12:51 |
quote:Hoe maak je de lekkerste patat (of friet... of frites...)? Maar volgens mij: De echte goeie friet maak je zo - Bloemige aardappels schillen en friet snijden, liefst beetje onregelmatig met de hand, dat je dunnere en dikkere stukken hebt, dat geeft een lekkerder mondgevoel - voorbakken in de friteuse (in olie of vet, liefst Ossewit ) op 140-150° gedurende 4-8 minuten afhankelijk van de hoeveelheid en ras aardappels regelmatig opschudden - voorgebakken frieten op een bakblik met keukenpapier uitschudden en tenminste 60 minuten laten rusten en afkoelen - vet opwarmen tot 180° en de voorgebakken friet nu goudbruin bakken | |
karper | zaterdag 24 april 2004 @ 13:09 |
de friet tusses tijd ook niet uit het vet halen om te kijken of ze goed neemt een frietje 40% meer vet op. gewoon schudden onder het vet dus | |
ChrisJX | zaterdag 24 april 2004 @ 14:25 |
*noteert | |
#ANONIEM | zaterdag 24 april 2004 @ 14:40 |
Maar ik wil zo graag raspatat! Op mijn keukenmachine zit wel een soort van patatsnijder. Maar ik denk dat het alleen maar een grote kliederboel zou worden als ik daar raspatatdeeg in zou doen... Vroeger had ik zo'n play-doh kleipers. Zoiets zou je eigenlijk moeten hebben voor de raspatat. Maar dan niet waar ooit klei in gezeten heeft. | |
ChrisJX | zaterdag 24 april 2004 @ 16:12 |
Wat is raspatat dan voor iets speciaals? | |
#ANONIEM | zaterdag 24 april 2004 @ 16:15 |
quote:Ken je dat niet? Het is echt superlekker! Het is een soort deeg, gemaakt van aardappelzetmeel, water, en nog wat, en dat gaat dan door een pers, zodat het vierkante sliertjes worden, die op frietjes lijken. Die bak je dan net als patat. | |
Ouwesok | zaterdag 24 april 2004 @ 16:17 |
* Ingeving krijgt over zo'n koekjesdeegspuit met eigengebouwd plaatje erop zodat er van die langwerpige vierkantige dingen uitkomen zeg maar Voor de verandering is die Ras-patat wel aangenaam. De echte frieten bak je echter volgens het recept van Dhr Verdriet (Piet van voren). Waarschijnlijk heb ik bij mijn pogingen iets smakelijks te bakken in Ossewit iets verkeerd gedaan. Wat ik er ook in bakte, het kreeg allemaal de penetrante smaak van eh...eigenlijk van niets.Neee, het was geen Ossengal, het was echt Ossewit | |
#ANONIEM | zaterdag 24 april 2004 @ 16:28 |
Koekjesdeegspuit... Klinkt goed!!! | |
#ANONIEM | zaterdag 24 april 2004 @ 16:31 |
Het komt uit Groningen, raspatat. Althans, dat lees ik net. | |
ChrisJX | zaterdag 24 april 2004 @ 17:20 |
quote:Echt nooit van gehoord... | |
bolivian | zaterdag 24 april 2004 @ 17:23 |
quote:Klopt, van een bedrijf dat Rixona heet, in de buurt van het dorpje Warffum (Koninginnedag). Tevens verantwoordelijk voor de Pringles. | |
bolivian | zaterdag 24 april 2004 @ 17:24 |
quote:Voorspelbaar. |