FOK!forum / Culinesse à gogo / Barbecue
Wolfjesfanvrijdag 16 april 2004 @ 20:32
Hiep hiep hoera de barbeque kon weer aan.
Wie heeft hem nog meer aan kunnen steken.
david-dvrijdag 16 april 2004 @ 20:41
bbq in mn bol.. Die warmte heeerlijk....
Strangervrijdag 16 april 2004 @ 20:42
Barbecue
Xlargevrijdag 16 april 2004 @ 20:44
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:32 schreef Wolfjesfan het volgende:
Hiep hiep hoera de barbeque kon weer aan.
Wie heeft hem nog meer aan kunnen steken.
ik zat er wel aan te denken voor vandaag , alleen niet meer gedaan
is het morgen weer zulk weer ?
Matrixxxvrijdag 16 april 2004 @ 20:45
quote:
ik zat er wel aan te denken voor vandaag , alleen niet meer gedaan
is het morgen weer zulk weer ?
Jah, maar iets meer bewolkt, wel warmer
__Saviour__vrijdag 16 april 2004 @ 20:46
binnenkort weer
Strangervrijdag 16 april 2004 @ 20:46
Ik heb trouwens een maand geleden al mijn eerste barbecue gehad, en ik vind het nog steeds vreselijk.
Logitikvrijdag 16 april 2004 @ 20:46
So, morgen BBq it is !
Crazykillvrijdag 16 april 2004 @ 20:47
Wij Wij Wij Wij Wij
Xlargevrijdag 16 april 2004 @ 20:47
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:45 schreef Matrixxx het volgende:

[..]

Jah, maar iets meer bewolkt, wel warmer
oke dat word morgen bbq
Wolfjesfanvrijdag 16 april 2004 @ 20:48
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:46 schreef Stranger het volgende:
Ik heb trouwens een maand geleden al mijn eerste barbecue gehad, en ik vind het nog steeds vreselijk.
Waarom dan
Strangervrijdag 16 april 2004 @ 20:51
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:48 schreef Wolfjesfan het volgende:

[..]

Waarom dan
Ik hou er gewoon niet van, lang wachten op je troep, half verbrande/half koude burgers naarbinnen werken, en ik ben vegetarier, dus veel wordt er niet aan mij gedacht.
SiGNevrijdag 16 april 2004 @ 20:55
Groenten kan je anders ook prima bbq-en..
paprikaatje, courgette, mais, etc.
Wolfjesfanvrijdag 16 april 2004 @ 21:00
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:51 schreef Stranger het volgende:

[..]

Ik hou er gewoon niet van, lang wachten op je troep, half verbrande/half koude burgers naarbinnen werken, en ik ben vegetarier, dus veel wordt er niet aan mij gedacht.
Banaan met rum en `n beetje suiker, dat in folie gewikkelt en +/- 10 min later warmen dat is ook lekker

Pizza_Shootervrijdag 16 april 2004 @ 23:04
Goed gezond bezig.
Eronymusvrijdag 16 april 2004 @ 23:05
nope nog niet....
Martijn_77zaterdag 17 april 2004 @ 11:16
Wordt s'avonds nog wel erg koud.........
koelezaterdag 17 april 2004 @ 11:43
wordt het komende week ook weer mooi weer? dan ga ik er ook weer 1 halen, zon wegwerp bbqtje...
rubyzaterdag 17 april 2004 @ 18:58
Hmmm BBQ'en. Ik denk dat ik binnenkort ook zo'n wegwerpbbq'tje ga halen. Enig!
Wolfjesfanzaterdag 17 april 2004 @ 19:34
quote:
Op zaterdag 17 april 2004 11:16 schreef Martijn_77 het volgende:
Wordt s'avonds nog wel erg koud.........
Vandaag om half drie begonnen en net klaar, heerlijk buiten
Wolfjesfanzaterdag 17 april 2004 @ 19:36
quote:
Op zaterdag 17 april 2004 11:43 schreef koele het volgende:
wordt het komende week ook weer mooi weer? dan ga ik er ook weer 1 halen, zon wegwerp bbqtje...
Hebben wij ook.Doet het priema.
Dauthizaterdag 17 april 2004 @ 19:42
De bbq, neerlands excuus om ongeneerd vlees te cremeren.
Wolfjesfanzaterdag 17 april 2004 @ 19:54
quote:
Op zaterdag 17 april 2004 19:42 schreef Dauthi het volgende:
De bbq, neerlands excuus om ongeneerd vlees te cremeren.
en helemaal als je een Atkins dieet volgt
Dauthizaterdag 17 april 2004 @ 19:59
quote:
Op zaterdag 17 april 2004 19:54 schreef Wolfjesfan het volgende:

[..]

en helemaal als je een Atkins dieet volgt
Atkins dieet is ongezond.
Dieeten is sowieso ongezond het enige dat gezond is regelmatig te eten, gevarieerd te eten, en genoeg te bewegen.
En anders volg je dit dieet: Wortels, Selderij, Muesli yoghurt en water. als je dat kan volhouden vliegen de kilo's er sneller af dan een alcoholist een fles whisky achterover slaat.
rvrb_kezondag 18 april 2004 @ 10:31
Bbq, heerlijk...

Brochettes, biefstuk, kip, spareribs, zalm en reuzengarnalen op de bbq,
aardappelen poffen in de hete kolen
en daarbij dan een berg verse groenten (salade, tomaat, komkommer, paprika, wortel, champignons,...) en een heerlijke zelfgemaakte bbq-saus.
En natuurlijk niet te vergeten: stokbrood met kruidenboter.

Het wordt tijd om de bbq terug vanonder het stof te halen... Hopen dat het volgende week nog zo mooi weer is tijdens het weekend...
Chillmeisterdinsdag 20 april 2004 @ 15:02
BBQ hmmmmmmmm. Als je maar zorgt dat het vlees gaar is dan is het geen probleem. En natuurlijk moet je een goede BBQ hebben als je de bbq meister wilt worden.
Wolfjesfanzaterdag 24 april 2004 @ 00:20
Morgen gaan we weer de temperatuur is goed en weinig wind (het is al 00.00 uur geweest dus vandaag
Geslotenzaterdag 24 april 2004 @ 10:43
Vorige week gehad. Vrijdag en zaterdag
Wolfjesfanzondag 25 april 2004 @ 00:03
Was weer erg lekker. ik kan er geen genoeg van krijgen.
capibarzondag 25 april 2004 @ 01:32
ik heb nog niet ge bbq't, maar ik kan niet wachten
togtmaandag 26 april 2004 @ 13:04
Oh oh oh wat is een goede BBQ met veel sla lekker!!
Ik ben nog aan het sparen voor een Weber BBQ, en wil eigenlijk ook wel zo'n gas-BBQ voor erbij hebben, alleen voor het makkelijke . .

Top 5 lekkerste BBQ vlees:
1. Goede steak: Weinig/geen kruiden, beetje roomboter . .
2. Spare Ribs!!
3. Kip filet, lekker gekruid, perfect gaar en niet droog
4. Worst!!! Geen meel-worst maar lekker sappig.
5. Hamburger. Niet zwart, wel knapperig.

Top 5 lekkerste BBQ vis:
1. Meerval, insmeren met roomboter, dille, beetje citroen, zout + peper, inpakken in aluminiumfolie
2. Mootje zalm, naturel of beetje honing
3. . .
4 . .
5. . .
Is er hier iemand met zo'n betonnen barbeque? Lijkt me niet echt makkelijk, wie heeft ervaring?!

[ Bericht 16% gewijzigd door togt op 26-04-2004 13:47:36 ]
430nmaandag 26 april 2004 @ 13:54
Ik heb zo'n weber bbq. (Type "one touch gold") en bevalt erg goed. Wel prijzig spul allemaal :|

Ik haal altijd Gamba's. Marineren in Ketjap Manis met wat knoflook... aan een saté-stokje rijgen... en op de bbq.
togtmaandag 26 april 2004 @ 14:06
Gaaf 430n, zeker prijzig, maar ja, het blijft meer dan 10 jaar goed, dus je haalt het er makkelijk uit.

Probeer gamba's ook eens met Sherry, ook erg lekker
Chillmeistermaandag 26 april 2004 @ 15:16
webers zijn echt het geld waard. die thuis staat is bijna net zo oud als mij. Dat ding is zo'n 20 jaar en gaat gewoon mee.

Tip: aluminium bakje met water tussen de kolen leggen, bbq wordt niet te heet omdat water uit het bakje op de kolen spettert. Verbrand je je eten tenminste niet.

tip #2: grill niet schoonmaken, gewoon het zwarte erop laten. Als je de bbq gaat gebruiken hoef je enkel wat olie (of iets brandbaars) over de kolen gooien, ontstaan een paar grote vlammen en zo dood je alle bacterieen die op de grill aanwezig zijn
Amaliamaandag 26 april 2004 @ 17:44
en hij is aaaaan!!
DancingPhoebemaandag 26 april 2004 @ 18:01
O gooooooooooooooooooood zit even iedereen lekker te maken amalia!
KaatjeNDMMBmaandag 26 april 2004 @ 18:04
Nog geen bbq gezien dit jaar. Vandaag wordt t andijvie...
Wolfjesfanmaandag 26 april 2004 @ 19:04
Wat wij meestal oen is `n bol knoflook in aluminiumfolie pakken en dat op het rooster.
Na zo`n 20 min. kan je de tenen uitknijpen en je pure knoflookpasta op je vlees. Jummie.
Amaliamaandag 26 april 2004 @ 19:42
nou.. ik heb de smaak te pakken hoor... morgen gaat ie weer aan..tuin feestje erbij.. hoppa!
Shark.Baitmaandag 26 april 2004 @ 21:30
Nederlanders kunnen over het algemeen niet BBQ-en. Afgezien van verbrand vlees wat bij de meeste wel meevalt, vergeten de meesten wat het nut van marineren is. De VOC ging speciaal specerijen uit de oost halen omdat het eten zo saai was. Je verloochent je verleden! (Niet heus, maar 't klinkt wel mooi )

Bijvoorbeeld:
ketchup, citroensap, wat sambal erbij en mixen. En hoppa...je marinade is klaar. Gooi het vlees 10 minuten tot 24 uur erin, smeer de droge bovenkant ermee in voor het omdraaien als het op de BBQ ligt. Maakt een zoutloos stuk vlees heel wat interessanter.
Chillmeistermaandag 26 april 2004 @ 22:12
marineren moet altijd, heb een kookboek dat special is voor BBQen. talloze bladzijdes. o.a. vol met marinade recepten. Maar dat is natuurlijk geen nederlands kookboek, komt uit australie.
Wolfjesfanmaandag 26 april 2004 @ 22:49
Ik marineer het varkensvlees altijd, meestal met sambal, ketjap,knoflook.ui,citroensap,djahe en wat aregideolie. Geroostert knoflookteentje erbij en zelfgemaakte pindasaus.
Verbranden doet het bij ons zelden, geduld is `n schone zaak.
O ja speklapjes met provencaalse kruiden is wat mij betreft een aanrader.
Shark.Baitmaandag 26 april 2004 @ 23:06
quote:
Op maandag 26 april 2004 22:12 schreef Chillmeister het volgende:
marineren moet altijd, heb een kookboek dat special is voor BBQen. talloze bladzijdes. o.a. vol met marinade recepten. Maar dat is natuurlijk geen nederlands kookboek, komt uit australie.
Yeeeeeeah Mate! Down Undah is the land of the Barbie's.

Good on Ya!


ISBN Nummer a.u.b.
Chillmeisterwoensdag 28 april 2004 @ 10:14
quote:
Op maandag 26 april 2004 23:06 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Yeeeeeeah Mate! Down Undah is the land of the Barbie's.

Good on Ya!


ISBN Nummer a.u.b.
zal kijken wanneer ik thuis ben
The_Gladiatorwoensdag 28 april 2004 @ 14:08
Gister voor de derde keer aangehad in één week tijd, wel goed te doen, mooi beschutte achterplaats, mét zon tot ie ondergaat, kan niet beter. Man of acht, best gezellig.

Gaan altijd lekker veel hamburgers door, gekruide speklapjes á la minute, speciaal vlees van de slager (elke keer anders gekruide varkenslapjes), heel veel stokbrood met pindasaus, en voor de gezond wat sla....
Wolfjesfanvrijdag 30 april 2004 @ 23:57
We hadden voor vandaag wel BBQ gepland, maar er stond teveel wind. Zo`n aslaag op je bord is niet zo lekker.
Amaliazaterdag 1 mei 2004 @ 20:49
heb hem ff gecoat.. nu moet ik vier dagen wachten (ben blij dat het weer minder is)
NT-T.BartManzaterdag 1 mei 2004 @ 20:56
quote:
Op vrijdag 16 april 2004 20:51 schreef Stranger het volgende:

[..]

Ik hou er gewoon niet van, lang wachten op je troep, half verbrande/half koude burgers naarbinnen werken, en ik ben vegetarier, dus veel wordt er niet aan mij gedacht.
Je bent blijkbaar slachtoffer geworden van het principe 'zwart is goed en warm is gaar'...

Veel mensen hebben te weinig geduld voor bbq en stoken het ding veel te heet. Ik ben in het gelukkige bezit van een Weber bbq, niet zo heet stoken, lekkere lap vlees er in, deksel er op en geduld!!!


[edit]
Een paar weken geleden had ik een lezing over het onderwerp 'brandwonden'. De dame vertelde dat bij het eerste mooie weekeinde van het jaar extra mensen in de brandwondencentra worden ingedeeld omdat er dan steeds weer mensen in slagen om behalve hun bbq ook zichzelf aan te steken.

Daarom gebruik ik een Weber hourskoolaansteker, heeft wel iets weg van een miniatuur-hoogoven (laat ik daar nou toevallig werken...). Met 20 minuten kan je er niet meer met goed fatsoen bij staan, zo heet wordt het ding! Daarna wel even temperen, anders verbrand het vlees voor je er erg in hebt...
[/edit]

[edit2]
Ooit heb ik eens een gas-bbq aangestoken, maar het gas had al te lang open gestaan zodat het ding met vrij veel geweld aanging. Ik had dus geen haren meer op mijn handen en geschroeide wenkbrauwen, maar volgens mijn broer die er naast stond was mijn enige reactie ' mwuahaha '. DIt verhaal achtervolgt me nog steeds...
[/edit2]

[ Bericht 44% gewijzigd door NT-T.BartMan op 01-05-2004 21:03:51 (Brandwondenverhaal toegevoegd) ]
Wolfjesfanzaterdag 1 mei 2004 @ 21:56
Ik wil BBQen op kolen Als het op gas moet kan ik net zo goed in de keuken staan.
Amaliazondag 2 mei 2004 @ 17:12
quote:
Op zaterdag 1 mei 2004 21:56 schreef Wolfjesfan het volgende:
Ik wil BBQen op kolen Als het op gas moet kan ik net zo goed in de keuken staan.
helemaal mee eens... en als je dan klaar bent.. kun je nog na genieten van de gloeiende kolen.....
Amaliazaterdag 8 mei 2004 @ 10:39
wie heeft er nog een blik zon staan...
capibarzaterdag 8 mei 2004 @ 11:59
quote:
Op zondag 2 mei 2004 17:12 schreef Amalia het volgende:

[..]

helemaal mee eens... en als je dan klaar bent.. kun je nog na genieten van de gloeiende kolen.....
wij gooiden vroegen dan altijd nog frietjes erop
Ingeborgzaterdag 8 mei 2004 @ 16:07
Dat gaan wij morgen ook doen hoor een barbeque dat doe we dan in de middag he. Ik hoop toch op wat mooi weer dan hoor. ja toch?
capibarzaterdag 8 mei 2004 @ 16:22
quote:
Op zaterdag 8 mei 2004 16:07 schreef Ingeborg het volgende:
Dat gaan wij morgen ook doen hoor een barbeque dat doe we dan in de middag he. Ik hoop toch op wat mooi weer dan hoor. ja toch?
volgens mij zou het morgen de hele dag regen
Ingeborgzaterdag 8 mei 2004 @ 18:13
ach gut nee toch?
Chillmeisterzondag 9 mei 2004 @ 14:54
quote:
Op maandag 26 april 2004 23:06 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Yeeeeeeah Mate! Down Undah is the land of the Barbie's.

Good on Ya!


ISBN Nummer a.u.b.
Ben weer eens thuis langsgeweest. hier is het ISBN nummer
0949892246
capibarzondag 9 mei 2004 @ 14:54
quote:
Op zaterdag 8 mei 2004 18:13 schreef Ingeborg het volgende:
ach gut nee toch?
het valt wel mee nu, maat het is nogsteeds niet echt bbq weer
engessazondag 9 mei 2004 @ 15:00
Ik heb met Koninginnedag geBBQ'ed. Erg lekker, vers gevangen forel erop.

En hamburgers, slavinken (geen succes), frikandellen en kip.
Wolfjesfanzondag 9 mei 2004 @ 21:11
quote:
Op zaterdag 8 mei 2004 16:07 schreef Ingeborg het volgende:
Dat gaan wij morgen ook doen hoor een barbeque dat doe we dan in de middag he. Ik hoop toch op wat mooi weer dan hoor. ja toch?
En kon het hier motregen
Amaliamaandag 10 mei 2004 @ 11:10
JA JA heb hem gister avond aan gehad..... de sate marinade van conimex is toch heerlijk!!
liefkleinmeisjuhdinsdag 11 mei 2004 @ 11:04
Mhh heb van het weekend met vrienden gebbqt en hun doen oesters en slakken op de bbq!!!!
Ik hoef het niet, maar hun vinden het erg lekker... misschien een tip voor de liefhebbers?
Ingeborgdinsdag 11 mei 2004 @ 11:12
quote:
Op zondag 9 mei 2004 14:54 schreef capibar het volgende:

[..]

het valt wel mee nu, maat het is nogsteeds niet echt bbq weer
Het was toch nog wel een mooie dag hoor ja toch?
Maar de barbeque is toch maar niet doorgezet hoor Jor was niet in een beste stemming nee.
p_igletzaterdag 15 mei 2004 @ 21:59
Morgen voor het eerst dit jaar weer eens bbq'en. De spareribs hebben net al in de marinade gegaard in de oven, en de marinade staat nu in te koken om ze straks nog lekker mee in te smeren. De aardappelsalade is net gemaakt en het satevlees ligt ook al in de marinade.

Iemand nog lekkere recepten voor sausjes? Voor knoflooksaus en satesaus word iig al gezorgd.
Wolfjesfanzaterdag 15 mei 2004 @ 22:45
BBQ saus
25 gram boter
1 fijngehakte ui
1 teen knoflook
2 eetl. wijnazijn
150 ml bouillon
1/2 theelepl mosterd
2 eetl.bruine kandij
1 schijf citroen
1 laurierblad
Snufje cayennenpeper
2 eetl. worcestershiresaus
6 eetl. tomatenketchup
2 eetl. tomaten puree
Peper en zout

Smelt de boter in een sauspan en fruit daarin de ui en de knoflook zacht maar niet bruin. Voeg de azijn, bouillon, mosterd, suiker, citroen, laurier en cayennepeper toe. Breng dit alles aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken. Roer de overige ingrediënten erdoorheen en voeg peper en zout maar smaak toe. Laat nog 5 a 10 min. doorkoken.
Verwijder het schijfje citroen en het laurierblad en geef deze saus bij gegrild vlees.
Amaliamaandag 17 mei 2004 @ 09:57
quote:
Op zaterdag 15 mei 2004 22:45 schreef Wolfjesfan het volgende:

BBQ saus
25 gram boter
1 fijngehakte ui
1 teen knoflook
2 eetl. wijnazijn
150 ml bouillon
1/2 theelepl mosterd
2 eetl.bruine kandij
1 schijf citroen
1 laurierblad
Snufje cayennenpeper
2 eetl. worcestershiresaus
6 eetl. tomatenketchup
2 eetl. tomaten puree
Peper en zout

Smelt de boter in een sauspan en fruit daarin de ui en de knoflook zacht maar niet bruin. Voeg de azijn, bouillon, mosterd, suiker, citroen, laurier en cayennepeper toe. Breng dit alles aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken. Roer de overige ingrediënten erdoorheen en voeg peper en zout maar smaak toe. Laat nog 5 a 10 min. doorkoken.
Verwijder het schijfje citroen en het laurierblad en geef deze saus bij gegrild vlees.
ff geprint...en ga ik vanavond proberen....
Plato1980maandag 17 mei 2004 @ 10:57
Ik hou eigenlijk niet echt van barbecuen, te veel rotzooi. Maar aangezien ik een Zuid-Afrikaanse huisgenoot heb die zodra het weer het enigzins mogelijk maakt zijn 'braai' tevoorschijn haalt gaat het er van de zomer regelmatig van komen ben ik bang.
Librismaandag 17 mei 2004 @ 11:59
Zaterdag mijn CanadaBBQ Fiesta Le Chef (gas barbecue) bezorgd gekregen (avond ervoor besteld, erg goede service) en natuurlijk zaterdagavond meteen ingewijd met een Australische Steak, gemarineerd in honingmosterd (Jack Daniels merk). Helaas de foto's nog op mijn digicam, dus die komen een andere keer.
Wel een foto van de BBQ


Ook de Barbecue Bible aangeschaft, erg lekkere en aparte dingen
Wolfjesfanmaandag 17 mei 2004 @ 22:29
quote:
Op maandag 17 mei 2004 09:57 schreef Amalia het volgende:

[..]

ff geprint...en ga ik vanavond proberen....
En heeft het gesmaakt.
capibarmaandag 17 mei 2004 @ 23:11
is er eigenlijk verschil tussen gas,kolen en elektrische bbq's qua smaak van het vlees.
ik weet het niet want ik heb alleen maar vlees gegeten van kolen bbq's
Wolfjesfanmaandag 17 mei 2004 @ 23:22
quote:
Op maandag 17 mei 2004 23:11 schreef capibar het volgende:
is er eigenlijk verschil tussen gas,kolen en elektrische bbq's qua smaak van het vlees.
ik weet het niet want ik heb alleen maar vlees gegeten van kolen bbq's
Ben wel eens op `n BBQ geweest waar ze het op gas deden, maar ik miste toch iets enin de smaak en in de gezelligheid. Het heeft iest dat opflammen van de kolen. Zo heb ik ook de buren electrisch zien BBQen het leek net of ze achter het fornuis stond, niets aan. Ik zweer bij kolen.
ASSpirinedinsdag 18 mei 2004 @ 00:24
Een echte vent steekt zijn Barbecue niet aan met aanmaakblokjes
wat zijn jullie methodes?

kleine stukjes gedroogde hout, verbranden, en een paar keer bijvullen, uiteindelijk grotere blokken hout ertussen gooien, wachten tot de vlammen weggaan en dan houtskool erop

tenminste zo is het iedere keer gebeurt

beuk brand goed en lang als ik me niet vergis
Wolfjesfandinsdag 18 mei 2004 @ 00:28
Wij doen het met de verfbrander.
Librisdinsdag 18 mei 2004 @ 02:56
Smaak tussen kolen en gas is niet echt veel verschillend, maar de gezelligheid kan ik me wel voorstellen. Mannen spelen graag met vuur Ik heb bewust voor een gas bbq gekozen vanwege de snelheid (binnen 15 minuten is ie op temperatuur) en de gemakkelijkheid (geen rotzooi). Zaterdag voor het eerst gebruikt en het was erg goed. Australische steak in een mosterdmarinade
capibardinsdag 18 mei 2004 @ 10:10
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 00:24 schreef ASSpirine het volgende:
Een echte vent steekt zijn Barbecue niet aan met aanmaakblokjes
wat zijn jullie methodes?

kleine stukjes gedroogde hout, verbranden, en een paar keer bijvullen, uiteindelijk grotere blokken hout ertussen gooien, wachten tot de vlammen weggaan en dan houtskool erop

tenminste zo is het iedere keer gebeurt

beuk brand goed en lang als ik me niet vergis
gewoon houtskool erin gooien en dan spiritus eroverheen, en hij is aan.
Amaliadinsdag 18 mei 2004 @ 15:59
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 10:10 schreef capibar het volgende:

[..]

gewoon houtskool erin gooien en dan spiritus eroverheen, en hij is aan.
hehehe het is geen vuurkorf....


ik ga toch ook echt voor de kolen hoor... heeft wat.. helemaal als je je vlees weer eens in het as laat vallen
Ps: de saus was heeeeeerlijk ! dank voor recept!
Chillmeisterdinsdag 18 mei 2004 @ 16:55
volgens mij is er weldegelijk verschil in smaak tussen een gas en een kolen BBQ, anders kan je net zogoed op een gasfornuis je eten maken met een griddlepan
Wolfjesfandinsdag 18 mei 2004 @ 19:05
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 15:59 schreef Amalia het volgende:

[..]


Ps: de saus was heeeeeerlijk ! dank voor recept!
Heb nog wel meer als je wil, meld het maar.
ASSpirinedinsdag 18 mei 2004 @ 20:07
met een gasbarbecue kan je zo'n foto's niet maken


capibardinsdag 18 mei 2004 @ 20:31
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 15:59 schreef Amalia het volgende:

[..]

hehehe het is geen vuurkorf....
we laten het gewoon een kwartiertje fikken, en dan is het vuur wel weer weg, dan kan je rustig bqq'en.
GiSHwoensdag 19 mei 2004 @ 08:24
de bricketjes staan al helemaal klaar.... wachtend op de eerste zomeravond die komen gaat...
mmmmm BBQ seizoen is geopend
KiwiTjuHhwoensdag 19 mei 2004 @ 08:24
Nog niet gedaan dit jaar. Wordt tijd!
GiSHwoensdag 19 mei 2004 @ 08:26
quote:
Op dinsdag 18 mei 2004 00:24 schreef ASSpirine het volgende:
Een echte vent steekt zijn Barbecue niet aan met aanmaakblokjes
wat zijn jullie methodes?

kleine stukjes gedroogde hout, verbranden, en een paar keer bijvullen, uiteindelijk grotere blokken hout ertussen gooien, wachten tot de vlammen weggaan en dan houtskool erop

tenminste zo is het iedere keer gebeurt

beuk brand goed en lang als ik me niet vergis
Barbecook kopen.. brand in mum van tijd.. zonder aanmaakblokjes..
Libriswoensdag 19 mei 2004 @ 08:51
Trouwens een aanrader:

The Barbecue Bible van Steven Raichlen. Erg veel lekkere recepten en een veel informatie over barbecuen in verschillende werelddelen.

De bijbehorende website: www.barbecuebible.com (hoe kan het ook anders..)
Chillmeisterwoensdag 19 mei 2004 @ 09:39
1 tip dat ik laatst op saturday kitchen zag was: de grill niet schoon maken, maar als de BBQ aanstaat gewoon wat (zonnebloem)olie over de verhitte kolen heengooien en de vlammen zal alle bacterien op de grill doden.
Oblivionzaterdag 29 mei 2004 @ 10:50
Ja, het is weer zover...
Heb maar even een leuk kookboek opgezocht!



Met bijpassende plaatjes...



Platen Kookboek heet het. Staan leuke recepten in, vooral voor de BBQ.
KiwiTjuHhzaterdag 29 mei 2004 @ 12:13
Morgen gaan we bbq'en!
GiSHzaterdag 29 mei 2004 @ 12:29
vandaag!!!! zo naar lukas klamer toe BBQ pakketje halen en de fik er in.. hebben vandaag nieuwe tuinset gehaald dus... zal zeker leuk worden
NT-T.BartManzaterdag 29 mei 2004 @ 20:43
Ik was van plan de BBQ flink op te stoken, IS DE SUPERMARKT HELEMAAL UITVERKOCHT! HET LEEK WEL EEN WINKEL IN EEN OOSTBLOKLAND!!

Er was gewoon LETTERLIJK geen kippenpootje meer te koop...
Oblivionzaterdag 29 mei 2004 @ 20:45
Ja, dat is bijna altijd, als men maandag vrij heeft....is het net of de wereld vergaat...
Te laat gaan shoppen dus?
Wolfjesfanzaterdag 29 mei 2004 @ 21:08
We zijn net klaar met BBQ was weer erg lekker en koffie met {eigen gemaakte} likeur toe.
KiwiTjuHhzaterdag 29 mei 2004 @ 21:29
Voor morgen hebben we onder andere:

Zalm (doen we dan in folie en leggen we zo op de bbq)
Biefstuk (lekker met pesto)
Kipsate
Hamburgertjes

En dan eten we dat met couscous (schrijf je dat zo?).. normaal met stokbrood, maar die kunnen we momenteel ff niet bakken..

Lekker!
GiSHzaterdag 29 mei 2004 @ 21:43
was weer lekker buren waren bij geschoven mmmmmm
Wolfjesfanzaterdag 29 mei 2004 @ 21:51
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 21:43 schreef GiSH het volgende:
was weer lekker buren waren bij geschoven mmmmmm
Hier deden de buren snel de ramen dicht toen ze merkten dat we gingen BBQen.
KiwiTjuHhzaterdag 29 mei 2004 @ 21:51
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 21:51 schreef Wolfjesfan het volgende:

[..]

Hier deden de buren snel de ramen dicht toen ze merkten dat we gingen BBQen.
De hele avond rook het hier ook super lekker.. maja morgen gaan we zelf
GiSHzaterdag 29 mei 2004 @ 21:56
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 21:51 schreef Wolfjesfan het volgende:

[..]

Hier deden de buren snel de ramen dicht toen ze merkten dat we gingen BBQen.
hahahaha BBQ RULEZ
Morwenzaterdag 29 mei 2004 @ 22:08
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 20:43 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Ik was van plan de BBQ flink op te stoken, IS DE SUPERMARKT HELEMAAL UITVERKOCHT! HET LEEK WEL EEN WINKEL IN EEN OOSTBLOKLAND!!

Er was gewoon LETTERLIJK geen kippenpootje meer te koop...
Het leek hier bij de slager ook wel alsof de hongerwinter voor de deur staat

Gelukkig hebben we lekker bij mijn ouders gebarbecued Zij hebben trouwens een vaste barbecue, zo'n gemetselde zeg maar. En die werkt prima, alleen is het schoonmaken iets meer werk. Wij hebben zo'n bol op pootjes die ook heel goed werkt en makkelijk schoon te houden is.
NT-T.BartManzaterdag 29 mei 2004 @ 22:56
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 20:45 schreef Oblivion het volgende:
Ja, dat is bijna altijd, als men maandag vrij heeft....is het net of de wereld vergaat...
Te laat gaan shoppen dus?
Ja dus... Het vanmiddag met het mooie weer aan het IJsselmeer gezeten en op weg naar huis bedacht dat ik nog voor drie dage eten moest kopen...

Maar: volgend weekeind weer een kans!
Jelminhozondag 30 mei 2004 @ 15:41
Owyeah, zometeen BBQ'en.. Met overheerlijke zelfgemaakte Kebabs met kilo's knoflook.. HEERLIJK
GiSHzondag 30 mei 2004 @ 15:42
quote:
Op zondag 30 mei 2004 15:41 schreef Jelminho het volgende:
Owyeah, zometeen BBQ'en.. Met overheerlijke zelfgemaakte Kebabs met kilo's knoflook.. HEERLIJK
hier regent het
Pietverdrietzondag 30 mei 2004 @ 15:56
hier is het nog mooi weer, wouden met een uurtje ook gaan bbq en
Twee soorten sateh, worstjes, octopus, jummie jummie
Miwezondag 30 mei 2004 @ 16:05
Gelukkig hebben we gisteravond ge-BBQ-t, als we het tot vandaag hadden uitgesteld, was het niet doorgegaan. Het regent al de hele dag.

Gelijk ook een nieuwe BBQ gehaald bij de Blokker, een rond gietijzeren geval. Prima ding. Kheb nog nooit zo goed ge-BBQ-t
Jelminhozondag 30 mei 2004 @ 20:13
Ik woon in het Noorden heh, de regen is net begonnen en we waren ook net klaar... heerlijk was het hehe
KiwiTjuHhzondag 30 mei 2004 @ 22:04
Was weer erg geslaagd hier
Pietverdrietzondag 30 mei 2004 @ 23:03
Hier is het pas gaan regenen toen het donker werd. en we hebben heerlijk gebarbqt
GiSHzondag 30 mei 2004 @ 23:11
jaloers
Pietverdrietzondag 30 mei 2004 @ 23:15
* Pietverdriet troost GISH
ja ja jongie, het heeft ook nadelen in het westen te wonen....
Zarc.ohzondag 30 mei 2004 @ 23:53
Heb dit jaar nog niet eens BBQt op m'n balkon, moet maar weres beginnen. Heb een balkon van zo'n 3 meter
Librismaandag 31 mei 2004 @ 03:30
Morgen een BBQ met z'n 3en. En vrijdag een voor zo'n 15 man.. Eens kijken of ik het redt.. Heb een balkon van zo'n 50 a 60 m2
Pietverdrietmaandag 31 mei 2004 @ 10:46
*jaloers naar libris kijk*
Hé Libris, begint de regentijd nog zo langzamerhand niet....
vdo28maandag 31 mei 2004 @ 10:54
Zaterdag lekker gebbqt .........
vdo28maandag 31 mei 2004 @ 10:58
Paar biertjes er bij....
vdo28maandag 31 mei 2004 @ 10:58
Ik heb zin om te bbq-en.....
Maar het is zo slecht weer
Zarc.ohmaandag 31 mei 2004 @ 14:45
quote:
Op maandag 31 mei 2004 03:30 schreef Libris het volgende:
Morgen een BBQ met z'n 3en. En vrijdag een voor zo'n 15 man.. Eens kijken of ik het redt.. Heb een balkon van zo'n 50 a 60 m2
Is dat nog wel een balkon?
vdo28maandag 31 mei 2004 @ 16:35
Nee
partyyboyydinsdag 1 juni 2004 @ 13:50
is gewoon een dak natuurlijk!
vdo28dinsdag 1 juni 2004 @ 13:50
quote:
Op dinsdag 1 juni 2004 13:50 schreef partyyboyy het volgende:
is gewoon een dak natuurlijk!
Zarc.ohdinsdag 1 juni 2004 @ 13:57
Scherp
Heb ook wel een dak, maar het balkonnetje is helemaal van mij
En het is altijd droog
GiSHdinsdag 1 juni 2004 @ 16:02
het zo vandaag weer kunnen
Amaliazaterdag 5 juni 2004 @ 21:04
is weer gelukt..... getverdemme wat is het toch heerlijk om te bbq.... nog een beetje werken vanavond en dan is de zaterdag weer voorbij.....
Ferzondag 6 juni 2004 @ 18:34
Ik heb deze winter een huis met een tuin gekocht. Het is nu tijd om een barbecue aan te schaffen. Ik weet echter niet wat voor een merk. Die webers zien er goed uit. stevig, stabiel en van geemailleerd staal. Ze zijn alleen zo duur. 119¤ voor een 47cm one touch silver. Nu heb je hier en daar ook zo'n imitatie-weber. Sommige zeggen zelfs geemailleerd te zijn. Iemand ervaring met imitatie webers wat betreft roest, kwaliteit en gebruiksgemak?
Libriszondag 6 juni 2004 @ 18:45
quote:
Op maandag 31 mei 2004 14:45 schreef Zarc.oh het volgende:

[..]

Is dat nog wel een balkon?
Het is meer een dakterras.. Binnenkort komt er een band spelen.. (a la beatles).

Ontopic, vrijdag en zaterdag geBBQed, erg goed, erg lekker. Ga ik vaker doen.
Libriszondag 6 juni 2004 @ 18:47
quote:
Op maandag 31 mei 2004 10:46 schreef Pietverdriet het volgende:
*jaloers naar libris kijk*
Hé Libris, begint de regentijd nog zo langzamerhand niet....
Nee, die is weer voorbij, alleen gisterochtend rond een uur of 5 de meest pittige bui gehad die ik ooit heb meegemaakt, duurde denk ik 2 uur, onweer erbij en gigantisch veel water
KiwiTjuHhzondag 6 juni 2004 @ 18:48
Vandaag ook weer lekker gebbq't

Woensdag waarschijnlijk weer!
Yskonijnzondag 6 juni 2004 @ 19:09
BBQ

alleen heb ik een balkon..........
Libriszondag 6 juni 2004 @ 19:15
Nog een fotootje van vrijdag..
Yskonijnzondag 6 juni 2004 @ 19:17
quote:
Op zondag 6 juni 2004 19:15 schreef Libris het volgende:
Nog een fotootje van vrijdag..
[afbeelding]
Dit is vast niet in NL?
Libriszondag 6 juni 2004 @ 19:21
quote:
Op zondag 6 juni 2004 19:17 schreef Yskonijn het volgende:

[..]

Dit is vast niet in NL?
Nopes,
* Libris woont in Singapore...
Vrijdag was de viering van mijn eerste jaar in Singapore.
Yskonijnzondag 6 juni 2004 @ 19:22
quote:
Op zondag 6 juni 2004 19:21 schreef Libris het volgende:

[..]

Nopes,
* Yskonijn woont in Singapore...
Vrijdag was de viering van mijn eerste jaar in Singapore.
You lucky guy!!!!
Libriszondag 6 juni 2004 @ 19:24
Ja, heel erg lucky
Gemiddeld 2 keer per week BBQ GasBBQ was een goede investering..
Yskonijnzondag 6 juni 2004 @ 19:41
quote:
Op zondag 6 juni 2004 19:24 schreef Libris het volgende:
Ja, heel erg lucky
Gemiddeld 2 keer per week BBQ GasBBQ was een goede investering..
Zullen we ruilen???

tis een mooi balkonnetje
Pietverdrietzondag 6 juni 2004 @ 19:41
quote:
Op zondag 6 juni 2004 18:34 schreef Fer het volgende:
Ik heb deze winter een huis met een tuin gekocht. Het is nu tijd om een barbecue aan te schaffen. Ik weet echter niet wat voor een merk. Die webers zien er goed uit. stevig, stabiel en van geemailleerd staal. Ze zijn alleen zo duur. 119¤ voor een 47cm one touch silver. Nu heb je hier en daar ook zo'n imitatie-weber. Sommige zeggen zelfs geemailleerd te zijn. Iemand ervaring met imitatie webers wat betreft roest, kwaliteit en gebruiksgemak?
Bij de aldi hebben ze BBQs uit Edelstaal.
voor 59 Euro! Geweldig ding! Hebben er 1tje
Pietverdrietzondag 6 juni 2004 @ 19:42
Libris
Ben jij dat daar aan de BBQ?
Wolfjesfanzondag 6 juni 2004 @ 22:29
Dinsdag wordt het 30 graden dus hier gaat de BBQ weer aan. Morgen nog niet zo warm dus mooi de voorbereidingen treffen.
Librismaandag 7 juni 2004 @ 02:37
quote:
Op zondag 6 juni 2004 19:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Libris
Ben jij dat daar aan de BBQ?
Nee, das Choon Seng, een collega van me Makkelijkals anderen BBQ'en...
QTPidinsdag 8 juni 2004 @ 14:02
Vanavond is het weer zover BBQ!
Koninginwoensdag 9 juni 2004 @ 10:26
quote:
Op zondag 6 juni 2004 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij de aldi hebben ze BBQs uit Edelstaal.
voor 59 Euro! Geweldig ding! Hebben er 1tje
Vandaag in de aanbieding:



¤ 32,99
SiGNewoensdag 9 juni 2004 @ 14:07
Zonder kolen is het voor mij geen BBQ maar een grill.
capibarwoensdag 9 juni 2004 @ 14:21
quote:
Op woensdag 9 juni 2004 10:26 schreef Koningin het volgende:

[..]

Vandaag in de aanbieding:

[afbeelding]

¤ 32,99
zeker een elektrische
Koninginwoensdag 9 juni 2004 @ 14:31
Specs:

Elektrische barbecuegrill

• afneembaar aluminium grill-rooster
met anti-aanbaklaag
• vaatwasmachinebestendig
• regelbare grilltemperatuur 0 -260°

Geef mij maar eentje gewoon op houtskool
__Saviour__woensdag 9 juni 2004 @ 20:46
quote:
Op woensdag 9 juni 2004 14:31 schreef Koningin het volgende:

Geef mij maar eentje gewoon op houtskool
idd, echt bbq'en die je op kolen
__Saviour__dinsdag 29 juni 2004 @ 01:09
quote:
Op woensdag 9 juni 2004 20:46 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

idd, echt bbq'en die je op kolen
doe je op kolen bedoelde ik uiteraard

Vandaag weer gebarbecued, tof
GiSHzondag 18 juli 2004 @ 15:53
gisteren kunnen BBQ-en alleen sloeg het weer om.. gelijk de quick stop kunnen gebruiken van mijn barbecook, vandaag nog maar eens proberen... de mais kolven staan op...
GiSHmaandag 19 juli 2004 @ 11:06
gisteren weer ge-BBQ-t en weer ging het regen.. maar we hadden op internet de weerkamer in de gaten gehouden

we hadden in geschat dat het maar voor een kwartiertje was.. en we hadden gelijk
toen het begon met regen, in 1 keer de tafel en stoelen binnen gezet, parasol boven bbq.
en toen het weer droog werd zaten we in een poep en scheet weer buiten..
Amaliadinsdag 20 juli 2004 @ 13:22
kijk zeeland toch heerlijk in de zon liggen
GiSHdinsdag 20 juli 2004 @ 17:36
plaatje is elke keer up todate
KiwiTjuHhdinsdag 20 juli 2004 @ 18:07
En ik woon natuurlijk weer bij de grijze vlek
marcb1974dinsdag 20 juli 2004 @ 18:22
ik ga dit weekend bbqen,

iemand nog leuke ideeen voor recepten?
GiSHdinsdag 20 juli 2004 @ 18:31
quote:
Op dinsdag 20 juli 2004 18:22 schreef marcb1974 het volgende:
ik ga dit weekend bbqen,

iemand nog leuke ideeen voor recepten?
worsten halen bij de aldi.. 1,69 voor 6 worsten en ze zijn lekker!!
Pietverdrietdinsdag 20 juli 2004 @ 19:09
quote:
Op dinsdag 20 juli 2004 18:31 schreef GiSH het volgende:

[..]

worsten halen bij de aldi.. 1,69 voor 6 worsten en ze zijn lekker!!
Ik zag gisteren dat de Aldi NL nu ook Neurenberger grillworstjes heeft, ongeveer vingergroot, zijn heerlijk. En de RVS BBQ is 15 Euro in prijs verlaagt. Een geweldig ding, is een Landmann , en origineel van landmann betaal je over de 100 euro, nu bij de aldi 45...
GiSHdinsdag 20 juli 2004 @ 20:08
quote:
Op dinsdag 20 juli 2004 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zag gisteren dat de Aldi NL nu ook Neurenberger grillworstjes heeft, ongeveer vingergroot, zijn heerlijk. En de RVS BBQ is 15 Euro in prijs verlaagt. Een geweldig ding, is een Landmann , en origineel van landmann betaal je over de 100 euro, nu bij de aldi 45...
volgens mij heeft die BBQ het zelfde systeem als mijn volprezen BBQ van Barbecook
ChrisJXdinsdag 20 juli 2004 @ 20:27
quote:
Op dinsdag 20 juli 2004 18:22 schreef marcb1974 het volgende:
ik ga dit weekend bbqen,

iemand nog leuke ideeen voor recepten?
Zelf saté maken Of in een Spaanse supermarkt konijnensaté kopen
TechXPvrijdag 23 juli 2004 @ 02:02
Afgelopen zondag ge-bbq't in het bos. Lekker was het. Het was overigens een vleesloze bbq
Librisvrijdag 23 juli 2004 @ 02:17
Ik steek vanavond de fik er ook maar weer in... Lekker wat steaks op de grill
Wolfjesfanzaterdag 24 juli 2004 @ 00:33
Als het door kan gaan gaat bij ons ook de fik erin.
__Saviour__zaterdag 24 juli 2004 @ 00:35
quote:
Op vrijdag 23 juli 2004 02:02 schreef TechXP het volgende:
Afgelopen zondag ge-bbq't in het bos. Lekker was het. Het was overigens een vleesloze bbq
dat kan echt niet. bbq-en doe je mét vlees!
Wolfjesfanzaterdag 24 juli 2004 @ 00:39
quote:
Op zaterdag 24 juli 2004 00:35 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

dat kan echt niet. bbq-en doe je mét vlees!
Waarom niet er zijn genoeg veeg-burgers en er zijn van allerlei groentes die op de BBQ kunnen.
TechXPzaterdag 24 juli 2004 @ 00:40
quote:
Op zaterdag 24 juli 2004 00:35 schreef __Saviour__ het volgende:
dat kan echt niet. bbq-en doe je mét vlees!
Wie zegt dat?

Maar vleesbbq is zo beperkt. Wat vlees en wat salades hooguit...
Een vega-bbq is lekker divers, zeer verschillend wat er op komt.
__Saviour__zaterdag 24 juli 2004 @ 00:41
het is meer een persoonlijke mening, bbq-en, dat moet mét vlees maar dat vind ik dan he

ongetwijfeld zijn er ook vele smakelijke vegetarische alternatieven
rvrb_kezaterdag 24 juli 2004 @ 19:17
quote:
Op zaterdag 24 juli 2004 00:40 schreef TechXP het volgende:

[..]

Wie zegt dat?

Maar vleesbbq is zo beperkt. Wat vlees en wat salades hooguit...
Een vega-bbq is lekker divers, zeer verschillend wat er op komt.
Eigenlijk is de vega-bbq beperkt, want bij een gewone bbq kan je én vlees én vis én vega eten
(eventjes moeilijk doen...)
rashudozaterdag 24 juli 2004 @ 19:20
Ik ga morgen niet bbq-en maar gourmetten.
Amaliazaterdag 24 juli 2004 @ 23:15
speklappen van de konmar... geen idee of ze door het hele land het zelfde gekruid/ gemarineerd worden... maar in middelburg zijn ze goddelijk!
krakkemiekezaterdag 24 juli 2004 @ 23:18
Idd, heel dunne speklapjes....
En als je het kunt krijgen, rode poon filet. Dat krijgt van zichzelf een heerlijk korstje!
new_moonzaterdag 24 juli 2004 @ 23:43
doe mij maar reuzegamba's aan een stokje, beetje fatsoenlijk gemarineerd
hoor je mij niet klagen


...hooguit smakken,.. natuurlijk
TechXPzondag 25 juli 2004 @ 01:43
quote:
Op zaterdag 24 juli 2004 19:17 schreef rvrb_ke het volgende:
Eigenlijk is de vega-bbq beperkt, want bij een gewone bbq kan je én vlees én vis én vega eten
(eventjes moeilijk doen...)
In praktijk is een 'gewone' bbq vooral vlees op de grill en een paar salades
En als ik begrepen heb van de bbq die mijn broer had, was het bij hun laatst alleen maar vlees.

maar als je eventjes moeilijk gaat doen heb je gelijk
rvrb_kezondag 25 juli 2004 @ 09:21
quote:
Op zondag 25 juli 2004 01:43 schreef TechXP het volgende:

[..]

In praktijk is een 'gewone' bbq vooral vlees op de grill en een paar salades
En als ik begrepen heb van de bbq die mijn broer had, was het bij hun laatst alleen maar vlees.

maar als je eventjes moeilijk gaat doen heb je gelijk
;-)

Een standaard BBQ bestaat voor mij uit
- sla
- tomaat
- komkommer
- ei
- wortel
- selderij
- aardappelsalade
- rijstsalade of pastasalade (of beide)
- gepofte aardappels
- gebbq-de groenten op een spiesje (champignon-paprika-courgette)
- stokbrood met kruidenboter
- verschillende vleessoorten
- vis of scampi's
- een aantal lekkere sausjes
En soms nog uitgebreid met een aantal salades

Nadeel is dat we altijd teveel hebben en de dag erna nog bezig zijn met restjes opeten (wat eigenlijk ook best leuk is)
Pietverdrietzondag 25 juli 2004 @ 09:25
Standaard BBQ 2 personen, 10 sate´s, pindasaus, brood, salade, atjar, zuur,
Is simpel en lekker, maar dan wel iedere dag te eten. In de zomer als het mooi weer is eten we eigenlijk iedere dag zo.
PyThmaandag 26 juli 2004 @ 17:48
quote:
Op zondag 25 juli 2004 09:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Standaard BBQ 2 personen, 10 sate´s, pindasaus, brood, salade, atjar, zuur,
Is simpel en lekker, maar dan wel iedere dag te eten. In de zomer als het mooi weer is eten we eigenlijk iedere dag zo.
En je wordt niet flauw van elke dag sate?
Beetje variatie kan toch geen kwaad?
noabertjemaandag 26 juli 2004 @ 21:16
quote:
Op zondag 6 juni 2004 18:34 schreef Fer het volgende:
IDie webers zien er goed uit. stevig, stabiel en van geemailleerd staal. Ze zijn alleen zo duur. 119¤ voor een 47cm one touch silver.
Dit vraag ik me nu af - zijn die Weber BBQ's nu echt hun geld waard? Wordt 't vlees beter op een Weber, of gaat ut alleen maar om levensduur?
krakkemiekemaandag 26 juli 2004 @ 22:39
Levensduur, me zus had een weber, het gaat erom of de houtskool mooi gloeit.
Morwenmaandag 26 juli 2004 @ 22:59
quote:
Op maandag 26 juli 2004 22:39 schreef krakkemieke het volgende:
Levensduur, me zus had een weber, het gaat erom of de houtskool mooi gloeit.
Inderdaad, de sleutel is "op tijd aansteken". 6 uur eten? 4 uur aansteken! Anders krijg je aangebrand vlees (doordat er nog vlammen tussen de kooltjes omhoog komen). Veel draaien en erbij blijven is ook belangrijk.

Eeerdaags maar weer eens doen .
krakkemiekemaandag 26 juli 2004 @ 23:08
Ik heb een zogenaamde wegwerp barbecue die het al jaren doet. Dun plaatstaal wat je op kan vouwen. Ideaal voor motorvakanties
NT-T.BartMandinsdag 27 juli 2004 @ 21:00
quote:
Op maandag 26 juli 2004 22:39 schreef krakkemieke het volgende:
Levensduur, me zus had een weber, het gaat erom of de houtskool mooi gloeit.
Webers gaan een eeuwigheid mee, en als je een zo'n Weber houtskool-aansteker hebt dan kan je in relatief korte tijd een prachtige laag gloeiende kolen hebben (minuut of 25-30)

Verder voordeel van de Weber Kettle: goed deksel er op! Dit dempt het gloeien een beetje waardoor je ook dikker vlees gaar kan krijgen zonder het te verbranden. En met de 'side-rail' (een soort hekjes die je aan de zijkant van het kolen-rooster klikt, waar je dan de briketten achter legt) kan je zelfs een flink stuk rosbief of een rollade grillen zonder dat e.e.a. verbrand!
IJzercookiedinsdag 27 juli 2004 @ 21:31
Dit weekend hebben wij onze eerste bbq gekocht. Bij de HEMA welliswaar, maar wel een leuk dingetje.
Maar, natuurlijk heb ik daar een vraagje over. De bbq heeft een aslade, daarboven een rooster om het houtskool op te gooien. Maar de houtskool was zo klein dat het allemaal in de aslade viel.
Is het in dit geval handiger om briketten te nemen?
GiSHwoensdag 28 juli 2004 @ 08:21
Gisteren lagen de Hamburgers op de BBQ

Doekeswoensdag 28 juli 2004 @ 13:57
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 08:21 schreef GiSH het volgende:
Gisteren lagen de Hamburgers op de BBQ

[afbeelding]
Beste vlammen! Lijkt me niet helemaal de bedoeling...
GiSHwoensdag 28 juli 2004 @ 18:37
quote:
Op woensdag 28 juli 2004 13:57 schreef Doekes het volgende:

[..]

Beste vlammen! Lijkt me niet helemaal de bedoeling...
ik had er iets te veel kooltjes op gegooid.. en dan gaat het mis bij de hamburgers
maar ik vind het wel leuk zo met die vlammetjes.. net zo als de burger king
Joipoidoipoipoidinsdag 21 december 2004 @ 18:46
We hebben gisteren heerlijk gebarbecued!

T1andonlydinsdag 21 december 2004 @ 19:40
quote:
Op dinsdag 21 december 2004 18:46 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
We hebben gisteren heerlijk gebarbecued!

Wij overwegen om te BBQen met oud en nieuw maar waarom gister
Martijn_77dinsdag 21 december 2004 @ 19:40
quote:
Op dinsdag 21 december 2004 18:46 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
We hebben gisteren heerlijk gebarbecued!

In de winter?
Joipoidoipoipoidinsdag 21 december 2004 @ 21:20
quote:
Op dinsdag 21 december 2004 19:40 schreef T1andonly het volgende:
maar waarom gister
Omdat het gisteren niet regende.
GiSHdinsdag 21 december 2004 @ 21:55
quote:
Op dinsdag 21 december 2004 19:40 schreef T1andonly het volgende:

[..]

Wij overwegen om te BBQen met oud en nieuw maar waarom gister
ik loop ook al jaren met het idee.... maar elke keer komt het er niet van