Wolfjesfan | vrijdag 16 april 2004 @ 20:32 |
Hiep hiep hoera de barbeque kon weer aan. Wie heeft hem nog meer aan kunnen steken. ![]() ![]() | |
david-d | vrijdag 16 april 2004 @ 20:41 |
bbq in mn bol.. Die warmte heeerlijk.... | |
Stranger | vrijdag 16 april 2004 @ 20:42 |
Barbecue | |
Xlarge | vrijdag 16 april 2004 @ 20:44 |
quote:ik zat er wel aan te denken voor vandaag , alleen niet meer gedaan is het morgen weer zulk weer ? | |
Matrixxx | vrijdag 16 april 2004 @ 20:45 |
quote:Jah, maar iets meer bewolkt, wel warmer | |
__Saviour__ | vrijdag 16 april 2004 @ 20:46 |
binnenkort weer | |
Stranger | vrijdag 16 april 2004 @ 20:46 |
Ik heb trouwens een maand geleden al mijn eerste barbecue gehad, en ik vind het nog steeds vreselijk. | |
Logitik | vrijdag 16 april 2004 @ 20:46 |
So, morgen BBq it is ! ![]() | |
Crazykill | vrijdag 16 april 2004 @ 20:47 |
Wij Wij Wij Wij Wij ![]() | |
Xlarge | vrijdag 16 april 2004 @ 20:47 |
quote:oke dat word morgen bbq ![]() | |
Wolfjesfan | vrijdag 16 april 2004 @ 20:48 |
quote:Waarom dan ![]() | |
Stranger | vrijdag 16 april 2004 @ 20:51 |
quote:Ik hou er gewoon niet van, lang wachten op je troep, half verbrande/half koude burgers naarbinnen werken, en ik ben vegetarier, dus veel wordt er niet aan mij gedacht. | |
SiGNe | vrijdag 16 april 2004 @ 20:55 |
Groenten kan je anders ook prima bbq-en.. paprikaatje, courgette, mais, etc. | |
Wolfjesfan | vrijdag 16 april 2004 @ 21:00 |
quote:Banaan met rum en `n beetje suiker, dat in folie gewikkelt en +/- 10 min later warmen dat is ook lekker ![]() | |
Pizza_Shooter | vrijdag 16 april 2004 @ 23:04 |
Goed gezond bezig. ![]() | |
Eronymus | vrijdag 16 april 2004 @ 23:05 |
nope nog niet.... | |
Martijn_77 | zaterdag 17 april 2004 @ 11:16 |
Wordt s'avonds nog wel erg koud......... | |
koele | zaterdag 17 april 2004 @ 11:43 |
wordt het komende week ook weer mooi weer? dan ga ik er ook weer 1 halen, zon wegwerp bbqtje... | |
ruby | zaterdag 17 april 2004 @ 18:58 |
Hmmm BBQ'en. Ik denk dat ik binnenkort ook zo'n wegwerpbbq'tje ga halen. Enig! ![]() | |
Wolfjesfan | zaterdag 17 april 2004 @ 19:34 |
quote:Vandaag om half drie begonnen en net klaar, heerlijk buiten ![]() | |
Wolfjesfan | zaterdag 17 april 2004 @ 19:36 |
quote:Hebben wij ook.Doet het priema. ![]() | |
Dauthi | zaterdag 17 april 2004 @ 19:42 |
De bbq, neerlands excuus om ongeneerd vlees te cremeren. | |
Wolfjesfan | zaterdag 17 april 2004 @ 19:54 |
quote:en helemaal als je een Atkins dieet volgt | |
Dauthi | zaterdag 17 april 2004 @ 19:59 |
quote:Atkins dieet is ongezond. Dieeten is sowieso ongezond het enige dat gezond is regelmatig te eten, gevarieerd te eten, en genoeg te bewegen. En anders volg je dit dieet: Wortels, Selderij, Muesli yoghurt en water. als je dat kan volhouden vliegen de kilo's er sneller af dan een alcoholist een fles whisky achterover slaat. | |
rvrb_ke | zondag 18 april 2004 @ 10:31 |
Bbq, heerlijk... Brochettes, biefstuk, kip, spareribs, zalm en reuzengarnalen op de bbq, aardappelen poffen in de hete kolen en daarbij dan een berg verse groenten (salade, tomaat, komkommer, paprika, wortel, champignons,...) en een heerlijke zelfgemaakte bbq-saus. En natuurlijk niet te vergeten: stokbrood met kruidenboter. Het wordt tijd om de bbq terug vanonder het stof te halen... Hopen dat het volgende week nog zo mooi weer is tijdens het weekend... | |
Chillmeister | dinsdag 20 april 2004 @ 15:02 |
BBQ hmmmmmmmm. Als je maar zorgt dat het vlees gaar is dan is het geen probleem. En natuurlijk moet je een goede BBQ hebben als je de bbq meister wilt worden. | |
Wolfjesfan | zaterdag 24 april 2004 @ 00:20 |
Morgen gaan we weer de temperatuur is goed en weinig wind (het is al 00.00 uur geweest dus vandaag | |
Gesloten | zaterdag 24 april 2004 @ 10:43 |
Vorige week gehad. Vrijdag en zaterdag ![]() | |
Wolfjesfan | zondag 25 april 2004 @ 00:03 |
Was weer erg lekker. ik kan er geen genoeg van krijgen. | |
capibar | zondag 25 april 2004 @ 01:32 |
ik heb nog niet ge bbq't, maar ik kan niet wachten ![]() | |
togt | maandag 26 april 2004 @ 13:04 |
Oh oh oh wat is een goede BBQ met veel sla lekker!! Ik ben nog aan het sparen voor een Weber BBQ, en wil eigenlijk ook wel zo'n gas-BBQ voor erbij hebben, alleen voor het makkelijke . . Top 5 lekkerste BBQ vlees: 1. Goede steak: Weinig/geen kruiden, beetje roomboter . . 2. Spare Ribs!! 3. Kip filet, lekker gekruid, perfect gaar en niet droog 4. Worst!!! Geen meel-worst maar lekker sappig. 5. Hamburger. Niet zwart, wel knapperig. Top 5 lekkerste BBQ vis: 1. Meerval, insmeren met roomboter, dille, beetje citroen, zout + peper, inpakken in aluminiumfolie 2. Mootje zalm, naturel of beetje honing 3. . . 4 . . 5. . . Is er hier iemand met zo'n betonnen barbeque? Lijkt me niet echt makkelijk, wie heeft ervaring?! [ Bericht 16% gewijzigd door togt op 26-04-2004 13:47:36 ] | |
430n | maandag 26 april 2004 @ 13:54 |
Ik heb zo'n weber bbq. (Type "one touch gold") en bevalt erg goed. Wel prijzig spul allemaal :| Ik haal altijd Gamba's. Marineren in Ketjap Manis met wat knoflook... aan een saté-stokje rijgen... en op de bbq. ![]() | |
togt | maandag 26 april 2004 @ 14:06 |
Gaaf 430n, zeker prijzig, maar ja, het blijft meer dan 10 jaar goed, dus je haalt het er makkelijk uit. Probeer gamba's ook eens met Sherry, ook erg lekker ![]() | |
Chillmeister | maandag 26 april 2004 @ 15:16 |
webers zijn echt het geld waard. die thuis staat is bijna net zo oud als mij. Dat ding is zo'n 20 jaar en gaat gewoon mee. Tip: aluminium bakje met water tussen de kolen leggen, bbq wordt niet te heet omdat water uit het bakje op de kolen spettert. Verbrand je je eten tenminste niet. tip #2: grill niet schoonmaken, gewoon het zwarte erop laten. Als je de bbq gaat gebruiken hoef je enkel wat olie (of iets brandbaars) over de kolen gooien, ontstaan een paar grote vlammen en zo dood je alle bacterieen die op de grill aanwezig zijn | |
Amalia | maandag 26 april 2004 @ 17:44 |
en hij is aaaaan!! | |
DancingPhoebe | maandag 26 april 2004 @ 18:01 |
O gooooooooooooooooooood zit even iedereen lekker te maken amalia! | |
KaatjeNDMMB | maandag 26 april 2004 @ 18:04 |
Nog geen bbq gezien dit jaar. Vandaag wordt t andijvie... ![]() | |
Wolfjesfan | maandag 26 april 2004 @ 19:04 |
Wat wij meestal oen is `n bol knoflook in aluminiumfolie pakken en dat op het rooster. Na zo`n 20 min. kan je de tenen uitknijpen en je pure knoflookpasta op je vlees. Jummie. ![]() ![]() | |
Amalia | maandag 26 april 2004 @ 19:42 |
nou.. ik heb de smaak te pakken hoor... morgen gaat ie weer aan..tuin feestje erbij.. hoppa! | |
Shark.Bait | maandag 26 april 2004 @ 21:30 |
Nederlanders kunnen over het algemeen niet BBQ-en. Afgezien van verbrand vlees wat bij de meeste wel meevalt, vergeten de meesten wat het nut van marineren is. De VOC ging speciaal specerijen uit de oost halen omdat het eten zo saai was. Je verloochent je verleden! (Niet heus, maar 't klinkt wel mooi ![]() Bijvoorbeeld: ketchup, citroensap, wat sambal erbij en mixen. En hoppa...je marinade is klaar. Gooi het vlees 10 minuten tot 24 uur erin, smeer de droge bovenkant ermee in voor het omdraaien als het op de BBQ ligt. Maakt een zoutloos stuk vlees heel wat interessanter. | |
Chillmeister | maandag 26 april 2004 @ 22:12 |
marineren moet altijd, heb een kookboek dat special is voor BBQen. talloze bladzijdes. o.a. vol met marinade recepten. Maar dat is natuurlijk geen nederlands kookboek, komt uit australie. | |
Wolfjesfan | maandag 26 april 2004 @ 22:49 |
Ik marineer het varkensvlees altijd, meestal met sambal, ketjap,knoflook.ui,citroensap,djahe en wat aregideolie. Geroostert knoflookteentje erbij en zelfgemaakte pindasaus. Verbranden doet het bij ons zelden, geduld is `n schone zaak. O ja speklapjes met provencaalse kruiden is wat mij betreft een aanrader. | |
Shark.Bait | maandag 26 april 2004 @ 23:06 |
quote:Yeeeeeeah Mate! Down Undah is the land of the Barbie's. Good on Ya! ISBN Nummer a.u.b. ![]() | |
Chillmeister | woensdag 28 april 2004 @ 10:14 |
quote:zal kijken wanneer ik thuis ben | |
The_Gladiator | woensdag 28 april 2004 @ 14:08 |
Gister voor de derde keer aangehad in één week tijd, wel goed te doen, mooi beschutte achterplaats, mét zon tot ie ondergaat, kan niet beter. Man of acht, best gezellig. Gaan altijd lekker veel hamburgers door, gekruide speklapjes á la minute, speciaal vlees van de slager (elke keer anders gekruide varkenslapjes), heel veel stokbrood met pindasaus, en voor de gezond wat sla.... | |
Wolfjesfan | vrijdag 30 april 2004 @ 23:57 |
We hadden voor vandaag wel BBQ gepland, maar er stond teveel wind. Zo`n aslaag op je bord is niet zo lekker. | |
Amalia | zaterdag 1 mei 2004 @ 20:49 |
heb hem ff gecoat.. nu moet ik vier dagen wachten (ben blij dat het weer minder is) | |
NT-T.BartMan | zaterdag 1 mei 2004 @ 20:56 |
quote:Je bent blijkbaar slachtoffer geworden van het principe 'zwart is goed en warm is gaar'... Veel mensen hebben te weinig geduld voor bbq en stoken het ding veel te heet. Ik ben in het gelukkige bezit van een Weber bbq, niet zo heet stoken, lekkere lap vlees er in, deksel er op en geduld!!! [edit] Een paar weken geleden had ik een lezing over het onderwerp 'brandwonden'. De dame vertelde dat bij het eerste mooie weekeinde van het jaar extra mensen in de brandwondencentra worden ingedeeld omdat er dan steeds weer mensen in slagen om behalve hun bbq ook zichzelf aan te steken. Daarom gebruik ik een Weber hourskoolaansteker, heeft wel iets weg van een miniatuur-hoogoven (laat ik daar nou toevallig werken...). Met 20 minuten kan je er niet meer met goed fatsoen bij staan, zo heet wordt het ding! Daarna wel even temperen, anders verbrand het vlees voor je er erg in hebt... [/edit] [edit2] Ooit heb ik eens een gas-bbq aangestoken, maar het gas had al te lang open gestaan zodat het ding met vrij veel geweld aanging. Ik had dus geen haren meer op mijn handen en geschroeide wenkbrauwen, maar volgens mijn broer die er naast stond was mijn enige reactie ' mwuahaha ![]() [/edit2] [ Bericht 44% gewijzigd door NT-T.BartMan op 01-05-2004 21:03:51 (Brandwondenverhaal toegevoegd) ] | |
Wolfjesfan | zaterdag 1 mei 2004 @ 21:56 |
Ik wil BBQen op kolen Als het op gas moet kan ik net zo goed in de keuken staan. | |
Amalia | zondag 2 mei 2004 @ 17:12 |
quote:helemaal mee eens... en als je dan klaar bent.. kun je nog na genieten van de gloeiende kolen..... | |
Amalia | zaterdag 8 mei 2004 @ 10:39 |
wie heeft er nog een blik zon staan... | |
capibar | zaterdag 8 mei 2004 @ 11:59 |
quote:wij gooiden vroegen dan altijd nog frietjes erop ![]() | |
Ingeborg | zaterdag 8 mei 2004 @ 16:07 |
Dat gaan wij morgen ook doen hoor een barbeque dat doe we dan in de middag he. Ik hoop toch op wat mooi weer dan hoor. ja toch? | |
capibar | zaterdag 8 mei 2004 @ 16:22 |
quote:volgens mij zou het morgen de hele dag regen ![]() | |
Ingeborg | zaterdag 8 mei 2004 @ 18:13 |
ach gut nee toch? | |
Chillmeister | zondag 9 mei 2004 @ 14:54 |
quote:Ben weer eens thuis langsgeweest. hier is het ISBN nummer 0949892246 | |
capibar | zondag 9 mei 2004 @ 14:54 |
quote:het valt wel mee nu, maat het is nogsteeds niet echt bbq weer ![]() | |
engessa | zondag 9 mei 2004 @ 15:00 |
Ik heb met Koninginnedag geBBQ'ed. Erg lekker, vers gevangen forel erop. En hamburgers, slavinken (geen succes), frikandellen en kip. | |
Wolfjesfan | zondag 9 mei 2004 @ 21:11 |
quote:En kon het hier motregen ![]() | |
Amalia | maandag 10 mei 2004 @ 11:10 |
JA JA heb hem gister avond aan gehad..... de sate marinade van conimex is toch heerlijk!! | |
liefkleinmeisjuh | dinsdag 11 mei 2004 @ 11:04 |
Mhh heb van het weekend met vrienden gebbqt en hun doen oesters en slakken op de bbq!!!! Ik hoef het niet, maar hun vinden het erg lekker... misschien een tip voor de liefhebbers? | |
Ingeborg | dinsdag 11 mei 2004 @ 11:12 |
quote:Het was toch nog wel een mooie dag hoor ja toch? Maar de barbeque is toch maar niet doorgezet hoor Jor was niet in een beste stemming nee. | |
p_iglet | zaterdag 15 mei 2004 @ 21:59 |
Morgen voor het eerst dit jaar weer eens bbq'en. De spareribs hebben net al in de marinade gegaard in de oven, en de marinade staat nu in te koken om ze straks nog lekker mee in te smeren. De aardappelsalade is net gemaakt en het satevlees ligt ook al in de marinade. Iemand nog lekkere recepten voor sausjes? Voor knoflooksaus en satesaus word iig al gezorgd. | |
Wolfjesfan | zaterdag 15 mei 2004 @ 22:45 |
BBQ saus 25 gram boter 1 fijngehakte ui 1 teen knoflook 2 eetl. wijnazijn 150 ml bouillon 1/2 theelepl mosterd 2 eetl.bruine kandij 1 schijf citroen 1 laurierblad Snufje cayennenpeper 2 eetl. worcestershiresaus 6 eetl. tomatenketchup 2 eetl. tomaten puree Peper en zout Smelt de boter in een sauspan en fruit daarin de ui en de knoflook zacht maar niet bruin. Voeg de azijn, bouillon, mosterd, suiker, citroen, laurier en cayennepeper toe. Breng dit alles aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken. Roer de overige ingrediënten erdoorheen en voeg peper en zout maar smaak toe. Laat nog 5 a 10 min. doorkoken. Verwijder het schijfje citroen en het laurierblad en geef deze saus bij gegrild vlees. | |
Amalia | maandag 17 mei 2004 @ 09:57 |
quote:ff geprint...en ga ik vanavond proberen.... ![]() ![]() | |
Plato1980 | maandag 17 mei 2004 @ 10:57 |
Ik hou eigenlijk niet echt van barbecuen, te veel rotzooi. Maar aangezien ik een Zuid-Afrikaanse huisgenoot heb die zodra het weer het enigzins mogelijk maakt zijn 'braai' tevoorschijn haalt gaat het er van de zomer regelmatig van komen ben ik bang. | |
Libris | maandag 17 mei 2004 @ 11:59 |
Zaterdag mijn CanadaBBQ Fiesta Le Chef (gas barbecue) bezorgd gekregen (avond ervoor besteld, erg goede service) en natuurlijk zaterdagavond meteen ingewijd met een Australische Steak, gemarineerd in honingmosterd (Jack Daniels merk). Helaas de foto's nog op mijn digicam, dus die komen een andere keer. Wel een foto van de BBQ ![]() Ook de Barbecue Bible aangeschaft, erg lekkere en aparte dingen | |
Wolfjesfan | maandag 17 mei 2004 @ 22:29 |
quote:En heeft het gesmaakt. ![]() ![]() | |
capibar | maandag 17 mei 2004 @ 23:11 |
is er eigenlijk verschil tussen gas,kolen en elektrische bbq's qua smaak van het vlees. ik weet het niet want ik heb alleen maar vlees gegeten van kolen bbq's | |
Wolfjesfan | maandag 17 mei 2004 @ 23:22 |
quote:Ben wel eens op `n BBQ geweest waar ze het op gas deden, maar ik miste toch iets enin de smaak en in de gezelligheid. Het heeft iest dat opflammen van de kolen. Zo heb ik ook de buren electrisch zien BBQen het leek net of ze achter het fornuis stond, niets aan. Ik zweer bij kolen. ![]() ![]() ![]() | |
ASSpirine | dinsdag 18 mei 2004 @ 00:24 |
Een echte vent steekt zijn Barbecue niet aan met aanmaakblokjes ![]() wat zijn jullie methodes? kleine stukjes gedroogde hout, verbranden, en een paar keer bijvullen, uiteindelijk grotere blokken hout ertussen gooien, wachten tot de vlammen weggaan en dan houtskool erop tenminste zo is het iedere keer gebeurt beuk brand goed en lang als ik me niet vergis | |
Wolfjesfan | dinsdag 18 mei 2004 @ 00:28 |
Wij doen het met de verfbrander. | |
Libris | dinsdag 18 mei 2004 @ 02:56 |
Smaak tussen kolen en gas is niet echt veel verschillend, maar de gezelligheid kan ik me wel voorstellen. Mannen spelen graag met vuur ![]() ![]() | |
capibar | dinsdag 18 mei 2004 @ 10:10 |
quote:gewoon houtskool erin gooien en dan spiritus eroverheen, en hij is aan. | |
Amalia | dinsdag 18 mei 2004 @ 15:59 |
quote:hehehe het is geen vuurkorf.... ik ga toch ook echt voor de kolen hoor... heeft wat.. helemaal als je je vlees weer eens in het as laat vallen ![]() Ps: de saus was heeeeeerlijk ! dank voor recept! ![]() | |
Chillmeister | dinsdag 18 mei 2004 @ 16:55 |
volgens mij is er weldegelijk verschil in smaak tussen een gas en een kolen BBQ, anders kan je net zogoed op een gasfornuis je eten maken met een griddlepan | |
Wolfjesfan | dinsdag 18 mei 2004 @ 19:05 |
quote:Heb nog wel meer als je wil, meld het maar. ![]() | |
ASSpirine | dinsdag 18 mei 2004 @ 20:07 |
met een gasbarbecue kan je zo'n foto's niet maken ![]() | |
capibar | dinsdag 18 mei 2004 @ 20:31 |
quote:we laten het gewoon een kwartiertje fikken, en dan is het vuur wel weer weg, dan kan je rustig bqq'en. | |
GiSH | woensdag 19 mei 2004 @ 08:24 |
de bricketjes staan al helemaal klaar.... wachtend op de eerste zomeravond die komen gaat... mmmmm BBQ seizoen is geopend | |
KiwiTjuHh | woensdag 19 mei 2004 @ 08:24 |
Nog niet gedaan dit jaar. Wordt tijd! | |
GiSH | woensdag 19 mei 2004 @ 08:26 |
quote:Barbecook kopen.. brand in mum van tijd.. zonder aanmaakblokjes.. | |
Libris | woensdag 19 mei 2004 @ 08:51 |
Trouwens een aanrader:![]() The Barbecue Bible van Steven Raichlen. Erg veel lekkere recepten en een veel informatie over barbecuen in verschillende werelddelen. De bijbehorende website: www.barbecuebible.com (hoe kan het ook anders..) | |
Chillmeister | woensdag 19 mei 2004 @ 09:39 |
1 tip dat ik laatst op saturday kitchen zag was: de grill niet schoon maken, maar als de BBQ aanstaat gewoon wat (zonnebloem)olie over de verhitte kolen heengooien en de vlammen zal alle bacterien op de grill doden. | |
Oblivion | zaterdag 29 mei 2004 @ 10:50 |
Ja, het is weer zover... ![]() Heb maar even een leuk kookboek opgezocht! ![]() ![]() Met bijpassende plaatjes... ![]() ![]() Platen Kookboek heet het. ![]() ![]() | |
KiwiTjuHh | zaterdag 29 mei 2004 @ 12:13 |
Morgen gaan we bbq'en! ![]() | |
GiSH | zaterdag 29 mei 2004 @ 12:29 |
vandaag!!!! zo naar lukas klamer toe BBQ pakketje halen en de fik er in.. hebben vandaag nieuwe tuinset gehaald dus... zal zeker leuk worden | |
NT-T.BartMan | zaterdag 29 mei 2004 @ 20:43 |
Ik was van plan de BBQ flink op te stoken, IS DE SUPERMARKT HELEMAAL UITVERKOCHT! HET LEEK WEL EEN WINKEL IN EEN OOSTBLOKLAND!! Er was gewoon LETTERLIJK geen kippenpootje meer te koop... | |
Oblivion | zaterdag 29 mei 2004 @ 20:45 |
![]() ![]() ![]() Te laat gaan shoppen dus? ![]() | |
Wolfjesfan | zaterdag 29 mei 2004 @ 21:08 |
We zijn net klaar met BBQ was weer erg lekker en koffie met {eigen gemaakte} likeur toe. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
KiwiTjuHh | zaterdag 29 mei 2004 @ 21:29 |
Voor morgen hebben we onder andere: Zalm (doen we dan in folie en leggen we zo op de bbq) Biefstuk (lekker met pesto) Kipsate Hamburgertjes En dan eten we dat met couscous (schrijf je dat zo?).. normaal met stokbrood, maar die kunnen we momenteel ff niet bakken.. Lekker! | |
GiSH | zaterdag 29 mei 2004 @ 21:43 |
was weer lekker buren waren bij geschoven mmmmmm | |
Wolfjesfan | zaterdag 29 mei 2004 @ 21:51 |
quote:Hier deden de buren snel de ramen dicht toen ze merkten dat we gingen BBQen. ![]() ![]() ![]() | |
KiwiTjuHh | zaterdag 29 mei 2004 @ 21:51 |
quote:De hele avond rook het hier ook super lekker.. maja morgen gaan we zelf ![]() | |
GiSH | zaterdag 29 mei 2004 @ 21:56 |
quote:hahahaha BBQ RULEZ | |
Morwen | zaterdag 29 mei 2004 @ 22:08 |
quote:Het leek hier bij de slager ook wel alsof de hongerwinter voor de deur staat ![]() Gelukkig hebben we lekker bij mijn ouders gebarbecued ![]() | |
NT-T.BartMan | zaterdag 29 mei 2004 @ 22:56 |
quote: ![]() Maar: volgend weekeind weer een kans! | |
Jelminho | zondag 30 mei 2004 @ 15:41 |
Owyeah, zometeen BBQ'en.. Met overheerlijke zelfgemaakte Kebabs met kilo's knoflook.. HEERLIJK | |
GiSH | zondag 30 mei 2004 @ 15:42 |
quote:hier regent het ![]() | |
Pietverdriet | zondag 30 mei 2004 @ 15:56 |
hier is het nog mooi weer, wouden met een uurtje ook gaan bbq en Twee soorten sateh, worstjes, octopus, jummie jummie | |
Miwe | zondag 30 mei 2004 @ 16:05 |
Gelukkig hebben we gisteravond ge-BBQ-t, als we het tot vandaag hadden uitgesteld, was het niet doorgegaan. ![]() ![]() Gelijk ook een nieuwe BBQ gehaald bij de Blokker, een rond gietijzeren geval. Prima ding. Kheb nog nooit zo goed ge-BBQ-t ![]() | |
Jelminho | zondag 30 mei 2004 @ 20:13 |
Ik woon in het Noorden heh, de regen is net begonnen en we waren ook net klaar... heerlijk was het hehe | |
KiwiTjuHh | zondag 30 mei 2004 @ 22:04 |
Was weer erg geslaagd hier ![]() | |
Pietverdriet | zondag 30 mei 2004 @ 23:03 |
Hier is het pas gaan regenen toen het donker werd. en we hebben heerlijk gebarbqt | |
GiSH | zondag 30 mei 2004 @ 23:11 |
jaloers | |
Pietverdriet | zondag 30 mei 2004 @ 23:15 |
* Pietverdriet troost GISH ja ja jongie, het heeft ook nadelen in het westen te wonen.... | |
Zarc.oh | zondag 30 mei 2004 @ 23:53 |
Heb dit jaar nog niet eens BBQt op m'n balkon, moet maar weres beginnen. Heb een balkon van zo'n 3 meter | |
Libris | maandag 31 mei 2004 @ 03:30 |
Morgen een BBQ met z'n 3en. En vrijdag een voor zo'n 15 man.. Eens kijken of ik het redt.. Heb een balkon van zo'n 50 a 60 m2 | |
Pietverdriet | maandag 31 mei 2004 @ 10:46 |
*jaloers naar libris kijk* Hé Libris, begint de regentijd nog zo langzamerhand niet.... | |
vdo28 | maandag 31 mei 2004 @ 10:54 |
Zaterdag lekker gebbqt ......... ![]() | |
vdo28 | maandag 31 mei 2004 @ 10:58 |
Paar biertjes er bij.... ![]() | |
vdo28 | maandag 31 mei 2004 @ 10:58 |
Ik heb zin om te bbq-en..... Maar het is zo slecht weer ![]() | |
Zarc.oh | maandag 31 mei 2004 @ 14:45 |
quote:Is dat nog wel een balkon? | |
vdo28 | maandag 31 mei 2004 @ 16:35 |
Nee | |
partyyboyy | dinsdag 1 juni 2004 @ 13:50 |
is gewoon een dak natuurlijk! | |
vdo28 | dinsdag 1 juni 2004 @ 13:50 |
quote: ![]() | |
Zarc.oh | dinsdag 1 juni 2004 @ 13:57 |
Scherp ![]() Heb ook wel een dak, maar het balkonnetje is helemaal van mij ![]() En het is altijd droog ![]() | |
GiSH | dinsdag 1 juni 2004 @ 16:02 |
het zo vandaag weer kunnen | |
Amalia | zaterdag 5 juni 2004 @ 21:04 |
is weer gelukt..... getverdemme wat is het toch heerlijk om te bbq.... nog een beetje werken vanavond en dan is de zaterdag weer voorbij..... | |
Fer | zondag 6 juni 2004 @ 18:34 |
Ik heb deze winter een huis met een tuin gekocht. Het is nu tijd om een barbecue aan te schaffen. Ik weet echter niet wat voor een merk. Die webers zien er goed uit. stevig, stabiel en van geemailleerd staal. Ze zijn alleen zo duur. 119¤ voor een 47cm one touch silver. Nu heb je hier en daar ook zo'n imitatie-weber. Sommige zeggen zelfs geemailleerd te zijn. Iemand ervaring met imitatie webers wat betreft roest, kwaliteit en gebruiksgemak? | |
Libris | zondag 6 juni 2004 @ 18:45 |
quote:Het is meer een dakterras.. Binnenkort komt er een band spelen.. (a la beatles). Ontopic, vrijdag en zaterdag geBBQed, erg goed, erg lekker. Ga ik vaker doen. | |
Libris | zondag 6 juni 2004 @ 18:47 |
quote:Nee, die is weer voorbij, alleen gisterochtend rond een uur of 5 de meest pittige bui gehad die ik ooit heb meegemaakt, duurde denk ik 2 uur, onweer erbij en gigantisch veel water | |
KiwiTjuHh | zondag 6 juni 2004 @ 18:48 |
Vandaag ook weer lekker gebbq't ![]() Woensdag waarschijnlijk weer! | |
Yskonijn | zondag 6 juni 2004 @ 19:09 |
![]() ![]() alleen heb ik een balkon.......... ![]() | |
Libris | zondag 6 juni 2004 @ 19:15 |
Nog een fotootje van vrijdag.. | |
Yskonijn | zondag 6 juni 2004 @ 19:17 |
quote:Dit is vast niet in NL? | |
Libris | zondag 6 juni 2004 @ 19:21 |
quote:Nopes, * Libris woont in Singapore... Vrijdag was de viering van mijn eerste jaar in Singapore. | |
Yskonijn | zondag 6 juni 2004 @ 19:22 |
quote:You lucky guy!!!! | |
Libris | zondag 6 juni 2004 @ 19:24 |
Ja, heel erg lucky ![]() Gemiddeld 2 keer per week BBQ ![]() | |
Yskonijn | zondag 6 juni 2004 @ 19:41 |
quote:Zullen we ruilen??? tis een mooi balkonnetje | |
Pietverdriet | zondag 6 juni 2004 @ 19:41 |
quote:Bij de aldi hebben ze BBQs uit Edelstaal. voor 59 Euro! Geweldig ding! Hebben er 1tje | |
Pietverdriet | zondag 6 juni 2004 @ 19:42 |
Libris Ben jij dat daar aan de BBQ? | |
Wolfjesfan | zondag 6 juni 2004 @ 22:29 |
Dinsdag wordt het 30 graden dus hier gaat de BBQ weer aan. Morgen nog niet zo warm dus mooi de voorbereidingen treffen. ![]() ![]() ![]() | |
Libris | maandag 7 juni 2004 @ 02:37 |
quote:Nee, das Choon Seng, een collega van me ![]() | |
QTPi | dinsdag 8 juni 2004 @ 14:02 |
Vanavond is het weer zover BBQ! | |
Koningin | woensdag 9 juni 2004 @ 10:26 |
quote:Vandaag in de aanbieding: ¤ 32,99 | |
SiGNe | woensdag 9 juni 2004 @ 14:07 |
Zonder kolen is het voor mij geen BBQ maar een grill. | |
capibar | woensdag 9 juni 2004 @ 14:21 |
quote:zeker een elektrische ![]() | |
Koningin | woensdag 9 juni 2004 @ 14:31 |
Specs: Elektrische barbecuegrill • afneembaar aluminium grill-rooster met anti-aanbaklaag • vaatwasmachinebestendig • regelbare grilltemperatuur 0 -260° Geef mij maar eentje gewoon op houtskool | |
__Saviour__ | woensdag 9 juni 2004 @ 20:46 |
quote:idd, echt bbq'en die je op kolen | |
__Saviour__ | dinsdag 29 juni 2004 @ 01:09 |
quote:doe je op kolen bedoelde ik uiteraard ![]() Vandaag weer gebarbecued, tof ![]() | |
GiSH | zondag 18 juli 2004 @ 15:53 |
gisteren kunnen BBQ-en alleen sloeg het weer om.. gelijk de quick stop kunnen gebruiken van mijn barbecook, vandaag nog maar eens proberen... de mais kolven staan op... | |
GiSH | maandag 19 juli 2004 @ 11:06 |
gisteren weer ge-BBQ-t en weer ging het regen.. maar we hadden op internet de weerkamer in de gaten gehouden we hadden in geschat dat het maar voor een kwartiertje was.. en we hadden gelijk toen het begon met regen, in 1 keer de tafel en stoelen binnen gezet, parasol boven bbq. en toen het weer droog werd zaten we in een poep en scheet weer buiten.. | |
Amalia | dinsdag 20 juli 2004 @ 13:22 |
kijk zeeland toch heerlijk in de zon liggen | |
GiSH | dinsdag 20 juli 2004 @ 17:36 |
plaatje is elke keer up todate | |
KiwiTjuHh | dinsdag 20 juli 2004 @ 18:07 |
En ik woon natuurlijk weer bij de grijze vlek ![]() | |
marcb1974 | dinsdag 20 juli 2004 @ 18:22 |
ik ga dit weekend bbqen, iemand nog leuke ideeen voor recepten? | |
GiSH | dinsdag 20 juli 2004 @ 18:31 |
quote:worsten halen bij de aldi.. 1,69 voor 6 worsten en ze zijn lekker!! | |
Pietverdriet | dinsdag 20 juli 2004 @ 19:09 |
quote:Ik zag gisteren dat de Aldi NL nu ook Neurenberger grillworstjes heeft, ongeveer vingergroot, zijn heerlijk. En de RVS BBQ is 15 Euro in prijs verlaagt. Een geweldig ding, is een Landmann , en origineel van landmann betaal je over de 100 euro, nu bij de aldi 45... | |
GiSH | dinsdag 20 juli 2004 @ 20:08 |
quote:volgens mij heeft die BBQ het zelfde systeem als mijn volprezen BBQ van Barbecook | |
ChrisJX | dinsdag 20 juli 2004 @ 20:27 |
quote:Zelf saté maken ![]() ![]() | |
TechXP | vrijdag 23 juli 2004 @ 02:02 |
Afgelopen zondag ge-bbq't in het bos. Lekker was het. Het was overigens een vleesloze bbq ![]() | |
Libris | vrijdag 23 juli 2004 @ 02:17 |
Ik steek vanavond de fik er ook maar weer in... ![]() | |
Wolfjesfan | zaterdag 24 juli 2004 @ 00:33 |
Als het door kan gaan gaat bij ons ook de fik erin. ![]() | |
__Saviour__ | zaterdag 24 juli 2004 @ 00:35 |
quote:dat kan echt niet. bbq-en doe je mét vlees! | |
Wolfjesfan | zaterdag 24 juli 2004 @ 00:39 |
quote:Waarom niet er zijn genoeg veeg-burgers en er zijn van allerlei groentes die op de BBQ kunnen. | |
TechXP | zaterdag 24 juli 2004 @ 00:40 |
quote:Wie zegt dat? ![]() Maar vleesbbq is zo beperkt. Wat vlees en wat salades hooguit... Een vega-bbq is lekker divers, zeer verschillend wat er op komt. | |
__Saviour__ | zaterdag 24 juli 2004 @ 00:41 |
het is meer een persoonlijke mening, bbq-en, dat moet mét vlees ![]() ![]() ongetwijfeld zijn er ook vele smakelijke vegetarische alternatieven | |
rvrb_ke | zaterdag 24 juli 2004 @ 19:17 |
quote:Eigenlijk is de vega-bbq beperkt, want bij een gewone bbq kan je én vlees én vis én vega eten ![]() (eventjes moeilijk doen...) | |
rashudo | zaterdag 24 juli 2004 @ 19:20 |
Ik ga morgen niet bbq-en maar gourmetten. | |
Amalia | zaterdag 24 juli 2004 @ 23:15 |
speklappen van de konmar... geen idee of ze door het hele land het zelfde gekruid/ gemarineerd worden... maar in middelburg zijn ze goddelijk! | |
krakkemieke | zaterdag 24 juli 2004 @ 23:18 |
Idd, heel dunne speklapjes.... ![]() En als je het kunt krijgen, rode poon filet. Dat krijgt van zichzelf een heerlijk korstje! | |
new_moon | zaterdag 24 juli 2004 @ 23:43 |
doe mij maar reuzegamba's aan een stokje, beetje fatsoenlijk gemarineerd![]() ![]() ...hooguit smakken,.. natuurlijk ![]() | |
TechXP | zondag 25 juli 2004 @ 01:43 |
quote:In praktijk is een 'gewone' bbq vooral vlees op de grill en een paar salades ![]() En als ik begrepen heb van de bbq die mijn broer had, was het bij hun laatst alleen maar vlees. maar als je eventjes moeilijk gaat doen heb je gelijk ![]() | |
rvrb_ke | zondag 25 juli 2004 @ 09:21 |
quote:;-) Een standaard BBQ bestaat voor mij uit - sla - tomaat - komkommer - ei - wortel - selderij - aardappelsalade - rijstsalade of pastasalade (of beide) - gepofte aardappels - gebbq-de groenten op een spiesje (champignon-paprika-courgette) - stokbrood met kruidenboter - verschillende vleessoorten - vis of scampi's - een aantal lekkere sausjes En soms nog uitgebreid met een aantal salades Nadeel is dat we altijd teveel hebben en de dag erna nog bezig zijn met restjes opeten (wat eigenlijk ook best leuk is) | |
Pietverdriet | zondag 25 juli 2004 @ 09:25 |
Standaard BBQ 2 personen, 10 sate´s, pindasaus, brood, salade, atjar, zuur, Is simpel en lekker, maar dan wel iedere dag te eten. In de zomer als het mooi weer is eten we eigenlijk iedere dag zo. | |
PyTh | maandag 26 juli 2004 @ 17:48 |
quote:En je wordt niet flauw van elke dag sate? Beetje variatie kan toch geen kwaad? ![]() | |
noabertje | maandag 26 juli 2004 @ 21:16 |
quote:Dit vraag ik me nu af - zijn die Weber BBQ's nu echt hun geld waard? Wordt 't vlees beter op een Weber, of gaat ut alleen maar om levensduur? | |
krakkemieke | maandag 26 juli 2004 @ 22:39 |
Levensduur, me zus had een weber, het gaat erom of de houtskool mooi gloeit. | |
Morwen | maandag 26 juli 2004 @ 22:59 |
quote:Inderdaad, de sleutel is "op tijd aansteken". 6 uur eten? 4 uur aansteken! Anders krijg je aangebrand vlees (doordat er nog vlammen tussen de kooltjes omhoog komen). Veel draaien en erbij blijven is ook belangrijk. Eeerdaags maar weer eens doen ![]() | |
krakkemieke | maandag 26 juli 2004 @ 23:08 |
Ik heb een zogenaamde wegwerp barbecue die het al jaren doet. Dun plaatstaal wat je op kan vouwen. Ideaal voor motorvakanties ![]() | |
NT-T.BartMan | dinsdag 27 juli 2004 @ 21:00 |
quote:Webers gaan een eeuwigheid mee, en als je een zo'n Weber houtskool-aansteker hebt dan kan je in relatief korte tijd een prachtige laag gloeiende kolen hebben (minuut of 25-30) Verder voordeel van de Weber Kettle: goed deksel er op! Dit dempt het gloeien een beetje waardoor je ook dikker vlees gaar kan krijgen zonder het te verbranden. En met de 'side-rail' (een soort hekjes die je aan de zijkant van het kolen-rooster klikt, waar je dan de briketten achter legt) kan je zelfs een flink stuk rosbief of een rollade grillen zonder dat e.e.a. verbrand! | |
IJzercookie | dinsdag 27 juli 2004 @ 21:31 |
Dit weekend hebben wij onze eerste bbq gekocht. Bij de HEMA welliswaar, maar wel een leuk dingetje. Maar, natuurlijk heb ik daar een vraagje over. De bbq heeft een aslade, daarboven een rooster om het houtskool op te gooien. Maar de houtskool was zo klein dat het allemaal in de aslade viel. Is het in dit geval handiger om briketten te nemen? | |
GiSH | woensdag 28 juli 2004 @ 08:21 |
Gisteren lagen de Hamburgers op de BBQ![]() | |
Doekes | woensdag 28 juli 2004 @ 13:57 |
quote:Beste vlammen! Lijkt me niet helemaal de bedoeling... | |
GiSH | woensdag 28 juli 2004 @ 18:37 |
quote:ik had er iets te veel kooltjes op gegooid.. en dan gaat het mis bij de hamburgers ![]() maar ik vind het wel leuk zo met die vlammetjes.. net zo als de burger king | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 21 december 2004 @ 18:46 |
We hebben gisteren heerlijk gebarbecued!![]() ![]() ![]() | |
T1andonly | dinsdag 21 december 2004 @ 19:40 |
quote: ![]() ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 21 december 2004 @ 19:40 |
quote:In de winter? | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 21 december 2004 @ 21:20 |
quote:Omdat het gisteren niet regende. | |
GiSH | dinsdag 21 december 2004 @ 21:55 |
quote:ik loop ook al jaren met het idee.... maar elke keer komt het er niet van |