quote:
Op zondag 11 april 2004 23:09 schreef Mirage het volgende:
Vanaf de zwangerschap van mijn 1e kindje begon het mij al tegen te staan dat hij een groot deel gevormd zou worden door veel mensen die anders over de dingen denken dan ikzelf.
Zoveel mensen zoveel meningen. Mag jouw kindje dan alleen maar gevormd worden naar jouw manier van denken? Is het niet belangrijk dat hij in aanraking komt met mensen die anders over bepaalde zaken denken? Is alleen jouw manier van denken goed en die van alle andere mensen niet goed voor je kind?
Zoals al eerder gezegd in deze thread, op een dag zal hij toch moeten samenleven met alle andere mensen in de samenleving. Hij zal collega's krijgen, misschien vrienden en zal ook moeten kunnen communiceren met bijvoorbeeld dokters, winkelpersoneel en noem maar op. Waarbij hij ook rekening moet kunnen houden met heel andere manieren van denken als de zijne. En ik denk dat dat heel moeilijk wordt als je dat als jong kind niet geleerd hebt.
Je kunt je kind nu eenmaal niet voor eeuwig beschermen tegen de grote boze buitenwereld.
Mijn kinderen zitten beide op een katholieke basisschool en gaan straks naar een openbare middelbare school. Ze komen met veel verschillende mensen in aanraking en ik zie dat het ze goed doet. Uiteraard is de opvoeding die je je kind geeft het allerbelangrijkste, maar ze moeten ook leren naar andere mensen te luisteren. En als je kind thuiskomt met iets wat de meester of juf vertelt heeft, waar je het als ouder niet mee eens bent, dan kun je dat met de school bespreken. Maar over het algemeen is het normale lesstof die ze geïndoctrineerd krijgen en naar mijn mening niets mis mee.
Ik denk zelfs dat jouw kind alleen opgroeit met jouw mening. Omdat hij niet in aanraking komt met de meningen van andere kinderen of grote mensen, zal voor hem maar één mening de waarheid zijn. Hij zal een beroerde discussiepartner zijn, omdat hij nooit van zijn mening zal terugkomen.
Maar goed, dat is waar ik voor vrees bij thuisonderwijs. Ik zou weleens willen weten waar jij zo bang voor bent in het reguliere onderwijs?