soort zacht deeg met binnenin een brok kipprut, bijvoorbeeld, geloof dat het gestoomd is ofzo.quote:Op zaterdag 10 april 2004 15:24 schreef Aurelium het volgende:
wtf is een bapaobroodje
Moet je ze eens bij de toko halen in plaats van in de supermarkt.quote:Op zaterdag 10 april 2004 15:25 schreef Els_saai het volgende:
Bapaobroodjes zijn zowiezo vies: een hoop melig deeg met een heel klein beetje "vlees".
quote:Op zaterdag 10 april 2004 15:25 schreef Baklap het volgende:]
Dan kan je ze net zo goed helemaal zelf maken hè?quote:Op zaterdag 10 april 2004 15:35 schreef missDemeanor het volgende:
Als ik echt trek heb koop ik er één en schep de originele rotzooi eruit en vul het met een eigen gemaakt gehkt mengsletje.
quote:500gram tarwebloem 2dl lauwe melk 1,5 zakje gedroogde gist of 25 gram koningsgist 1 eetlepel boter 1 eetlepel suiker ongeveer 1 theelepel zout 2 eieren Voor de vulling: 1 ui 3 teentjes knoflook 1 eetlepel boter 1,5 eetlepel gehakte prei 1,5 eetlepel gehakte selderij 150 gram (varkens)gehakt 1 theelepel ve.tsin 1 eetlepel suiker zout peper 4 eetlepels zoete ketjap
Hulpmiddelen: Vetvrij bakpapier, stoompan, theedoek en huishoudfolie (om uitdroging te voorkomen).
Voorbereiding deeg: Maak de gedroogde gist klaar volgens recept op de verpakking of roer in de lauwe melk de gist voorzichtig los. Doe de gezeefde bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden doe daarin de rest van de melk, de gesmolten (maar niet hete) boter, het zout en de eieren en voeg als laatste het gist mengsel toe. Kneed en sla het deeg tot het soepel is, dit kan wel een kwartier duren. Maak een rol van ongeveer 7 cm doorsnee. Snijd er plakjes van ongeveer 2 cm dik van.
Bereidingswijze vulling: Pel de ui en de knoflook, snij ze fijn en fruit ze in de boter. Voeg de prei, de selderij, het gehakt, de ve-tsin, de suiker, het zout, de peper en de ketjap naar smaak toe. Roerbak alles op een niet te hoge warmtebron. Laat de vulling afkoelen en zet het in de koelkast. De vulling moet wat compact (een ietwat kleverig/klef) en koud zijn wanneer ze wordt gebruikt. Maak van vetvrij (bakpapier) vierkantjes van 7 bij 7 cm. Leg op ieder deegplakje 1 eetlepel vulling. Vouw de deegblaadjes om de vulling heen en leg ze onderste boven op de vetvrije papiertjes. Laat de plakjes ongeveer 1 uur rijzen op kamer- temperatuur en een tochtvrije plaats Stoom ze daarna in ongeveer 10 minuten gaar in een stoompan, leg tijdens het stomen een schoon servet of een schone theedoek over de stoompan. Laat de broodjes ongeveer 10 minuten afkoelen en wikkel ze dan in huishoudfolie (dit voorkomt uitdrogen)
Gelet op mijn avatar zou ik dat lekker moeten vinden.......?!....toch maar naar de chinees ?quote:pedigree pal
Broodje shoarma uit de Moskee overrules !quote:Op zaterdag 10 april 2004 15:26 schreef Aurelium het volgende:
..geef mij maar een broodje doner
Het was een hele gore uit de vriezer. Die heb je in gele (kip, die zijn wel te vreten), en bruine (rundvlees, inhoud ziet er uit als kak en er zat dus een groot brok in)..quote:Op zaterdag 10 april 2004 15:30 schreef ozzietukker het volgende:
Van welk merk waren die bapao broodjes eigenlijk?
Want van die hele goedkope uit de vriezer kan je natuurlijk niet teveel verwachten...
Lees 1 post boven de jouwequote:Op zaterdag 10 april 2004 21:05 schreef DigiJasper het volgende:
Welke smaak was het? Dan weet ik dat ik die moet weren
hoopt stiekem niet dat het kip is
Sorry, oveheen gelezen..quote:Op zaterdag 10 april 2004 21:36 schreef Skv het volgende:
[..]
Lees 1 post boven de jouwe
Bij de vjétnameesquote:Op zaterdag 10 april 2004 21:27 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
bapao ziet eruit als een tietje zonder tepel
quote:Op zaterdag 10 april 2004 21:27 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
bapao ziet eruit als een tietje zonder tepel
Dat is iets Marokkaans.quote:Op zaterdag 10 april 2004 15:24 schreef Aurelium het volgende:
wtf is een bapaobroodje
quote:Op zaterdag 10 april 2004 15:15 schreef Skv het volgende:
Ik vreet mn bapaobroodje net weg, zit er een heeel taai goor sponzig vies rubberachtig brok vlees in.
Ik kauw er op, moet bijna kotsen, wil et uitspugen, heb ik et al doorgeslikt.. Oooh ik voel nog steeds hoe vies taai dat was.. net een brok gum ofzo.![]()
Als mijn tiet een bapao zou zijn, kreeg je hem echt niet in 1 keer op hoor.quote:Op zaterdag 10 april 2004 21:27 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
bapao ziet eruit als een tietje zonder tepel
Dat id heb ik nou ook altijdquote:Op zaterdag 10 april 2004 21:27 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
bapao ziet eruit als een tietje zonder tepel
fotowsss??quote:Op zondag 11 april 2004 00:31 schreef Els_saai het volgende:
[..]
Als mijn tiet een bapao zou zijn, kreeg je hem echt niet in 1 keer op hoor.![]()
100 puntenquote:Op zondag 11 april 2004 12:24 schreef Skv het volgende:
Ja mrBean dat stond op broodjeaap.nl ofzo
waar denk jij dat vlees hoofdzakelijk uit bestaat?quote:Op zaterdag 10 april 2004 15:27 schreef erikh het volgende:
och meestal gewoon een stukje spier, pech dat het bij jou net een groter stukje was.
En Bapaobroodjes zijn echt wel lekker!!!
Oh god een ooggggggggg...............quote:Op zaterdag 10 april 2004 15:15 schreef Skv het volgende:
Ik vreet mn bapaobroodje net weg, zit er een heeel taai goor sponzig vies rubberachtig brok vlees in.
Ik kauw er op, moet bijna kotsen, wil et uitspugen, heb ik et al doorgeslikt.. Oooh ik voel nog steeds hoe vies taai dat was.. net een brok gum ofzo.![]()
Mmmm, dus hij had dus een frikandel op...quote:Op maandag 12 april 2004 03:59 schreef zhe-devilll het volgende:
[..]
Oh god een ooggggggggg...............
oh wat een ellende je hebt een ongemalen oog doorgeslikt.........
wens je enorm veel sterkte in je nachtmerrie vannacht
Die kaassouflé was wel goed te vretenquote:Op maandag 12 april 2004 18:32 schreef Manweth het volgende:
gister al een kaassouflet en nu weer bapao.
zo gaat de godverdomme pfeifer :{ niet over he
Marokaans?Kerel kom jij van de planeet mars ofzo?Bapao is aziatisch kerelquote:Op zaterdag 10 april 2004 23:39 schreef LangeJan het volgende:
[..]
Dat is iets Marokkaans.
Ach hij kent maar een woord...dat is dit..en dit staat gelijk aan alles wat anders is dan hijzelf..quote:Op woensdag 21 april 2004 16:56 schreef maxso het volgende:
[..]
Marokaans?Kerel kom jij van de planeet mars ofzo?Bapao is aziatisch kerel![]()
![]()
![]()
Indonesisch om precies te zijn.quote:Op woensdag 21 april 2004 16:56 schreef maxso het volgende:
[..]
Marokaans?Kerel kom jij van de planeet mars ofzo?Bapao is aziatisch kerel![]()
![]()
![]()
Ook Chinees hoor.quote:Op donderdag 22 april 2004 11:21 schreef MaartenGrendel het volgende:
[..]
Indonesisch om precies te zijn.
Hmmz zou kunnen, tegenwoordig hebben ze bij de meeste Chinese restaurants een hoop Indonesische producten en andersom ook.quote:Op donderdag 22 april 2004 11:28 schreef Dr_Crouton het volgende:
[..]
Ook Chinees hoor.![]()
Jahoor Lucille, of een condoom van een medewerker die promotie nodig had.quote:Op donderdag 22 april 2004 11:41 schreef Lucille het volgende:
Misschien was het helemaal niet iets dierlijks wat taai en ranzig was. Misschien was het wel een schoonmaakdoekje wat een schoonmaker had achtergelaten in de fabriek.
Nee hoor. De reguliere Westerse Chinese restaurants die je overal ziet in elke stad en dorp hebben idd Indische gerechten. Maar die hebben meestal geen bapao. De 'echte' Chinese restaurants in de grote steden waar Chinezen zelf gaan eten (en het eten meestal overgeslagen wordt door de gemiddelde Nederlander, wat jammer is) hebben voor dim sum lunch ook bapao, in het Cantonees heet het Tsa Siew Bao. Het is wat luchtiger en grover van vorm dan de ronde diepvries bapao die imo goor smaken en bevatten in blokjes geneden (varkens)vlees die niet fijngehakt zijn door een machine met een zoetzure saus. De bovenkant is niet rond maar tijdens het kneden tot een vorm van een soort dichtgevouwde bloembladeren zodat het tijdens het stomen een beetje openbarst en je de inhoud een beetje te zien krijgt. Veel lekkerder iig dan de chemische supermarkt-shit.quote:Op donderdag 22 april 2004 11:38 schreef MaartenGrendel het volgende:
[..]
Hmmz zou kunnen, tegenwoordig hebben ze bij de meeste Chinese restaurants een hoop Indonesische producten en andersom ook.
Maar zulke dingen moet je gewoon bij de toko halen hoewel ik met die magnetronbapao's ook nooit problemen heb gehad.
Ok, jij hebt je huiswerk gedaan.quote:Op donderdag 22 april 2004 13:17 schreef Dr_Crouton het volgende:
[...verhaal...]
Ben zelf van Chinese afkomst, dus ik weet dat de Chinezen hun eigen variant hebben.quote:Op donderdag 22 april 2004 17:57 schreef MaartenGrendel het volgende:
[..]
Ok, jij hebt je huiswerk gedaan.
Ik was er toch echt van overtuigd dat die dingen uit Indonesië kwamen.
Maar ik zal er eens aan denken als ik weer eens bij een Chinees restaurant in de buurt ben.
Jij balen natuurlijkquote:Op zaterdag 15 mei 2004 14:10 schreef Skv het volgende:
Ik ga waarschijnlijk de rest van mn leven bapaoloos verder..
WESTERSE bapao ja, helemaal fijngemalen zodat je niet kan zien wat het is, totdat de machine een stukje orgaan vergeet. Koop ze gewoon in de toko of orientaalse supermarkt (zoals tegenover de Makro bij Duivendrecht), zonder al die kleurige per-stuk verpakkingen.quote:Op zaterdag 15 mei 2004 17:44 schreef wegwerp2004 het volgende:
Ach dat stukje orgaan was gewoon niet goed vermaalt! Wat denk je nou zelf wat voor vlees er in bapao zit, of in een frikandel?
Dat zit daar troep te wezen.quote:Op zaterdag 10 april 2004 15:18 schreef Skv het volgende:
HOU OP![]()
ik moest net echt BIJNA kotsen gadverdamme..
Leek echt op een blokje vetrand of een stuk extreem gore pees..
Wat doet die troep in mijn broodje
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |