Heb net uit spanje het één en ander aan chorizo en kaasjes bijeen geshopt om binnenkort weer een avondje te kunnen genieten. Superleuk (en lekker) om een middagje/avondje aan te prutsen/eten.
![]()
Mijn favorieten:
Gemarineerde olijvenOlijven een nachtje laten staan in rode wijn azijn, olijfolie, tijm, knoflook en (vers uit de vijzel) chilipepertje en djinten.
AlbondigasGehakt mengen met knoflook, rode peper, versgemalen peper, witbrood gedrenkt in droge witte wijn, sjalotje, 1 ei, zout nootmuskaat en 2 peterselie. Balletjes van draaien en bruin bakken. Sjalotje erbij en wat gezeefde tomaten en poosje laten doorkoken. Serveren met peterselie.
Sherry-kipstukjes met aïloliStukjes kipfilet licht aanbakken. Flinke scheut sherry erbij, verse tijm, paprikapoeder, knoflook en djinten. Poosje laten doorkoken. Serveren met een mengsel van mayonaise, knoflook, beetje zure room en een héél klein scheutje citroensap.
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.