abonnement Unibet Coolblue
pi_18294189
Aha.. Toch had ik er in dat eerste half jaar geen last van. Maar ja ik was 13. Mm..
Ik denk toch al met al dat ik ga stoppen. Het wordt toch tijdelijk want om bepaalde redenen kan ik op dit moment geen geslachtsgemeenschap hebben maar zodra dat weer lukt (ik heb een vriend) ga ik weer met de pil beginnen. Ben nu erg benieuwd of het wat uitmaakt. Ik zal de resultaten hier posten. Misschien zit ik over vier weken wel huilend achter de computer met buikkrampen waar je u tegen zegt, maar ook dat zal ik dan laten weten
  vrijdag 9 april 2004 @ 10:28:13 #27
90273 merdeka
In My Life I Love You More
pi_18294355
Ik ben ooit tijdelijk gestopt met de pil, en ik kreeg toen juist stemmingswisselingen en heftige menstruatiepijn. Dat lijken me dus geen goede redenen om te stoppen. Van een verhoging van mijn libido heb ik niets gemerkt, maar ik heb ook met de pil een behoorlijk groot libido.

Een spiraaltje scheidt grotendeels dezelfde hormonen af als de pil, alleen minder en geleidelijker. Dat kan bij mensen die problemen hebben met de pil dus gunstig uitpakken. Wel gebeurt het nogal eens dat een spiraaltje niet goed zit en dus opnieuw ingebracht moet worden, dat je het duidelijk voelt zitten (vervelend bij o.a. sex en er is niet altijd wat aan te doen), en ook vrij hevige bloedingen komen voor. Sowieso is het inbrengen pijnlijk. Je hoeft geen problemen met een spiraaltje te krijgen, maar het kan dus wel. Toch zijn er een hoop vrouwen die het een fijne oplossing vinden.
Better to be hated for who you are than loved for who you're not
Wow Scotty - you can beam me up any time - with pleasure! ;)
Sooner or later your bf watches too much Fuse and stars in C movies...
pi_18294657
Ik ben sinds een half jaar ook gestopt met de pil, ik slikte microgynon 30.

Dit omdat alle voordelen die je zou hebben met de pil (met uitzondering van bescherming tegen zwangerschap natuurlijk) voor mij niet meer opgingen.

Ik had bijvoorbeeld sinds een aantal maanden veel meer last van mijn menstruatie en voelde me echt niet lekker.
Nu ik de pil niet meer slik heb ik in ieder geval amper last van mijn menstruatie. Ik merk ook dat ik steeds beter in mijn vel zit.

Toch wil ik wel weer aan de pil, maar ben eigenlijk te lui om naar de dokter te gaan en met hem te bespreken welke pil dan beter geschikt is voor mij.
  vrijdag 9 april 2004 @ 10:56:29 #29
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_18294911
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 00:49 schreef Allantois het volgende:

[..]De pil verlaagt je toppen en verhoogt je dalen, dus zonder pil worden de wisselingen sterker. Ook zorgt de pil voor minder menstruatieklachten.
Hmm, apart, bij mij verhoogt de pil juist te toppen en verdiept de dalen, oftewel sinds ik Microgynon 30 gebruik tenminste heb ik meer last van stemmingswisselingen. Had ik met Diane-35 juist niet. Ligt dus heel erg aan de persoon m.i. Ga denk ik ook maar een serieus overwegen te stoppen.
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
pi_18295161
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 10:08 schreef Guppi het volgende:
Zo'n hormoonspiraaltje werkt dus vijf jaar.. maar goed. Wie zegt dat ik over drie jaar nog geen kinderen wil. Het is wel een erg heftige stap dus. En kan het niet gebeuren dat je slecht reageert op die hormonen? Verder klinkt het wel goed namelijk
Het spiraaltje werkt zolang het in je lichaam zit, en het is er sneller uitgehaald dan het geplaatst wordt, hoor
  vrijdag 9 april 2004 @ 12:44:16 #31
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_18297477
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 10:28 schreef merdeka het volgende:
Een spiraaltje scheidt grotendeels dezelfde hormonen af als de pil, alleen minder en geleidelijker. Dat kan bij mensen die problemen hebben met de pil dus gunstig uitpakken.
Ik las op de Mirena-site dat hun spiraaltje 50 tot 100 keer zo weinig hormonen afgeven. Veel minder dus en beter gespreid: het hoeft niet eerst door je hele lichaam heen voor het eindelijk op de plaats is waar het hoort en dus merk je er minder van.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  vrijdag 9 april 2004 @ 12:48:01 #32
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_18297562
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 12:44 schreef SEMTEX het volgende:
[..]Ik las op de Mirena-site dat hun spiraaltje 50 tot 100 keer zo weinig hormonen afgeven. Veel minder dus en beter gespreid: het hoeft niet eerst door je hele lichaam heen voor het eindelijk op de plaats is waar het hoort en dus merk je er minder van.
Qua hormonen lijkt het me geweldig, maar ik heb een vriendinnetje die alleen maar rampspoed met het spiraaltje gehad. Gigantische bloedingen en vreselijk buikpijn, puur omdat dat ding van binnen zat. Toen ze zwanger wilde worden en het ding eruit had gehaald had ze nergens last meer van
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
pi_18299577
Een vriendin van mij vertelde net dat ze ook een spiraaltje heeft. Ze heeft een week hele heftige bloedingen gehad en het zetten deed ook pijn, maar toch is ze er nu heel tevreden mee!
Goed, eerst eens kijken hoe het gaat met de pil en anders... toch maar meer inlezen over een spiraaltje. :S
pi_18300926
Nou ik ben blij dat ik pas geleden met de pil gestopt ben, want ik slikte Marvelon en had echt megalast van stemmingswisselingen echt depri buien en angst gedachten. Nu ik merk dat ik gestopt ben is het gelukkig over en voel ik me veel minder onrustig...die pijnen neem ik nu maar voor lief en die paar puistjes...
  † In Memoriam † zaterdag 10 april 2004 @ 18:56:44 #35
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_18326384
Ik ben in juli 2002 gestopt met de Diane-35 pil omdat ik graag zwanger wilde worden (nog niet gelukt, maar dat is een ander topic).

Voordelen:
- 7 kg afgevallen
- verhoogd libido
- niet meer hoeven te denken aan elke avond een pil slikken

Nadelen:
- Stemmingswisselingen
- Veel puistjes (ik ben nu 32 dus geen puber meer)
- Zware en pijnlijke menstruaties
- Niet meer precies weten wanneer je ongesteld wordt
- Tijdens vakanties of feestelijkheden ongesteld
We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
pi_18335134
Hoei :-S
Waar begin ik aan?
De Diana-35 is wel een stuk heftiger dan microginon35 en femodeen, of is dat een fabeltje? Er zit allebei het getal 35 in, ik weet niet wat dát zegt..?
Ik ga het gewoon proberen. Ik wil niet zwanger worden, dus voor mij is de mogelijkheid nog open om gewoon weer te beginnen..
Goh ik ben wel blij met al jullie reacties!!
  zondag 11 april 2004 @ 01:59:55 #37
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_18336993
quote:
Op zaterdag 10 april 2004 18:56 schreef Slaapmeisje het volgende:
Ik ben in juli 2002 gestopt met de Diane-35 pil omdat ik graag zwanger wilde worden (nog niet gelukt, maar dat is een ander topic).

Voordelen:
- verhoogd libido

Nadelen:
- Zware en pijnlijke menstruaties
Dit merk ik tot nu toe al en ik ben pas een paar dagen gestopt.
Die menstruaties zijn wel heel erg vreemd, want de laatste keer dat ik ze zo heftig had, moet alweer een jaar of 4/5 geleden zijn (ik slik al vanaf mijn 19e de pil).

De reden dat ik gestopt ben met de pil is dat ik hem de laatste 3 maanden 3 maanden heb doorgeslikt om bepaalde redenen. Toen ik na een stopweek weer begon met de pil, kreeg ik echt gruwelijk veel last van de hormonen die erin zaten. Ik werd ongelofelijk vlak afgewisseld met depri buien, ochtendhumeur, geen zin meer in mijn werk, en ik beleefde eigenlijk nergens meer plezier aan. Zoiezo leek het alsof ik op alle gebieden ineens vervlakte. En zo BEN ik gewoon niet. Ik ben een optimist en kon geen enkele verklaring vinden voor die buien.
Nu ik ben gestopt zijn die buien helemaal weg. Bizar gewoon.
Bovendien merkte ik dat mijn libido ook al een behoorlijke tijd werd aangetast door de pil.
Ik heb geen zin meer in dit soort hormonen en daarom hoeft de pil voor mij helemaal niet meer.

Het lijkt mij idd ook weer lastig dat ik mijn ongesteldheid niet meer kan regelen, maar ms moet ik maar vaker aan tampons gaan wennen ofzo
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_18342256
Ja ik ben toch ook vooral benieuwd naar het gevoel, het schijnt toch wel dat je het echt merkt en ik ben benieuwd wat het voor mij doet. Ik ben puber geweest op de pil en er nu weer uit op de pil. Wie weet merk ik er niks van, maar wie weet ook wel.
het is overal wat, dus...
pi_18342272
godver. ik log steeds in op mijn vaders naam als ik bij hen ben. Pardon, mri dus.
het is overal wat, dus...
  zondag 11 april 2004 @ 13:35:40 #40
16715 Mylene
*schatje*
pi_18343585
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 07:48 schreef Idril-2 het volgende:
Ik slikte Microgynon30, juist omdat ik zo'n rug- en buikpijn had van nature. Gedurende die tijd erg humeurig vlak voor de menstruatie. Had ook nooit veel zin in sex. Wilde met de pil stoppen omdat ik het zat was om hormonen te slikken. Toen het Mirena spiraaltje gekregen en:
- een libido waar je moe van wordt , werd na een tijdje minder
- geen stemmingswisselingen meer
- nooit meer bloed zien vloeien
- dus ook nooit meer rug/buikpijn.

Er ging dus een wereld voor me open
Hmmz, klinkt goed, alleen het idee is zo eng, het inbrengen enzo.

Slaat misschien ook wel weer nergens op .
pi_18345048
quote:
Op zondag 11 april 2004 13:35 schreef schatje het volgende:

[..]

Hmmz, klinkt goed, alleen het idee is zo eng, het inbrengen enzo.

Slaat misschien ook wel weer nergens op .
Het is niet eng. Het is wél belangrijk dat iemand het doet die er ervaren in is. En daar moet je dus gewoon even naar vragen! En misschien een vriend(in) meenemen?

Het enige wat zeer kan doen is dat ze de baarmoedermond een tijdje open moeten houden. En achteraf kan je even (tot een paar uur) kramp voelen, maar dat is dan ook voor de vijf jaar daarna de laatste keer geweest .
pi_18378506
Bij mij doet alles pijn wat ze erin proberen te stoppen.. kan dat betekenen dat een spiraaltje voor mij geen zin heeft?
  maandag 12 april 2004 @ 22:16:00 #43
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_18379217
Tja, het inbrengen zal even doorbijten zijn.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_18379971
Leren jezelf te ontspannen. En denk aan de vijf komende jaren dat je er geen omkijken meer naar hebt
pi_18380490
Ik ben om die redenen overgestapt naar een andere pil en het werkt echt

Ik had eerst Mercilon en nu heb ik Trinordiol...Deze pil is natuurlijker, omdat het de sterkte van de pillen opbouwt, net zoals je lichaam dat zou doen
pi_18389401
quote:
Op maandag 12 april 2004 22:43 schreef Idril-2 het volgende:
Leren jezelf te ontspannen. En denk aan de vijf komende jaren dat je er geen omkijken meer naar hebt
Ja dat leren te ontspannen, is nu net wat ik doe bij de therapeut, wat denk jij nou. En dat gaat niet zomaar even want ik ben er al meer dan een jaar mee bezig (gevoelig punt )
pi_18391954
wordt een spiraaltje bij de huisarts gedaan of moet je ervoor naar het ziekenhuis?

Kun je aan de huisarts gewoon een verwijzing vragen vor de gynaecoloog of moet je eerst langs de huisarts ( <- mega eikel !)....

na alles gelezen te hebben wat ik kon vinden lijkt het mirena spiraaltje een goede oplossing maar wil er sowieso nog even over babbelen met iemand die er verstand van heeft.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  † In Memoriam † dinsdag 13 april 2004 @ 14:58:38 #48
43556 miss_dynastie
pi_18392855
Uit eigen ervaring:
quote:
Op vrijdag 9 april 2004 00:03 schreef Guppi het volgende:
-Je libido verhogen
Ja, ik had totaal geen zin meer, dat is nu wel anders.
quote:
-Je stemmingswisselingen verminderen
Ja, nergens last meer van.
quote:
-Je ongesteldheids buik- rug- hoofd- en spierpijn verminderen?
Ja, voordat ik met de pil begon nergens last van, door de pil vreselijke pijnen en nu met de nuvaring neemt het steeds meer af!
pi_18404231
Eerst eens van de pil af, en dan denk ik na over die ringspiraaldingen..
Ik ben in elk geval niet meer ongesteld, dus die horrorverhalen van een vriendin van me, die twee maanden ongesteld was toen ze stopte, gelden gelukkig niet voor mij!
pi_18405276
quote:
Op zondag 11 april 2004 01:59 schreef SEMTEX het volgende:

[..]

Dit merk ik tot nu toe al en ik ben pas een paar dagen gestopt.
Die menstruaties zijn wel heel erg vreemd, want de laatste keer dat ik ze zo heftig had, moet alweer een jaar of 4/5 geleden zijn (ik slik al vanaf mijn 19e de pil).

De reden dat ik gestopt ben met de pil is dat ik hem de laatste 3 maanden 3 maanden heb doorgeslikt om bepaalde redenen. Toen ik na een stopweek weer begon met de pil, kreeg ik echt gruwelijk veel last van de hormonen die erin zaten. Ik werd ongelofelijk vlak afgewisseld met depri buien, ochtendhumeur, geen zin meer in mijn werk, en ik beleefde eigenlijk nergens meer plezier aan. Zoiezo leek het alsof ik op alle gebieden ineens vervlakte. En zo BEN ik gewoon niet. Ik ben een optimist en kon geen enkele verklaring vinden voor die buien.
Nu ik ben gestopt zijn die buien helemaal weg. Bizar gewoon.
Bovendien merkte ik dat mijn libido ook al een behoorlijke tijd werd aangetast door de pil.
Ik heb geen zin meer in dit soort hormonen en daarom hoeft de pil voor mij helemaal niet meer.

Het lijkt mij idd ook weer lastig dat ik mijn ongesteldheid niet meer kan regelen, maar ms moet ik maar vaker aan tampons gaan wennen ofzo
Hmm, interessant weer, dit topic... Ik stond vorige maand echt op het punt om te stoppen, na drie maanden echt een rotgevoel, hetzelfde als wat jij beschrijft. Doordat ik niet wist waardoor het kwam ging ik overal aan twijfelen, ook aan m'n relatie, en dat was toch wel het ergste van alles. Gelukkig bedacht m'n moeder ineens dat ik sowieso sinds ik de pil slik al véél vaker jank om (bijna) niks. Maar goed. Ik ben dus nog maar een maandje doorgegaan omdat ik dan in elk geval drie maanden Femodeen geprobeerd zou hebben.
En nu zijn er nog 7 pillen over en vraag ik me af wat ik zal doen, doorgaan of stoppen? Het irritante is dat ik liever geen hormonen meer slik, de Nuvaring me wel een optie lijkt maar daar zitten ook hormonen in. Volgens mij ben ik met condooms alleen maar elke maand supergestresst of ik niet toevallig zwanger ben, en het spiraaltje lijkt me heel erg eng. En ik merk wel dat dat rotgevoel veeeel minder is, dus dat scheelt ook wel. Toch blijf ik heel erg benieuwd of ik me zonder pil echt weer helemaal mezelf ga voelen, dus ik ga nog twee weekjes heel hard nadenken wat ik nou ga doen. En ik blijf dit topic zeker volgen, wie weet kom ik nog goede argumenten tegen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')