Muzzy? Voor Engels en Frans dacht ikquote:Op woensdag 7 april 2004 00:20 schreef Hells_Angel het volgende:
Ik ben nog 20 maar toch dacht ik bij een reclame waar ze lieten zien dat je je kinderen vroeg al goed talen kan laten leren dat ik dat wel zou willen doen bij mjin kinderen.
Lijkt me een heel leuk en handig voordeel!
a2=b2+c2-2bc*cos alphaquote:Op woensdag 7 april 2004 00:35 schreef Ixnay het volgende:
cosinus-regel
Ik heb nog niet het hele topic gelezen, maar ik kan je wel vertellen dat als je het een kind op deze manier leert, je het hem wel fout leert. Het ligt er namelijk maar net aan welke zijde je a,b of c noemt. De juiste stelling is:quote:Op woensdag 7 april 2004 00:12 schreef FuifDuif het volgende:
De stelling van Pythagoras voor de liefhebbers:
A^2 + B^2 = C^2
onzin, heel jonge kinderen kunnen juist al wonderbaarlijk goed de twee talen waarmee ze te maken hebben uit elkaar houden.quote:Op woensdag 7 april 2004 00:41 schreef kajah het volgende:
ik heb gelezen dat wanneer je kinderen bijv. tweetalig opvoed, zij minder goed de talen uit elkaar kunnen houden... om een taal grammaticaal en een vloeiend te beheersen kan je beter eerst een taal volledig beheersen en daarna pas een nieuwe taal aanleren.
Precies!! De enige fout die veel ouders maken, is dat beide talen niet in goed evenwicht worden gebracht. Zo sprak mijn moeder met mij alleen Joegoslavisch en mijn vader was veel van huis, en dat had tot gevolg dat ik het Joegoslavisch beter beheerste dan het Nederlands toen ik naar school ging. Binnen een paar weken was dat verschil zo goed als weg, kinderen pikken dingen heel gauw op!quote:Op woensdag 7 april 2004 11:14 schreef bixister het volgende:
[..]
onzin, heel jonge kinderen kunnen juist al wonderbaarlijk goed de twee talen waarmee ze te maken hebben uit elkaar houden.
precies. voorwaarde om dit vol te kunnen houden is wel dat vader & moeder elkaars taal goed verstaan.quote:Op woensdag 7 april 2004 11:35 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb begrepen dat je heel consequent als ouder alleen je moedertaal met je kind moet spreken als je het meertalig wilt opvoeden. Dus papa alleen Engels en mama alleen Nederlands (als voorbeeld). Zo voorkom je dat je een kind verkeerde zinsbouw en dergelijke meegeeft, omdat pa en ma elkaars taal meestal niet perfect beheersen.
quote:Op woensdag 7 april 2004 00:41 schreef kajah het volgende:
om een taal grammaticaal en een vloeiend te beheersen kan je beter eerst een taal volledig beheersen en daarna pas een nieuwe taal aanleren.
Het Joegoslavisch is dus kennelijk je basis geweest, van waaruit je het Nederlands heel vlot ook goed hebt leren spreken. De theorie waaraan Kajah refereert, is algemeen geaccepteerd en wetenschappelijk bewezen. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.quote:Op woensdag 7 april 2004 11:22 schreef miss_dynastie het volgende:
Zo sprak mijn moeder met mij alleen Joegoslavisch en mijn vader was veel van huis, en dat had tot gevolg dat ik het Joegoslavisch beter beheerste dan het Nederlands toen ik naar school ging. Binnen een paar weken was dat verschil zo goed als weg, kinderen pikken dingen heel gauw op!
Ik ben net zelf de "Pythagoras" fase voorbij (je krijgt de stelling volgens mij in de brugklas of in 2 havo in mijn geval) maar eerlijk gezegd zie ik het nut er niet van inquote:Op woensdag 7 april 2004 00:12 schreef FuifDuif het volgende:
Ik heb meerdere malen in mijn leven beweerd dat één van de eerste kennis die ik mijn toekomstige kinderen (ik wil minstens vier kinderen) bij zal brengen de stelling van Pythagoras is. Ik vermoed dat deze stelling, aangeleerd in een vroege levensfase, bij kan dragen aan een beter ontwikkeld rekenkundig vermogen. Daarnaast is de stelling heel eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen en door mij, als vader, gemakkelijk uit te leggen.
Hebben jullie dergelijke plannen om jullie toekomstige kroost voor de schooljaren alvast iets bijzonders aan te leren? Of misschien hebben sommigen onder jullie al kinderen (of een kind), die je iets dergelijks aangeleerd hebt.
De stelling van Pythagoras voor de liefhebbers:
A^2 + B^2 = C^2
Natuurkunde: vectoren rekenen, ontbinden in vectorenquote:Op woensdag 7 april 2004 13:19 schreef febster het volgende:
[..]
Ik ben net zelf de "Pythagoras" fase voorbij (je krijgt de stelling volgens mij in de brugklas of in 2 havo in mijn geval) maar eerlijk gezegd zie ik het nut er niet van in
Die stelling gebruik je alleen op dat moment, en ik kan me niet herinneren dat mijn rekenkundige kennis er door vergroot werd. Daarnaast heeft "de jeugd" nu allemaal van die Ti 83 grafische rekenmachines waarmee je dat soort dingen (en moeilijkere berekeningen) makkelijk via dat apparaat kan uitvoeren, dus ik ben helaas bang dat je idee niet zo geweldig is.
Ze moeten natuurlijk eerst vaardig genoeg zijn vermenigvuldigen (en optellen) voordat ze aan Pythagoras kunnen beginnen.quote:Op woensdag 7 april 2004 00:48 schreef FuifDuif het volgende:
Dat ik mijn kinderen de stelling van Pythagoras vroeg aan wil leren, sluit niet uit, dat ik ze confronteer met meer 'zware' kost. Maar ik wil graag beginnen met Pythagoras. En natuurlijk krijgen ze daarnaast voldoende ruimte om kind te zijn.
Ja, het is triest gesteld met het Nederlandse onderwijs. We maken van de leerlingen economische werkeenheden en gaan voorbij aan de romantiek die onderwijs kan brengen. Het geestelijk genot en de voldoening. School zou heel leuk kunnen zijn, maar het wordt saai gemaakt.quote:Op woensdag 7 april 2004 14:23 schreef thabit het volgende:
Helaas is het zo dat als ze 4 zijn en naar school moeten, al dit goede er direct weer uit wordt gemept door het demotiverende onderwijssysteem dat we hier in Nederland kennen.
Je hoeft niet te kunnen vermenigvuldigen. Pythagoras zelf zag de kwadraten in zijn stelling ook niet als vermenigvuldigingen maar als oppervlaktes van vierkanten.quote:Op woensdag 7 april 2004 14:46 schreef Ixnay het volgende:
[..]
Ze moeten natuurlijk eerst vaardig genoeg zijn vermenigvuldigen (en optellen) voordat ze aan Pythagoras kunnen beginnen.
Kinderen zijn tot veel meer in staat dan in onze westerse cultuur wordt aangenomen. Het is juist belangrijk dat vaardigheden en patronen op jonge leeftijd worden geleerd, dan worden ze het best opgenomen en het best herkend. Iemand die niet voor z'n twaalfde met een redelijk hoog niveau op wat voor vak gebied dan ook in aanraking is gekomen, zal moeilijk nog de top kunnen bereiken. In het communistische oostblok hadden ze dat goed door. Men begon talenten al op jonge leeftijd te ontdekken en te stimuleren. Het is niet voor niets zo dat de meeste topwiskundigen daarvandaan komen.quote:Op woensdag 7 april 2004 14:57 schreef Jimmy het volgende:
Sommige mensen in dit topic hebben duidelijk totaal geen kennis van ontwikkelingspsychologie.
heb je misschien bronnen hiervoor? ik heb nl. anders geleerd.quote:Op woensdag 7 april 2004 13:16 schreef Moonah het volgende:
De theorie waaraan Kajah refereert, is algemeen geaccepteerd en wetenschappelijk bewezen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |