Zoek dan! UTFS! Google! UTFG!Bovenstaande termen heb je ongetwijfeld weleens naar je kop geslingerd gekregen. Je stelt een vraag over een onderwerp waar je niks of weinig vanaf weet, en je wordt geacht de search te gebruiken, naar Google te gaan, of gewoon op te flikkeren.
Daar heb je natuurlijk jezelf aan te danken, want meestal wordt niet niet voor niets geroepen. Daarom hieronder een X aantal tips, en een paar kant-en-klare voorbeelden!
Het begin. Waar ga je op zoeken?Tja, waar gaat je vraag over? Wát wil je nou eigenlijk weten? Verzin wat steekwoorden over je onderwerp, wat algemene termen en dingen die erbij horen. Vertaal ze in het engels als het je nodig lijkt. Zorg in ieder geval dat duidelijk is wat je eigenlijk wilt weten, en vat dit zo kort mogelijk samen.
Tip nummer 1:
De topiclijst
We beginnen bij het begin. De topiclijst van Digital Corner. In deze topiclijst zie je standaard alle topics van de afgelopen paar dagen. Dit is natuurlijk niet zoveel, dus we maken deze lijst iets langer door naar beneden te scrollen. Daar vind je een lijstje dat begint met "Meer / Minder topics". Kies voor "1 maand".
Vervolgens kan je in zoeken door op Control-F te drukken, en vervolgens je zoekterm in te vullen. Druk vervolgens op Enter, en je browser zoekt in de topiclijst naar jouw term. Blijf op Enter drukken voor de volgende "hit" (een hit is een gevonden zoekopdracht). Bij elke hit kan je dus aan de topictitel vast raden of je er iets aan hebt. Open het topic, als je meer wilt weten.
Hier merk je ook gelijk hoe belangrijk het is om een goede topictitel te kiezen. Doe je dit niet, dan kunnen anderen nooit snel zien of jouw topic voor hun relevant is. Daar kun je in de Huisregels meer over lezen.
Tip nummer2:
De DIG search
Klik hier om te zoeken via de DIG search
De DIG search is gemaakt door een van de moderators, QuietGuy. Het was oorspronkelijk een bot voor mIRC, maar de gegevens die de bot bijhield bleken erg makkelijk in een zoekmachine in te bouwen. De DIG search is het resultaat. In deze DIG search kan je alleen op topictitel zoeken. Voer je zoektermen in, geef je keuzes op, en je kan zoeken.
Tip nummer 3:
De Fok! Lite-Search
De vraag die je stelt is ongetwijfeld al eens eerder gesteld. Sinds een maandje nu, heeft Fok! een Lite-Search (vanaf nu "LS") om de broodnodige search, die nog niet geimplementeerd is, te vervangen. De Lite-Search kan alleen in topictitels zoeken. Vandaar ook de naam, LS.
De LS vind je in de menubalk (de donkerbruine), helemaal bovenaan, onder het kopje "Zoeken". Lees even de uitleg die erbij staat, en je kan beginnen.
Type in het veld "Zoekterm" je zoekterm(en) in. Je kan eventueel een topicstarter selecteren, maar dat hoeft niet. Ook kan je een forum selecteren, maar ook deze optie is niet verplicht. Als je meerdere fora wilt selecteren, klik je met Control op elk forum.
Vervolgens gaat het forum voor je zoeken. Je krijgt als het goed is een lijst met topics terug. Krijg je alleen "Geen resultaten gevonden. " terug, of gebeurt er niks, dan is er niets gevonden.
Let op het volgende!
Gebruik geen woorden van 3 tekens, of korter. Deze worden genegeerd.
In bepaalde gevallen worden woorden genegeerd, als ze in meer dan 50% van de hits voorkomen.
Dit is een ingebouwde bijkomstigheid van de database-software die we gebruiken, om te voorkomen dat de server het veel te druk krijgt met zoeken.
Tip nummer 4:
Google.fok.nl of zoeken.fok.nl
Klik hier om te zoeken op het forum via Google.
Om het gebrek aan een echte search, en de ontbrekende opties van de LS op te vangen, is er tijdelijk een Google variant van de zoekmachine. Dit is een speciale pagina van Google, die zodanig is ingericht, dat ze alleen op forum.fok.nl zoekt! Erg handig, en met de technologieën die Google in huis heeft, natuurlijk een erg sterke feature!
Bovendien is dit van de 4 tips die tot nu toe voorbij zijn gekomen, de enige zoekmogelijkheid die ook in de topics zelf zoekt, en niet alleen in de titels
Ook hier, type je zoektermen in en Google gaat voor je zoeken.
Tip nummer 5:
Google.nl
Dit is natuurlijk dé plaats om je antwoord te vinden. Klop je vraag in, gooi wat keywords de ruimte in en zoek je weg over internet. Dit is zoo makkelijk, dat er niet veel meer uitleg bij hoeft.
Succes!
[ Bericht 0% gewijzigd door WyriHaximus op 07-10-2009 14:54:22 ]