Vervolgens kaniets pas wetenschappelijk worden erkend na onafhankelijke replicering van de proef met dezelfde resultaten. De proeven worden dan gepubliceerd en onderworpen aan een wetenschappelijk discours dat eventueel nog wat andere inzichten zou kunnen opleveren. Na het passeren van dat parcours kan wetenschappelijke erkenning of afwijzing volgen.quote:Op donderdag 1 april 2004 23:47 schreef k3vil het volgende:
[..]
Jij hebt het over DE wetenschap als algemene term. Ik bedoel eigenlijk meer op de benadering, en die is op geheel wetenschappelijke manier. Men neemt een toestand, doet er een proef op, en bekijkt het resultaat. Dit is precies hoe het gaat.
Eh nee. Het ratelt van de aannames. Die schepper en die sfirots worden aangenomen. En aannames zijn niet geldig binnen de wetenschap.quote:Op donderdag 1 april 2004 23:47 schreef k3vil het volgende:
[..]
Jij hebt het over DE wetenschap als algemene term. Ik bedoel eigenlijk meer op de benadering, en die is op geheel wetenschappelijke manier. Men neemt een toestand, doet er een proef op, en bekijkt het resultaat. Dit is precies hoe het gaat.
Jij baseert je ideen ook op je 5 zintuigen. Alles wat je hier uitkraamt heb je ook binnen gekregen via je zintuigen.quote:Op donderdag 1 april 2004 17:05 schreef k3vil het volgende:
[..]
Wetenschap in onze wereld wordt alleen gewaardeerd als een wetenschap wanneer het ons met onze 5 zintuigen 'bewijs' levert. Helaas maar waar, er is meer tussen hemel en aarde
Is dit de (objectief} wetenschappelijke definitie van het begrip religie. En zo ja, op welke wijze heb je de religieze logica dan tot een einde weten te denken?quote:Op vrijdag 2 april 2004 20:56 schreef k3vil het volgende:
Jullie hebben het nog steeds over DE wetenschap en ik heb het over de benadering
Wie heeft hier nu zijn dogma's
Geloof is een toestand van de mens wanneer hij/zij iets aanneemt zonder een verificatie te zoeken op dat moment, en eventueel op een moment later.
Religie is een belichaming van een combinatie van rituelen, kennis en een element geloof.
Niets anders dus dan een hypothese, gebaseerd op een (vooraf) geponeerde aanname. Wat is in jouw wetenschappelijke beschouwing m.b.t. het verschil van enerzijds een meer (innerlijke) spirituele perceptie, en anderzijds de meer uiterlijke benadering vanuit de 5 zintuigen der (wetenschappelijke) waarneming?quote:De Wetenschap is een belichaming van een combinatie van kennis en een klein element geloof.
Eeen soort van een hoogsteigen metafysisch en kosmologisch wereldbeeld?quote:Ik mijn vriend, ben een Wetenschapper die zich in een toestand van Geloof stelt wanneer de 'som' op het bord nog niet te begrijpen is, ik zoek er verifcaties voor en stop pas als ik het heb geverifieerd. Soms bouw ik er een Rite omheen ter ondersteuning van de bovengenoemden.
quote:
Als ik vanuit een wetenschappelijke benadering Religie moet definieren, dan moet ik ten spijte zeggen (want ook zij bedoelen het goed) dat het zich meer richt op de uiterlijkheden en hun houding tegenover hun waarneming van de Schepper is dat zij vanuit de Schepper actie verwachten, terwijl zij zelf niets ondernemen. Kan ik met jouw relateren zonder dat ik zelf actie onderneem? Een mens moet zich ontvankelijk maken opdat er dan gepraat kan worden.quote:Op vrijdag 2 april 2004 23:45 schreef lucida het volgende:
[..]
Is dit de (objectief} wetenschappelijke definitie van het begrip religie. En zo ja, op welke wijze heb je de religieze logica dan tot een einde weten te denken?
[..]
Niets anders dus dan een hypothese, gebaseerd op een (vooraf) geponeerde aanname. Wat is in jouw wetenschappelijke beschouwing m.b.t. het verschil van enerzijds een meer (innerlijke) spirituele perceptie, en anderzijds de meer uiterlijke benadering vanuit de 5 zintuigen der (wetenschappelijke) waarneming?
[..]
Eeen soort van een hoogsteigen metafysisch en kosmologisch wereldbeeld?
[..]
...dan verblijf ik in verwachting dat in het een of ander psychologisch WETENSCHAPPELIJK tijdschrift eens goed beschreven staat hoe we deze 'microscoop' kunnen gebruiken. Hij lijkt me erg nuttig, doch op dit moment ben ik er nog niet geheel 'ontvankelijk' voor.quote:Op zaterdag 3 april 2004 00:12 schreef k3vil het volgende:
[..]
Zo is DEZE wetenschap een microscoop voor de aard van de mens. Ik noem het egoisme, met een vonk van altruisme. Maar hoe kan je jezelf onder de microscoop leggen als je niet eerst jezelf ontvankelijk maakt voor het idee dat er, in dit geval iets kan zijn wat niet op het eerste gezicht te bevatten is. Maar later, door de ontwikkeling van de microscoop, kan worden bekeken. Dingen kunnen waar zijn zonder dat de massa het er mee over eens is
Tsimtsoem. Dit lachwekkende woord staat voor een van de kernbegrippen uit de kabbala. Opdat de wereld zou bestaan, wenste God die alles en overal was, zich 'nietiger' te maken en een zinledige ruimte te scheppen die niet door hem bezield werd: en in die ledigheid nestelde zich de wereld.quote:Op donderdag 1 april 2004 03:13 schreef k3vil het volgende:
Wat is Kabbala?
Als men spreekt over wat kabbala is, dan komen er eigenlijk altijd woorden tekort. Het is namelijk een methode om de krachten die bestaan in het heelal te ontdekken. De verhoudingen van die twee krachten, etc. etc.
New Age is van de huidige tijd terwijl deze leer uit de oudheid komt.quote:Op maandag 5 april 2004 16:14 schreef Zigurana het volgende:
[..]
...dan verblijf ik in verwachting dat in het een of ander psychologisch WETENSCHAPPELIJK tijdschrift eens goed beschreven staat hoe we deze 'microscoop' kunnen gebruiken. Hij lijkt me erg nuttig, doch op dit moment ben ik er nog niet geheel 'ontvankelijk' voor.
Vraagje, waar verschilt deze leer van bv new age? Welke wetenschappelijke instrumenten maakt het gebruik van. Eerder heb je het gehad over het beschouwen van de 'wens', mede dmv de sfirot, hoe zijn deze sfirot bepaald? Staan deze sfirot nog open voor discussie?
Dit is niet te vergelijken met wereldse ideologien of stromingen, religien etc. . Hetgeen waar de Kabbala over spreekt is alleen uit te leggen in de taal van vertakkingen. Dat houdt in dat er voor een bepaald gegeven een hele symboliek en een soort van 'beeldspraak' nodig is om datgene aan te duiden.quote:Op zaterdag 24 april 2004 15:45 schreef Reintje het volgende:
Ik heb zo eens wat zitten lezen; het hele kabbala komt mij over als een soort "Scientology Church" gedoe. Heb ik enigsinds gelijk? Kijk bv eens naar madonna, die schenkt bijna al haar inkomsten aan Kabbala. Wat schiet je er mee op?
De diepere wijsheid waar de Thora over spreekt wordt door deze leer uiteengezet. Er staat geschreven (ik dacht dat AR"I dat schreef) dat vanaf 1995 deze leer naar te voren zou komen omdat dan het egoisme op zulks een kritieke massa komt dat het daarmee de spirituele wensen van de mens versterkt en/of leven in blaast. Je ziet nu ook de ontwikkeling van de mensheid een groeispurt ondergaan.quote:Op zaterdag 24 april 2004 20:15 schreef -Pepe- het volgende:
Begrijp ik dat er naar een verhaal uit de bijbel gekeken wordt om daar de diepere wijsheid uit te halen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |