abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17820122
Wie heeft er een idee voor een voorgerecht waarin het basisingredient tomaat is en de overige ingredienten zo weinig mogelijk moeten kosten...
Misschien rare vraag, maar ik zou er erg mee geholpen zijn!
  vrijdag 19 maart 2004 @ 11:26:28 #2
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_17820145
tomatensoep? Even googlen op tomatensoep recept en je vind diversen.
pi_17820189
Tomaten pasta Soep.
Wat heb je nodig
Goed koopste gezeefde tomaten
goedkoopste paste
peper zout etc.

Mik je in een pan... warm je op laat je effe staan... klaar

Niet te lang van te voren doen want dan wordt de paste erg groot en dan is het meer paste in tomaten saus en dat pasta soep

[ Bericht 26% gewijzigd door Sirvb op 19-03-2004 11:29:38 (Toevoeging) ]
Liever 8 uur op kantoor dan helemaal niet slapen
  vrijdag 19 maart 2004 @ 11:32:53 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17820281
Je roostert stukjes brood, stokbrood, whatever, brood gewoon, die je eerst met olijfolie met knoflook hebt doordrengt, die rooster je en dan snij je de tomaten aan kleine stukjes, zout, peper, wat groene kruiden, fijngehakt uitje, zweempje knoflook, en die leg je op die stukjes brood.
Serveren, klaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17821384
Simpel maar effectief.

Tomaat in plakjes snijden, monchou plakje erop leggen, beetje olijfolie, peper en zout.
En als garnering een basilicum blaadje in het midden.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 19 maart 2004 @ 12:23:11 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17821412
quote:
Op vrijdag 19 maart 2004 12:21 schreef Oblivion het volgende:
Simpel maar effectief.

Tomaat in plakjes snijden, monchou plakje erop leggen, beetje olijfolie, peper en zout.
En als garnering een basilicum blaadje in het midden.
of neem mozzarella, maar het moest goedkoop blijven, toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17823138
Ook goedkoop:

gevulde tomaten met rijst.

Tomaten uithollen.
Een prakje maken van gekookte rijst, wat gebakken groente (prei, ui, courgette, wat zoal voorhanden is) en de inhoud van de tomaten.
Tomaten vullen met mengsel, kaas op de bovenkant en even 15 minuten in de oven.

Veel goedkoper vond je het niet
pi_34770254
Enorme schop met een ludiek receptenoverzicht van de SP
http://www.sp.nl/fun/recepten/
pi_34770376
Spaghetti
pi_34770449
quote:
Op zondag 5 februari 2006 19:35 schreef Woepsie het volgende:
Spaghetti
Kan je er ook even een uitgebreidere post van maken.
pi_34770479
quote:
tomaat





De tomaat is een vruchtgroente en komt in vele variaties voor. De bekendste soort is wellicht de vleestomaat die nog eens onderverdeeld kan worden in een grove en een fijne variante. Daarnaast heeft men nog de smaakvolle trostomaten, de zuiderse eiertomaten (Roma) en de kerstomaatjes. Er bestaan zelfs gele varianten die iets zoeter smaken.
Er bestaat een speciaal keurmerk voor groenten en fruit van topkwaliteit: Flandria. Tot de Flandria-korf behoren inmiddels: de tomaten (losse en trostomaten), witloof, komkommer, aubergine, paprika, courgette, snijbonen, bloemkool, broccoli, prei, serresla, appel en peer.
Het Flandria-kwaliteitslabel wordt enkel toegekend aan groenten en fruit die aan een hele reeks uitwendige en inwendige criteria beantwoorden. Enkele van die voorwaarden zijn: lange houdbaarheid; onberispelijke vorm, stevigheid en smaak. Daarnaast gelden er bijzondere milieu-eisen. Flandria-producten zijn milieuvriendelijk, geïntegreerd geteeld. Dit houdt in dat chemische gewasbescherming tot een minimum beperkt wordt en dat natuurlijke vijanden (insecten e.d.) worden ingezet om ziektes en plagen te voorkomen of in te dijken.
Alle voorwaarden zijn vastgelegd in een lastenboek, dat de tuinder strict moet volgen. Een externe onafhankelijke controle waarborgt dat Flandria-producten wel degelijk aan de hoge kwaliteits- en milieueisen voldoen.


Aankopen

Tomaten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Zorg er bij de aankoop voor dat de tomaten steeds stevig zijn en geen zachte plekken vertonen. De glanzend rode kleur en het frisgroene steeltje zijn bijkomende indicaties voor de versheid van de tomaat.


Bewaren

Bewaar de tomaten in het groentevak van de koelkast. Daar zijn ze een tiental dagen houdbaar.


Bereiding

Spoel de tomaten voor gebruik onder stromend water. Laat ze niet minutenlang weken in water want dan kunnen ze hun smaak verliezen. Tomaten kunnen in plakjes of stukjes versneden worden. Vergeet echter niet het steeltje en het geelgroene hartje te verwijderen. Als u de schil wil verwijderen, snij de tomaat dan onderaan kruiselings in en dompel ze een 15-tal seconden onder in kokend water. Laat ze even schrikken onder een koude waterstraal en stroop de schil af. Tomaten bestaan tot 94 % uit water. Dat leidt al eens tot overtollig vocht bij gevulde tomaten. Strooi daarom wat zout in de leeggehaalde tomaten en plaats ze een aantal minuten omgekeerd op een stuk keukenpapier. Voor koude vullingen laat men de tomaten best een halfuurtje rusten. Als de tomaten van een warme vulling voorzien worden, plaats ze dan nog 5 minuten in een oven die voorverwarmd werd op 240°C. Daarna kunnen ze gevuld worden en opnieuw in de oven geplaatst worden. U zult merken dat de tomaat weinig overtollig vocht zal verliezen.

Gezondheid

Tomaten bestrijden oververmoeidheid, ze gaan vroegtijdige veroudering tegen en ze hebben een ontzurende werking. Tomaten zijn rijk aan vitamine B, B1 en C. Ze bevatten ook mineralen zoals kalium, fosfor en kalk. Ze hebben een gunstige werking bij maag- en darmontstekingen.

Voedingswaarde per 100 g
Energie 68 kJ
16 kcal
Voedingsvezels 1,4 g
Koolhydraten 3 mg
Eiwit 1 g
Vitamine C 15 mg





  maandag 6 februari 2006 @ 17:29:54 #12
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_34800414
quote:
Op zondag 5 februari 2006 19:32 schreef Bluezz het volgende:
Enorme schop .....
Uit welke diepe kelder heb je dit topic in hemelsnaam opgegraven?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 6 februari 2006 @ 22:05:16 #13
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34810415
Pomedori tomaten met Mozerella en basilicum op een vers gebakken stokbroodje
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34810489
quote:
Op maandag 6 februari 2006 17:29 schreef Chielus het volgende:


Uit welke diepe kelder heb je dit topic in hemelsnaam opgegraven?
Via http://forumtools.phserver.net/search_lite/
  maandag 6 februari 2006 @ 22:39:30 #15
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34811953
quote:
Griekse Tomatensalade (Domatosalata)

Benodigdheden:

5 stevige maar net rijpe tomaten
1 grote UI
5 eetlepels olijfolie,
2-3 eetlepels wijn- of kruidenazijn
zout en peper, 1/4 theelepel mosterd poeder
of 2 theelepels mosterd.
1 eetlepel oregano (liefst verse)
1 theelepel kappertjes
100 gram Feta kaas

Bereiding:

Tomaten wassen, groene kroontjes wegsnijden en in partjes snijden
Ui pellen en snipperen.
Tomaten in een kom doen en ui erover strooien
Voor de dressing : olie azijn, zout, peper en mosterdpoeder of mosterd goed doorelkaar mengen.
Oregano over de salade strooien en de dressing vervolgens over de salade gieten.
Met kappertjes en Fetakaas afmaken.
Even laten intrekken in de koelkast alvorens te serveren.

Bereidingstijd : 20 minuten

Heerlijk bij geroosterd vlees en gebakken aardappelen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34818758
Niet echt een voorgerecht, maar trostomaten door de helft snijden en in de oven gooien. Simpel, en lekker. Cayennepeper erover is ook best lekker
pi_34818840
lekkere salada:

ui
+
veel koriander
+
limoen-sap
+
zout
+
peper
+
tomaat

en dan met brood of zo..
pi_34896329
Tvp
pi_34896391
Gestoomde tomaat met fetakaas en honing en koreander. eet smakelijk!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 20:49:30 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53913407
Om maar eens een oud topic te kicken....

Mijn moeder zette me afgelopen dinsdag deze soep voor...

het smaakte lekker, maar ik kon nou niet echt thuisbrengen wat het nou toch was.
Na veel ruiken en proeven had ik besloten dat het wel wat op tomatensoep leek.

Dat bleek het dus ook te zijn, maar dan van deze gele tomaten die mijn vader in zijn moestuin gekweekt heeft!


Vreemd dat je hersenen je zo voor de gek houden dat je door het ontbreken van de juiste kleur niet eens meer zoiets lekkers als tomatensoep herkent!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 22:36:40 #21
42630 DAMH
vroemmmm!!!
pi_53915462
olijfolie en zout,, rest is een crime met goeie tomaten
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
-the Dude-
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')