abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_17663620
registreer om deze reclame te verbergen
Ik ga van de zomer door ItaliŽ reizen,
en vooral in siciliŽ, is hier iemand onder ons al eens geweest?
Wat kun je aanraden? Ik wil in ieder geval de Etna beklimmen,
iemand al gedaan? Zo ja hoe was het?
Alle tips zijn welkom!
pi_17687422
Niet zelf geweest. Kennissen vonden het er geweldig. Kan me weinig herinneren van hun verhalen, weet alleen nog dat Taormina een leuk stadje schijnt te zijn.
pi_17687736
Sicilie

Is inmiddels alweer een jaar of 8 geleden dat ik daar geweest ben, dus ik weet niet alles meer zo precies, maar Etna is zeker de moeite waard. Palermo is leuk, die kerk (Monreale?) en het klooster (Capucijnerklooster?) moet je echt gezien hebben. Die villa met die mozaieken is ook mooi.

Wij zaten toen in het plaatsjes Naxos, vlakbij Taormina. Leuk stadje ook.
If you reincarnate, I will have to shoot you again
pi_17695717
registreer om deze reclame te verbergen
echt opvallend dat weinig mensen hier van op de hoogte blijken te zijn
  zondag 14 maart 2004 @ 15:25:03 #5
72701 AtomicDog
dogs of the world unite!
pi_17708951
waarvan
pi_17718909
ben er 3 of 4 jaar geleden geweest, ik zat in de buurt van cefalu (Trabia, www.torreartale.com), sicilÔe is erg mooi! Ben niet naar de etna geweest (mn ouders wel), was zo iemand die liever aan het zwembad hing toen

[ Bericht 7% gewijzigd door xxsaskiaxx op 15-03-2004 11:14:58 ]
Ti voglio bene!
  zondag 14 maart 2004 @ 23:29:40 #7
27951 Leonardo1504
[b]dit is vet![/b]
pi_17720346
registreer om deze reclame te verbergen
Ik ben in 2001 op SiciliŽ geweest. Geen idee in welke tijd je gaat, maar juli en augustus zijn wel bloedjeheet. De Etna was wel heel spectaculair. Aan het begin van de vakantie mochten we er niet op vanwege toegenomen activiteit. Twee weken later werd de berg weer vrijgegeven, het zou weer veilig zijn. Dat zou een mooie afsluiter van de reis zijn. En dat was het! Een knaller, letterlijk! We kwamen aan in Nicolosi, een klein dorpje op de helling van de Etna, en terwijl we op het dorpsplein even lekker aan het relaxen waren verschenen opeens mensen met verrekijkers op de balkonnetjes. Snel in de auto en de berg op, want er was iets aan de hand. Net buiten het dorp zagen we de Etna dikke wolken stof, as en puin met donderend geweld de lucht in blazen. De Etna was aan het uitbarsten. Opmerkelijk genoeg was het erg rustig, we waren er vroeg bij . Na een paar uur van het natuurgeweld genieten gingen we toch maar even wat eten bij een op twee Amerikanen na lege pizzeria. Dit echtpaar zat met hun ruggen naar de berg: ze waren maar matig geinteresseerd. De man vertelde dat ze dit twintig jaar daarvoor al eens gezien hadden. Toen waren ze zelfs geŽvacueerd. Het hotel waar ze toen logeerden moest ontruimd worden omdat er een dikke stroom lava dwars doorheen zou gaan. Dat is uiteindelijk niet gebeurd, maar het hotel is uiteindelijk wel twintig jaar gesloten geweest, omdat de Etna te gevaarlijk zou zijn. Nu het na lange tijd eindelijk weer open was is de lava er alsnog doorheen gegaan . Na de pizza weer terug de berg op om van het schouwspel te genieten. Ondertussen was het drukker geworden dan het Zandvoortse strand op een warme zomerdag. Maar wel ontzettend spectaculair. Grote lavafonteinen en veel gedonder en geraas. Tot diep in de nacht hebben we zitten kijken. De dagen daarop hebben we weinig anders gedaan. 's Ochtends wakker worden met een donderende Etna en dan weer de berg op. In het dorp werd continu vergaderd over evacuatie. Een dikke rivier van lava, die vooral 's nachts prachtig rood gloeide kwam langzaam onze kant op en het was toen nog niet duidelijk of die door of langs Nicolosi zou gaan. Uiteindelijk is het dorp niet in gevaar geweest.

Al met al een vakantie om nooit meer te vergeten. Maar dat was het zonder die Etna ook wel geweest. Nog wel even een verkeerstip: Sicilianen rijden als gekken. Met name het rijden in de grote steden (Palermo, Catania) is een hel. Let niet op wat er achter je gebeurt, maar kijk voor je. Als je een auto huurt, neem dan een kleintje. Dan kan je makkelijker parkeren, en bovendien zie je er minder uit als een toerist.

Overigens zijn we het jaar daarop naar de Aeolische (of Liparische) eilanden geweest, zeven vulkaaneilanden ten noorden van Sicilie. Eigenlijk zijn die pas echt fantastisch. Eind Juli en Augustus moet je zien te vermijden, omdat dan half Italie daar vakantie komt vieren, maar verder is het prachtig. Lipari is het grootste eiland met ongeveer 10.000 inwoners. Heel erg mooi is Stromboli, een actieve vulkaan die een paar keer per uur lava spuugt. In vroeger tijden werd deze vulkaan dan ook als natuurlijk baken gebruikt door zeevaarders. In de winter wonen hier een paar honderd mensen, maar zomers komen daar duizenden toeristen bij. Desondanks is het zeer de moeite waard. Je kon onder begeleiding van een gids de berg beklimmen. Ik heb dat twee keer 's nachts gedaan. Om middernacht vertrekken, een uurtje slapen net onder de top en dan bij zonsopkomst weer naar beneden. Stromboli is nog niet zo lang geleden geŽvacueerd in verband met toegenomen activiteit, maar nu is iedereen weer terug. Ik weet echter niet of beklimmen nog toegestaan. Als het kan, zeker doen.

De kleinste eilandjes zijn Alicudi en Filicudi. Op Alicudi (+/-100) inwoners ben ik niet geweest. Op Filicudi wel. Op beide eilanden zijn geen campings, dus je moet een kamer in een pension nemen. Wel vantevoren reserveren, want anders loop je het risico dat er geen plaats meer is. Op FIlicudi kan ik je "Villa la Rosa" aanbevelen. Prima kamers tegen een heel schappelijke prijs en het eten is echt fantastisch. Als je vis nooit lekker vond kom je daar wel op andere gedachten. Neem ook een duikbril en snorkel mee om het onderwaterleven te bekijken. Op Filicudi kan je ook een aardige wandeling maken naar de resten van een bronstijdnederzetting. Van daar uit heb je ook een prachtig uitzicht. Vulcano is de tweede actieve vulkaan van de eilanden. Niet de moeite waard om er te overnachten, maar voor een dagtochtje is het leuk. Ook die vulkaan kan je beklimmen/bewandelen (zonder gids). Vulcano spuwt geen lava, maar er komen wel zwaveldampen omhoog en die ruik je ook. Als je het niet erg vindt om naar rotte eieren te ruiken kan je een modderbad nemen. Ga niet midden op de dag omhoog, want er is geen beschutting en het kan erg warm zijn.

Er is een camping op Lipari, en ik dacht ook op Salina. Je auto mag je niet meenemen (ik denk dat het op Lipari mag, maar je hebt er niks aan). Panarea is het eiland van de rijken. Ik ben er niet geweest. Je kan de Eilanden bereiken met de boot vanaf SiciliŽ (vliegen naar Catania of eventueel Palermo) of vanaf Napels. Op Stromboli kan je voor een schappelijke prijs overnachten bij de locals. Vaak verhuren ze kamers aan toeristen. Volgens mij kan je op Alicudi en Filicudi niet pinnen. Op Stromboli, Lipari en Salina is het geen probleem. Neem dus voldoende contanten mee. Je overnachting in pensions kan je vaak ook met een creditcard betalen. Het enige ziekenhuis zit op Lipari.

Mocht je meer interesse hebben in archeologie, dan is er op SiciliŽ zelf veel meer te beleven. Vergeet niet naar de tempels van Agrigento te gaan en sla vooral de Villa Romana del Casale bij Piazza Armerina niet over!
  zondag 14 maart 2004 @ 23:32:44 #8
85179 SEX
Real Nigga Shit
pi_17720419
mijn vader woont er, wel handig om wat Italiaans te leren anders kom je niet ver.

[ Bericht 33% gewijzigd door Netsplitter op 17-01-2012 12:12:42 ]
Hey Bonita, glad to meet ya, For the kind of stunning newness I must have foreseen ya!
pi_17722404
Ik ben 2 keer op sicilie geweest, echt een geweldige tijd. Ik ben toendertijd met mijn ouders daar geweest. We reden in 2 dagen naar Zuid Italie om daar met de boot over te varen. We blijven toen bij een klein plaatsje in de buurt van het plaasteleijke barcelona (niet het spaanse ) waaruit we naar Messina en naar de Etna zijn geweest. Daarna zijn we doorgereden langs Cefalu naar Palermo en hebben daar een paar dagen op een camping gestaan met vrienden..Let wel op dat als je in de zomermaanden gaat je,als je gaat camperen, een camping zoekt met voldoende beschutting en dicht bij de zee. Aangezien het ontiegelijk heet wordt. Ik weet nog wel dat in de 2* 4 weken dat ik er was het toch zeker 2 weken per keer boven de 40/45 graden was. Toen ik in palermo was, was het zelfs 50 graden. Wat wij deden was rondlopen met een paraplu tegen de zon, dit wil nog wel eens helpen Voor de rest kan je proberen dingen te bezoeken,als dat je plan is, voor 12 en na 3 uur. Aangezien tussen 12 en 3 het warmste gedeelte van de dag is.Palermo is voor de rest een leuke plaats, kijk wel uit voor zakkenrollers, maar dit is in eigenlijk alle grote steden tegenwoordig. Wij bezochten daar het klooster, de kerk en ook een tunnel waar ze mensen begraafden en alles. Allemaal erg leukVanuit palermo zijn we verder gereden naar trapani, een leuk plaatsje aan de west kust van Sicilie. Vandaaruit zijn we naar Caltanisetta gegaan om daar wat mosaikvloeren te bezoeken en wat oude italiaanse huizen. Verder is het leuk om de griekse invloeden te zien in het zuiden, Agrigento is leuk vooral door zijn griekse tempels. Catania is eigenlijk nie veel aan, Siracusa is wel weer erg leuk om te bezoeken. Net als Taormina en naxos is deze plaats zeker de moeite waard. De 2e keer dat ik op sicilie was bezochten we de etna vanuit taormina, de trip is vanaf beide kanten goed te maken. je moet ook zeker langs de liparische eilanden gaan en langs stromboli. Ik heb allebei bezocht en vond het echt geweldig. (N.B. de eilanden zijn wel vulkanisch het kan er dus stinken, een vriend van mij ging er over zijn nek)

Ik heb denk ik thuis nog wel een stapel foto's eventueel. Zijn er nog andere dingen die je wilde weten?
[Australia]-[Netherlands]-[Italy]-[Spain]
Singapore March 2006, Barcelona April 2006, UK May 2006 , Egypt July 2006, Italy October 2006, Switzerland December 2006
pi_17767196
Bedankt voor de uitbundige informatie!

Leonardo1504 en rpgodfather spraken al over enkele campings.
Aangezien ik meestal liever (goedkoper) overnacht in mijn tent vraag ik me
af of er veel campings zijn op siciliŽ. Ik heb gelezen dat de meeste rond de
Etna liggen. Zijn er in de grotere steden ook (stad) campings,
zoals in Florence? Twee jaar geleden heb ik op de eilanden voor VenetiŽ
gezeten voor een tijdje, en daar stikte het van het ongedierte,
is dat ook zo op SiciliŽ? En ten slotte vraag ik me af wat de kosten
ongeveer zijn van bijv 1 nacht camperen tent 2 personen, eten & drinken.
Afgelopen zomer namelijk door scandinaviŽ gereisd, en daar was het nogal
prijzig
pi_17791751
kamperen op sicilie is heel goed mogelijk en er zijn heel veel campings daar, het beste kan je als je daar aankomt een italiaans campingboek aanschaffen en daarmee aan het werk gaa (ook als je geen italiaans spreekt kan je er makkelijk mee uit de voeten) Wat wij deden was campings uitzoeken op strategische plekken zodat je daarvandaan een grote regio kan bezoeken. In Florence, Rome, Napels en alle andere grotere steden in italie hebben ze allemaal stadcampings. je zou misschien beter een camping net ietsje buiten de stad kunnen zoeken, want de meeste campings (die ik ken dan) hebben meestal of eigen vervoer of een bus die op en neer gaat richting de stad. De prijzen zijn de laatste jaren wel wat gestegen, maar als je een beetje slim inkopen doet enz moet het toch niet "TE" duur uitvallen. Het ligt er ook een beetje aan op watvoor camping je wilt staan. Er liggen een heel aantal campings rond de etna dat is waar, maar je kan meestal beter ietsje verder ervan afzitten aangezien dit zeker zal schelen in de prijs (Toarmina is een goed alternatief of aan de noordkust)
[Australia]-[Netherlands]-[Italy]-[Spain]
Singapore March 2006, Barcelona April 2006, UK May 2006 , Egypt July 2006, Italy October 2006, Switzerland December 2006
pi_18438201
Iemand ervaringen met het plaatsje Giardini Naxos aan de oostkust van SiciliŽ?
pi_18459128
Yup, ben ik toendertijd geweest, zeker weten de moeite waard...In ieder geval dat vond ik, ik zou graag foto's laten zien maar die liggen thuis en ik zit op het moment in australie :$ sorry... misschien dat andere mensen foto's hebben
[Australia]-[Netherlands]-[Italy]-[Spain]
Singapore March 2006, Barcelona April 2006, UK May 2006 , Egypt July 2006, Italy October 2006, Switzerland December 2006
pi_18656182
Ja, MISSCHIEN hebben andere mensen wel foto's ja.... Kben benieuwd!
pi_18724813
pi_18835902
Ik ben in september 2003 3 weken naar SiciliŽ geweest. Je kunt de foto's bekijken op http://www.janbos.com

Een handige site voor campings op SiciliŽ is http://www.camping.it/english/sicilia/default.asp
pi_19198624
Op partyflock stond het volgende geschreven in het SiciliŽtopic:

Vriend van me is een goede vriend van Floortje Dessing, en volgens haar is het het mooiste plekje ter wereld!

Is dat nix! Krijg er steeds meer zin in!
  zondag 11 juli 2004 @ 20:46:37 #18
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_20558111
meldt , in september geboekt voor 3 weken op dit schitterende eiland incl. een autootje
En na al het bovenstaande krijg ik er toch ineens zin in

En dat verhaal van Floortje klopt wel, ze gaat naast haar werk ook weleens prive op vakantie en dat was Sicilie afgelopen jaar waar ze ook al voor Yorin Travel was geweest.(uit een interview met een Eindhovens Dagblad).
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
  donderdag 15 juli 2004 @ 16:25:38 #19
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_20644656
Zijn mrKoenz en ik nu de enige fokkers op Sicilie dit jaar? Dan plant ik de vlag maar op de Etna.
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
pi_20669789
quote:
Op donderdag 15 juli 2004 16:25 schreef Bayswater het volgende:
Zijn mrKoenz en ik nu de enige fokkers op Sicilie dit jaar? Dan plant ik de vlag maar op de Etna.
Ik ga al in augustus dus zal ik eerder mijn vlag op de Etna planten!
  Hoofdredactie Frontpage dinsdag 20 juli 2004 @ 14:39:32 #21
28827 crew  Pheno
pi_20743324
Ik ga er 14 augustus naar toe. Twee weken lang vanuit Cefalu dingen ondernemen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  dinsdag 20 juli 2004 @ 14:59:58 #22
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_20743717
quote:
Op dinsdag 20 juli 2004 14:39 schreef Pheno het volgende:
Ik ga er 14 augustus naar toe. Twee weken lang vanuit Cefalu dingen ondernemen
Ik ook ,alleen dan vanaf 11 september zit ik 3 weken in Cefalu en vooral daaromheen. Zag dat je de eolische eilanden prima kan bezoeken vanaf Cefalu, met de trein naar Palermo centrum is 45 minuutjes (4 euro) . En daarnaast ga ik 2 weken een autootje (b-cat.) huren bij Auto Europe voor 33 eurootjes per dag incl. afkoop eigen risico. Ben er helemaal klaar voor, nu nog 1,5 maand wachten
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
  Hoofdredactie Frontpage dinsdag 20 juli 2004 @ 15:37:45 #23
28827 crew  Pheno
pi_20744530
Hmm, ik ga mijn huurauto ophalen in Palermo, plak er dan ook meteen een dagje daar aan vast. Maar als de trein zo goedkoop is ga ik er weer heen als ik dat ding heb ingeleverd. Ik heb een week lang een auto, dus dan kan ik met de dagen dat ik uitspaar weer naar andere plaatsen rijden ipv Palermo.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  dinsdag 20 juli 2004 @ 16:20:20 #24
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_20745476
Palermo schijnt ook een hele rijervaring te zijn. Moet een gekrioel zijn van autootjes waar het recht van de sterkste geldt, scooters vliegen aan alle kanten langs je heen en verkeersregels kennen ze niet, 3 dubbelparkeren, claxoneren en met je hand uit het raam druk gebaren. Schijnt qua verkeer het ergst in Italie te zijn.
Liever met de trein dus want parkeren schijnt er ook een probleem te zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bayswater op 20-07-2004 16:37:15 ]
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
  Hoofdredactie Frontpage dinsdag 20 juli 2004 @ 16:35:39 #25
28827 crew  Pheno
pi_20745780
Ik zie wel, qua rijgedrag merk ik al dat ik er helemaal bij hoor
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')